Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lucas Ocampos kop van Jut in Spaanse kranten; lof voor ‘dansende’ PSV’er

Laatste update:

Lucas Ocampos is de gebeten hond in de Spaanse sportkranten. De aanvaller van Sevilla kreeg woensdagavond tegen PSV (2-3 verlies) binnen enkele minuten twee oliedomme gele kaarten. De Argentijn moest vervolgens toezien hoe zijn ploeg een 2-0 voorsprong in eigen huis nog uit handen gaf.

“Het droomkasteel stortte in na de tweede gele kaart voor Lucas Ocampos”, schrijft Marca. “De eerste helft was een van de beste van dit seizoen, de ploeg van Diego Alonso had genoeg kansen om een grotere voorsprong mee de rust in te nemen. Op het punt dat het 3-0 kon worden, pakte Ocampos een onbegrijpelijke kaart.”

“Het werd meteen 2-1, en je voelde de wedstrijd wegglippen. Het stadion raakte in paniek, het werd gelijk en uiteindelijk velde Ricardo Pepi het vonnis over het stervende Sevilla. De Champions League is niet de tuin voor deze ploeg, en dit seizoen is voor hen het vagevuur”, zo luidt de harde conclusie van de krant.

Mundo Deportivo richt zijn pijlen vooral op de trainer van Sevilla. “Zelfs bij een 2-0 voorsprong is Diego Alonso niet in staat om te winnen. Ze hadden één man minder, maar het leek alsof PSV tegen acht man speelde.”

Ook voor het Catalaanse dagblad kwam de nederlaag van de Andalusiërs als een totale verrassing. “Luuk de Jong stond op een eiland tegen een sterk spelend Sevilla, maar Ocampos bleek alles te ruïneren. PSV rook bloed, Ismael Saibari bracht de angst terug, Gudelj maakte gelijk en Pepi had de finishing touch in huis.”

Sport heeft vooral oog voor Yorbe Vertessen, die op slag van rust de geblesseerde Hirving Lozano verving. “Met tien man kon Sevilla PSV niet in bedwang houden, in het bijzonder Vertessen die voorbij de hele ploeg danste en de Nederlanders aan de overwinning hielp.”

Mede dankzij voorwerk van de Belgische aanvaller bij de 2-2 én een assist op de 2-3 wist PSV de eerste uitzege in de Champions League sinds 2007 te boeken. Doordat Arsenal woensdagavond zeer overtuigend won van RC Lens (6-0) plaatsen de Eindhovenaren zich ook voor het eerst sinds 2015 voor de achtste finales van het miljardenbal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een weelde. Zelfs derde keus Vertessen is goed genoeg om een cruciale CL wedstrijd te beslissen.

30 november 2023 om 09:05

Ik snap ook niet waarom Bakayoko man of the match was en niet Vertessen. Hij maakte toch het verschil en bleef maar de verdediging van sevilla eruit sprinten.

30 november 2023 om 10:09

Dat slaat idd nergens op. Saibari of Vertessen.

30 november 2023 om 13:24

Inderdaad, Johan Bakayoko wordt doorgaans een beetje teveel gehyped. Johan heeft snelheid, een prima voorzet en een goed schot maar die goede voorzetten en goede schoten (goals) zien we te weinig. Als je hem nauwgezet volgt als rechtsbuiten valt mij op dat hij heel vaak dreigt richting zijn directe tegenstander en dan toch weer besluit de bal terug te spelen wat het tempo volledig uit de aanval haalt. In vergelijking heeft Lang meer passeeracties, Lozano is egoïstisch maar heeft wel een hoger rendement en Vertessen wordt al jaren chronisch onderschat. Yorbe brengt altijd durf en bravoure, hij is niet bang een tegenstander uit te spelen, hij is razendsnel, hij heeft een behoorlijke voorzet en hij is gewoon dodelijk in de counter als er ruimtes liggen. Eigenlijk is Yorbe Vertessen de perfecte invaller en twaalfde man. Ik ben benieuwd wie zondag tegen Feyenoord de aanvallende flanken gaan bezetten en vooral ook hoe.

30 november 2023 om 09:08

Prachtig idd , hij is technisch misschien niet heel prettig om naar te kijken. Maar gecombineerd met zijn snelheid is het voldoende om veel backs een vervelende dag te bezorgen.

30 november 2023 om 09:17

Psv'ers,

Gefeliciteerd met jullie belangrijke overwinning. Gisteren was iedereen de onbelangrijke punten aan het discussiëren op het forum. Want het allerbelangrijkste is jullie gaan door en het maakt niet uit hoe jullie gewonnen hebben, jullie hebben gewonnen. Dat telt!

Voor in de CL ben ik blij voor jullie.

30 november 2023 om 09:55

Sitostick. Ja het kan vreemd lopen. Verguisd, neergehaald en afgeschreven hier door veel PSV-ers en nu is een " derde" keus de Messias. Voetbal is een vreemde sport .

30 november 2023 om 11:36

Vertessen had al laten zien in de wedstrijden waar hij scoorde tegen Utrecht, Vitesse en Sparta dat hij sprongen heeft gemaakt, wat een rasend snelle krachtpatser is hij geworden. Nu Lang en Lozano geblesseerd zijn kan hij laten zien dat hij bij PSV hoort. Zondag moet hij dat laten zien tegen Feyenoord.

30 november 2023 om 13:29

Vertessen liet zijn kwaliteiten eerder ook al zien, zo scoorde hij meen ik twee keer in Oostenrijk in een vorig Europees seizoen. Vertessen is sowieso minimaal een perfecte invaller en twaalfde man. Dat soort spelers heeft een topteam nodig, denk aan middenvelder Edward Linskens in 1988.

30 november 2023 om 13:25

Dat kom omdat Sevilla met 10 man kom te staan dan lijk hij goed. Zondag kijken of hij dan weer zo goed is

Zondag vertessen basis links. Saibari op 10. Sterke en brede selectie gelukkig dit jaar. Til heeft niks te zoeken buiten de mindere goden en saibari is de toekomst. Ben bang dat als je zondag zo speelt als gisteren de eerste 55 min, je met 2/3-0 gaat rusten. Gisteren pakte het goed uit maar het moet beter in de kuip!

30 november 2023 om 08:47

Naja weet je ik ben nu op zo’n moment dat ik denk al verlies je daar dan is er niks aan de hand. Twente en Sevilla gewonnen dan kan je tegen Feyenoord wel punten verspelen. Als we maar weer vanaf Heerenveen weer alles winnen. 😁

30 november 2023 om 13:34

Na Feyenoord uit en Heerenveen volgt in de Eredivisie de uitwedstrijd tegen AZ. Als PSV tegen Feyenoord en AZ 2 punten (twee keer gelijk kost de tegenstanders ook punten) of 4 punten weet te halen zie ik het seizoen eindigen met de titel voor PSV, een complete ineenstorting daargelaten.

30 november 2023 om 09:06

In de kuip hebben we till wel nodig. Die wint veel duels en is een breekijzer op het midveld. Hij verdedigt altijd mee en zet ook voorin veel druk. We gaan onze handen vol hebben aan die van Feyenoord.

30 november 2023 om 09:45

Of je zet Tillman en Saibari erin tov van Lozano en Til gisteren. Dan behoud je wel het voetbal in je ploeg.

30 november 2023 om 12:57

Til verloor juist alle duels gisteren. Toen saibari erin kwam kwam er zoveel kracht op het veld dat we eindelijk echt het gevecht konden aangaan.technisch ook vele malen beter

30 november 2023 om 16:32

Met Saibari lukte het beter omdat Sevilla best dynamisch speelde en er dus gaten ontstonden voor een snelle diepgaande actie. Feyenoord wil meer controle op midveld hebben zodat ze beter de aansluiting met de aanvallers hebben. Till kan daar beter in storen dan Ismail en is met zijn lengte in het voordeel tegen de midvelders van feyenoord…

Ocampos heeft meer goeds gedaan voor psv dan voor Ajax.

30 november 2023 om 09:25

heeft ons vorig jaar hoogst persoonlijk uitgeschakeld.

30 november 2023 om 09:57

Daardoor had psv alle focus op de competitie en hebben ze de CL kunnen halen

30 november 2023 om 10:05

Of PSV had een boost gehad en was kampioen geworden... Van mij is net zoveel onzin als van jou 😜 @ shenkie

30 november 2023 om 10:27

@kenada, niet helemaal waar wat je zegt want volgens mij heeft psv na de uitschakeling door sevilla alles in de competitie gewonnen.

Vertessen was natuurlijk het ideale wapen met zijn snelheid, tegen dat oude team van Sevilla. Achteraf zou je bijna zeggen, waarom niet met Vertessen starten, tegenover Navas. Had ons ook nog een Lozano opgeleverd tegen Feyenoord. Maar terecht dat ze Ocampos de schuld toeschrijven, zo inkomen met al geel op zak, is vragen om rood. Anderzijds gerechtigheid, na het aansmeren van een gele kaart aan Lozano in de eerste helft.

30 november 2023 om 08:59

Huh in welke wereld zet je Vertessen er in voor Lozano en Baka? Het werkte juist perfect zo om hem in te brengen tegen een verdediging die kapot was. Daarnaast is Navas oud maar ik denk niet dat Vertessen het wint tegen een een frisse Navas.

30 november 2023 om 09:33

Ik zou me toch zorgen gaan maken als de verdedigers al kapot is voordat de rust is aangebroken?

30 november 2023 om 11:09

Vandaar dat ik zeg, bijna. Ik was uiteraard ook direct met Lozano begonnen. Maar pakte uiteindelijk goed uit, die noodgedwongen wissel.

30 november 2023 om 10:11

Lozano is bijna net zo snel hoor.

Het kantelpunt van de wedstrijd. Maar dan moet je alsnog de mentaliteit, kwaliteit en tactiek in huis hebben om die wedstrijd te doen kantelen. Het is niet dat winnen tegen 10 man van een ervaren Spaanse ploeg zomaar gaat. Ik kijk als Ajacied alleen maar met bewondering naar wat PSV flikt dit seizoen. Het kan gewoon niet beter. Alleen uit verloren van Arsenal waar geen schande in zit. God, wat is de afstand tussen PSV en Ajax 180 graden gekanteld in twee jaar tijd. Ik zie ze ook zo winnen van Feyenoord in deze flow. Hoop dat ze ver komen in de CL.

30 november 2023 om 09:01

Ik weet nog dat ik 2/3 seizoenen geleden zo jaloers naat op hoe Ajax iedereen oprolde. Ajax leek zo onbereikbaar. Dit en vorig seizoen laten je als supporter juist extra genieten van wat de club presteert, het kan namelijk zo weer over zijn.

30 november 2023 om 09:09

Wat een vreselijk sportieve reactie van je Bobson. Complimenten! Ik had deze ommekeer ook nooit kunnen dromen in de hegemonie-jaren van Ajax. Al schrok ik wel van het feit dat we al 17 jaar niet meer uit gewonnen hadden hoor!

30 november 2023 om 09:54

Mooi geschreven 👍

30 november 2023 om 10:08

Ook nog eens een ploeg die geleid word door 1 van de beste verdedigers ooit, wel op zijn retour maar met zijn ervaring kan ie wel een verdediging leiden

30 november 2023 om 14:13

Ja echt heerlijk ik geniet nog steeds na van gisteravond. Ben benieuwd of de loting enig perspectief kan bieden. Tegen een Sociedad, Inter of Dortmund zou een langer CL avontuur niet onmogelijk zijn.

Ik was van mijn vrienden degene die het hardst riep 'niet vertessen! Dat is zo'n blind renpaard'. Wat had ik ongelijk..... Speelde gisteren ijzersterk en maakte het verschil!

30 november 2023 om 09:19

Haha, tof dat je het toegeeft!

Als buitenstaander die niet zoveel PSV kijkt denk ik toch altijd een hele nuttige invaller te zien in Vertessen, maar dat valt tegen blijkbaar?
Hij oogt bloedsnel, is vrij lang, durft een actie te maken en gisteren had hij echt een perfecte voorzet.

Sevilla gaf PSV weer een kleine kans met die rode kaart en PSV heeft die met beide handen aangegrepen. Hadden tot dat moment echt helemaal niks te vertellen en hadden zelfs geluk dat ze niet met meer dan 2-0 achterstonden. Echt wel knap, maar zo onbegrijpelijk van Ocampos. Sevilla had met een overwinning nog kans om tweede te worden en dan doe je zoiets. Deze overwinning van PSV is alweer zo on-Nederlands, kan er wel van genieten.

30 november 2023 om 09:48

Net hoe je het bekijkt. Lozano scoorde ook al bijna en de keeper moet de 2-0 gewoon pakken.

Ik heb heel veel zin in zondag. Ik heb al het hele seizoen het gevoel dat Feyenoord beter is dan PSV en dat het PSV gewoon veel meer meezit. Maar als je structureel mazzel/pech hebt, doe je toch iets heel erg goed. Als PSV zondag van Feyenoord wint (hebben ze al een keer gedaan dit seizoen), dan moet je toch gewoon concluderen dat PSV beter/verder is. Is ook niet zo gek met al die investeringen die ze hebben gedaan natuurlijk. Ze zitten in ieder geval in een heerlijke flow, alles lijkt op z'n plek te vallen

30 november 2023 om 09:27

Dat we de meeste wedstrijden met 3-4 0 winnen is toch geen geluk meer?

30 november 2023 om 09:38

Feyenoord word flink door de media en analisten omhoog geschreven. Ik lees ook regelmatig dat dit Feyenoord beter is dan vorig seizoen maar ik zie dat toch echt anders. Het hoge druk zetten werd vorig seizoen aan de hand van Kokcu en Szymanski veel beter uitgevoerd. En na een stroeve start zag je Feyenoord groeien. Het hoge druk zetten is dit jaar veel minder verzorgd en de cruciale fouten zijn inmiddels niet meer op 2 handen te tellen. PSV maakt een stabielere indruk dan Feyenoord.

30 november 2023 om 09:51

Nouja. feyenoord speelt thuis. Psv heeft het er altijd moeilijk. Psv mist lozano en lang. Daarbij hebben ze iets minder nieuws en staat giminez tegenover ramalho. Ik zie feyenoord minimaal gelijkspelen als psv supporter

30 november 2023 om 10:05

Dit jaar hogere pieken, vorig jaar veel (VEEL) constanter.

30 november 2023 om 10:14

Feyenoord heeft een betere verdediging maar PSV heeft veel betere buitenspelers. Tegen de kleintjes heb je meer aan goede buitenspelers. Over het algemeen denk ik vrij gelijkwaardige teams al is het wel heel knap dat Bosz het voor elkaar krijgt in zijn eerste seizoen.

30 november 2023 om 11:27

Feyenoord is verdedigend beter, waar PSV aanvallend juist beter is. Ik vind niet dat de een overduidelijk beter is dan de ander

Vertessen die ons in de cl houd, ongelooflijk wat die man gister heeft gedaan voor ons!!

Moet wel zeggen dat Feyenoord in het voordeel is aankomende zondag, toch extra rust.

30 november 2023 om 10:48

Inkoppertje hoor.

Weet nog dat ik in de zomer zei dat ik hoopte dat Feyenoord een poging zou wagen bij Bosz indien Slot wegging. Zacht uitgedrukt stonden niet veel mensen te springen toen.

Beste transfer van PSV dit seizoen - by far. Zijn wisselbeleid kantelt de wedstrijd 180 graden. Komt Vertessen er nog gedwongen in waren de andere wissels puur bedoelt om het optimale voordeel uit die rode kaart te halen.

PSV zit gewoon goed in elkaar en hebben de beste stuurman denkbaar hiervoor. Chapeau.

30 november 2023 om 11:16

"beste transfer van PSV dit seizoen - by far." Is het niet zo dat hij ook de enige trainer is/was bij PSV dit seizoen? Of bedoel je ED? Dan durf ik Slot toch niet weg te cijferen. Maar dat Bosz gisteren de perfecte wissels (al was er 1 wel noodgedwongen, weet niet of hij Lozano er anders afgehaald had) doorvoerde, klopt wel. Maar Slot wisselt doorgaans ook goed en beide hebben wel vraagtekens in de basisopstellingen (Til ipv Saibari, geen Zerrouki bijv). Zondag gaat een belangrijke wedstrijd zijn, als PSV niet verliest zijn ze de (morele) winnaar en heb je enkel AZ nog voor de winterstop. Tegen de kleintjes lijkt PSV het niet te laten liggen dit seizoen, vanwege de goede aanvallers. Feyenoord heeft betere verdediging, maar die worden amper getest in de ED.

30 november 2023 om 15:36

Bedoel van alle transfers die PSV heeft binnen gehaald dit seizoen Bosz de beste is. Voor zo ver ik weet heeft PSV Slot niet binnen gehaald. Hoop ik..

Betreft Slot’s wisselbeleid ben ik het niet met je eens, het is echt mijn enige en tegelijkertijd grootste kritiekpunt richting Slot. Hij wisselt altijd erg laat en houdt daarin vast aan een aantal namen die bijna nooit iets extra’s brengen.

Verder gewoon heel erg tevreden met Slot, begrijp me niet verkeerd. Daar doet deze week niks aan af, ook niet als we van PSV verliezen.

1 december 2023 om 08:09

Ik las trainer, er staat transfer. Excuus. Helemaal met je eens!

Vooral deze opmerking blijft wel kleven:

-Ze hadden één man minder, maar het leek alsof PSV tegen acht man speelde-

Wat natuurlijk waar is. Normaal gesproken, als je zo dominant bent met 11 tegen 11, ga je niet in één keer zomaar helemaal om na een rode kaart. Nee, Sevilla werd een beetje minder, maar PSV kreeg bijna letterlijk vleugels. Geholpen door wat fortuin links en rechts, maar dus ook afgedwongen door de wissels, de opvatting en de energie

Ik wilde gisteren een reactie plaatsen met iets in de trant van dat Ocampos bij Sevilla gewoon basis staat in een Champions League wedstrijd, maar bij Ajax een schamele paar minuten gespeeld heeft. Dat hij zwaar tekort gedaan is in Amsterdam en dat hij meer in zijn mars heeft dan ze bij Ajax dachten.

Nou wilde ik net gaan typen, pakte hij die rode kaart. Het leek mij beter om die reactie niet meer te plaatsen. Betekent natuurlijk niet dat Ocampos niet verkeerd behandeld is in Amsterdam, maar iets met timing..

Daarnaast was de rode kaart natuurlijk wel een keerpunt, maar het was op dat moment ook een PSV dat moest komen en een Sevilla wat de voorsprong kon verdedigen én ook iets minder werd. Tegen 10 man of niet, alsnog een zeer knappe prestatie van PSV. Je kan naar de rode kaart wijzen en tegelijkertijd complimenten uitdelen aan PSV. Betekent overigens niet dat je met 10 man niet meer goed georganiseerd kan spelen, maar PSV pakte de draad goed op. Afgedwongen geluk, zullen we maar zeggen? Goed voor Nederland dat er een Nederlandse ploeg door is in de CL.

Wel heerlijk dat de man die Lozano een gele kaart aansmeert zelf 2x geel krijgt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren