Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Julian Nagelsmann debuteert als bondscoach van Duitsland met zege op VS

Laatste update:

Duitsland heeft de eerste interland onder bondscoach Julian Nagelsmann winnend weten af te sluiten. In en tegen de Verenigde Staten wonnen de Duitsers het oefenduel met 1-3. Het thuisland kwam via Christian Pulisic nog op voorsprong, maar via Ilkay Gündogan, Niclas Füllkrug en Jamal Musiala keerde Duitsland het duel om.

Nagelsmann koos ervoor om met Mats Hummels aan de wedstrijd te beginnen. Het was voor de verdediger zijn eerste interland sinds 2021. Ook voormalig Eredivisionist Robin Gosens mocht het vanaf de eerste minuut laten zien, evenals Pascal Groß. Hij maakte zijn basisdebuut, op de plek van de zieke Joshua Kimmich. Aan de kant van de Verenigde Staten begon PSV’er Sergiño Dest als linksback. Ricardo Pepi en voormalig Heracles Almelo-middenvelder Luca de la Torre startten allebei op de bank.

Al na iets meer dan tien minuten was die Mannschaft voor het eerst dicht bij de openingstreffer: Groß raakte de paal. Ook in de fase daarna waren de beste kansen voor Duitsland. Met name Niclas Füllkrug was twee keer dicht bij een doelpunt, maar beide keren bracht doelman Matt Turner redding.

Het was echter het thuisland dat de voorsprong pakte. Pulisic kreeg de bal aan de zijlijn, zette een goede versnelling in en besloot vanaf de rand van het strafschopgebied maar eens uit te halen. De bal verdween prachtig in de kruising: 1-0.

Het was vervolgens aan Duitsland om met een antwoord te komen, en dat gebeurde in de 38ste minuut. Leroy Sané probeerde Turner te omspelen, maar de doelman wist de bal weg te tikken. Die belandde echter voor de voeten van Gündogan, die simpel kon scoren: 1-1.

Direct na rust ging Duitsland door met aanvallen, in de hoop op voorsprong te komen. Gündogan en Füllkrug waren dicht bij de 1-2, maar beide keren bracht Turner redding. In de 58ste minuut viel die 1-2 echter alsnog, en Füllkrug was de gevierde man. Gosens zette hem oog in oog met de keeper, en de spits faalde niet.

Team USA werd vervolgens even gevaarlijk via Yunus Musah, die net over kopte. Een minuut later kwam Duitsland aan de andere kant van het veld wel weer tot scoren. Via de kluts kwam de bal bij Füllkrug terecht, hij gaf voor op Musiala en laatstgenoemde kon simpel binnentikken: 1-3. Dat bleek ook de eindstand, want in de slotfase werden er nauwelijks kansen meer gecreëerd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Beetje een laatbloeier die Fullkrug, maar hij schopt ze er wel in, alweer zijn 8e goal in 10 interlands.

14 oktober 2023 om 23:57

De weghorst van Duitsland. Schopte vorig jaar iets van 20 binnen, was wel benieuwd of hij er nog meer zou maken bij een betere ploeg, nog vroeg om te zeggen, tot nu toe 2 goals in 6 wedstrijden, we gaan het mee maken

15 oktober 2023 om 10:25

Wel op dit moment beter en verder dan Weghorst. 10 wedstrijden (437 minuten), 8 goals en 2 assists is echt vrij effectief. Beste spits van Duitsland atm.

Mooi dat Duitsland wint het is ze gegund.

Die Leroy Sane is dit seizoen echt geweldig bezig.

15 oktober 2023 om 02:11

Ja idd, Sane heeft altijd een beetje het imago van eeuwig talent gehad waar het steeds maar niet echt uit kwam en is inmiddels alweer 27 jaar oud, maar dit seizoen is hij idd ijzersterk begonnen bij Bayern, het zou goed kunnen dat dit eindelijk zijn jaar wordt!

15 oktober 2023 om 09:38

@hangover96

Ja eens, Ik heb Sane ook altijd een groot talent gevonden maar ik vond hem bij Bayern zeer wisselvallig, dit seizoen is hij idd zeer sterk begonnen en ik hoop dat hij dit volhoudt en zijn eeuwige potentie laat zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren