Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart schrikt van PSV-spits Luuk de Jong: ‘Een heel raar interview’

Laatste update:

Rafael van der Vaart heeft woensdagavond vol verbazing gekeken naar het interview van PSV-spits Luuk de Jong na het verloren uitduel met Borussia Dortmund (2-0) in de Champions League. De 33-jarige aanvoerder van de Eindhovenaren gaf vooral aan trots te zijn op zijn ploeg, maar daar wilde de analist van Ziggo Sport absoluut niet in mee.

De Jong was na afloop zelfkritisch over de kans die hij in blessuretijd miste, waardoor PSV langszij had kunnen komen in het Signal Iduna Park. Verder wilde de aanvalsleider zijn interview vooral positief afsluiten. “Dit avontuur was fantastisch natuurlijk. We hebben een hele mooie groepsfase gehad, nadat we het al goed hadden gedaan in de kwalificatie. Hoe we in Sevilla door zijn gegaan… ik ben heel trots op het team. Dat we ook de achtste finales halen en de kwartfinale niet onmogelijk was. We hebben het fantastisch gedaan in de Champions league.”

Van der Vaart heeft zich geërgerd aan het interview van De Jong, zo liet de voormalig middenvelder blijken tijdens de nabeschouwing op de sportzender. “Toch heb ik hier moeite mee. Trots... Dat is wat we bedoelen, ze hebben er niet in geloofd. Ze waren tevreden met dit. En als je tevreden bent, dan vind je het allemaal wel oké.”

“Ik vind het een heel raar interview”, gaat Van der Vaart verder. “Je verliest, je wordt uitgeschakeld, terwijl je de tweede helft beter was. Je moet doodziek zijn!” Collega-analist Youri Mulder zag een andere reactie bij het duel tussen Atlético Madrid en Internazionale. “Daar hebben we net huilende mensen gezien, met zoveel passie. Die passie om de duels te winnen had PSV gewoon niet.”

Van der Vaart baalt overduidelijk van de houding van De Jong. “Dan heb ik liever een boos iemand, die om zich heen trapt. Of in ieder geval geëmotioneerd, maar nu zijn ze trots. Ze beginnen zelfs nog over Sevilla.”

Onvoldoende


De Jong kreeg na afloop van het duel tussen Borussia Dortmund en PSV een 5 uitgedeeld van Voetbalzone. “PSV was voor rust aanvallend zeer onmachtig en de aanvoer richting De Jong bleef dus uit. De aanvalsleider, met 22 doelpunten gedeeld topscorer in de Eredivisie, had nauwelijks balbezit en kon het zijn bewakers Niklas Süle en Mats Hummels dan ook niet lastig maken.”

“Na rust kreeg De Jong meer gelegenheid om gevaar te stichten, al had de PSV'er te vaak te maken met een overvol strafschopgebied. Ver in blessuretijd schoot de spits van dichtbij en in kansrijke positie over, tot afgrijzen van alles en iedereen bij PSV”, luidde het oordeel van redacteur Rian Rosendaal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Speelde echt prima de tweede helft, alleen denk ik dat Bosz een fout heet gemaakt. Hij had gewoon met twee echte buitenspelers moeten spelen tegen dit gemankeerde Dortmund. Dan had hij later eventueel met een achterstand nog Til kunnen brengen om langs en naast de Jong te cirkelen. Nu had je heel weinig aan Til omdat er nog geen echt aanvalsspel op de mat werd gelegd de eerste helft.

14 maart 2024 om 10:27

Dat PSV tweede helft beter was lag niet aan Lozano maar meer aan het feit dat Dortmund inzakte en niet meer het lef toonde van de eerste helft. PSV had na de eerste helft al afgedroogd kunnen worden en wanneer dat niet lukt sluipt er altijd angst in een ploeg en schoof Dortmund niet meer door naar voren bij druk zetten. Vond PSV eigenlijk, ook tweede helft, onder de maat. Los van een afstandsschot wat op de paal kwam (eigenlijk geen echte kans maar een goede poging) en de bal van de Jong in de laatste minuten heeft PSV veel te weinig kansen gecreëerd, Bakayoko gaat wel dreiging van uit maar deze wedstrijd totaal geen kans gehad dus 0 rendement. Til was erg matig en had in mijn ogen niet moeten spelen. Schouten komt achterin te kort want hij is geen verdediger en stapt dus niet in bij de goal van Sancho, daar werd heel slecht verdedigd en van die afstand (was ook niet een heel hard schot) moet een keeper die altijd hebben. Geen enkele twijfel daarover. Nee het was niet top Dortmund was gewoon een maatje te groot.

14 maart 2024 om 11:06

Je kunt wel zeuren over de kansen van psv, maar Dortmund scoort ook 2x met mazzel binnenkant paal, waar psv zelf de paal raakt. Zoveel verschil zat er niet tussen beide en het is beslist op details. De kritiek die jij psv geeft kun je ook op Dortmund leggen. Maatje te groot gaat me dan ook te ver.

14 maart 2024 om 11:11

Hoezo is binnenkant paal nou weer mazzel? Dat is gewoon kwaliteit

14 maart 2024 om 13:13

Hou toch op, vele spelers kunnen echt niet op de cm nauwkeurig een bal binnen schieten hoor. Soms zit het mee en soms zit het tegen.

Ik ben als supporter ook zeker niet doodziek van de uitslag. Hebben prima weerstand geboden in een prachtige affiche. Mooi om te zien dat we weer op het hoogste niveau kunnen acteren na zo’n lange afwezigheid. Vanuit hier kan er hopelijk iets moois worden opgebouwd

14 maart 2024 om 09:56

Naja en daarnaast was het gewoon een hele lange campagne. We moesten ons kwalificeren en dat doe je zonder moeite plus je komt die groepsfase door. Gister heeft dat eerste halfuur ons genekt maar als supporter kijk ik ook met veel moed naar dit psv. Vooral als je ziet hoe de verwachtingen in de zomer waren.

14 maart 2024 om 09:59

Sorry hoor maar ik snap nooit waarom de supporters de lat zo laag leggen en blij zijn dat ze weerstand hebben geboden. Ja PSV heeft een prima CL campagne maar ik ben gewoon doodziek van deze uitslag. Dortmund was gewoon te pakken. Thuis had je zeker kunnen winnen en gisteren moet je eigenlijk die kans van Luuk de Jong gewoon maken op dit niveau. Dit PSV is een van de beste PSV teams in jaren en ik had toch wel op een ronde verder gehoopt. Omdat het qua teams zeker tot de mogelijkheden behoorde.

14 maart 2024 om 10:34

Ik ben zelf geen Psv supporter, maar Psv mag over een lange periode denk ik blij zijn met waar ze nu staan. Ziet er toch rooskleurig uit. Afgelopen 5 jaar waren mager. Nu dik kampioen en CL groepsfase overleeft. Als je deze lijn doortrekt kunnen er mooie dingen te wachten staan. Neemt niet weg dat er dit seizoen natuurlijk veel meer in gezeten had. Groepsfase was niet al te best en dit Dortmund was te pakken. Hierover zou ik ook niet tevreden zijn. En zeker op dit moment na de uitschakeling, maar in groter geheel snap ik wel dat er tevredenheid heerst.

14 maart 2024 om 10:41

Je ziet aan alles dat de meeste spelers niet gewend zijn om op dit niveau te spelen. Het gaat te snel en er staat teveel druk op. Echter moet je geen genoegen nemen met tegenstand bieden maar gewoon altijd willen winnen. Luuk moet die bal gewoon binnenschieten, dat mag je van hem ook verwachten. Babadi twijfelt en struikelt daardoor, gebrek aan ervaring. Als je als PSV zijnde meer mee wilt doen in Europa mag je de lat best wel wat hoger leggen!

14 maart 2024 om 11:08

Dortmund was te pakken maar je kunt niet altijd het geluk hebben. In de poule zat het al mee en nu verlies je deze 50/50. Het is niet dat psv even makkelijk de subtop van Europa verslaat. Gezien de selectie mag je blij zijn dat ze hierin redelijk mee konden. Als je in 2 wedstrijden niet zelf kunt scoren verdien je het ook niet.

14 maart 2024 om 09:56

Daarnaast ga ik er liever zo af dan destijds tegen Atletico (bus parkeren en penalty’s). Komen gewoon net wat killers tekort in de afronding. Die ‘killers’ blijven natuurlijk ook nooit lang hangen bij PSV

14 maart 2024 om 10:02

Prima weerstand geboden? Je speelt niet tegen Real Madrid he. Je speelt tegen Dortmund, een matige ploeg op Europees topniveau die ook nog eens niet in vorm is...

14 maart 2024 om 10:12

En die eerste werden in een poule met Newcastle, Milan en Psg... De afkeer tegen PSV is onnodig. PSV heeft over twee wedstrijden laten zien de beter voetballende ploeg te zijn dan Dortmund (en over het algemeen in de CL tegen de tegenstanders, alleen Arsenal uit was drama), maar met mooi en leuk voetbal red je het niet. Je zal ook doelpunten moeten maken en daarin was Dortmund net iets beter. Overigens is PSV de afgelopen weken ook niet denderend in vorm en Dortmund heeft nog altijd op vele posities betere spelers staan. PSV verdient complimenten voor de Europese campagne, die ook goed was voor de coã«fficiã«nten.

14 maart 2024 om 10:24

Ik snap wel een beetje waar de afkeer vandaan komt. Er spelen meerdere factoren. Als psv fans gaan roepen (en ja dat zijn er veel geweest), dit psv is beter dan het Ajax van 18/19. Dan kan je verwachten dat het hoongelach groot is als ze de deksel op hun neus krijgen. Het ajax van 18/19 was exceptioneel. Zo een Nederlands team zie je 1 keer in de 20 jaar. Het psv dat eruitvloog tegen milan was het laatste echt goeie Nederlandse team voor Ajax 18/19.

Ten tweede heeft Luuk de Jong voor mensen buiten Psv totaal geen gunfactor. Net als Tadic dat niet had voor niet Ajax supporters.

Psv supporters (sommige fans die heel hard roepen), vertonen dit seizoen het gedrag van Ajax supporters (sommige fans die heel hard roepen). Arrogantie, wat ze zelf verafschuwen bij Ajax.

Psv draait een geweldig seizoen. Maar vergeet niet dat hun enige echte concurrent van de laatste 20 jaar gewoon een dramatisch jaar heeft. Normaal gesproken is het gat nooit 25 punten ofzo tussen die 2.

Ikzelf had het psv wel gegund om door te gaan. Net als Feyenoord in de EL. Alleen snap ik ook dat er mensen genieten dat de "arrogante" fans de deksel op hun neus krijgen

14 maart 2024 om 10:30

Niet alles wat kritisch is is meteen afkeer tegen psv Ruben..

Ik kan namelijk die geweldige campagne ook niet herinneren waar Luuk het over heeft, je bent volslagen kansloos in het duel met Arsenal, vervolgens kom je tegen een Franse en Spaanse middenmoter/degradatie kandidaat met alle geluk van de wereld beker je uiteindelijk door, vervolgens kom je tegen Dortmund wat gewoon geen wereldtop is, en als dat dan word benoemd is het een afkeer jegens psv?

Wat ik zie is gewoon een club en supporters die heel snel tevreden zijn, als ze leuk meevoetballen met de subtop/middenmoot van Europa, en als je dat dan benoemt heb je een afkeer jegens psv? Ik mis de topsportmentaliteit, het is een beetje meedoen is belangrijker dan winnen in Eindhoven, prima maar ben dan niet op je teentjes getrapt als dat word benoemt.

14 maart 2024 om 10:42



rubentje13. PSV heeft helemaal niet laten zien dat ze de beter voetballende ploeg zijn. In zowel de groepsfase niet als tegen Dortmund. Dortmund heeft trouwens gewoon een prima elftal, dus het is helemaal geen schande dat je tegen hen eruit vliegt, maar de spelers van PSV (vooral Veerman) en de supporters doen net alsof PSV elke wedstrijd in de Champions League indruk heeft gemaakt. Zoals Afcaajaxxx al zegt: je hebt met al het geluk van de wereld de achtste finale behaald. Tegen Dortmund prima meegedaan over twee wedstrijden, maar uiteindelijk op Nederlandse wijze helaas uitgeschakeld.

14 maart 2024 om 10:50

Ik vind het een beetje een simplistische manier van een discussie dood maken door iedereen die een iets andere mening heeft meteen te bestempelen als 'afkeer van Psv'.

In het algemeen kun je wel stellen dat (ondanks dat het niet tegen zat qua loting en de wedstrijd bij Sevilla) het altijd een knappe prestatie is als een Nederlandse ploeg de knock-out fase haalt.

Ik kan me echter wel voorstellen dat als je ongeslagen lijstaanvoerder in Nederland tegen een Dortmund wat niet geweldig draait en niet eens op een CL plek staat, dat je er dan qua resultaat wat meer van verwacht. En PSV won minder dan 3 weken nog met 1-7 bij Zwolle dus PSV is echt wel prima in vorm toch?

14 maart 2024 om 11:03

Dat beste nederlandse team in 20 jaar stond in de achste finale tegen het slechste Real Madrid in de afgelopen 20 jaar. Was een goed team, maar zo exceptioneel was het allemaal ook weer niet.

14 maart 2024 om 11:10

Dortmund is niet geweldig maar heeft nog steeds op elke positie een betere speler lopen en veel meer budget. Als je dan nog 2 van je beste spelers mist wordt het vrij moeilijk voor psv.

14 maart 2024 om 11:28

Is geen afkeer, Rubentje.

Er had gewoon veel meer ingezeten en dan moet je balen als een stekker ipv te lopen verkondigen hoe trots je bent. Die 'geilheid' naar prestaties scheidt wel het kaf van het koren in het profvoetbal

14 maart 2024 om 11:31

Da’s ook wat overdreven - vorige week zagen we Real Madrid bijna uitgeschakeld worden tegen Leipzig, 5e in de Bundesliga.

14 maart 2024 om 13:16

Madrid speelt erg vaak zulke matige wedstrijden in de CL, maar gaan door individuele kwaliteit toch bijna altijd als winnaar door naar de volgende ronde.

14 maart 2024 om 13:44

Er is helemaal geen sprake van afkeer. Ik ben voor Ajax, maar als een Nederlandse ploeg Europees speelt ben ik Nederlander en dan baal ik als een Nederlandse ploeg wordt uitgeschakeld.

Ik baal dubbel zo veel als ik zie dat PSV een uitstekend team heeft en genoegen neemt met "weerstand bieden" en "beter voetbal". Van der Vaart heeft groot gelijk dat je met die instelling nooit gaat winnen. De nummer 1 van Nederland moet daar geen genoegen mee nemen tegen de nummer 4 van Duitsland. Je moet jezelf tot favoriet bombarderen en met opgeheven hoofd en 100% geloof die wedstrijd ingaan.

14 maart 2024 om 10:25

Blijft bijzonder, ik ben nog steeds ziek van onze wedstrijd tegen tottenham, terwijl de campagne natuurlijk geldig was, maar je hebt gewoon alle kans om verder te komen en weet niet door te drukken. Psv had tegen deze tegenstander alle kans om door te komen en iets bijzonders neer te zetten. Nu is het allemaal net niks. Slecht? Dat niet, maar volgende week al wel weer vergeten

14 maart 2024 om 10:42

Heel herkenbaar. Ik kan dat seizoen ook heel goed terugkijken, maar bij die 2-3 wedstrijd zet ik hem uit.

14 maart 2024 om 11:04

En toch laat zo'n Luuk de Jong zien zo korty na de wedstrijd wat relativeringsvermogen is en laat van der Vaart zien dat hij een emotioneel baasje is. Er is helemaal niks mis met beide benaderingen, mensen verschillen. Daarnaast boeit de mening van van der Vaart me vrij weinig op TV, mss in een persoonlijk gesprek wel. Maar jouw gevoel mbt Tottenham hadden de PSV minded mensen tegen AC Milan, je bent er zo dichtbij en geeft het weg. Dat was tegen Dortmund natuurlijk niet het geval, mss had de gelijkmaker betekent dat ze de verlenging zouden winnen, mss viel de 2-1 dan alsnog in de laatste minuut, we zullen het nooit weten. Maar PSV heeft vooral naar verwachting gepresteerd in Europa, niet meer , maar zeker ook niet minder. Dat is wat Luuk meent te moeten zeggen denk ik. En daar mag je nog steeds trots op ziojn.

14 maart 2024 om 11:22

Geniet er maar van zolang het kan.
Voor je het weet ziet je TD dat ie foto's kan sturen met zijn mobiel, is je AD overwerkt en krijg je een rare Duitser op bezoek, waarna je opgezadeld zit met 6 centrale middenvelders, geen buitenspelers, ondermaats presterende jeugd en een hoogst onzekere recordaankoop.
Het kan verkeren.

14 maart 2024 om 13:19

Opgebouwd? Jij denkt dat het nog veel beter kan? Je moet ook wel je hoogtepunten herkennen als club en er dan naar handelen. Dit PSV gaat volgend jaar zeer waarschijnlijk (80% kans gok ik) niet beter zijn, niet dominanter spelen. Tenzij het lukt om het team deze zomer compleet te houden maar dat betwijfel ik. Ik snap Van der Vaart dus wel en De Jong dus niet, dit was een grote kans voor een uniek sterk PSV om verder te komen Europees, maar ze blijven steken door een falende voorhoede dankzij egoïst Lozano, niet scherpe Luuk, en zwakke Bakayoko. Maar individueel ga je volgend seizoen geen beter team krijgen, nogmaals, zeer waarschijnlijk.

Mwah dit is wel vreemd wat v.d. Vaart hier zegt. PSV heeft jarenlang moeite om in de CL te komen. Dan is daarin komen en de groepsfase overleven toch gewoon hartstikke knap. Moest de Jong dan zeggen dat ie had verwacht de finale te halen? Voor PSV is dit toch een hartstikke grote stap in Europa. Mag je best trots op zijn.

14 maart 2024 om 10:10

Eens. Het overwinteren in de CL was een bonus, elke ronde die je daarna verder komt is ook een bonus. Dan kan je vrijuit voetballen. Aan het einde van vorig seizoen had ik nooit kunnen denken dat we dit jaar zouden overwinteren in de CL, en het ploegen als Arsenal en Dortmund meer dan waardige tegenstand hebben kunnen bieden (en voetballend soms zelfs beter waren). PSV heeft hier en daar zeker geluk gehad, maar ook best veel pech gehad met blessures en gemiste kansen (al is dat ook te wijten aan gebrek in kwaliteit). Alles bij elkaar een prachtige Europese campagne gehad. Al dat naar beneden gepraat van PSV dat ik her en der zie (zowel van de media als op social media), is dan ook zwaar onterecht en getuigt (bijna een beetje) van afkeer.

14 maart 2024 om 10:30

Arsenal ging je er kansloos af. De 2e wedstrijd speelden zij toch nergens meer om?

14 maart 2024 om 10:44

Ten opzichte van vorig jaar is overwinteren misschien een bonus, maar ala je ziet wat Psv dit jaar laat zien in de eredivisie ten opzichte van wat ze laten zien in de Champions League dan verbaast het me de veel Psv'ers trots zijn op deze campagne.

Heeft natuurlijk ook een beetje met ervaring te maken die een aantal spelers niet hebben op dit niveau, maar in de groepsfase heb je denk ik toch wel geluk gehad met de rode kaart van Ocampos, anders was het een slechte campagne geweest. Op voorhand een poule met Lens, Sevilla en Arsenal is het gezien het team wat Psv heeft niet meer dan normaal om door te komen. Dit tweeluik was 50-50 maar gezien het seizoen van Psv en Dortmund gaf ik Psv toch meer kans op voorhand. Dan is het gewoon ongelofelijk zonde dat je er uitligt. Als ik nu terugkijk op deze europese campagne heeft Feyenoord een betere indruk op mij achter gelaten dan Psv, iets wat toch apart is op basis van de stand in de Eredivisie.

14 maart 2024 om 10:59

Ik ben het echt met je oneens. Ik vind dat je de poule van PSV tekort doet. Lens, Sevilla, PSV zijn drie ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Normaal gesproken ook tegenstanders waar wij Nederlandse ploegen eruit zouden vliegen omdat het ons ontbreekt aan effectiviteit en 'slimheid'. PSV heeft geen van deze duels verloren en er twee gewonnen. Dat is gewoon prima.

Verder vind ik ook niet dat Feyenoord meer heeft laten zien. Hoe kan dat nou als je eruit vliegt in een zwakkere poule dan de poule van PSV? En dan ook nog vrij kansloos uitgeschakeld worden tegen Roma. Mensen houden te klampachtig vast aan die wedstrijd tegen Atletico, met uitspraken na die wedstrijd dat Feyenoord wel eens de verrassing kon worden, maar in the end is de Europese campagne meer uitgedraaid op een teleurstelling bij Feyenoord dan PSV. Dortmund is beter dan Roma en PSV heeft serieuze kansen gehad tegen Dortmund. Op voorhand was dit ook nooit een 50-50, maar een 70-30. Makkelijk wijzen naar de slechte vorm van Dortmund, maar PSV is sinds de winterstop ook niet meer zo overtuigend als daarvoor en mist ook dat stukje vorm en scherpte wat er voor de winterstop wel was. Daarnaast heeft Dortmund op (bijna) elke positie een betere speler staan. Dan kan je nooit spreken van een 50-50.

Ook de vergelijking met de eredivisie vind ik wat krom. De eredivisie is gewoon een zwakke competitie als je het vergelijkt met welke intensiteit er in de CL gevoetbald wordt, is dat een wereld van verschil. In de Eredivisie zijn spelers als Ramalho, Til, Mauro, Teze top (al speelde Teze echt ijzersterk deze Europese campagne), maar in de CL komen die tekort. Wil je echt die volgende stap zetten, moet je op die cruciale posities betere spelers kopen. We zijn minder dan een jaar onderweg met Bosz, met gerichte versterkingen in de verdediging en breedteversterkingen op het middenveld kan je wat mi betreft weer een volgende stap zetten. Ik heb deze ploeg enorm zien groeien afgelopen jaar, elke speler heeft 1, 2 of 3 stappen vooruit gezet in zijn ontwikkeling en dat is echt iets om trots op te zijn. PSV was gewoon de best presterende ploeg in NL en heeft de Nederlandse eer wat mij betreft goed verdedigd.

14 maart 2024 om 11:57

Ik ben het zeker met je eens dat ze het prima gedaan hebben, maar ook niet meer dan dat. En ook de ontwikkeling dit jaar is zeer goed. Alleen ik denk dat er met deze selectie meer in had gezeten en dan is het zonde dat je van dit dortmund verliest. En dat heeft zeker met ervaring op dit niveau te maken. Alsook met de tactiek waarmee ze startten.

Dortmund begon furieus en daar was Psv niet tegen bestand terwijl ze eerste wedstrijd en gisteren de tweede helft lieten zien dat ze zich prima met Dortmund kunnen meten. Ik ben dit seizoen een aantal keer bij Dortmund geweest en het is echt geen topploeg. Ik hoor hier vaak dat we tegenstanders van Nederlandse clubs niet zo omlaag moeten praten, maar dat geldt andersom net zo. Psv heeft dit jaar gewoon een goed team waar veel op zijn plek valt, alleen vind ik dat ze Europees gezien naar de mogelijkheden niet meer dan prima hebben gedaan.

Dat je zegt dat Feyenoord er kansloos af ging tegen Roma zegt wel voldoende denk ik, als ze na penaltys worden uitgeschakeld.

En als ik dan kijk naar de twee elftallen heeft Feyenoord zich te kort gedaan in de groepsfase, maar een topwedstrijd gespeeld in Madrid. Dat niveau heb ik Psv niet zien halen. Het resultaat van Feyenoord is inderdaad minder dan dat van Psv. Maar dat doet er niet aan af dat Feyenoord meer indruk op mij heeft gemaakt. Mag jij uiteraard niet zo vinden.

Wat loting betreft waren de poules vergelijkbaar, maar denk dat Feyenoord wat meer pech heeft gehad met blessures en de loting na de groepsfase. Dortmund was de best denkbare tegenstander en Roma de slechtste om te treffen. Roma en Dortmund liggen niet zo heel ver uit elkaar sinds De Rossi er zit.

Wat ontwikkeling betreft mag je zeker trots zijn als Psv zijnde, maar ik zou niet zo trots zijn op deze Europese campagne. Denk dat ze er veel te weinig uit hebben gehaald.

Zaak voor ze om dit team volgend jaar bij elkaar te houden en dan met de ervaring van dit jaar op zak volgend jaar hoge ogen gooien in Europa!

14 maart 2024 om 19:58

Ach, een van de slechtste en gekleurde analisten op de Nederlandse tv moet je niet al te serieus nemen.

Dat mag Rafael, maar toch snap ik de Jong wel. Hij is aanvoerder, je hebt je rug gerecht in de tweede helft en PSV moet weer door. Die is echt wel doodziek van de uitschakeling hoor!

14 maart 2024 om 10:09

Precies dit! Ook speelt natuurlijk mee dat dit het beste eredivisie team ooit is in de historie van het Nederlandse voetbal. Dat zal ook meespelen is zijn algehele reactie.

14 maart 2024 om 10:48

Grappig, is het statistisch belangrijk om het beste eredivisieteam ooit te zijn? Want bv Van Gaal gaf in 94/95 heel veel spelers rust in de eredivisiewedstrijden tussen de CL-wedstrijden door. Dan ben je niet het beste eredivsieteam ooit, al hoewel ongeslagen het hele seizoen, maar wel uiteindelijk CL winnaar. En denk dat je de titel: beste eredivisie team ooit graag inruilt voor een paar rondjes extra CL.

Je moet gewoon niet te veel waarde hechten aan dit soort interviews. Het is mediatraining, we zijn trots, kop omhoog blabla. Natuurlijk baalt Luuk als een stekker en wordt ie nog 5 maanden s'nachts wakker met die kans in zijn hoofd, maar dat zeg je niet in de microfoon.

14 maart 2024 om 10:39

Wanneer zeg je dat dan wel? Een jaar later in een documentaire over hoe alles nog eens extra (dom en totaal overtrokken) wordt opgehemeld? Ze moeten voetbal eens als passie gaan beleven in Nederland, want anders red je het nooit qua finales en prijzen...

14 maart 2024 om 11:09

Joh we hebben 3 WK finales gehaald en een EK gewonnen. We moeten gewoon betere spelers hebben dan Bergwijn en De Roon, dan kunnen we prijzen winnen.

14 maart 2024 om 10:45

@Migi, en toch vind ik die balende reacties van een Veerman veel leuker. Ik snap dat gelach tussen spelers van de twee teams direct na een wedstrijd ook nooit. Ik ben echt al flink aan t balen als ik verlies, laat staan als het erin heeft gezeten en laat al helemaal staan (😉) als het om de kwartfinale CL zou gaan.

14 maart 2024 om 11:09

Ja ik vind slechte verliezers ook wel geinig, maar Luuk is aanvoerder.

14 maart 2024 om 11:51

Maar Luuk was vlak na de wedstrijd ook al direct aan t dollen met een tegenstander en dat begrijp ik nooit zo goed 😉

14 maart 2024 om 10:46

Mwah denk dat er toch redelijk veel zouden zijn die dat zeggen voor de camera na zo'n kans op het eind en net uitgeschakeld te zijn. Dat je er ziek van bent ene dat nog wel even hebt. Om daarna alsnog te kunnen zeggen dat je trots bent op het team

Het heeft misschien met leeftijd te maken. Veerman baalde. De Jong heeft teveel meegemaakt , is minder gemotiveerd en laat het van zich af glijden.
Als Psv niet domineert heb je niets aan Til en de Jong. Te weinig techniek en kwaliteit

Dat zit wel een beetje in de cultuur van de club. Dat provinciale en gemoedelijke dat zo pleit voor de club zit op dit soort momenten weer in de weg. Daar waar een club als Ajax altijd arrogantie wordt toegedicht is het positieve spiegelbeeld daarvan op goede momenten ook een zelfverzekerdheid die je op dit podium nodig hebt.

Je kan in zo’n wedstrijd niet met een middenveld van Til en Mauro Junior beginnen. Wedstrijd vergooid!

14 maart 2024 om 10:54

Dat vond ik ook een grote fout van de technische staf van PSV. En die lieten dat maar mooi een helft zo staan. Nog een beetje dommer….

Ik snap wel wat Van der Vaart bedoelt maar ik ben het niet eens met hoe hij het brengt. Van te voren waren mensen super blij met de loting en terecht want het was in mijn ogen de gunstigst mogelijke loting. Ik heb hier veelal gelezen dat het wankelende Dortmund geen probleem zou zijn voor dit PSV. Nationaal verdient PSV niets dan lof maar internationaal valt het in mijn ogen ietwat tegen. Vergeet niet dat de manier waarop PSV doorging tegen Sevilla heel spectaculair was en fantastisch qua karakter van de ploeg, maar het was ook zeer gelukkig na een oliedomme rode kaart van de tegenstander. Deze wedstrijd mag je in je handjes knijpen dat Dortmund het vergeet af te maken in het eerste half uur, PSV bleef in leven herpakte zich goed de tweede helft maar het was niet genoeg voor een verlenging. Al met al lijkt het me eerder een teleurstellende dan een grootse campagne.

14 maart 2024 om 10:54

Maar wat zei vd Vaart dan verkeerd hierin? Want eigenlijk zeg je toch hetzelfde?

Misplaatste verontwaardiging weer. PSV dat sinds jaren eindelijk weer Champions League mag spelen en ook gelijk de groepsfase doorkomt is zeker een prestatie waar ze trots op mogen zijn. Ja, er had misschien meer ingezeten. Maar laten we niet doen alsof PSV de topfavoriet was. Ze zijn gewoon gelijkwaardig aan Dortmund, en ja dan valt muntje soms de goede kant op, en soms weer niet. De Jong is in deze gewoon realistisch.

Van der Vaart is altijd een beetje simpel qua uitspraken maar ik moet hem hier toch gelijk in geven.
Over 2 wedstrijden kan je Dortmund gewoon pakken met hoe ze spelen. PSV draait een extreem goed seizoen in de Eredivisie, dit was de uitgelegen kans om Dortmund te verslaan.

Maar het is wel tekenend voor PSV in Europa, met hangen en wurgen door tegen Sevilla die een absoluut schandalig slecht seizoen spelen. En dan zo'n kans tegen een iets boven gemiddeld Dortmund laten liggen

Vond de Jong echt heel belabberd spelen overigens.

Heb het idee dat dit vooral een 'cope mechanism' van de spelers en aanhang waren. Hoor overal trots dit en dat, maar volgens mij viel de weerstand de hele rit aardig mee toch? Hier had je echt niet hoeven verliezen, dus snap de reactie van Rafael wel.

Ik ben het eens met Vd Vaart in dit geval. Dit is volgens mij precies het probleem waarom het vaak net mis gaat voor Nederlandse teams. Het is geen killer mentaliteit. Als je net uit de CL bent gekickt door een elftal wat zeker niet als wonderteam hoeft te worden gezien, dan zou ik inderdaad ook verwachten dat je gewoon enorm de pest in hebt. Je had een enorme kans om door te stoten naar de kwartfinale en die laat je liggen. Zo simpel is het.

14 maart 2024 om 11:00

Zo hadden blijkbaar al de tot nu toe uitgeschakelde teams geen killer mentaliteit. Aan het einde van de rit is er maar een team met die absolute killer mentaliteit en dat is de winnaar van de CL, de rest wilde niet graag genoeg en hadden er misschien ook niet genoeg de pest in getoond in de interviews.

Allemaal eigen schuld, moet je maar echt de pest in hebben en dat laten zien ook!

Je zult een baan hebben, waarin je wordt betaald voor reageren op een interview met een sporter.

Eigenlijk wat wij hier doen, maar dan betaald worden. Ik zou zo moe van mezelf worden. Maar wat moet je anders als je er toch zit en inhoudelijk eigenlijk niks te melden hebt hè.

Als Luuk in tranen zijn interview zou hebben gedaan, dan was het overdreven geweest. Als hij het lachend had gedaan, was het onprofessioneel. Als jij niks had gemeld, dan was het arrogant, Het maakt helemaal niks uit. Je zit daar aan tafel en je wordt geacht er iets van te vinden,

Van de Vaart zal zeker ook trots zijn op zijn eigen carriere terwijl er ook meer in had gezeten. Wat een irritant mannetje is het met een microfoon er bij.

Kansen missen, geen geluk etc etc. Voor mij is gewoon het belangrijkste dat psv te vaak met poep in de benen een (uit) wedstrijd in de CL ingaat. Arsenal uit , Sevilla uit, Lens uit.
Ook Dortmund uit beginnen ze dramatisch. Overal te laat, ieder duel wordt verloren.
Kijk naar Dortmund, die beginnen fantastisch, fel druk zetten, duels aangaan. Zo moet je spelen.
Onze ‘beste’ heer V Driessen noemde het ontbreken van een CV de oorzaak en ik moet hem daar (voor het eerst) gelijk in geven. Schouten doet het voor zijn doen prima. Maar hij is eigenlijk gewoon overduidelijk een middenvelder.
Zet je hem naast een klasbak als bijvoorbeeld Van Dijk, dan zou het wel kunnen. Maar Boscagli is geen Van Dijk.
Komend seizoen moet psv dus zorgen dat ze een goede cv aantrekken. Een type Alex het liefste. En dan elke wedstrijd vol erin gaan. In de eredivisie win je dan alles gemakkelijk, behalve de top wedstrijden tegen Feyenoord en Ajax (die staan er komend seizoen, helaas, weer gewoon bij).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren