Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

John Guidetti spreekt wens richting fans van Feyenoord uit: ‘Is nog een droom’

Laatste update:

John Guidetti rekent zondag op een overwinning van Feyenoord in de Klassieker tegen Ajax. De Zweed groeide zelf uit tot legende in Rotterdam door op 29 januari 2012 tijdens een 4-2 zege een hattrick tegen de aartsrivaal te maken.

Tot op de dag van vandaag wordt de spits herinnerd aan zijn hattrick tegen Ajax. Guidetti werd daarna op handen gedragen door de supporters van Feyenoord, al toonden zij ook hun frustratie dat hij slechts één seizoen in De Kuip speelde. “Er speelde van alles, ooit zal ik er nog weleens over praten”, zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Maar ik liep een virusinfectie op die mijn leven op z’n kop zette. Het was angstaanjagend, want feitelijk had ik nog maar één been met kracht. Ik ben bij zoveel artsen en experts geweest en eigenlijk zeiden ze allemaal dat ik er rekening mee moest houden dat mijn loopbaan alweer voorbij was.”

Guidetti zou uiteindelijk alsnog een prachtige carrière hebben. Zo belandde hij via Manchester City bij Celtic en het Spaanse Celta de Vigo. “Daar scoorde ik tegen Barcelona, Real Madrid, Valencia en Atlético Madrid”, geeft de spits aan.

De 31-jarige aanvaller staat momenteel in zijn thuisland onder contract bij het dit seizoen nog altijd ongeslagen AIK. Na lang blessureleed staat hij op het punt om daar zijn rentree te maken.

De Zweed laat weten nog één grote wens te hebben. “Ik ben nooit meer terug geweest in De Kuip en dat knaagt wel een beetje. Wat zou het mooi zijn als AIK tegen Feyenoord zou kunnen spelen. Een oefenwedstrijd organiseren, dat kan toch? Nog eenmaal als speler die Kuip in, het is een droom.”

Guidetti rekent komende zondag op een overwinning van zijn oude club tegen de aartsrivaal uit Amsterdam. “Ajax zit in een seizoen waarin echt alles misgaat. Onvoorstelbaar bijna. Daar moet nog een extra nederlaag in De Kuip bij komen zondag. Toen wij met 4-2 wonnen in 2012 was dat reden voor drie dagen feest. Inmiddels voelt dat waarschijnlijk anders. Is het iets wat normaal gevonden zal worden. Zoals het hoort.’’

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Goeie timing van Guidetti. Lekker safe!
Normaal is wanneer beide ploegen, met PSV, top of the league zijn.

4 april 2024 om 08:49

Haha hij doet het er ook om, maar hij krijgt er veel Ajacieden vaak ook nog mee op de kast. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat hij het ook deed in de jaren dat Ajax boven Feyenoord stond. Hij zat altijd te stoken......vaak kwamen dan de reacties dat hij verder niks gepresteerd heeft

4 april 2024 om 09:02

Over dat stoken: Ik weet nog tijdens Ajax - Celta de Vigo, hij tijdens de warming up richting de F-Side “Feyenoord , Feyenoord” stond te schreeuwen. Wat van mij allemaal niet hoeft kon ik er wel om lachen, sneu maar ook weer beetje rivaliteit binnen de “acceptabele grens” zeg maar.
Overigens was hij wel enorm belangrijk in dat jaar dat Fey 2e werd en de weg weer richting omhoog was ingeslagen na die financiële crisis, 10-0 en waardeloos bestuur ervoor.

4 april 2024 om 09:09

Ja eens, vind het niet nodig maar ergens wel grappig. Rivaliteit is ook leuk. Maar voor ons was het de hoop in donkere dagen, daarom heb ik ook een zwak voor die jongen

4 april 2024 om 09:16

Ik vind het ook wel weer mooi. Beetje stoken hoort erbij. Maar voor Feyenoorders is er bijna niets veiliger dan in te zetten op komende klassieker. Als Ajax de schade tot binnen de 5 tegendoelpunten weet te beperken, is dat al winst.

4 april 2024 om 09:20

Zijn mentaliteit was echt wat we nodig hadden destijds. Hij bracht veel meer dan alleen voetbal en goals.

Hopelijk kunnen ze ook een oefenpot regelen, haha.

4 april 2024 om 09:30

Z’n mentaliteit was z’n sterkste punt. Als je kijkt naar de goals tijdens die hattrick. Frommel goal met slechte aanname. Intikker op de doellijn en dan die penalty wat tegenwoordig wellicht door de VAR zou worden terug gedraaid (ging slim op de voet staan van de inglijdende Vertonghen. Maar door z’n wilskracht kwam er vaak goed uit. Beetje zoals Suarez ook destijds. Puur op karakter en geloof in je zelf.

4 april 2024 om 09:33

Kuyt007, hij scoorde als invaller ook nog en riep heel hard "Feyenoord till I die" in de camera. Ach, de één windt zich erover op, de ander boeit het niet en denkt bv enkel: wat een sneu mannetje. Maar dit jaarlijks ophalen van de verhalen van Guidetti door het AD wordt wel een beetje zielig imo.

4 april 2024 om 09:39

Heb ik gemist dan. Kan me in ieder geval dat filmpje je op Twitter herinneren tijdens de Warming-up. Tja betreft het artikel, alles voor de clicks idd 😉

4 april 2024 om 09:51

Ajax heeft hier en daar best individuele kwaliteit om het Feyenoord af en toe lastig te maken. Als ze dan ook nog eens compact spelen, wat deze ploeg beter ligt dan dominant aanvallen, dan kan het nog wel eens een lastige middag worden voor Feyenoord. Maar dat Feyenoord de dominante ploeg zal zijn, lijkt me een logisch vertrekpunt

4 april 2024 om 10:57

Ijsmuts houd op hoor, ik vind het heel aardig van je. Maar in deze staat zijn we kansloos, gaf het al eerder aan. Wat mij betreft doen we deze pot regelementair af met 3-0.

4 april 2024 om 12:18

@ Sulejmanii. Snap je volledig, iets wat ik jaren heb gemeend als we naar de Arena moesten maar goed de bal blijft rond hè. Wat als Brobbey wel die kansen gemaakt had bij PSV uit. Ik weet ‘als’ bestaat niet maar er zijn altijd kansen ook al is het 1-10 procent.

4 april 2024 om 09:51

En daar gaan we weer. De onvermijdelijke brainfart van Guidetti in aanloop naar een Klassieker.

4 april 2024 om 11:00

Ik vind het zelf ook sneue vormen aannemen. Enige leuke van het jaarlijks terugkerende interview is sommige reacties en dan bedoel ik de leuke herinneringen zoals hij als Celta speler toch weer de Arena in vuur en vlam kreeg met zijn gedrag zoals Suarez zo vaak de Kuip.

4 april 2024 om 14:02

Happen naar Pijnenburg

Heerlijk dat seizoen en heerlijk dat hij de boel zo opnaait, hij is altijd welkom en jammer dat zijn carrière zo is gelopen.

Vond het een typische Feyenoorder qua mentaliteit

Deze man was zo'n sensatie dat ene jaar dat ie bij Feyenoord zat. Doodzonde en een beetje vreemd dat er niet meer uit is gekomen daarna, want het was toch een heel complete spits.

4 april 2024 om 08:41

Het is misschien nog wel vreemder dat hij nog steeds prof is, want die blessure was heel extreem. De jaren erna kwam hij amper aan de bak

4 april 2024 om 08:45

Ja hij geeft hier wat meer details weg, ook al zegt hij zelf dat het nog wel gecompliceerder ligt. Maar bijna geen gevoel meer hebben in je been is geen feest als voetballer. Echt zonde. Op je 19e al de Eredivisie kapotschieten, was destijds wel degelijk jaloers op Feyenoord om hem. Ajax zat toen als ik me niet vergis in de Siem de Jong - Kolbein Sigthorsson era

4 april 2024 om 08:51

Echt de personificatie van de wederopstanding van Feyenoord ook; dat is nog wel de belangrijkste reden dat hij zo op handen werd gedragen.

4 april 2024 om 08:59

Feyenoord werd dat jaar tweede nadat ze het seizoen daarvoor natuurlijk dat horrorjaar hadden gehad- een jaar van zulke crisis dat het huidige Ajax er een puntje aan kan zuigen. 10-0 van PSV verliezen maar ook uitslagen als 6-0 bij Groningen etc.. Guidetti was inderdaad de grote aanjager van het Feyenoord van 11-12 en zorgde ervoor dat de naam "Luc Castaignos" direct vergeten werd in de Kuip.

Wat een gozer was dit! Mooie vent, zat alles in. Heel jammer dat het bij 1 seizoen in Rotterdam is gebleven voor ons Feyenoorders voor hem zelf jammer dat hij die zware blessure kreeg. Had misschien nog wel meer ingezeten als middenmoot La Liga.

Ah daar is het jaarlijkse moment dat Guidetti uitspreekt dat hij ooit graag terug zou keren in de Kuip!

4 april 2024 om 09:03

Wat is er mis mee? Hij wil niet terugkeren bij Feyenoord ofzo. Hij wil nog een keer het magische gevoel van de Kuip ervaren. Ik denk dat een oefenwedstrijd nog best wat oplevert als Guidetti terug komt. Weet je, die gozer op zijn 19e heeft meer indruk gemaakt dan menig spits erna. Nu hebben we Gimenez die ook een hattrick heeft gemaakt, maar de fase waarin Feyenoord toen zat was veel indrukwekkender om dan te winnen van Ajax. Dat zag je wel aan de gênante vertoning van Ron Vlaar na de wedstrijd.

4 april 2024 om 09:29

Persoonlijk zou ik dat als Feyenoorder een beetje treurig vinden. Guidetti heeft ons een prachtseizoen bezorgd, wat echt krankzinnig was na die 11e plek en we alleen salarisbudget konden gebruiken, maar laten we hem ook niet groter maken dan hij is. Ik kijk er met veel plezier op terug maar om nu een oefenwedstrijd te organiseren om hem eigenlijk nog een keer in het zonnetje te zetten, dan mag je wel iets meer gepresteerd hebben dan één seizoen. Geweldig als we hem spontaan tegen komen met een Europese wedstrijd maar georganiseerd hoeft van mij persoonlijk niet.

Ja hoor Guidetti nu weten we het wel. Je slaapt nog altijd in een Feyenoord pyjama en je badkuip heeft de vorm van het stadion lekker boeien. Dit komt echt ieder jaar terug. Ik heb Goalden season gezien hartstikke leuk op youtube en kan het vele aanraden. Echter dit jaarlijke praatje van onze Zweed is nu wel een keer mooi geweest.

4 april 2024 om 09:00

Laat hem het lekker elkaar jaar uitspreken. Niemand verplicht je op dit artikel te klikken he.

4 april 2024 om 09:11

Leuk dat hij nog steeds als een rode lap op een stier werkt bij sommige supporters

4 april 2024 om 09:48

Ali ik ben een echte Feyenoorder en ik moet zeggen ik geniet steeds vaker van je comments. Je hebt best wel Rotterdamse humor. Weet niet of je daar op zit te wachten en ik zie het als compliment.

4 april 2024 om 10:32

Haha dat vind ik leuk om te horen Batouwe! Je mag het eigenlijk niet zeggen maar dat komt waarschijnlijk omdat echte Amsterdammers en Rotterdammers meer met elkaar overeen hebben dan ze eigenlijk willen toegeven. Het type Amsterdammer waar ze in Rotterdam vaak een hekel aan hebben kunnen de Amsterdammers ook niet luchten

4 april 2024 om 12:20

Haha. Hazes en z’n vrouw, van Gaal en z’n vrouw. Blijkbaar enorme stiekem aantrekkingskracht tussen beide steden. Kunnen niet met en niet zonder elkaar 😬

John Driedetti wat een held voor ons in Rotterdam Zuid. Gaf ons na dat horrorjaar als 19 jarige broekie in z'n 1e jaar zoveel aanzien dat het vertrouwen helemaal terugkwam. Wat hij aangeeft dat 1 op de miljoen zo'n ziekte als hij krijgt en dat dat eigenljjk z'n carriere heeft gekost wat heel jammer is. Denk oprecht dat zonder deze ziekte Guidette echt een hee goede spits in Europa had kunnen worden.

Blijf het trouwens wel aandoenlijk vinden hoe de Ajax supportes een blinde vlek op deze 1 jarige huurling van Feyenoord blijven houden. Zijn komst in de Arena met Celta de Vigo was ook echt fantastisch en helemaal na zijn goal.

4 april 2024 om 09:37

Is beetje zoals Noa Lang richting de Feyenoord fans toch? Wat ik hierboven al schreef, actie met Celta kon ik wel om lachen. Dacht eigenlijk dat het bij de warming up was (Feyenoord scanderen richting F-Side) ipv een goal. Maar goed, kan wel lachen om zulke provocaties beetje jennen na elkaar. Altijd zo apart dat op VZ en andere fora, men helemaal los kan gaan op zoiets. Beetje lezen met een knipoog en weer door.

4 april 2024 om 09:54

Maar als Noa het doet is het iets minder leuk. Dan gaan veel mensen opeens op de man spelen door te zeggen dat hij niet normaal Nederlands kan, een tokkie is en niets zou hebben bereikt als hij geen profvoetballer was

4 april 2024 om 09:57

Muah, bij Noa Lang heb ik toch echt een totaal ander beeld. Die jongen komt natuurlijk uit de omgeving van Rotterdam en heeft zelfs in de jeugd gespeeld. Dat kun je natuurlijk niet helemaal vergelijken.

Bij Lang heb ik toch wel het idee dat het allemaal echt gespeeld is en vooral uit onzekerheid of iets dergelijks komt. Als jij je online zoveel meer bezig houdt met een club als Feyenoord dan dat je meer minuten hebt gemaakt bij je eigen club dan is er wel iets mis met je.

4 april 2024 om 10:03

Guidetti zijn vriendin en dochter werden bedreigd en kregen doodverwensingen, op zich ook niet zo leuk. Voor de rest vind ik dat een Guidetti en Lang hier zelf ook beter mee om moeten gaan. Ze houden van uitdagen en hoewel het niet mag, je weet dat er mensen zijn die volledig over de schreef gaan. Wees dan de wijste en let zelf ook beetje op.

4 april 2024 om 10:08

Bedoel ook meer het jennen tegen rivaliserende aanhang in het algemeen. Kon even niet zo snel iets anders bedenken. Nu ik reageer, Vertonghen die dat lied je zong, “het zijn maar….!”? Betere vergelijking? 😬😉
Klopt de persoon en achtergrond Guidetti en Lang zijn verschillend deel de mening redelijk betreft Lang. Ook op basis van een interview die ik jaren terug heb gezien. Hoe trots hij met een Ajax shirt Valkenoord op kwam lopen en dat hij werd aangesproken dat dit wellicht niet zo slim is. Wat normaliter moet kunnen zou je zeggen, alleen ik kreeg het gevoel dat hij dit deed vanuit andere beweegredenen, wie zal ‘t zeggen!

4 april 2024 om 10:10

@Weszol Is het daardoor juist niet echter? Guidetti komt als huurling binnen en krijgt een heldenstatus vanwege oa die hattrick. Die status wil hij graag behouden en sindsdien provoceert hij Ajax en hemelt hij Feyenoord op.Lang weet vanaf kinds af aan van de rivaliteit. Waarom hij ooit Ajaxfan is geworden (volgens mij al voordat Boukhari zijn stiefvader was) weet ik niet. Misschien inderdaad om anders te zijn maar hij heeft als kind al die gevolgen ondervonden. Dan lijkt het me meer een persoonlijk iets te zijn dan dat hij een toneelstukje opvoert.

4 april 2024 om 12:21

Zn vader was enorme Ajax fan en zo is de liefde overgegaan.

4 april 2024 om 12:37

Wist ik niet, logisch wel. Dan denk ik dat net als bij Gullit dat als je vrienden voor de aartsrivaal zijn dat je net wat uitgesprokener bent en iets meer anti wordt.

Daar reageert het legioen op en het wordt weer een tandje meer bij Lang.

Dan denk ik dat het provoceren door Lang veel logischer is dan van Guidetti.

Grappig om te zien hoe Zweden over het algemeen zo’n timide en keurig volk zijn maar als er dan eentje uitgesproken is dan is het ook meteen next level.

Na het dramatische Feyenoord jaar is hij heel belangrijk geweest in het feit dat Feyenoord weer bovenin meedeed en de hattrick destijds staat daar symbool voor. Zoet is altijd zoeter als
Je daarvoor lang zuur hebt moeten proeven.

Heeeeel misschien kan Ajax dat zondag ervaren door een wonder in de Kuip.

“De 31-jarige aanvaller staat momenteel in zijn thuisland onder contract bij het dit seizoen nog altijd ongeslagen AIK.”

Dat is correct.. wel pas 1 competitie ronde gespeeld. 🤣

4 april 2024 om 11:34

Hahaha, inderdaad! bij het lezen van de tekst denk je die zijn al een tijdje ongeslagen.
Dit terwijl ze pas 1 wedstrijd onderweg zijn in de Allsvenskan Competitie :D

gudetti een legende? De man heeft welgeteld 1 seizoen in de Kuip gevoetbald.bij een Feyenoord legende denk ik toch echt aan Andere spelers

4 april 2024 om 14:05

Legende is zwaar overtrokken inderdaad. Eerder een cultspits of zo.

4 april 2024 om 14:57

Is inderdaad meer een cultheld.

Haha, waar was Guidetti toen Ajax 4 x kampioen werd en bijna de finale CL haalde? Zo’n sneu figuur die het leuk vindt om te stoken, uit te dagen en te kleineren. Een beetje zoals Michel Kramer. Als je enige virm van eigenwaarde hebt, hoef je dit zielige gedrag niet te vertonen. Daar sta je dan boven. Het tekent de afgunst en het gebrek aan respect. Echte toppers hoor je nooit zo praten over concurrenten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren