Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guidetti geschokt door vroegtijdig afzwaaien van Fischer

Laatste update:

Dat Viktor Fischer eerder deze week zijn loopbaan op 29-jarige leeftijd beëindigde, komt voor de meeste mensen bij AIK Solna niet als een daverende verrassing. Bij de Zweedse club had men al langer door dat er iets mis was met de Deense vleugelaanvaller. Voor John Guidetti kwam het hele gebeuren wel als een verrassing. Fischer, met een verleden bij Ajax, nam de beslissing om vroegtijdig te stoppen als profvoetballer vanwege een slepende blessure.

AIK-Verdediger Alexander Milosevic praat met de Zweedse krant Aftonbladet over het afscheid van Fischer. "Nee, het kwam voor mij niet als een verrassing. Je merkte dat de fysieke problemen hun tol hebben geëist, zeker ook op mentaal vlak. Zijn beslissing kwam dus zeker niet als een schok. Hij vond het zelf de juiste beslissing. Er zijn waarschijnlijk veel spelers die met dezelfde problemen kampen, maar er toch voor kiezen om door te gaan." Voormalig Feyenoorder Guidetti stond wél te kijken van de keuze die Fischer heeft genomen.

"Het gevoel was er dat hij misschien bij AIK zou blijven", doelt Guidetti op het eventueel verlengen van de huurdeal met Royal Antwerp FC. "Maar dat hij helemaal zou stoppen kwam als een schok. Ik wens hem het allerbeste en hopelijk vindt Viktor een nieuwe passie. In ieder geval iets waar hij zich op kan storten." Trainer Andreas Brännström zit meer in het kamp-Milosevic. "Ik zag hem dagelijks en heb gezien en zag hoe worstelde met zijn lichaam en blessures."

Deze week sijpelden de berichten door dat Antwerp en AIK in de maag zaten met het huurcontract van Fischer, die tot het einde van het kalenderjaar in Zweden zou spelen. De clubleiding van AIK wilde de 21-voudig international van Denemarken terugsturen naar België, maar daar zat men ook niet op de rechtspoot te wachten. Fischer lag bij Antwerp nog tot medio 2025 vast, maar besloot zelf besloten zijn schoenen aan de wilgen te hangen. Veelvuldig blessureleed is de reden achter dat besluit.

Fischer, die begin deze maand 29 werd, brak in 2012 door als veelbelovend talent bij Ajax. Bij de recordkampioen van Nederland leek de wereld aan zijn voeten te liggen, al kende hij in zijn vijf jaar durende dienstverband in Amsterdam ook tegenslagen. In totaal kwam Fischer in 111 officiële wedstrijden in actie voor Ajax, waarin hij goed was voor 33 doelpunten en 18 assists. Met de Amsterdammers werd Fischer twee keer landskampioen. Daarnaast won hij eenmaal de Johan Cruijff Schaal. Hij vertrok medio 2016 bij Ajax.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die jongen liep eigenlijk al sinds de Ajax- jeugd tegen het einde van zijn carrière aan te hikken. Ontzettend zonde en sneu voor hem. Ik dacht echt dat hij het ver kon gaan schoppen, misschien zelfs wel de absolute top.

Als Feyenoorder had ik vrij vaak angst als hij aan de bal kwam bij Ajax. Was tegen ons bijna altijd goed. Had verwacht dat hij in de top terecht zou komen. Helaas werkt het lichaam niet mee. Goede voetballer

Het is wel wat hoor om vanwege blessures te moeten stoppen, zeker op je 29e. Ik hoop dat hij vrede met zijn besluit heeft en dat hij een nieuwe carrière kan beginnen.

Wat een gevoel voor dramatiek. Geschokt nog wel dat iemand is gestopt. Laten we het niet groter maken dan het is

Op een gegeven moment was Fischer bij Ajax met hersteld van een blessure en stelde Frank de Boer hem op als spits in één van de laatste wedstrijden van het seizoen. Fischer speelde oprecht een goede pot en ik zag toen in hem de nieuwe spits voor het volgende seizoen. Volgens mij werd hij in die zomer toen verkocht. Ontzettend zonde, want vond het een leukere speler dan Eriksen en een groter talent dan Ozbiliz, Ebicilio, Hoezen, etc.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren