Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik vind eigenlijk dat Oranje en Turkije niks op het EK te zoeken hebben’

Laatste update:

De komende dagen wordt duidelijk hoe de eindstand in Groep A van de EK-kwalificatiereeks eruit komt te zien. IJsland en Tsjechië staan op een gedeelde eerste plaats en zijn zeker van deelname aan het toernooi in Frankrijk, maar wie derde wordt is nog niet zeker. Turkije (twaalf punten) staat nu op die plaats en Nederland volgt (tien punten). Ugur Yildirim zegt benieuwd te zijn naar de afloop.

/

De 33-jarige oud-prof speelde in Nederland voor Go Ahead Eagles, sc Heerenveen en AGOVV Apeldoorn en kwam in Turkije uit voor Gaziantepspor, Sivasspor en Kasimpasa. In februari 2005 speelde de voormalig wereldkampioen vrije trappen nemen zijn enige wedstrijd voor het Nederlands elftal en hij weet dat Oranje in een hele benauwde situatie zit in de kwalificatiecyclus.

Het voordeel ligt natuurlijk bij de Turken, die nog in actie komen tegen koplopers Tsjechië (zaterdag, uit) en IJsland (dinsdag, thuis). “Het voetbalt gewoon veel makkelijker nu ze het in eigen hand hebben. Turkse bibbers? Ik geloof er niet in. Zeker niet omdat ze dinsdag de kans krijgen het thuis af te maken. Nederland is niet kansloos, maar wint ook niet zomaar van Kazachstan”, spreekt Yildirim uit in het Algemeen Dagblad.

De voormalig vleugelspeler is niet positief over de beide landen. “Wie van de twee de play-offs ook haalt, ik vind eigenlijk dat beide landen niks op het EK te zoeken hebben. Turkije won opvallend zakelijk van Oranje, dat beter voetbalde. Maar als je in een poule met IJsland, Letland en Kazachstan niet boven komt drijven, verdien je plaatsing niet”, aldus Yildirim.

Ben jij het met Ugur Yildirim eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wie moet er volgens hem dan uit de poule nummer 3 worden? Er zal er toch echt een van de 2 door gaan.. Ik hoop dat het Nederland wordt.. zou een schande zijn als we het EK niet halen.

8 oktober 2015 om 15:13

@daretozlatan10

Maar hij heeft zeker een punt.
Als je in zo een zwakke poule je niet rechtstreeks weet te plaatsen, (wat al schandalig genoeg is aangezien er nu meer landen meedoen) dan heb je inderdaad weinig op een ek te zoeken.
In een poule als deze moet je als Nederland zijnde eigenlijk gewoon eerste worden, maar zelfs Ijsland is op het moment te sterk.
Wat denk je dan van het ek als je de 'grote' landen treft

8 oktober 2015 om 15:14

En dan in de playoffs afgaan tegen Noorwegen ofzo. Tjah van mij mag deze ellende na volgende week wel gebeurd zijn.

10 oktober 2015 om 18:54

Noorwegen wordt gewoon 2e.

8 oktober 2015 om 15:46

Dat maakt niet uit wie er drie wordt. Die mag nog twee wedstrijden spelen tegen een andere nr 3.. Zweden of zo iets.

8 oktober 2015 om 15:50

Zweden of zoiets.. Zweden is denk ik de moeilijkste nummer 3 die Nederland eventueel kan loten.

8 oktober 2015 om 16:08

Neem dan de makkelijkste. Een walkover bestaat voor dit oranje niet.

8 oktober 2015 om 17:13

Grappig hoe best veel mensen denken deze 2 games ff makkelijk te winnen, dat is al geruime tijd niet meer aan de orde! Mocht het dan toch lukken moeten we weer aan de bak tegen een sterke tegenstander dus mensen de kans is vrij groot dat we er niet bij zijn. En dan hebben we het niet eens in eigen hand haha wat een misplaatste hoogmoed! Hoop en realisme zijn 2 verschillende dingen...

De mening van zo'n geflopte voetballer is ook belangrijk zeg...
Wat als nederland of turkije na het plaatsing en het winnen van de play offs dusdanig groeit dat ze zelfs in de finale staan en verdient ook?... Er wordt te fel bekritiseerd! En dat hoef ik al helemaal niet te horen van iemand die vervroegd is gestopt met voetbal omdat uitgaan voor hem belangrijker was dan trainingen!!...

8 oktober 2015 om 15:12

Gelukkig is jouw mening over voetballers wel lekker belangrijk kerel. Je hoeft het niet eens te zijn met hem, maar hij zegt hier niks extreem vreemds.

8 oktober 2015 om 15:15

je reageert er anders wel op..dus het interesseert je wel anders had je er geen tijd aan besteed..ben het wel met hem eens dat een ijsland en een tsjechie de beste ploegen uit je poule zijn zegt genoeg..dan kun je beter ook maar niet gaan..

8 oktober 2015 om 15:17

@jozefbliksem

Jij mag ook je mening geven...
Verder is de kritiek volkomen terecht!
Als zelfs Ijsland te sterk is dan is er toch wel iets goed mis.
De meeste zijn zelfs bang dat het tegen Kazachstan verkeerd gaat, dat is toch niet normaal voor oranje of wel soms?

8 oktober 2015 om 18:49

haha inderdaad!! ik ken ook wel een bepaalde voetballer noemen die nix te zoeken heeft op het Ek

8 oktober 2015 om 19:58

Iedereen lacht je toch uit als je zegtdat Ijsland en Tsjechie op 1 en 2 staan als je Nederland bent. Hoe ver kan Yildirim er dan naast zitten? Het is beschamend van zowel Nederland als Turkije.

Terechte opmerking. Nederland doet er beter aan om volledig in te zetten op de talenten. Sneijder, van Persie en Huntelaar kunnen het elftal uit en over Robben kan je al twijfelen. Speel 3 jaar met een nieuwe vaste kern en ga voor wk 2018 als eerste serieuze test.

Hij heeft wel gelijk natuurlijk. Zowel Nederland als Turkije eindigen achter landen al Ijsland en Tjechie niet bepaalt hoogvliegers in Europa en geen klein stukje achter deze landen maar een straatlengte.

Tja.. beetje open deuren intrappen dit. Weinig meerwaarde. Ze hadden net zo goed Jan Modaal op straat kunnen interviewen.

Zou wel leuk zijn als Nederland mits ze zich plaatsen een gevalletje Denenmarken ek1992 wordt. In deze poule zou je als echt gewoon minstens 2e moeten worden. Haal je dat niet moet je je als selectie gewoon diep schamen.

Met Turkije weet je het nooit. Ene keer spelen ze heel goed andere keer slecht. Maar ik denk dat Turkije gewoon 4 punten gaat pakken met deze 2 duels.

Laten we de stelling eens omdraaien meneer Yildirim. Juist Nederland en Turkije horen, gezien hun grotere geschiedenis tov. Tsjechië en IJsland, op het EK thuis. Een moeizame kwalificatie hoort er soms gewoon bij. Er zijn in het verleden tig landen die met de hakken over de sloot naar het eindtoernooi gingen. Om vervolgens goed te presteren toen het moment daar was. En zeg nou zelf, Nederland en Turkije spreken toch veel meer tot de verbeelding dan IJsland. Dat land heeft per definitie niks te zoeken op een EK. Door gebrek aan ervaring vliegen ze er binnen no time uit. Terwijl Nederland vaak beter op mondiale toernooien speelt wanneer het om het 'echie' gaat. Turkije heeft nooit een makkelijk kwalificatie gekend. Ik snap ook niet waarom Yildirim zich zo negatief uitlaat over zijn landen. Kies dan in ieder geval een kant van een land. Maar ga niet zeggen dat je beide landen liever niet op een EK wilt zien. Ik ben een trotste Rotterdammer en ik wil ten alle tijden dat het Nederlands elftal zich presenteert aan de wereld. Het maakt mij niks uit of dit terecht of onterecht is. Als het resultaat maar wordt gehaald. Dus ik ga flink duimen dat Tsjechië en IJsland winnen van Turkije en dat wij zelf natuurlijk onze partijen winnend afsluiten. Want ik zal nooit juichen voor bananenrepublieken als IJsland.

Ik ben het met hem eens dat we allebei nergens recht op hebben.

Maar juist dit EK, met zoveel deelnemende landen, gaat een groot aantal landen hebben dat geen spectaculair mooi voetbal speelt. En dan hoeven Nederland en Turkije daar niet voor onder te doen. De groepsfase zal gewoon middelmaat zijn.

Voorbeeld; ik heb voor veel geld een stapel kaarten gekocht voor het EK. Straks zit ik bij Ijsland - Noord-Ierland ofzo. Temidden van dat soort wedstrijden gaan NL en Turkije echt niet misstaan.

Turkije heeft er sowieso niks te zoeken. Overbetaalde kinderen die amper met druk kunnen omgaan. Mensen, als je geld hebt, zet op Oranje! Dit Turkije is al jaren schandalig! Jaar in jaar uit. Kwalificaties lang.... Ik heb geen hoop en zal ook niet kijken!

Oranje heeft, gewoon puur op basis van hun EK kwalificatiewedstrijden, het niet verdiend om op het EK van volgend jaar te spelen, maar in principe is Nederland gewoon een land dat zeker op een EK hoort te zijn.

Persoonlijk denk ik dat het alleen maar voordelen kan hebben, als Nederland zich niet plaatst voor het EK. De kans dat mensen als Bert van Oostveen en Danny Blind vertrekken, is dan veel groter en dat we ons dan niet voor het EK hebben geplaatst, kom dan als een bomaanslag binnen, maar ik hoop dan dat van Oostveen en Blind hun conclusies trekken en vertrekken.

Blind is gewoon geen bondscoach. Heeft niets gepresteerd als coach en is allesbehalve objectief qua selecties maken en dit zeg ik dan ook persoonlijk als Ajacied.

We zullen de favoriete tegenstander zijn voor de landen die zich voorbereiden op het EK, meer eer verdienen we niet na deze schandalige wanprestaties. Even pas op de plaats maken en wellicht weer erbij op het WK.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren