Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij moet voor tien wedstrijden geschorst worden, dit is onvergeeflijk’

Laatste update:

Alan Pardew wacht waarschijnlijk een fikse schorsing van de Engelse voetbalbond. De manager van Newcastle United gaf zaterdagmiddag in het thuisduel met Hull City (4-1) tegenstander David Meyler een kopstoot en werd naar de tribune gestuurd. Newcastle legde hem een boete van 120.000 euro op en het wachten is nu op een straf van de FA. Die kan volgens Robbie Savage ligt niet hoog genoeg zijn.

/

De oud-middenvelder spreekt tegenover de BBC schande van de actie van Pardew. “Hij zou de laatste tien wedstrijden van het seizoen niet voor de dug-out mogen staan, dit is onvergeeflijk en walgelijk”, zegt Savage. “Hoe kan je een groep spelers leiden wanneer je zoiets bij een collega-speler flikt? Pardew moet tien wedstrijden geschorst worden en Newcastle zou niet meer mee mogen doen in de competities, maar is die straf eigenlijk wel zwaar genoeg?”, vraagt Savage zich af.

De ex-speler van onder meer Blackburn Rovers weet dat Pardew in het verleden vaker over de schreef ging. De Engelsman gaf ooit een grensrechter een forse duw, raakte bijna slaags met Arsène Wenger en tijdens de wedstrijd tegen Manchester City (2-0 verlies), twee maanden geleden, noemde hij collega-manager Manuel Pellegrini a fucking old cunt. De FA heeft een onderzoek ingesteld naar de kopstoot van Pardew: “Het ziet er serieus uit”, zegt voorzitter Greg Dyke.

Alan Shearer, clubicoon van the Magpies, gaat een stap verder dan Savage en stelt dat hij weinig toekomst meer voor Pardew ziet bij Newcastle. “Wat kan Pardew nu in hemelsnaam tegen zijn spelers zeggen als zij zich misdragen? Ik heb dit nog nooit eerder gezien, eerlijk. Ik zou niet verrast zijn als Pardew nu opstapt. Zelfs als hij dat niet doet, zou de club moeten zeggen: we doen jou een lol, stap zelf op, dan ontslaan wij jou niet”, aldus Shearer.

Ben jij het met Robbie Savage eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat overdreven dit, hij krijgt een enorme duw van die andere speler, en een echte kopstoot is dit niet. Iets zegt mij dat deze heren hierboven in de tekst hem sws al niet mochten en dit aangrijpen.

2 maart 2014 om 10:25

Alle " Kopstoten " de laatste jaren waren geen kopstoten op die van Zidane na. Die van Ronaldo ook niet.. gewoon een duw met het hoofd geen enkele vorm van een stoot, daarom vind ik het ook belachelijk als je daarvoor geschorst wordt. als speler zijnde.. kan je net zo goed iemand gelijk een klap verkopen..

2 maart 2014 om 10:52

Respect dude. Want dit is precies de werkelijkheid. We zijn doorgeslagen hierin.

Het grappigste is nog dat we wekelijks ellebogen etc. zien waar echt gezondheid van de tegenstander in gevaar is, terwijl de arbitrage er niks meer mee doet. En dan zulke onschuldige dingen die niemand voelt bestraffen. Complete grap dit

2 maart 2014 om 11:43

Handen en armen bungelen langs je lichaam, in de lucht heb je armen juist nodig om hoger te reiken. Een stoot met je hoofd is totaal overbodig of je hoofd tegen iemand aan zetten.
Bij pardew is het al het zoveelste incident. Die kerel misdraagt zich keer op keer.

2 maart 2014 om 12:21

@blackberry

Ik ben het met je eens dat dit geen kopstoot is, maar ik vind dat je er nog steeds voor geschorst moet worden, alleen voor een "echte" kopstoot moet je gewoon lang geschorst worden.

2 maart 2014 om 13:49

Het was ook geen echte kopstoot maar deze man misdraagt zich blijkbaar vaker en verdiend dus ern flunke schirsing

2 maart 2014 om 12:02

Ook al was het geen echte kopstoot, maar hij moet sowieso het goede voorbeeld nemen.
Ik zou die vent direct ontslaan

2 maart 2014 om 15:08

Sowieso is het overdreven om Newcastle United uit de competities te halen vanwege het gedrag vd manager...

Dat Pardew gestraft moet worden voor deze domme fout snap ik, maar waarom zou Newcastle niet mee mogen doen in alle competities? Dat slaat helemaal nergens op.

Hij heeft zich wel erg vaak misdragen. Maar volgens mij was het niet echt de bedoeling dat hij een kopstoot gaf, dus ik vind "Newcastle mag niet meer meedoen in de competities" overdreven..

Nou nou wat een verschrikkelijke kopstoot zeg. Niks meer dan die ''kopstoot'' die de tegenstander van Vertonghen gaf. En daar werd over gezegd dat Vertonghen zich aanstelde.

Natuurlijk wel een straf geven want dit gedrag kan niet, helemaal niet voor een trainer. maar die Savage kan wel overdrijven zeg. Uit de competitie, 10 wedstrijden etc..

2 maart 2014 om 10:36

Vertonghen stelde zich toch ook aan en het is me sowieso niet duidelijk waarom je dat punt aanhaalt, want Meyler blijft wel gewoon staan en gaat niet huilend naar de grond zoals Vertonghen deed.

2 maart 2014 om 10:52

Ik zeg eigenlijk dat het allebei geen kopstoten zijn. Eerder kopduwtje. Mensen hadden in het geval van vertonghen meer over de schwalbe (terecht, want hij stelde zich gruwelijk aan). en nu vinden velen dit ineens wel een kopstoot. Terwijl het twee dezelfde kopduwtjes waren. Dat bedoel ik te zeggen.

2 maart 2014 om 11:10

@quickboyz, een kopstoot die een speler uitdeelt is veel anders dan dat een coach een kopstoot uitdeelt. Een speler ziet veel meer in de emotie van zo'n wedstrijd, en een coach moet ten aller tijden zich gedragen om zo een autoriteit te zijn in de kleedkamer. Hoe kan deze coach nu van zijn spelers eisen dat ze zich moeten gedragen op en naast het veld, hij is toch totaal zijn geloofwaardigheid kwijt. Newcastle uit de competitie halen is wat overdreven, maar de coach schorsen tot het einde van het seizoen niet.

2 maart 2014 om 11:26

Man het is niet eens een kopstoot! Dat hij zich moet gedragen, en dat gister niet deed, spreekt voor zich. Maar een kopstoot? Nee ik noem dat dus echt geen kopstoot..

2 maart 2014 om 12:02

In feiten was het een kopstoot van niks, dat moet ik je nageven. Maar dat is ook niet van belang in dit geheel. Het gaat puur om te intentie, want had een Suarez een lichtere straf moeten krijgen wanneer hij Bakkal zachtjes had gebeten? Daarnaast zijn een paar regels in het voetbal die je gewoon niet kan overtreden, en eentje daarvan is dat je als coach van de spelers van de tegenpartij afblijft.

en dit noemen ze een mannensport. voor een kleine duw 10 wedsrijden schorsing.
nET als bij cr7 tegen je wang wijzen en 2 wedstrijden geschorst worden.
wat een mannensport zeg

Zal wel een schorsing krijgen, gaat de speler vrijuit?

2 maart 2014 om 12:02

Jup, heeft geel gekregen.

Los van het feit dat hij gelijk heeft, is Robbie Savage eigenlijk de laatste die over zulke dingen zn bek moet opentrekken.. Deze man was een Hans Kraay jr in het kwadraat.. Deed zn achternaam eer aan op de engelse velden, een savage.. Hekel aan hem!

Zie ik het nou goed dat die Meyler geen rood kreeg?

Het wordt steeds gekker op en naast de velden.

2 maart 2014 om 12:01

Geel, het is dus al bestraft. Erg jammer, want ik vind dat de speler een zwaardere schorsing verdiend dan Pardew.

Die speler van Hull moet is beginnen met zn poten van Pardew af te blijven. Dat is schandalig.

2 maart 2014 om 11:13

Alsof de actie van die speler die kopstoot zou kunnen rechtvaardigen. Natuurlijk niet, zo'n manager moet zich ten allen tijden weten te beheersen. Hier zijn geen excuses voor.

2 maart 2014 om 12:54

Hij kan ook als een dramaqueen op de grond gaan liggen, doe mij dit maar. Tenminste een vent.

Ik vermoed dat hij de eer aan zichzelf zal houden nu er terecht vernietigende kritiek op hem is.
Zijn voorbeeldfunctie naar spelers en fans ligt totaal aan gruzelementen.
Hier is maar één juiste beslissing mogelijk.

2 maart 2014 om 12:00

Ik vind juist dat ie een goed voorbeeld stelt. Die speler gedraagt zich onfatsoenlijk en wordt dus meteen op zijn plaats gezet (echter op het voetbalveld mag dat dan weer niet). Wanneer je op straat iemand op zijn plaats zet, nadat ie net iemand een flinke duw heeft gegeven, dan word je als held gezien.

Terechte schorsing en boete, maar wat Pardew heeft gedaan, had ik ook gedaan als een speler mij zou duwen. Waarschijnlijk was mijn kopstoot wel raak geweest. Dan maar een weekje geen salaris.

was van beide kant fout, zonder enige respect naar elkaar toe en het voetbal. Was een kopstootje, wat niks pijn zal doen, want zoals al gezegd werd, die van Zidane, dat was een kopstoot, dit was gewoon een beweging van, met natuurlijk aanraking. Tegenwoordig wordt alles zo opgeblazen, die aanval bv van kuyt, dat was pas een horror attack, op de ballen stampen, maar dit absoluut niks waard. De speler gaf hem als eerste een flinke duw en de manager had zich moeten inhouden, maar ja, opblazen als dit slaat echt nergens op

Zegt Robbie Savage haha, die man heeft de meest belachelijke dingen gedaan op de velden.

2 maart 2014 om 11:44

Idd, en ook shearer gaat wel erg ver, nu kan hij spelers niet meer aanspreken op verkeerd gedrag omdat hij zelf zoiets doet......als elke trainer die iets verkeerd doet geen trainer meer mag zijn gaan er nog wel een paar weg haha

Hier moet echt iets achter zitten. Want ik denk niet dat hij dat zomaar doet.

Als je goedkeurt dat een coach zich zo misdraagt is het einde inzicht gewoon schorsen of ontslaan die man

Als we dit al een kopstoot gaan noemen....? Even hoofd tegen ander aan drukken, beetje intimideren is dat...
Het hoort natuurlijk niet thuis op het voetbalveld, maar wordt weer zeer zwaar overdreven....

Ik snap de reactie van Pardew. Die kerel moet gewoon normaal doen en om hem heen lopen of rustig zijn excuses aanbieden wanneer ie bijvoorbeeld niet zo snel kon uitwijken. Als die speler dan geen respect laat zien, dan mag je je als coach wel dreigend opstellen, zodat iedereen weet dat niemand dit hoort te pikken. Hopelijk snapt de speler dan dat ie het in het vervolg anders moet doen. Ik ben er ook niet van overtuigd dat Pardew hem ook met opzet raakt.

Verder is kopstoot een misleidende term, aangezien het een licht tikje was. Tuurlijk moet ie hiervoor een straf krijgen, maar dan is 1 of 2 wedstrijden genoeg. Echter moet die speler van Hull ook een schorsing krijgen, want ook hij maakt zich schuldig aan slecht gedrag (helaas al bestraft, dus zal wel niet geschorst worden). Die duw van Meyler was ook geheel onnodig en lokte dat gedrag uit. In mijn ogen is dat erger dan dreigend reageren op iemand die jouw onnodig een duw geeft.

2 maart 2014 om 12:55

Ik snap helemaal niets van de reactie van Pardew. Maar ik ben dan ook niet van mening dat je iedereen met een primatieve reactie moet laten zien dat er met jouw respect niet gesold kan worden. En ik vind al helemaal niet dat agressief gedrag gerechtvaardigd is als iemand die snel een bal wil pakken jou een duw geeft. Wij zijn geen chimpansees die geen controle hebben over hun dierlijke instincten, maar mensen met een verstand dat ons verteld dat je in een dergelijke situatie geen escalatie wilt uitlokken. En bij sommige mensen ligt de lat wat dat betreft hoger dan bij anderen vanwege hun functie. Dus als Pardew d.m.v. agressief gedrag een ander manieren wil leren is dat prima, maar dat maakt hem dan niet geschikt voor de functie van voetbalcoach. Het verleden heeft bovendien uitgewezen dat deze bedenkingen al eerder geuit zijn.
Veel van wat er mis is in onze samenleving is terug te voeren op de stelling die jij hier brengt, namelijk dat agressie geoorloofd is als er zoiets als je respect in het geding is. Dat de reactie op het niet tonen van respect groffer mag zijn dan de daad waarop gereageerd wordt. In jouw ogen is daarmee de duw van de speler erger dan de reactie van Pardew. Ik vind dat een grote stap achteruit in onze beschaving.

2 maart 2014 om 14:05

De daad van Pardew is in mijn ogen helemaal niet groffer. Een klein tikje met je voorhoofd is minder erg dan iemand een flinke duw geven of ben je het daar niet mee eens?

Verder zeg ik ook niet dat je agressie met agressie moet bestrijden, maar wel dat je dat aan moet pakken. Dit blijkt uit het feit dat ik zeg dat ik denk dat het niet de bedoeling was om hem met zijn hoofd te raken op een zodanige manier (ook Meyler doet zijn hoofd licht bewegen). Waarschijnlijk wilde hij hem vermanend toespreken en dat juich ik toe.

Ook is je stelling over het in controle hebben van dierlijke instincten natuurlijk bullshit. Tuurlijk kunnen we bepaalde dingen uitschakelen, maar niet alles en zeker niet altijd (dit verschilt ook per persoon). Dat blijkt nu ook (bij Meyler en Pardew).

Als laatste, wat zou jij in dit geval doen? Ik zou hem in ieder geval bij me geroepen hebben om hem de les te lezen. Wat me vooral opvalt, is dat je het gedrag van Pardew afkeurt en dan met argumenten komt (dierlijke instincten), die je bij het gedrag van Meyler helemaal niet noemt. Meyler had dan toch ook moeten kunnen bedenken dat het beter was om met een boog om Pardew heen te lopen?

2 maart 2014 om 14:30

Wat Meyler deed was niet geoorloofd en Pardew is niet degene die hem daar op aan moet spreken. Daar zijn de scheidsrechters voor of anders de tuchtcommissie van de Fa.

De daad van Pardew was er een van bewuste agressie (en geen halfslachtige poging hem vermanend toe te spreken) en dat mag hem zwaarder aangerekend worden aangezien hij een andere positie bekleedt dan een willekeurige speler. Van een coach mag je wel degelijk verlangen dat hij zijn dierlijke instincten onder controle heeft.

En die gore David Meyler, waarom krijgt die geen schorsing? Duwt zomaar een trainer van de tegenpartij, moet ook niet kunnen.

Ophef om niets die speler moet blij zijn hij duwt die trainer gewoon weg,dat die trainer hem daarna wilt kussen tja.een kopstoot was het in ieder geval niet.

Wedstrijdje schorsen, boete heeft ie al, en verder gaan met het leven.

Overdreven gedoe zeg in het voetbal, eerst met Pelle, nu dit. Voetbal is een mannensport, daar hoort agressie bij.

Hahaha Alan Pardew wil zijn ontslagvergoeding krijgen. Die kan 5 jaar op de Bahama's zitten en flink cashen. Beetje dom wat Pardew dat doet. Schorsing zal sowieso volgen.

hij wordt weg geduwt door die speler van Hull City dat je ook denkt kan wel wat normaler, wat ie erna doet is natuurlijk niet goed te praten, fikse boete van zijn eigen club en dan kan die nog eens een boete/straf krijgen van de FA! dit is dan wel weer iets teveel van het goeie vind ik..
kunnen de Knvb en wat eredivisieclubs wel een voorbeeld aan nemen qua straf

Wat een overdreven gedoe, dan moet die speler die een zetje gaf ook een schorsing krijgen.

En die Savaqe heeft helemaal geen recht van spreken. Die heeft zoveel doodschoppen uitgedeeld daar heb je een telraam bij nodig,zelfs hans kraay jr is daar niets bij :D Ongelooflijk overigens dat een deftig programma als match of the day een clown als Savage als analist uitnodigt.

Een wedstrijd of twee lijkt me genoeg hier voor Pardew die overigens zelf ook een heethoofd is, daar niet van

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren