Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Door Mislintat afgewezen superster’ tekent langdurig contract in LaLiga

Laatste update:

Isco heeft zijn contract bij Real Betis tot medio 2027 verlengd, zo maakt de Spaanse club donderdag bekend via de officiële kanalen. De 31-jarige middenvelder, die beschikte over een aflopend contract, blijft daardoor drie jaar langer in Sevilla spelen. Veronica Offside-analist Andy van der Meijde onthulde afgelopen zomer nog dat Isco naar Ajax wilde, maar dat de inmiddels ontslagen technisch directeur Sven Mislintat roet in het eten heeft gegooid.

Isco was afgelopen zomer transfervrij op te pikken en tekende eind juli voor een seizoen bij Betis. In Sevilla is de vijfvoudig winnaar van de Champions League een vaste basisspeler. Isco kwam al 23 keer in actie voor Betis en was goed voor 3 doelpunten en 4 assists.

Isco zat vorig seizoen een half jaar zonder club, waarna Betis het deze zomer toch met hem aandurfde. Die gok heeft goed uitgepakt, zo blijkt nu. Isco en Betis gaan liefst drie jaar langer met elkaar door. Bij de nummer zeven van LaLiga heeft de technicus zijn plezier in het voetbal helemaal teruggevonden.

Ajax
Ajax durfde het afgelopen zomer niet aan met Isco. Volgens Van der Meijde zag Mislintat het niet in de 38-voudig international van Spanje zitten. “Bij Ajax wilden ze hem hebben en hij wilde naar Ajax. Alleen Mislintat wilde het niet.” Onder meer de inmiddels ontslagen trainer Maurice Steijn zou zich hard hebben gemaakt voor de komst van Isco, die uiteindelijk dus bij Betis tekende.

De Amsterdammers hadden voor Isco alleen tekengeld en een salaris hoeven neer te leggen, daar hij transfervrij was na het ontbinden van zijn contract bij Sevilla. Hoewel de rechtspoot deze zomer zonder wedstrijdritme aankwam bij Betis, is het Isco gelukt om razendsnel belangrijk te worden in Estadio Benito Villamarín.

Hoewel Betis in LaLiga redelijk goed presteert, valt de Europese campagne tot dusver tegen. In de Europa League eindigde het elftal van trainer Manuel Pellegrini op de derde plaats, waardoor de Spanjaarden instromen in de tussenronde van de Conference League. In februari wacht in die competitie een tweeluik tegen Dinamo Zagreb.

In het verleden maakte Isco furore bij Real Madrid. De aanvallende middenvelder speelde 353 officiële duels voor de Koninklijke, waarin hij goed was voor 53 doelpunten en 57 assists. Met Real won de rechtspoot de Champions League (5x), de FIFA Club World Cup (4x), de UEFA Super Cup (3x), de Spaanse landstitel (3x), de Supercopa de España (3x) en de Copa del Rey (1x).

Had Ajax de gok moeten nemen met Isco?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En precies zo een soort speler, heeft Ajax nu keihard nodig.

28 december 2023 om 15:24

Ach wat moet je met zo'n vedette...Hoeveel heeft zo'n Götze nu bijvoorbeeld voor PSV betekend?

28 december 2023 om 15:48

Gotze had prima statistieken bij psv en bepaalde het spel gewoon. Niet de wereldster wat er verwacht werd, maar slecht was hij ook niet

28 december 2023 om 16:04

Hij bepaalde het spel helemaal niet want hij was de helft van de tijd geblesseerd of niet fit. 9 goals en 6 assistjes in 2 jaar is echt niet geweldig.

28 december 2023 om 16:37

Het spel bepalen gaat ook wat verder dan statistieken of was bijvoorbeeld andrea pirlo, iniesta, xavi, busquets of een frenkie ook geen spelbepalers?

28 december 2023 om 15:24

Waarom moesten ze Sven dan weer benoemen, alsof het al niet erg zat is voor het Nederlandse voetbal dat het zo slecht gaat met Ajax. Ik ga er natuurlijk vanuit dat mn club kampioen gaat worden maar we hebben allen niks aan leedvermaak over Ajax. Als het zo doorgaat hebben we over 3 jaar geen rechtstreekste cl ticket meer, dan geven we hem zeker nog steeds de schuld. Tijd om ook een club als Ajax met rust te laten en tijd geven om weer een stuwende factor te zijn voor Nederlands voetbal. Zonder de prestaties van Ajax in het verleden had Psv dit seizoen geen overwintering behaald in de cl.

28 december 2023 om 15:54

Nou ja, iemand als Isco heeft natuurlijk heel veel kwaliteit. Maar bij Sevilla was het toch ook een ramp in 22/23.

Hoe vaak zie je wel niet dat zo'n speler in totaal zes wedstrijden speelt voor je club. En na een seizoen transfervrij vertrekt na zes miljoen te hebben opgestreken. In dat opzicht vond ik Isco ook wel een groot risico. Dat het bij Betis goed uitpakt is leuk voor beide partijen. Maar je mag je ook afvragen of het hier de regel of de uitzondering betreft.

Persoonlijk had ik meer gezien in zo'n Canales die voor pakweg 10 miljoen naar Mexico is gegaan afgelopen zomer.

28 december 2023 om 20:39

Die 6 milj waren natuurlijk destijds helemaal niet zo’n probleem voor Ajax. Er zijn genoeg spelers gehaald waar in meer verlies op wordt gedraaid. Of Isco het goed had gedaan valt te bezien maar de gok was kleiner dan vele andere “gokjes” die ze afgelopen zomer wel hebben genomen.

Aan de ene kant snap ik de overweging van Mislintat ook wel, het is een dure speler voor Ajax qua salaris en tekengeld en er was geen garantie dat hij zou slagen. Aan de andere kant had Mislintat die overweging ook bij de wel gedane aankopen mogen doen.

28 december 2023 om 15:09

Ik zou dit met een flinke korrel zout nemen. Dit heeft van der meijde ooit geroepen, net als talloze andere onzin.

Kwalijke zaak dat VZ dit op deze manier post met Andy vd Meijde als bron.

28 december 2023 om 15:16

Kroetsj, Dat val dus reuze mee. Hij verdiende een miljoen per jaar tot aan deze contract verlenging bij Betis. En zijn tekenbonus zou rond de 1,5 / 2 miljoen zijn geweest.

28 december 2023 om 15:18

Mislintat heeft met geld gesmeten alsof er geen morgen was, liever transfervrije spelers binnen gehaald met een wat hoger salaris, dan rommel kopen voor 20 miljoen en ook die nog eens een salaris geven van rond de 2 miljoen. Uiteindelijk is die leus van het salarisplafond naar beneden niks meer dan een wassen neus voor de supporters, en die hapten het als zoete koek. Al die aankopen van Mislintat verdienen misschien wat minder, maar kosten uiteindelijk gewoon veel meer, transferprijs plus salaris.

28 december 2023 om 15:25

Nou ja, er is wel wat van dat salaris afgehaald binnen de selectie van Ajax hoor. Lang niet alle aankopen van afgelopen zomer verdienen 2 miljoen of meer, terwijl de verkochte spelers dat wel deden. Echter; als je het totale plaatje bekijkt, heb je er inderdaad niets aan als je met transfersommen smijt alsof het niets is. De vertrokken krachten (kudus, Alvarez, Timber e.d.) voegden kwalitatief ook dermate toe dat ze genoeg opgeleverd hebben. Ik betwijfel of je bij de aankopen van Mislintat uberhaupt de helft weer terugverdient.

28 december 2023 om 16:14

Lees mijn tweede zin

28 december 2023 om 15:28

De kans dat ie niet zou slagen lijkt me niet zo heel groot, maar duur is ie wel. Maar hier staat t alsof hij nergens anders heen wou, ik denk niet dat ie zo hard om ajax gevraagd heeft, wellicht was het onder bepaalde voorwaarden een optie

Goede speler hoor, maar die zal toch niet voor een (relatieve) appel en een ei voetballen bij Ajax? Mislintat had de taak om het salarishuis naar beneden te halen, en daar passen spelers met het salaris van Isco niet tussen. Alleen jammer dat Mislintat wel meer naar beneden haalde.

Lekker makkelijk om dit zo te beschrijven. Alsof Isco echt naar Ajax zou komen. Veel te goede speler die echt niet in de eredivisie gaat voetballen.

28 december 2023 om 15:27

Als het waar is dan wist Isco wat hij kon verdienen en had hij zelfs al akkoord gegeven. Waarschijnlijk paste hij niet binnen het financiële plaatje van een Ajax zonder CL, maar anders had het inderdaad zomaar kunnen gebeuren.

Geweldig dat Isco bijtekent tot 2027 hij is helemaal opgeleefd bij Betis.

Ben ook echt blij voor hem dat ie het weer zo goed doet na jaren. zonder twijfel een van de beste spelers van Laliga op dit moment.

Isco was natuurlijk, met dat halve seizoen uit de running, natuurlijk wel een aardig risico. Bovendien komt het uit de mond van v.d. Meijde en vraag me sowieso af of het daardoor echt serieus is geweest. Alleen als je hem nu ziet presteren dan heeft Ajax wel weer behoorlijk wat misgelopen natuurlijk als het wel waar is.

Moet je nagaan als er een ander technisch directeur had gezeten, en Bosz als coach was aangesteld, wat er dan eventueel uit was voort gekomen. Maar is eens een opstellingtje van gemaakt

Rulli/olij

Dest - Sanchez? - Hato - Tagliafico

V.d Boomen - Isco - Taylor

Berghuis - Brobbey - Tadic / Lang

Alleen voor rechtscentraal achterin, en de positie van v.d. Boomen was dan nog wel een vraagteken wat er uit de hoge hoed was gekomen. Ramaj was zonder diamantenaugen denk ik nooit in beeld geweest en volgens mij was Olij wel al aardig in beeld. Taylor zie ik ook liever niet meer in de basis, maar die blijft al een aantal seizoenen staan, en had ook niet de indruk dat afgelopen zomer de bedoeling was echt een vervanger voor hem te halen

Rulli/Olij
Dest
Sanchez?
Hato
Tagliafico
V.d. Boomen?
Isco
Taylor
Berghuis
Brobbey
Tadic/Lang
28 december 2023 om 15:28

Voeg daar Schouten ook maar aan toe, als ik me niet vergis stond hij ook op het lijstje.

28 december 2023 om 15:40

Zie het inderdaad ja, daar heeft Mislintat zich zelfs nog over uitgesproken zie ik nu, dan had die de positie van v.d. Boomen al op kunnen vullen.

Sven heeft er een behoorlijke puinhoop van gemaakt hoor. Maar nu lijkt het net alsof elke speler die het goed doet in Europa naar Ajax wilde, en hij dit telkens heeft tegengehouden. Volgens Mike Verweij had Ajax alle aankopen van PSV willen doen, maar zou hij dit allemaal hebben tegengehouden.

Aldus de zeer betrouwbare bron Andy van der Meijde

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren