Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het is een verhaal omdat Ajax en Schreuder in een negatieve spiraal zitten’

Laatste update:

Dusan Tadic was na zijn wissel in de wedstrijd tegen FC Volendam (2-4 winst) van afgelopen zaterdag nadrukkelijk aanwezig langs de zijlijn. De aanvoerder van Ajax stond naast trainer Alfred Schreuder nadrukkelijk te coachen, wat in de media nadrukkelijk werd nabesproken. De analisten van Rondo hebben allen een andere mening over de situatie en gaan daarnaast in op het strijdplan van Ajax tegen Napoli woensdagavond.

“Het is kwetsbaar. Mensen kunnen het namelijk zo uitleggen dat je trainer zijnde niet serieus wordt genomen”, zegt Marco van Basten over de coachende Tadic. Youri Mulder geeft aan dat het moeilijk is voor Schreuder om tijdens de wedstrijd in te grijpen. “Hij heeft het natuurlijk wel gezien. Als je erheen loopt en zegt: 'ga even zitten', dan heb je misschien problemen met Tadic en de beeldvorming wordt meteen totaal anders. Dan zeggen ze: 'belachelijk, er is eindelijk een speler die betrokken is en de leiding neemt'. Dan krijg je dat weer. Het is best lastig voor een trainer om op dat moment het goede te doen.”

Khalid Boulahrouz denkt niet dat er problemen zijn tussen Schreuder en Tadic. “De trainer ziet het allemaal voor zijn neus gebeuren, maar wij maken er met z’n allen een verhaal van omdat Ajax en Schreuder in een soort negatieve spiraal zitten. Alles wordt een beetje negatief beschreven en dan wordt dit ook negatief uitgelicht.” Daar is Mulder het niet mee eens. “Dit hebben we toch nog nooit gezien? Ja, Ronaldo dan…”, doelt de analist op de Portugees die in de slotfase van de EK-finale van 2016 tegen Frankrijk (1-0 winst) op soortgelijke wijze stond te coachen.

“Toen had niemand het erover”, zegt Boulahrouz. “Tenminste, niet in de negatieve zin van het woord. Tadic is wel de aanvoerder van Ajax en is iemand in het veld die alles en iedereen continu aan het neerzetten is.” Mulder vond de actie van de Serviër een ‘tikje te ver gaan’, maar Boulahrouz neemt het op voor de Ajacied. “De trainer kent hem beter dan wij hem kennen. Schreuder weet wat voor type Tadic is: een verlengstuk van de trainer. Nu staat hij buiten het veld en merkt hij dat de energie uit de ploeg wordt getrokken. En gelijk had-ie.” Van Basten is het daarmee eens. “Het is geen probleem. Er kan alleen een probleem gemaakt worden door de buitenwereld en de pers.”

Strijdplan tegen Napoli zonder Tadic
De aanvoerder van de Amsterdammers is er woensdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen Napoli wegens een schorsing niet bij. Hoe moet Ajax dat oplossen? “Ik zou met Brian Brobbey of Mohammed Kudus in de punt gaan spelen. Of beiden”, oppert Boulahrouz. Daarbij zou laatstgenoemde op ‘10’ terecht komen, als het aan de oud-Feyenoorder ligt. “En dan Steven Bergwijn links, met rechts Steven Berghuis.” Mulder zou, met het oog op de nederlaag in eigen huis van vorige week (1-6), voor een meer defensievere oplossing kiezen en noemt Davy Klaassen als basisspeler.

“Ik weet niet of dat defensiever is”, reageert Van Basten. “Je moet er natuurlijk ook wel heen om te winnen, toch? Je gaat daar toch niet alleen maar lopen verdedigen? Als je niet anders kan, zal er verdedigt moeten worden. Ik denk alleen dat je, in eerste instantie, moet proberen om zoveel mogelijk je eigen spel te spelen. Dat is over het algemeen aanvallen, met alle risico’s van dien. Op een verantwoordelijke manier, uiteraard.” Ajax moet woensdagavond winnen tegen de Italianen om zicht te houden op overwintering in de Champions League. Het duel in Napels begint om 18.45 uur.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is ook een storm in een glas water. Enkele weken na zijn dramatische beurt in Alkmaar laat Nijhuis weer een wedstrijd ontsporen, maar dat laat de media bijvoorbeeld gaan. Om voor mij, onbegrijpelijke redenen.

11 oktober 2022 om 06:39

Echt belachelijk idd dat die man nog op het hoogste niveau mag fluiten. Volgt de spelregels van het voetbal gewoon niet.

11 oktober 2022 om 08:05

Bijzondere wending na dit bericht, Nijhuis heeft helemaal niets te maken met het verhaal wat hierboven is beschreven. Daarnaast heeft hij helemaal geen wedstrijd laten ontsporen, of vond jij serieus dat de wedstrijd uit de hand liep?

11 oktober 2022 om 08:18

Het is een voorbeeld dat de media knuffelbeertjes heeft en mensen die bij een scheet al hard aangepakt worden. Ik vond dat Nijhuis weer dramatisch floot. Ik ben geen fan van de mens Xavi Simons, maar de speler Xavi Simons is een lust voor het oog en hij werd vakkundig de wedstrijd uitgeschopt. Zelden zoveel overtredingen op een speler niet bestraft zien worden.

11 oktober 2022 om 08:33

Wat een onzin, als aanvoerder van Ajax sta je toch eigenlijk altijd in the picture? Dat heeft vrij weinig met knuffelbeertjes te maken, Tadic laat regelmatig zien dat hij niet helemaal 100% is in zijn bovenkamer. Nijhuis is maar een simpele scheidsrechter die nog niet eens 1/10 van die verwende voetballertjes verdiend qua salaris. Daarnaast is het ook meer dan logisch dat je als Schreuder wordt aangepakt door de media, want die heeft eigenlijk nog geen enkele goede wedstrijd met Ajax op niveau gespeeld.

Er is een filmpje van Johan Cruyff
Die ging naast Leo Beenhakker op de bank zitten en vertellen hoe er gespeeld moest worden Leo kon er niet om lachen

Het is niet te geloven hoe Schreuder de boel zelf aan het verpesten is. Je kan het spelletje snappen maar een hele groep goed managen etc. is andere koek. Vraag maar aan Frankie. Schreuder heeft helemaal geen man managing skills. Maakt vreemde keuzes en verliest het gehele vertrouwen en verbreekt de gezonde hierarchie in een team. Opeens wissels erin brengen, Brobbey is compleet teleurgesteld. En dan kan het zo fout gaan. Je verliest het vertrouwen van die spelers die je eruit haalt en als de andere hetgeen niet brengen heb je meteen 2 problemen veroorzaakt en waarom.

Ik zie Schreuder dit niet meer goed maken. Zeker nu ook Tadic niet presteert en kritiek krijgt. Onder ten Hag zag je dat Tadic het team op sleeptouw nam en leiding gaf, dat is nu wel minder dus kan hij Schreuder ook niet optimaal helpen.

Wat een mazzel voor Schreuder dat iedereen bezig is met Tadic en niet met het ontleden van zijn tactisch plan, opbouw, restverdediging, spelhervattingen, druk zetten, alles wat als collectief moet worden gedaan gaat volledig verkeerd dat heeft niets meer met spelers te maken.

Ik denk dat Ajax weer wordt verslagen door Napoli met 1-3. Niet eens door Schreuder maar door het kwaliteitsverschil met de selectie van Napoli. Ik denk dat niemand van dit Ajax bij Napoli in de basis zou staan

10 oktober 2022 om 23:50

Als Ajax woensdag niet vernederd wordt dan mogen ze van een geslaagde avond spreken denk ik.

Timber zou zichzelf daar wel in de basis spelen overigens..

11 oktober 2022 om 00:01

Ja dat is het genante he japie. Gewoon alle 11 zijn ze beter, en dan sommige wissels ook nog. Timber zou zich misschien nog wel in de basis kunnen spelen, maar ken die cvs niet goed genoeg. Hoor wel dat die koreaan een o gelofelijk beest is.

11 oktober 2022 om 10:17

Timber als enige misschien wel, maar niet zoals hij laatst tegen Napoli speelde. Toen was hij ook enorm slecht achterin. Die Kim is idd echt top ook. Verder weet ik niet waarom Napoli zoveel meer kwaliteit heeft op dit moment. Misschien hebben ze gewoon meer budget dan Ajax of ze hebben momenteel een beter technisch hart

11 oktober 2022 om 02:59

Ik denk dat in vorm. Dus niet op dit moment. Timber, bergwijn, alvarez en heeeeeel eventueel berghuis zich daar in de basis zouden kunnen spelen. Alleen over het algemeeen heeft dit napoli meer kwaliteit dan ajax. Ajax heeft het de afgelopen jaren sws niet heel veel moeten hebben van een verschrikkelijk goede selectie (voor CL begrippen) maar kon vooral teren op een ijzersterk collectief. En dat ijzersterke collectief is onder schreuder, op een enkele wedstrijd na, ver te zoeken.

11 oktober 2022 om 09:42

Bergwijn in de basis? Voor wie dan? Bergwijn is gewoon een momenten voetballer. Wat heeft Napoli aan een bergwijn? Die hebben voorin voetballers die het laten zien in de Italiaanse competitie. Bergwijn kan tegen het rechterrijtje van de eredivisie de hele wedstrijd onzichtbaar zijn. Bergwijn komt zwaar tekort voor Napoli.

11 oktober 2022 om 07:21

Japie heeft een fijne tijd, Ajax heeft een mindere selectie. Maar ja als je het geweten van een liegend houten poppetjes bent?....wat is waar en wat is trollen, of kan het ook beiden zijn?

11 oktober 2022 om 08:48

Napoli heeft gewoon een goed team. Het zegt genoeg over de rest van Nederland dat Ajax zo werd weg gespeeld.

Tis gewoon niet handig van tadic om dit te doen, er is Misch al wat eritatie in de groep, omdat hij altijd basis staat, maar slecht speelt, en dan nu ook nog dit erbij doen, tadic kan beter ff zen voeten laten spreken tegen napoli

11 oktober 2022 om 12:54

" tadic kan beter ff zen voeten laten spreken tegen napoli"... dat wordt lastig vanaf de tribune. Misschien kan hij zijn schoenen het veld op gooien?

Nee, totaal mee oneens. Ik vond het juist prachtig dat Tadic dit deed. Het team zakte in, Tadic is DE leider van Ajax (niet Schreuder). Er moest iemand opstaan, er moest iemand ingrijpen en Schreuder doet dat al wekenlang niet.

Ik kan het alleen maar mooi vinden. Spelers die zo van onze club houden als Tadic.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren