Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heracles haalt met man van 113 Feyenoord-duels enorme brok aan ervaring

Laatste update:

Kelvin Leerdam vervolgt zijn carrière bij Heracles Almelo. De nummer vijftien van de Eredivisie maakt bekend de 33-jarige verdediger tot medio 2025 te hebben gecontracteerd. Leerdam was transfervrij na zijn vertrek bij LA Galaxy, waar hij afgelopen zomer uit zijn contract liep. De Surinaams international keert zo na zesenhalf jaar terug in de Eredivisie.

Leerdam voegt met 186 Eredivisie-wedstrijden voor zowel Feyenoord als Vitesse een schat aan ervaring toe bij de Almeloërs. De verdediger geldt als vierde winteraanwinst, naast Ajdin Hrustic (Hellas Verona), Jordy Bruijn (Safa) en Fredrik Oppegård (PSV, gehuurd).

Leerdam toont zich op de clubwebsite van Heracles zeer verheugd met de overtap. "Ik heb veel gsprekken gevoerd met de club en ze bleven het contact onderhouden. Heracles Almelo heeft een goede ploeg en ik hoop dat ik ervaring kan toevoegen aan de selectie", aldus het jeugdproduct van Feyenoord.

Leerdam speelde zijn laatste Eredivisie-wedstrijd namens Vitesse in het seizoen 2016/17. In dat seizoen won hij ook zijn enige Nederlandse prijs tot dusver, de KNVB Beker.

Na het winnen daarvan besloot Leerdam de Amerikaanse grens over te steken. In de Verenigde Staten speelde hij achtereenvolgens voor Seattle Sounders, Inter Miami en LA Galaxy.

Met 173 duels én een MLS Cup op zak keert de Surinamer dus terug in Nederland. Daarmee is ook Nico-Jan Hoogma, technisch directeur van Heracles, maar al te blij.

Hoogma: "Kelvin is een zeer ervaren verdediger die onze selectie van extra impuls voorziet. Hij is multifunctioneel en zijn veelzijdigheid geeft ons meer mogelijkheden. Met zijn Feyenoord-achtergrond en zijn verleden bij clubs in de Verenigde Staten brengt hij ook de nodige bagage met zich mee."

Mogelijk debuteert Leerdam komende zaterdag al, wanneer Heracles het thuis opneemt tegen Vitesse. In de strijd tegen degradatie betekent dat een cruciaal duel voor de ploeg van Erwin van de Looi. Sinds de entree van Van de Looi wist Heracles vier punten te verzamelen uit evenveel duels.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pfoe, ben benieuwd. Voor het einde van het seizoen is een ervaren kracht een aanwinst. Slimme overtredingen, de jonkies voorbereiden en verlengstuk van de trainer. Wat hij voetballend nog toe kan voegen is moeilijk te zeggen.

Tso in de categorie vergeten namen. Heel benieuwd wat hij nog kan brengen, vond het bij Feyenoord toch nooit wat bijzonders.

8 februari 2024 om 13:02

Dan kan Heracles nog wel een prima club voor hem zijn.

8 februari 2024 om 13:41

@sergioramoshm dat gaat dan over de Leerdam van toen hij bij Feyenoord speelde. Hoe is dat nu? Heb hem niet gevolgd in Amerika dus dat zal nog maar moeten blijken. Aan Heracles om dit in te schatten.

Heeft nog een prima leeftijd. Kwam uit de generatie Fer, Wijnaldum en Castaignos die de club weer wat kleur op de wangen gaf. Feyenoord moest wel, door de financiële situatie, jeugdspelers inpassen. Daarna gingen ze toch weer over op aankopen wat de club weer in een dipje bracht. Ik vind mooie versterking voor Heracles.

Al sinds de zomer zonder club, hoe is zijn fysieke gesteldheid dan?

8 februari 2024 om 13:41

Ik zag het ook staan. Wat mag je van een speler verwachten die al zo lang geen wedstrijd gespeeld heeft. Het enige dat ik kan bedenken is blessures. Die moet dan toch nog behoorlijk wedstrijd fit worden voordat hij mee kan doen.
Als je dan ziet dat er ook gezegd wordt dat hij misschien dit weekend al mee kan doen dan vraag ik mij af of er niet ergens een tekstueel foutje zit.

8 februari 2024 om 17:36

Neem aan dat hij zelf ook wel getraind heeft in de tussentijd, hij zal wedstrijdritme op moeten doen. Ga er vanuit dat hij professioneel genoeg is om redelijk fit bij Heracles te beginnen.

Al met al een interessante toevoeging aan de selectie. Met zijn ervaring een zeer grote naam voor een club als Heracles.

Van Los Angeles naar Almelo, een groter contrast bestaat haast niet haha

Wel leuk om hem weer terug te zien in de Eredivisie, was nooit echt van het niveau dat Feyenoord hoort na te streven maar heeft het bij Vitesse en in de MLS toch aardig gedaan

8 februari 2024 om 14:37

Almelosangeles, valt best mee!

8 februari 2024 om 15:06

Almelo staat toch wel een beetje bekend als het LA van Oost Nederland.

Had fantastisch gepast bij Vitesse, maar nee, die lagen weer te loeren op onbekende jonge talenten...

Hele interessante toevoeging voor Heracles. Het zou me niet verbazen als dit de redding voor ze is om het lek te dichten. Het begon toch een beetje de vorm van een zinkend schip aan te nemen de laatste tijd. Ondanks dat ik hem niet gevolgd heb, lijkt me toch dat hij niet al z'n talent verloren is. Daarbij een behoorlijke brok aan ervaring. Zeer benieuwd naar deze samenwerking.

8 februari 2024 om 20:52

Zinkend schip is wat overdreven. Je kunt gewoon niks beter verwachten als je zo n extreem matige trainer als Van der Looi aanstelt.

9 februari 2024 om 10:16

Of je iets kan verwachten of niet, dat zegt toch niet dat het geen zinkend schip is momenteel? Ik vergelijk het met PEC (kom uit de regio en draag beide clubs een warm hart toe). Heracles is toch redelijk in een vrije val beland op de ranglijst, terwijl PEC qua selectie individueel toch niet veel sterker is, maar juist de stap omhoog heeft gemaakt. Met het huidige materiaal van Heracles denk ik dat een extra man met veel ervaring (en hopelijk heeft ie z'n talent nog), het verschil zou kunnen maken om die vrije val te stoppen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren