Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Henderson staat voor loodzware opdracht door concurrent: ‘Hij moet naar het EK’

Laatste update:

Jordan Henderson zal zich in het restant van het seizoen bij Ajax behoorlijk moeten bewijzen aan Gareth Southgate, de gelouterde bondscoach van Engeland. De 33-jarige controleur zat tijdens de afgelopen interlandperiode wel bij de selectie van the Three Lions, maar speelde uiteindelijk geen minuut. Tegelijkertijd is men in Engeland lovend over zijn piepjonge concurrent, Kobbie Mainoo.

Henderson moest de oefeninterland van Engeland tegen Brazilië (0-1 nederlaag) afgelopen zaterdag laten schieten wegens een lichte blessure. De routinier van Ajax zat dinsdagavond tegen België (2-2) wel bij de Engelse wedstrijdselectie. Op Wembley koos Southgate ervoor Henderson niet te gebruiken.

Mainoo lijkt zich met rasse schreden belangrijk te maken bij Engeland.

De achttienjarige Mainoo, middenvelder van Manchester United, startte tegen de Belgen voor het eerst in de basis namens Engeland. Volgens de legendarische Gary Lineker speelde hij zich eigenhandig in de EK-selectie van Southgate.

Lineker meldde zich dinsdag nog tijdens de wedstrijd op X om zijn zegje te doen over de tiener. “Wat een geweldig debuut van Mainoo. Hij heeft zichzelf niet alleen in de EK-selectie gespeeld, maar ook mogelijk direct in de basiself. Goed gedaan jongen”, aldus de tv-persoonlijkheid.

De Daily Mail is het eens met Lineker. De Britse tabloid geeft Mainoo een 8 voor zijn optreden tegen België. “Mainoo is met vlag en wimpel geslaagd voor zijn auditie. In deze vorm moet hij naar het EK.” Mainoo is inmiddels een vaste basisspeler onder manager Erik ten Hag bij Manchester United.

Southgate liet zich tijdens het persmoment na afloop tevreden uit over zijn pupil. “Hij is een heel ander type middenvelder dan we tot voorheen hadden. Ik ben heel gelukkig met wat ik van hem heb gezien. Je kan ook bijna niet geloven dat hij pas achttien is...” Ajacied Henderson kwam tijdens het persmoment van dinsdag niet ter sprake.

De 81-voudig international zal zich de komende maanden bij Ajax moeten laten zien om wederom een plekje te bemachtigen in de 23-koppige EK-selectie van Southgate. Henderson kreeg tijdens de afgelopen interlandperiode nog wel de voorkeur boven Kalvin Phillips, die in de afgelopen maanden een moeilijke start van zijn uitleenbeurt aan West Ham United beleefde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jordan Henderson hoort ook niet meer opgeroepen te worden. Dat er uberhaupt nog twijfel is is al bijzonder. Want een Mainoo hoort er absoluut bij te zitten en heeft zijn visitekaartje ook wel gegeven gisteren. Daarnaast zit er genoeg ervaring bij Engeland met Kane, Walker en Maguire. Alleen bij Southgate is dit een vraag omdat hij in de al die jaren altijd wel wat lievelingetjes had die nergens op sloegen.

Nou, Southgate zal zich dus ook achter de lobby van Koeman scharen en 26 spelers willen meenemen. Scheelt weer een keuze…

De overeenkomst tussen Southgate & Henderson en Koeman & Wijnaldum is wel grappig

27 maart 2024 om 19:02

Niet echt. Henderson speelt nu wel enige rol van waarde. Wijnaldum, not so much en al meerdere jaren niet.

Fijn dat je jezelf meteen in de basis kan spelen met een oefenpotje. Begrijp mij niet verkeerd, volkomen logisch als Mainoo meegaat ipv Henderson, maar dit is ook wel voetbal in een notendop niet? Mag hopen voor Jordan dat ze 26 spelers uiteindelijk mogen meenemen anders krijgt die misschien de kans niet meer, een beetje Wijnaldum en Koeman eigenlijk.

27 maart 2024 om 15:34

Is 26 spelers niet heel erg veel ? Het begint er steeds meer op te lijken dat Henderson (maar ook een Wijnaldum) niet meer nodig zijn bij het Nationale team. Het is voor spelers misschien leuker om zelf afscheid te nemen, maar als het niet goed genoeg meer is (of anderen beter) dan is dat de beslissing die genomen moet worden. En bij beide kun je je heel erg afvragen of die beslissing idd niet genomen moet worden.

27 maart 2024 om 15:38

23 spelers zoals voor Corona... niets mis mee.
Dan worden de coaches ook gedwongen echte keuzes te maken in plaats van 'iedereen' tevreden te stellen.

27 maart 2024 om 18:55

Ik zelf heb geen probleem met 23 ipv 26 hoor, je kan er toch uiteindelijk maar 11 opstellen en 5 wisselen. Wel vind ik dat als je kijkt naar hoeveel potjes ze tegenwoordig spelen dat een paar extra spelers ook wel logisch is, er lijken meer blessures en pijntjes bij te zitten. Je moet ergens de lijn trekken alleen begrijp ik niet waarom ze zonodig terug moesten naar 23, begrijp dat als coach je dat vervelend vind. Zeker als Koeman zijnde

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren