Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Akpom noemt naam van ideale trainer voor Ajax: ‘Maar hij lijkt me niet haalbaar’

Laatste update:

Ajax is op zoek naar een geschikte trainer om het seizoen 2024/25 mee in te gaan. Engelsman Graham Potter (48) lijkt momenteel op poleposition te liggen voor de openstaande vacature in Amsterdam, maar het liefst had zijn landgenoot Chuba Akpom een andere trainer gezien in de Johan Cruijff ArenA: Xabi Alonso.

Dat zegt de 28-jarige spits in gesprek met supportersmagazine Ajax Life. Akpom schetste in eerste instantie enkel het profiel van zijn ideale trainer voor Ajax. “Ik zou graag een jonge trainer met frisse ideeën zien.”

“Een trainer die de bal wil hebben, die de waarden begrijpt van Ajax en een duidelijke structuur en filosofie heeft”, aldus Akpom, die op aandringen alsnog een naam noemt. “Xabi Alonso zou perfect zijn, maar hij lijkt me niet haalbaar.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De 42-jarige Xabi Alonso legde met Bayer Leverkusen dit seizoen beslag op de Bundesliga, terwijl die Werkself ook nog kans maakt op het winnen van de DFB-Pokal en Europa League. Ondanks interesse van Bayern München en Liverpool besloot hij onlangs om aan te blijven als trainer van Bayer Leverkusen.

Daarmee is hij dus inderdaad onhaalbaar voor Ajax, dat volgens ESPN druk bezig is met Potter. Die berichtgeving werd dinsdagavond bevestigd door Voetbal International en diverse Engelse media.

Potter heeft het eerste salarisvoorstel van Ajax afgewezen, zo berichtte journalist Johan Inan van het Algemeen Dagblad donderdagmiddag. Toch lijkt het erop dat de Amsterdammers hem een nieuwe aanbieding gaan doen, zeker nu Alex Kroes terugkeert in de functie van technisch directeur. Kroes en Potter kennen elkaar inmiddels langere tijd en onderhouden een goede relatie.

Indien het rondkomt met Potter krijgt de Engelsman in Amsterdam mogelijk te maken met zijn landgenoot Akpom, die nog tot medio 2028 vastligt in de Johan Cruijff ArenA. Ondanks een lastig debuutseizoen zegt de fysiek sterke aanvalsleider gelukkig te zijn bij Ajax. “Iedereen in de wereld kent Ajax en weet waar het voor staat. Om daar onderdeel van uit te maken, is geweldig. Zelfs nu het minder goed gaat.” Middenvelder Jordan Henderson bezit net als Akpom en Potter de Engelse nationaliteit, evenals jeugdkeepers Charlie en Tommy Setford.


Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat Guardiola ook wel een toptrainer zou zijn voor Ajax. Met Haaland in de spits en de Bruyne daarachter.

25 april 2024 om 15:47

Mee eens. Die Guardiola is best een veelbelovende coach. En Haaland en de Bruyne zijn nog niet de echte top, dus wellicht kun je het gokje wagen.

25 april 2024 om 16:42

Maar om dat op te lossen kun je die Haaland en de Bruyne eerst nog een jaartje of 2 laten rijpen bij Jong Ajax. Kun je ze zelfs als zelf opgeleid slijten!!

25 april 2024 om 20:34

Ik denk niet dat Haaland echt in het Ajax spel past.

Ik zou Haaland ook wel graag zien bij ajax, lijkt me alleen onhaalbaar

25 april 2024 om 15:49

Ik vind Haaland geen type voor Ajax. Ik zou eerder voor een beter voetballende spits gaan, zoals Pavlidis.

Maar Xabi speelt met 5 verdedigers, dat wordt nu al zo slecht verteerd in de Arena. Lijkt me dat de nieuwe coach tenminste 4-3-3 moet spelen om al het voordeel van de twijfel te krijgen. En twijfel zal er zijn, na zoveel aanstellingen met weinig resultaat.

25 april 2024 om 15:46

Echte verdedigers. Niet de lookalike die bij Ajax nu achterin staan;-)))

25 april 2024 om 15:50

Als je een heat map bij Leverkusen tekent kun je volgens mij rustig zeggen dat Frimpong geen verdediger is haha

25 april 2024 om 16:29

In de Arena wordt moord en brand geschreeuwd als dat eens geprobeerd wordt en dat mag je wat mij betreft doen als het een slechte geã¯mplementeerde tactiek of slecht uitgevoerde tactiek betreft, alleen de kritiek zit hem best wel eens louter in het feit dat er drie centrale verdedigers op het wedstrijdformulier staan.

Volgens mij vergeten Ajacieden dan wel even voor het gemak dat de teams die op dit moment het mooiste voetbal spelen ( Arsenal, City en het al genoemde Leverkusen) in de praktijk ook met een 'back three' en op papier vaak zelfs soms met vier of vijf (!) centrale verdedigers spelen die inschuiven in het middenveld. Zelfs Barcelona, het Spaanse equivalent van het Ajaxspelletje speelt in topwedstrijden vaak met drie centrale verdedigers en een verkapte back three (door Koundã© op rechtsback te zetten).

Sterker nog; het laatste Ajax dat zich oprecht wereldtop mocht noemen was in '95 en die speelden al met een libero die inschoof in het middenveld (zoals Stones of Akanji bij City nu) en drie man die achterbleef. Leverkusen speelt ook een beetje zo, maar heeft als enige verschil dat het wel met klassieke wingbacks (rechtspoot op rechts en linkspoot op links) speelt als spelers die het veld breed moeten houden. Qua uitvoering verschilt het echter allemaal niet zo veel, het gaat er puur om hoe je het invult.

25 april 2024 om 18:59

En dus heeft de echte Ajacied ook niets tegen een andere noemer, maar tegen een andere spelopvatting. Een echte Ajacied gaat voor zoals Cruijff het ooit zei, minimaal een doelpunt meer dan de tegenstander. Een echt Ajacied verliest namelijk liever een keer met mooi aantrekkelijk voetbal dan dat er telkens gewonnen wordt met zaaddodende partijen. Een echte Ajacied is een liefhebber van de aanvallende acties. Of er in de praktijk 2,3,4 verdedigers staan maakt mij niet uit, als er maar aantrekkelijk gevoetbald wordt en veel gewonnen wordt.

Misschien kunnen we Guardiola ook nog eventjes polsen?

Hahahah met Akpom eens😂😂😂

Hij heeft toch gewoon gelijk haha? Dat is toch de ideale trainer, hij geeft zelf ook toe dat deze onhaalbaar is.

Haha ik dacht hij gaat nu een trainer noemen waar hij eerder onder gespeeld heeft, maar hij komt gewoon met Xabi Alonso aanzetten joh

Krijgt Vic Buckingham eindelijk een opvolger?



Ik ken ook nog wel een aantal spelers die ideaal zouden zijn voorin; Mbappe, Vincius, Foden en dan een ideaal middenveld van Wirtz, Bellingham en Rodri en dan idealiter achterin Saliba, Bastoni, Davies en Trent.

Wat een zwetser he die Akpom.

25 april 2024 om 16:01

Nou Trent hoef ik niet hoor, die is verdedigend nog minder dan Rensch!

Dacht eerst aan de titel dat die een trainer noemde die hij eerder had gehad. Maar komt die met Xabi Alonso aankomen haha. Dat is even onrealistisch als een eenhoorn vinden in de echte wereld.

Wij verwachten toch niet dat Akpom eigen onderzoek heeft gestart naar ideale, realistische trainer voor Ajax? Dat hij op deze vraag reageert met de naam van misschien wel de talentvolste trainer momenteel, is logisch. Noemt het zelf ook onhaalbaar. Uitspraak is daarbij ook nietszeggend, maar ja, dan moet je de vraag niet stellen 🙂

Ik lees heel veel wat cynische opmerkingen, maar hij onderbouwd toch gewoon wat hij graag ziet, plus dat hij zelf al aangeeft dat Alonso onhaalbaar is. Hij ziet gewoon graag een wat jonge, frisse trainer met duidelijke, taktische ideeën en goed voetbal. Nou, daar kan ik mij heel goed in vinden.

Ajax moet even in de spiegel kijken en weer een fundering aanleggen, eventueel waar men om bekend stond met eigen jeugd, bouwen, bouwen.

De meest ideale trainer om Ajax uit het slop te trekken, uit het drijfzand te halen is Ron Jans aanstellen.
Nuchter persoon, niet gek te krijgen, weet wat hij doet en zet wat neer. Onlangs gedaan bij Twente en nu bij Utrecht. Het kapitaal wat veelal verbrand is aan kwantiteit niet uitgeven aan een peperdure trainer, garantie tot aan de deur.... Maak je hard voor Ron Jans en geef hem 2 jaar de tijd

Klinkt wellicht vreemd, ik zou Frank de Boer weer terughalen. Heeft toch bewezen met beperkte middelen een team te kunnen opbouwen. En daarbij denk ik dat hij (alleen) bij Ajax echt goed op z'n plek is.

Hoewel ik het over het "profiel" van de nieuwe trainer helemaal met Akpom eens ben, is zijn opmerking toch wel pijnlijk voor Van 't Schip. Ik zou willen zeggen dat het verkapte kritiek is, omdat hij misschien niet de bedoeling heeft zijn trainer in de pers af te vallen, maar hij benoemt wel precies wat er nu door velen wordt gemist.

Ik denk dat Potter niet zo’n slechte trainer zal zijn. We moeten hem wel de tijd geven om minimaal 1 seizoen te kunnen bouwen. Een combi van sterke technisch directeur (Kroes) en een trainer die steun en tijd krijgt, is alleen maar aan te bevelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren