Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Willem van Hanegem lacht om Ajax: ‘Met hem erbij was het 9-0 geworden’

Laatste update:

Willem van Hanegem heeft genoten van de historische Klassieker tussen Feyenoord en Ajax (6-0), zo laat de clubicoon blijken in de AD Willem&Wessel-podcast. De Kromme rept zelfs over ‘een van de beste wedstrijden ooit’ van de Rotterdamse landskampioen.

“Iedereen was ervan overtuigd dat Feyenoord zou winnen”, begint Van Hanegem over de Klassieker. "Als Feyenoord een normaal niveau zou halen, wist je dat ze dik zouden gaan winnen." Toch trekt de legendarische ‘nummer 10’ uiteindelijk een behoorlijke conclusie. “Dit was een van de beste wedstrijden van Feyenoord ooit.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Van Hanegem zag afgelopen zondag een buitengewone Klassieker. “Ik dacht vooral: maak nou snel die derde of vierde, dan ben je overal vanaf. Wij speelden Ajax vroeger vaak helemaal ondersteboven, maar dan werd het 2-1, of 3-2, of 3-1. Als zij beter waren werd het vaak 6-0 of 5-1.”

De clubicoon van Feyenoord vindt het niet nodig om bepaalde spelers in het bijzonder uit te lichten of op te hemelen. “Dan gaan we net zo doen als die mensen daar, in Amsterdam. We hebben al de hele week kunnen lachen”, aldus Van Hanegem, die van presentator Wessel Penning toch een naam moet noemen. “Ik vond onze rechtsbuiten, (Yankuba, red.) Minteh, één van de beste. En de aanvoerder (Geertruida, red.). De rest was een dikke voldoende.”

Ajax


De Kromme heeft absoluut geen medelijden met de eeuwige aartsrivaal. “Nee, waarom? Ik dacht: maak er nou 9-0 van, dan had je een record voor altijd gevestigd”, aldus Van Hanegem, die supporters die een monsterscore zielig vinden niet begrijpt. “Die mensen snappen er niets van. Denk je dat die Feyenoorders er niet graag tien hadden gemaakt zondag?”

Vervolgens benoemt Penning de afwezigheid van Ajax-grootverdiener Jordan Henderson. “Ik heb hem niet gemist”, aldus Van Hanegem, die zelfs een beetje cynisch wordt. “Dat is toch zo? Als Henderson er was, dan was het waarschijnlijk 9-0 geworden.” De Engelsman kampt al een aantal weken met een spierblessure.

Van Hanegem probeert te verklaren waarom Ajax zo slecht voor de dag kwam. “Ze kregen geen kans van Feyenoord. Er werd vanaf de eerste minuut druk gezet, dat was mooi om te zien. Je moet ze niet laten denken dat ze nog een kansje hebben om een punt te pakken. Die ruimte gaf Feyenoord ze niet.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo zie je maar dat het altijd diep zit bij Rotterdammers. Zo vaak overhoop gespeeld door Ajax en met hele grote uitslagen pak rammels gekregen. Daarom werkt Ajax als een rode lap op een stier bij ze. Begrijp aan de andere kant ook de euforie ineens een stuk meer. Hoorde en heb gezien dat er veelal op straat getoeterd werd alsof de CL werd gewonnen.

12 april 2024 om 18:17

Hypocriet gedrag. Ajax werd altijd verweten een grote mond te hebben en kijk dit seizoen. Daarom nooit luisteren want in dezelfde positie zie je dat hetzelfde gedrag vertoont word

12 april 2024 om 18:47

Het zijn vooral de casuals bij Ajax die bijna geen wedstrijden keken en dan een grote mond hadden tegen fans van andere clubs die elke week in het stadion zitten. Dat vond ik altijd vervelend maar je hebt gelijk dat elke supportersgroep arrogant wordt als het goed gaat.

12 april 2024 om 19:02

Je slaat de spijker op zijn kop met het bewust staken van de thuiswedstrijd en de rellen daarna buiten het stadion en nu afgelopen zondag het opwachten van de bus. Gedrag wat in het verleden m.u.v. bewust staken ook wel eens in Rotterdam voorkwam.

12 april 2024 om 21:35

Ach die verwijten sloegen ook wel ergens op. Wat een triest gedoe was dat altijd van die figuren met hun wzawzdb. Overigens, deze figuren hoor je nu bijzonder weinig over Ajax.

12 april 2024 om 22:14

Wij zijn nog steeds Ajax en wij zijn nog steeds de beste hoor.

Alleen nu even in andere dingen. Slecht bestuur zijn wij nu aantoonbaar de beste in bijvoorbeeld.

12 april 2024 om 18:18

Dat zal vast meespelen, maar wat vooral meespeelt is dat Ajax altijd heeft geveinsd dat ze het voetbal hebben uitgevonden.
Dan wordt je inderdaad belachelijk gemaakt wanneer je zoveel misperen maakt en zelfs even 18e staat, in 1 seizoen.

12 april 2024 om 18:22

Ajax wordt wereldwijd geroemd om hun filosofie en speelstijl. Niet alleen in Nederland. Heel de wereld bewierookt Ajax altijd hierom. Om dat zelf dan ook zo te benadrukken is inderdaad wel wat arrogant. Maar hey, in Amsterdam zijn we nu eenmaal wat aan de arrogante kant. Mijn inziens terecht. Nobody likes us but we don’t care. En als je dan zo op je muil gaat als zondag en dit hele seizoen, moet je alle reacties ook als een man incasseren. Dus dat doe ik bij deze dan ook. Een ieder zijn plezier gunnen.

12 april 2024 om 18:26

Blijkbaar boeit het je wel anders zou je niet zo gefrustreerd reageren. Je spreek jezelf constant tegen.

12 april 2024 om 18:30

Vooral Cruijff wordt wereldwijd geroemd. Ajax is inderdaad een grote naam, mede door de spelers die ze hebben voortgebracht. Maar ook in Italië kijken we vaak met verbazing naar de houding van Ajacieden. Meest recente voorbeeld; ene F. de Boer. Die zou in zijn eerste dagen in Milaan wel even uitleggen hoe voetbal gespeeld zou moeten worden, en welke filosofie er bij voetbal zou moeten horen. Lachwekkend werkelijk waar. Mensen hebben het er nog steeds over. Is de geschiedenisboeken in gegaan als slechtste trainer van Inter ooit!

12 april 2024 om 18:46

Ze hebben het voetbal toch ook uitgevonden???;-))))

12 april 2024 om 19:16

@Joga_Bonito10,
Je begrijpt toch wel dat als je zo'n 'onverschillige' houding aanneemt, het niet rijmt met je reacties?
Overigens voelde deze overwinning wel lekker, maar had ik ook niet verwacht dat het echt spannend zou worden.
Net zoals Ajax het eerder niet per se spannend vond om tegen Feyenoord te voetballen.
Dat er dan zo overdreven gedaan moet worden zoals toeteren, dat is inderdaad erg 'over the top' en onnodig.
Maarja, iets met hoge bomen en wind, toch? 😉
Daarbij betwijfel ik of Ajax zo wordt 'bewierookt' zoals jij zegt.
Ik vind dat Cruijff een groot aandeel heeft aan het hedendaagse voetbal, Cruijff kan je niet los zien van Ajax.
Echter vind ik ook Klopp en Guardiola fundamentleggers van her huidige voetbal.
Resultaten uit het verleden bieden overigens geen garanties voor de toekomst, dus constant terugvallen op het 'uitvinden van' wordt op een gegeven moment natuurlijk ook wel een beetje triest, vind je niet?

12 april 2024 om 19:58

En waar komt het idee van dat fundament van Guardiola vandaan? Precies, vanuit de filosofie van Cruijff. Als er naar gevraagd wordt, dan weet Guardiola niet hoe snel hij over Cruijff moet beginnen. Dus met andere woorden; Het fundament wat Guardiola legt, is vanuit de filosofie van Cruijff.

12 april 2024 om 21:04

Cruijff, een echte Feyenoorder. Meteen de dubbel alles.

12 april 2024 om 18:20

Heerlijk deze frustratie. Optimaal genieten van de magere 6-0

12 april 2024 om 18:20

Ach , ons Sjaakie reageert toch vaak net zo? Het is een beetje cult dat deze club legendes zo over de top reageren op concurrenten. Wat me wel opvalt is dat Feyenoorders altijd de mond vol hadden van arrogantie bij Ajax. Maar nu de rollen omgedraaid zijn hebben ze ineens niet meer zoveel moeite om dezelfde soort grootste uitspraken te doen haha.

12 april 2024 om 18:41

Dat lees ik nu steeds. Maar behalve van Willem nu....wat zijn dan de grootste uitspraken? We zeggen nergens de beste te zijn, enkel dat het meer had kunnen zijn...of zelfs ook had moeten zijn als de scheids zijn werk had gedaan.

12 april 2024 om 19:18

@InkeMontana,

Dat soort uitspraken wordt dan uitgelegd als 'ze' en 'Feyenoorders' echter zie ik het somber in als Slot deze zomer vertrekt.
Geen TD en je krijgt niet eenzelfde trainer terug.
Ben heel benieuwd hoe veel je dan inlevert in beleid en kwaliteit.

13 april 2024 om 06:47

Inke, dat wordt nu wel steeds gezegd, maar wie op dit forum van Feyenoord doet er zo arrogant dan? Heb je concrete voorbeelden?Ik merk juist dat veel Ajacieden nog steeds hoog van de toren blazen(al zal dat deels verbloemen van frustratie zijn) met uitspraken als: "geniet er nog maar 1-2 seizoenen van, dan is het weer andersom" of "met een goede trainer had dit seizoen ee heel anders uit gezien" of een klassiekertje van jezelf notabene: "Maakt geen donder uit wat Feyenoord in de beker doet, Ajax wordt gewoon op eigen kracht nog 2e".Van veel Feyenoorders lees ik vooral realisme; bewust dat succes erg dun is en dat het zomaar afgelopen kan zijn als er bepaalde mensen de deur achter zich dicht trekken in de Kuip deze zomer.Maar goed, ik verwacht geen reactie, want dan moeten we echt inhoudelijk worden en dat schijnt nogal lastig te zijn op dit forum. Lekker roepen voor de duimpjes, dus bij deze 👍, alsjeblieft.

13 april 2024 om 12:16

Haha precies Gluubster, als je dan om voorbeelden vraagt dan blijft het stil

12 april 2024 om 18:21

Doet je pijn het dat Feyenoord de club van het volk is landelijk. Veel meer supporters ook in slechte en goede tijden. Bioscoop publiek in de Arena die nike van voetbal weten. Rotterdam leeft voetbal daarom hebben we ook 3 BVO's.

12 april 2024 om 18:26

Feyenoord meer supporters? Volgens mij heeft Ajax er nog wel een stukje meer in dit land.

12 april 2024 om 21:34

Nooit en er is allang onderzoek gedaan, dat Ajax de meeste supporters heeft en dat Ajax ook 5x meer shirts verkoopt dan Feijenoord. Vooral die Bob Marley shirts, waren een hit in het buitenland.

Ik begrijp ook niet waar sommige Feijenoorders het vandaan hebben, maar goed.

De club Ajax is op dit moment echt een zware drama en ik heb niet het idee, dat het volgend seizoen beter gaat zijn.

Maar verder, laat die Feijenoorders lekker hun gang gaan en ons uitlachen...

12 april 2024 om 18:23

Achja, als je van de grootste club wint mag het gevierd worden toch? Toen wij Real Madrid in hun eigen huis te kakken zette, werd dat ook gevierd in Amsterdam. Laat 'ze' lekker vieren. Acties spreken boekdelen

12 april 2024 om 18:25

De reden dat wij zo blij zijn is omdat we een historische overwinning geboekt hebben. Dat mag best gevierd worden, vind je niet?

Dat gezegd hebbende zit er uiteraard wat frustratie bij. De scheids en vooral de VAR hebben Ajax enorm gematst met niet gegeven pingels en rode kaarten.

13 april 2024 om 01:18

Geen penalties, wel een eventuele rode kaart.

13 april 2024 om 01:34

Zelfde als dat wij als Heerenveen van ajax wonnen na zo veel jaren standaard vernederd worden. En dan zeuren dat we even helemaal door het dolle zijn. Gun iedereen gewoon een gelukkig moment in plaats van dat af blaffen. We weten allemaal dat het over 5 jaar compleet anders kan zijn.

12 april 2024 om 18:26

Mooi om te zien hoe mensen allemaal een eigen manier van rouwverwerking hebben. Jij gaat vol in de tegenaanval, andere mensen zitten stil in een hoekje en weer anderen ontkennen gewoon alles.

Kweekt karakter joh, verliezen, daarom hebben we er bij Feyenoord ook zoveel van. Nu krijgen jullie eindelijk ook wat

12 april 2024 om 18:28

Karakter? Wat voor karakter hebben jullie? Wij hebben onze eigen Amsterdamse karakter. Arrogant en hoogmoed veelal en vooral zelfverzekerd, maar dat heeft ook allemaal een legitieme reden. De reden dat jullie het vieren alsof je de CL hebt gewonnen heeft ook een achtergrond/reden en die heb ik precies aangekaart. Maar de waarheid is kennelijk te confronterend.

12 april 2024 om 18:35

Het is inderdaad te bizar voor woorden dat we zo blij waren nadat we de aartsrivaal de grootste nederlaag in hun clubhistorie hebben toegediend. Ik heb oprecht enige medelijden met mensen die het juichen van clubs veroordelen. Dat werd dit seizoen (het is immers allemaal omgedraaid dit seizoen) ook een aantal keer over Ajax gezegd. Toen ze wonnen van Bodo of Volendam en dat vond ik toen even stom. Stel je voor dat je niet heel hard juicht als je 6-0 van je rivaal wint. Waarom kijk je dan voetbal vraag ik me af.

Daarnaast; juist omdat Feyenoord vaak irrelevant is, maakt dat een overwinning alleen maar mooier. Als kind wil je het liefst altijd winnen. Daarom kiezen de meeste kinderen voor Ajax (of tegenwoordig Man City of Real ofzo), maar ik vind het juist mooier om meestal te verliezen en soms te winnen.

Maar goed, ben blij dat ik je kan helpen bij je rouwproces. Sterkte.

12 april 2024 om 18:43

Vieren als CL winst? Totaal niet aan de orde. Was een leuke voetbalmiddag tegen een gecastreerde Ajax. Aan het einde een beetje medelijden met ze maar ook jammer dan het bij 6 gebleven is.
Zit geen woord waarheid bij wat je zegt.

12 april 2024 om 18:48

Wat een eng mannetje ben jij Joga. Je tranen inmiddels nog niet op? Hoop vooral voor mannetjes zoals jij dat de ellende daar nog jaren aanhoudt. Arrogantje. Jammer dat Feyenoord er geen 13 heeft gemaakt!

12 april 2024 om 20:11

Kijk inderdaad even naar je logo en naam. Een zogenaamd trots Amsterdammer en Ajacied, maar je hebt een naam waar Brazilië om bekend staat en een foto van Ronaldinho en de Braziliaanse vlag. 3 dingen die niks met het cluppie waar je zo uitgesproken trots op bent te maken hebben. Had dat niet Cruyff met 3 kruizen moeten zijn?

13 april 2024 om 01:40

Migi, ik snap zonder twijfel dat afgelopen zondag voor elke feyenoordfan een geweldige dag geweest is. Maar ik kan mij echt niet voorstellen, en ik hoop ook dat je mij daar enigszins gelijk in kan geven, dar deze 6-0 overwinning beter/zoeter voelt dan de 6-2 overwinning tegen het ajax van ten hag wat de halve finale CL bereikte. Als ajacied deed die 6-2 iig veel meer pijn dan deze nederlaag. Hetgene wat dit weekend (en al maanden) pijn doet is dat ik per week mn club verder de afgrond in zie zakken. Maar of het nou 4-0 of 7-0 wordt in de kuip kan mij dan echt een worst zijn. Ajax was abominabel, feyenoord was prima, en vrij effectief. Had feyenoord echt goed gespeeld was het misschien 8-0, en had ajax qua arbitraire beslissingen iets meer pech stond het misschien met 10 man of had het een penalty tegen. Ik vind gewoon dat zelfs nu een recordoverwinning op ajax door sommige supporters te groot wordt gemaakt. Meer dan terechte uitslag, hoogstwaarschijnlijk een geweldige middag. Maar ik kan mij echt niet voorstellen dat dit 1 vd mooiste overwinningen ooit is op ajax. Ik kan mij er al minstens 3 voor de geest halen die mooier EN belangrijker waren

13 april 2024 om 06:56

Fout Real_Amsterdam. Dit was 1 van de mooiste overwinningen op Ajax ooit in mijn optiek. Recordoverwinning op nota bene je rivaal boeken is erg bijzonder en zeker reden voor een feestje.Als dit niet 1 van de mooiste dingen is in het voetbal weet ik het eerlijk gezegd niet meer haha.Joga Bonita geeft het er bijna een week later nog lastig mee, dat maakt het extra mooi. Vergeet niet waar we als Feyenoord vandaan komen.

13 april 2024 om 09:49

Die 6-2 was idd ook mooi, maar uiteindelijk gaat staat alleen de recordoverwinning in de geschiedenis boeken. En ja, leuk, Ajax is inderdaad slecht, maar ze hebben in hun historie toch nog nooit met 6-0 verloren. Dus hoe je het ook wendt of keert; het is bijzonder.

Maar goed het punt was zo'n figuur dat komt vertellen dat we blijkbaar te hard juichten, en dat is zo ongelofelijk kansloos (en doorzichtig). Al winnen we 1-0 van Ajax door een buitenspelgoal in de 98e minuut. Dan ga je juichen. En "juichen als of je de CL wint", geen idee wat dat betekent. Ik ben immers voor Feyenoord

12 april 2024 om 18:29

Het is heel simpel. Als Feyenoorder ben je al niet gewend om van Ajax te winnen. Zeker niet drie keer achter elkaar en helemaal niet met zulke cijfers. Zie het als een compliment dat de Feyenoorders er zo lang over doorgaan.

12 april 2024 om 20:03

Hahaha zo lang over doorgaan. We zijn niet eens een week verder. Deze wedstrijd gaat de geschiedenisboeken in en zal nog heeel vaak terugkomen. Dus ik zou een manier voor jezelf proberen te vinden om ermee om te gaan.

12 april 2024 om 18:29

Ik reageerde nog serieus op je, maar gezien je verdere reacties kan ik niks anders concluderen dan dat je flink gefrustreerd bent en een behoorlijk kleine verliezer. Fijn weekend verder!👌🏼

12 april 2024 om 18:32

Dank je wel. Ik denk dat jouw serieuze reactie totaal geen inspiratie zou zijn om verder inhoudelijk te discussiëren. Insgelijks wat het weekend betreft!

12 april 2024 om 19:18

De frustratie druipt er vanaf, Joga. Heerlijk!

12 april 2024 om 19:41

De waarheid doet bij velen enorm veel pijn zie ik hier. Maar niets aan mijn betoog is gelogen dat is het ironische van alles. Overigens geef ik ook duidelijk aan dat ik begrijp waar het vandaan komt en gun ik jullie je pleziertje.

Wat komt er nu denk je? DVDtjes zijn niet meer echt van deze tijd vind je ook niet?

12 april 2024 om 20:14

@GeenInspiratie wat verwacht je van success supporters?

Ik kan ook heerlijk genieten van Joga Bonita. Ik ben nog nooit in m'n leven zo gefrustreerd geweest door een verlies van Ajax. En dat zijn er toch een stuk meer!

12 april 2024 om 20:40

Ook nog eens vrij arrogant om jouw mening als waarheid aan te duiden.

12 april 2024 om 19:08

Maar afgelopen 20 jaar nooit meer dan 4 doelpunten verschil, laat staan 5.. dus het is zeker wel bijzonder...

12 april 2024 om 19:13

Even de aflevering kijken. Valt allemaal wel mee. Als je het leest komt het allemaal botter over.

12 april 2024 om 20:01

Hahaha heerlijk dit soort de reacties. Dit soort frustratie maakt het alleen maar mooier. Daarnaast is er geen woord gelogen aan wat v. Hanegem zegt. De uitslag had veel groter kunnen en zelfs moeten zijn. Heb sinds ik het voetbal volg zelden een meer eenzijdige wedstrijd gezien. Hooguit tegen amateurs in de beker of preseason.

12 april 2024 om 20:47

Ik kan wel een aantal klassiekers voor je benoemen hoor of volg je pas paar jaar voetbal? Wat dacht je van de 0-4 in 2006? Dat had bij rust al 0-6 moeten staan en was een trainingspartijtje (net als zondag overigens). Maar zo kan ik er nog een paar opnoemen. Roept u maar…

12 april 2024 om 21:11

Met 30 doelpogingen tegen 1? Succes daarmee, want die bestaan simpelweg niet, tenzij je teruggaat naar wedstrijden in de oertijd misschien. Zelfs Jaap Stam kreeg dat niet voor elkaar.

12 april 2024 om 21:12

Ze hadden wel 1 schot op goal he, die kans van Rijkhof.

12 april 2024 om 21:13

Haha ik zie het net ja, reactie is aangepast. Die mogen we natuurlijk niet vergeten.

12 april 2024 om 22:15

Die Joga haha, een typische Ajacied die altijd maar moeten aankomen met het verleden. Ga lekker slapen knulletje, droeviger dan jij zijn er niet veel vrees ik. De zakdoekjes zijn vast niet aan te slepen bij jou thuis. 6-0! 6-0!

12 april 2024 om 23:26

Moos1411,Geniet jij gewoon lekker van Feyenoord. Dit is van tijdelijke aard. Feyenoord hun piek momentjes zijn gewoon altijd van korte duur en hele korte aard. De geschiedenis tot vandaag de dag liegt er niet om. Ontkennen heeft geen zin. En zoals ik al zei.. laat Slot weggaan en het valt als een kaartenhuis in elkaar. Evenals het vertrek van Timber, Hancko, Geertruida en co. Die jongens willen en verdienen een stap. Pin me maar vast op deze uitspraken.

13 april 2024 om 00:17

Haha de wens is de vader van de gedachte bij jou. Ik snap je afgunst wel, jij ziet en weet ook dat de club Feyenoord enorm in ontwikkeling is, in iedere afdeling van de club, dus nee dit is zeker niet van de tijdelijke aard. En jongen, stop toch met je clubje zo omhoog te praten en Feyenoord te downgraden, je straalt angst en onzekerheid uit, en terecht. Gewaagde uitspraak ook betreft Hancko en Geertruida etc. Nou nou dat zien wij Feyenoorders gelukkig niet aankomen. Ga je tranen drogen, want de volgende tranen zijn vast snel in aantocht.

13 april 2024 om 01:37

Hahaha echt. Zelden zo een totale vernedering gezien. Dit was echt de top tegen een zondags bier team.

12 april 2024 om 20:36

Onzin Joga. Onze cultheld is het, net als jullie Swart hebben.
Je moet niet iedereen erbij halen, ik heb er toch ook niets mee te maken?
Toen jullie het zo goed deden (jaren geleden) stond menig rasechte feyenoorder te juichen voor het Nederlands voetbal!

13 april 2024 om 00:05

Ras Feyenoorders juichen niet voor Ajax. De haat zit enorm diep. Die waren juist blij dat ze er op zo een manier uitvlogen. Die onzin ook altijd dat je Europees voor je eigen land moet zijn slaat nergens op. Van mij hoeven Feyenoord en PSV het niet goed te doen hoor. Ben er eerlijk in: genoot wel van het feit dat ze er weer uitgeknikkerd werden tegen Roma.

13 april 2024 om 07:05

Hier een ras-Feyenoorder sinds zijn 8e. 10 jaar seizoenkaart gehad, heel veel dalen (en wat pieken) meegemaakt. Maar ik stond gewoon te juichen hoor toen Ajax Real Madrid en Juventus afdroogde in de CL een aantal jaar terug. Nederlandse clubs gaan bij mij altijd voor op clubs uit een ander land(behalve Liverpool overigens, das wel echt m'n 2e clubje).

Punt is: je aannames zijn niet correct, om ze dan ook nog te verkondigen als absolute waarheid is in de wereld der psychologen een woord voor: narcisme.

Ach Willem. Daar heb je dan ook vele, vele jaren op moeten wachten.

Ik had het zelf zo ingepland dat ik zondag zou werken, dus ik heb de wedstrijd (gelukkig)niet gezien. Maar verder begrijp ik Willem wel. Denk je nou dat ik hier niet zit te lachen als Feyenoord voor de zoveelste keer op rij op de broek krijgt van Roma. Of na al hun grootspraak door een vrij matig Lazio en Celtic de CL uitgekieperd worden. Iedere Ajacied die zegt dat ze daar niet van hebben genoten zit gewoon glashard te liegen hoor.

Dat hoort er toch ook bij. Soms is het op zijn muil gaan van je concurrent nog wel lekkerder dan een eigen overwinning. En er zijn nu eenmaal wat supportersgroepen die wat jaartjes hebben zitten wachten tot zij hun gram op Ajax konden halen.

Alsof wij dat ook niet zelf uitgelokt hebben. Wij hadden het zelf op een gegeven moment zelfs over een top 2 samen met PSV. En deden alsof Feyenoord geen serieuze concurrent meer was. Wel of niet terecht, maar dan moet je ook niet lastig doen als je nu een veeg uit de pan terug krijgt.

12 april 2024 om 18:19

Feyenoord is 20 jaar ook totaal niet relevant geweest. Voor 2017 waren ze gewoon amper en nauwelijks een titelkandidaat. Maar als je kaal wordt geschoren moet je stil zitten. Zondag was er een masterclass. Het had eigenlijk meer dan 6-0 moeten worden en als er een kans was voor Feyenoord om dat te doen, was dat zondag wel.

12 april 2024 om 18:47

"als je kaal wordt geschoren moet je stilzitten"...om dat zelf juist helemaal niet te doen

12 april 2024 om 18:53

Haha precies FR010. Wat een grootbek die Joga. Bah.

12 april 2024 om 18:51

Ik begrijp dat echt niet. Zelfs in de slechtste tijden wilde ik alles zien van Feyenoord. En ja dat was regelmatig niet leuk. Of zelfs pijnlijk.

Maar idd, we waren een tijd niet relevant, kijken of we dat nu weer wat langer wel kunnen blijven....en hopen dat jullie over een paar jaartjes ook weer relevant worden, want als jullie al niet meer kijken dan blijven er na 20 slechte jaren bizar weinig kijkers over

Maar meen het wel dat ik het leuk vind als we straks weer echte concurrenten zijn

12 april 2024 om 19:23

@Martijn R,
Ik wil daar echt een kanttekening plaatsen.
In de Eredivisie ben ik alleen voor Feyenoord.
Maar in de CL support ik Ajax gewoon hoor.
Sterker nog, ik was denk ik net zo ziek in de wedstrijd tegen de Spurs dan de rest.
Vind het vooral kinderachtig, dat leedvermaak.
Hoop ook dat Ajax er gewoon bovenop komt, want elke keer met 6 doelpunten winnen wordt ook zo saai. 😜

12 april 2024 om 19:59

Ik denk dat zoiets ook moet groeien. Zo gunde ik samen met velen anderen natuurlijk Feyenoord ook wel de titel in dat finalejaar.

Maar misschien dat iedereen daar ook weer een andere grens of standaard op nahoudt.

V Hanegem bij PSV: Vooral AZ was erbarmelijk slecht.

V Hanegem bij Feyenoord: Beste wedstrijd van Feyenoord ooit

HahA. AZ staat niet voor niets boven Ajax

12 april 2024 om 18:52

Het is voor sommige ook moeilijk om PSV complimenten te geven. Vorig jaar was het gat tussen nummer 1 en 2 even groot en wij dachten dat we een rampzalig seizoen speelden.

12 april 2024 om 18:54

Maar het aantal punten lag ook op het niveau van de nummer 3 en 4 nu, dus zo geweldig was dat seizoen dan toch ook niet. Jullie hebben echter niet 1 stap gezet, maar 2 grote stappen. Knap gedaan, erop en erover in 1 jaar

12 april 2024 om 19:04

Nee het voetbal vorig jaar was verschrikkelijk. Alleen is het gat dit seizoen net zo groot.

12 april 2024 om 20:17

Dit jaar wordt, buiten de 6-0 winst van Ajax, binnen Rotterdam ook als een slecht seizoen gezien van onze club. Dus wat dat betreft zit er weinig verschil in hoor.

12 april 2024 om 22:03

Dat is echt onzin.

Een van de beste wedstrijden ooit vind ik wel meevallen. We hebben nagelaten de dubbele cijfers te halen, want dat was echt prima haalbaar zondag. Je zag na die 6-0 de tranen in de ogen staan bij de Ajacieden.

"Dan gaan we net zo doen als die mensen daar, in Amsterdam". Om vervolgens tijdens zijn gehele relaas exact hetzelfde te doen. De pot verwijt de ketel zeg maar. Willem laat hier toch mooi zien dat elke voetbalsupporter toch een gigantische plaat voor zijn kop heeft wanneer het om 'de ander' gaat.
Willem heeft gelijk dat Feyenoord een fantastische wedstrijd speelde. Iedereen een dikke voldoende. Benadruk dat. Zeg dat het er goed en verzorgd uitzag. Ajax een apathische indruk maakte en dat dat voornamelijk te maken had met het agressieve druk zetten en opereren als één team door Feyenoord. Weinig clubs die van het Feyenoord van afgelopen zondag zou hebben gewonnen. Zonde Willem. Je maakt met jouw relaas alles zoveel kleiner

Wel fijn om te zien dat elke supporter arrogant gedrag gaat vertonen bij succes, ook Willem. Het komt alle Feyenoorders daarentegen ook gewoon toe.

12 april 2024 om 19:59

Ho ho, alleen Ajacieden zijn arrogant he.

12 april 2024 om 20:06

Er is een verschil tussen arrogantie en feiten. Iedereen die de wedstrijd heeft gezien (zonder tranen in zijn ogen) zal het ermee eens zijn dat de uitslag zoveel groter had kunnen uitvallen. Ajax komt een aantal keer goed weg en ook de scheidsrechter liep zn medelijden meewegen.

13 april 2024 om 01:27

Op basis van feiten mogen wij dus blijven zeggen; wij zijn ajax wij zijn de beste. De feiten (prijzen) geven immers aan dat er geen enkele andere Nederlandse club is die beter is.

13 april 2024 om 07:11

Als je constant wanhopig naar het verleden wilt grijpen mag dat zeker ja. Komt des te meer onzeker over haha. Op dit moment zijn jullie maar op 1 gebied het beste; bestuurlijke wanorde..

Ik vind dat Feyenoord veel betere wedstrijden heeft gespeelde. Als dit echt de beste was had je wel meer dan 6 gemaakt want de mogelijkheid lag er om ruim de dubbele cijfers te halen. Nu ga ik weer terug in m’n mand en verder huilen

12 april 2024 om 18:55

Feyenoord was vooral enorm fel, maar voetballend inderdaad niet zo bijzonder. Het was meer dat Ajax gewoon echt belachelijk voor de dag kwam en geen moment moeite heeft gedaan om Feyenoord te bestrijden. Het verval tussen de uitwedstrijd eerder dit seizoen en afgelopen weekend vond ik echt bizar.
Als we de vorm van Lazio thuis hadden, zou er inderdaad waarschijnlijk een nieuw record in de boeken staan.

Ik heb Feyenoord veel betere wedstrijden zien spelen hoor. Vond de eerste 30 minuten niet denderend, bij Ajax dit seizoen is alleen dat wanneer een ding fout gaat, of dat nou een tegengoal is of een speler die eruit moet met een blessure alles in elkaar valt. Maar prima verder, Willem is ook maar een fan en logisch blij met de verhouding na al die slechte jaren.

Tjong, een kinderhand..... dik winnen van een dramatisch ajax je beste westrijd ooit noemen. Ik zou trotser zijn op de bekerwinst in 95 of 96 met obiku tegen 1 vd beste teams ter wereld.

Zo goed was Feyenoord niet eens maar elk team dat druk kan zetten speelt dit Ajax op een hoopje, zou sowieso als Feyenoorder nog niet teveel praatjes hebben voordat de beker veilig is gesteld anders is het gewoon een matig seizoen uiteindelijk.

12 april 2024 om 19:23

Plek 2 is veel belangrijker dan de beker en matig seizoen tja, als PSV zo doorgaat zou de kampioen in geen van de laatste 25 seizoen genoeg punten hebben gehad. Ik geloof zelfs dat alleen het Ajax van Sjaak Swart in de jaren 70 dan op een gelijk aantal was geã«indigd. Ons seizoen is vergelijkbaar met vorig jaar, alleen is PSV gewoon bizar goed.

Wel grappig om te zien dat het bij sommigen hier nu al heel diep zit

En als Feyenoord tegen Ajax nog iets beter hun best hadden gedaan hadden ze misschien zelfs een Champions League beker en een zak snoep gekregen. Wat een hoop gelul zeg. Feyenoord draait gewoon al een hele tijd heel stabiel en bij Ajax is het weer eens chaos. Dan is 6-0 een logisch gevolg. Die hypothetische stelling dat als die en die er bij waren geweest dan had het zus of zo kan je ook geen reet mee. Als Brobbey er bij was geweest en 4 linkerschoenen aan het gedaan was het misschien 7-21 geworden...

12 april 2024 om 20:14

Als je de wedstrijd hebt gezien, dan weet je dat Brobbey geen enkel verschil zou hebben gemaakt, want Ajax kwam simpelweg niet op de helft van Feyenoord.

12 april 2024 om 20:51

Maar de rest van m'n bericht was niet sarcastisch genoeg ?

Ach laat hem genieten, Willem, Sjakie en de gebroeders vd Kerkhof blijven kleine kinderen als het gaat om spelen en winnen tegen Ajax.
Bestaat meer in het leven dan voetbal

Heel fijn voor Willem dat hij dit nog mag meemaken. Zeker geen medelijden hebben want er komt ook weer een tijd dat Ajax beter is. Kan nog even duren dus geniet er nog maar even van.

12 april 2024 om 23:28

Gun het die Willem wel. Zoals je hoort heeft hij vaak pak slaag gekregen van Ajax. Dat is mentaal geworden. Dus laat de beste man er inderdaad lekker van genieten.

Kijkt Willem geen enkele andere wedstrijden dan zijn eigen club? Iedereen kan namelijk dik van ons winnen

12 april 2024 om 23:34

En toch is dit de allergrootste nederlaag in de hele clubgeschiedenis en ik hoorde net ook nog de allereerste wedstrijd ooit dat Ajax minder dan 4 doelpogingen doet. Dus zo gewoon is het allemaal niet. Vanuit Feyenoordperspectief wel met je eens. Ik heb ons wel eens beter zien spelen. Alleen een Klassieker blijft natuurlijk een bijzondere wedstrijd.

Hey Willem, heb al die andere jaren ook zo gelachen?

Mooi hoe elke club zijn bejaarde supporters heeft. Swart, Kerkhofjes, deze man, geeft er wat kleur aan!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren