Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heitinga verrast met vervanger Kudus en gunt derde basisplek van seizoen

Laatste update:

De opstelling van Ajax voor het duel met Fortuna Sittard is bekend. John Heitinga wijst Florian Grillitsch aan als de vervanger van Mohammed Kudus, die verstek moet laten gaan wegens een spierblessure. Steven Berghuis schuift daarom door naar de voorhoede. Ook Youri Baas mag weer starten. De wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA begint om 16.45 uur en is te zien op ESPN 2.

Kudus raakte geblesseerd in de halve bekerfinale tegen Feyenoord (1-2 winst), waardoor Grillitsch zijn derde basisplek van het seizoen wordt gegund. De Oostenrijker vormt een driemans middenveld met Davy Klaassen en Kenneth Taylor. Gerónimo Rulli staat zoals gewoonlijk op doel, terwijl Baas, Edson Álvarez, Jurriën Timber en Jorge Sánchez de achterhoede vormen. Aanvallers Steven Bergwijn, Dusan Tadic en Berghuis completeren de Amsterdamse formatie. Devyne Rensch en Ahmetcan Kaplan zijn nog altijd geblesseerd.

Na de gewonnen Klassieker in de halve finale van de TOTO KNVB Beker is de glimlach teruggekeerd in Amsterdam. Toch weet Heitinga dat het behalen van Champions League-voetbal topprioriteit is en dus mag er tegen Fortuna geen puntenverlies worden geleden. Tegenvaller in de veelbesproken wedstrijd tegen Feyenoord was het uitvallen van Mohammed Kudus, die enkele weken aan de kant staat. De schade bij Davy Klaassen, die in De Kuip een aansteker tegen zijn hoofd geworpen kreeg, valt daarentegen wel mee. Daardoor is de middenvelder inzetbaar tegen de Limburgers. Eerder dit seizoen boekte Ajax dankzij treffers van Kenneth Taylor, Devyne Rensch en Brian Brobbey een zwaarbevochten overwinning in Sittard: 2-3.

Eén van de doelpuntenmakers aan de kant van Fortuna toen was Burak Yilmaz. De Turk liet in de eerste speelronde met een rake vrije trap direct zijn kwaliteiten zien. De spits staat inmiddels op negen Eredivisie-treffers voor de ploeg van trainer Julio Velázquez. Even leek Yilmaz op Instagram zijn afscheid bij Fortuna aan te kondigen, maar inmiddels heeft hij bevestigd in ieder geval het seizoen af te maken. Een andere aanvaller, Iñigo Córdoba, schoot Fortuna met twee treffers in de vorige speelronde bijna eigenhandig naar een 3-1 zege op FC Groningen. De enige overwinning die Fortuna ooit in Amsterdam boekte was op 18 april 1999 (1-3). Van de overige 23 ontmoetingen gingen er 22 verloren en werd het eenmaal gelijk.

Opstelling Ajax: Rulli; Sánchez, Timber, Álvarez, Baas; Grillitsch, Taylor, Klaassen; Berghuis, Tadic, Bergwijn

Opstelling Fortuna Sittard: Pandur; Pinto, Guth, Siovas, Vita; Erdogan, Bistrovic, Özkayup; Noslin, Yilmaz, Córdoba

Ajax - Fortuna Sittard:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima vervanger. Is echt voetballend wel een aanvulling op Ajax en dat moet vooral tegen een Fortuna wel voldoende zijn.

9 april 2023 om 15:44

Ben ik ook van overtuigd, wat mij betreft maakt hij te weinig minuten. Maar dan zul je zien dat hij vandaag helemaal zaad speelt haha

9 april 2023 om 15:45

Heb je hem zo vaak gezien dan? Ben erg benieuwd wel naar Grillitsch.

9 april 2023 om 16:00

De keren dat Grillitsch speelde deed hij het niet onverdienstelijk. Al heeft hij te weinig gespeeld om een goed oordeel te kunnen vellen. Van wat ik gezien heb is dat hij goed aan bal is, strakke pass heeft, goed tussen de linies kan lopen en verdedigend zijn wek ook prima doet.

Vandaag verwacht ik dat Fortuna de bus gaat parkeren en dan heb je wel creatieve spelers nodig die de aanvallers met een steekbal kunnen vinden. Daarom had ik liever Conceicao als rechtsbuiten gezien. Die kan de achterlijn halen en komt niet in de bal zoals Bergwijn en Berghuis. Daar zal het veld te vol zijn.

Hoe dan ook; tegen Fortuna moet je in de JC Arena ook met deze 11 winnen. Zeker met het oog op plek 2 en PSV straks uit.

Leek me een prima wedstrijd en tegenstander voor Conceicao, een wedstrijd waarin de ruimtes klein zijn. Gezien zijn huidige vorm mag Berghuis wel s een keer banken, wat speelt die een teleurstellend seizoen.

9 april 2023 om 15:49

Seizoen valt wel mee toch? Voor het WK was ie volgens mij nog de beste aan Ajax zijde. Vooral sinds de winterstop is het een stuk minder.

Is baas zoveel beter dan wijndal? Had ook conceicao er gewoon in gedaan en mooi taylor op de bank

9 april 2023 om 15:46

Ik vind baas in zijn opbouw wel met wat meer vertrouwen spelen en vooral z’n inspeelpass naar het middenveld vind ik wel wat toevoegen. Wijndal is alles of langs de lijn of terugkappen voor mijn gevoel. Snap alleen niet waarom Hato eerst steeds mocht invallen maar wanneer het om een basisplaats gaat er voor Baas wordt gekozen.

9 april 2023 om 16:09

Omdat Baas destijds niet fit was denk ik. Al zie ik meer in Hato dan in Baas. Maar goed, ik zie sowieso 1 van de 2 10x liever dan Wijndal

9 april 2023 om 16:22

Dat zou inderdaad kunnen, niet aan gedacht.

9 april 2023 om 15:48

Wijndal maakt een zeer ongemotiveerde indruk. Dan is Baas zelfs nog beter op dit moment. En Taylor banken terwijl hij tegen Go Ahead en Feyenoord uitstekend was? Berghuis speelt al weken zo niet maanden heel matig. Klaassen ook vaak onzichtbaar. Zou logischer zijn als 1 van die 2 een keer mag banken.

9 april 2023 om 16:37

Je moet gewoon de comments lezen en er om lachen hoe Taylor altijd het pispaaltje is maat. Hij heeft 2 spelers bij zich op het middenveld die de kar zouden moeten trekken (Berghuis en Klaassen), maar die spelen vaak verstoppertje.. Taylor doet dat niet en kan nergens de bal kwijt en dan moet hij weer terug uiteraard. Dan is het ook niet zo gek dat hij het spel niet kan versnellen

9 april 2023 om 17:00

En zelfs daarmee was hij nog goed afgelopen 2 wedstrijden. Berghuis nu gelukkig mooie goal.

9 april 2023 om 15:52

Ik vond Baas in de kuip vorige week echt heel erg sterk en volwassen spelen. Ook aanvallend regelmatig aanwezig.

9 april 2023 om 15:53

Verdedigend werd die wel overlopen. Aan de bal prima, dus tegen Fortuna kan dat wel.

9 april 2023 om 15:58

Ik vond Baas juist heeel matig en continu de bron waar gevaar vandaan kwam omdat hij verdedigend totaal overlopen werd. Zou zelf meer Hato voor de leeuwen gooien, die maakte in zn invalbeurten meer indruk. Maar verder is het natuurlijk vooral lachwekkend dat Blind (gratis) en Tagliafico (voor 4 mil) zo makkelijk van de hand zijn gedaan. Hebben enorm veel meer kwaliteit dan wat er nu staat.

9 april 2023 om 16:01

Baas was een feest voor Alireza. Het is dat hij totaal geen rendement had die dag want hoevaak hij langs Baas kwam was alarmerend voor Ajax. Als hij dan ook rendement had, dan had het bij rust geen 1-1 gestaan, ook geen 2-1…

Maar ja als ik lees dat Wijndal vooral ongemotiveerd over het veld sjokt, dan is Baas de betere optie denk ik😅

9 april 2023 om 16:11

Verdedigend overlopen leek mij niet. Zoals ik het zag moest hij van Heitinga doordekken naar voren. Logisch dat hij dan te hoog staat en niet op tijd terug is. Niet echt in bescherming genomen door zijn coach. Dat is hoe ik het ervaarde in ieder geval

9 april 2023 om 16:23

Wijndal bakt er dus nog minder van en loopt rond met zon air om hem heen alsof ie 3 keer de europacup heeft gewonnen. Echt genant om zon uitstraling te hebben terwijl ie werkelijk waar helemaal niets laat zien.

9 april 2023 om 16:32

Nee Baas is echt een niveautje minder dan Wijndal. Hele matige back.

Eindelijk eens! Ben altijd benieuwd naar wat Grillitsh echt kan. Toch op basis van z’n verleden lijkt het me geen slechte speler. Ben benieuwd!

Weer geen Wijndal? Ik kijk niet vaak, maar die Baas heeft het niveau toch niet? Opzeker niet beter dan 50% van Europa's beste linkerflank.

Daarnaast zou een puntje voor Fortuna goed zijn, volgend jaar weer een Limburgse ploeg op het hoogste niveau.

Prima om Berghuis door naar voren te schuiven. Ik begrijp alleen Baas totaal niet. Bij jong blonk hij nooit uit, en tegen Feyenoord was hij verdedigend zo matig, hopelijk valt het tegen Fortuna mee

9 april 2023 om 15:56

De alternatieven voor Baas zijn ook wel heel armoedig. Of Bassey die voetballend een gevaar is voor je eigen team, ongemotiveerde Wijndal of onervaren Hato die eigenlijk een CV is. Dan is Hato nog je beste alternatief.

9 april 2023 om 16:14

Tja. keuze is inderdaad lastig maar ik zou vast houden aan Wijndal. die heeft aangetoond het niveau aan te kunnen ( is al eventjes geleden maargoed) en bij Baas heb ik niet het idee dat hij nog enorme stapoen kan maken. Bassey en Hato zijn voor mij geen optie ondat ik ze beide als links centraal beschouw.

9 april 2023 om 16:17

Tja, maar Heitinga kan je alles verwachten. Ten opzichte van Schreuder is hij niks beter. We gaan op dezelfde voet verder. Het is voor alle Ajacieden te hopen dat hij zsm vertrekt als hoofdtrainer

9 april 2023 om 16:21

Maar als hij zo ongemotiveerd en slap speelt als tegen Go Ahead heb je er ook niks aan. Nog minder dan Baas.

Toch stiekem wel benieuwd naar Grillitsch, Conceicao weer basis had ik ook leuk gevonden maar die is nog erg wisselvallig. Hopelijk mag Vos invallen en z’n debuut maken, die speelt erg goed bij jong de laatste weken!

Ik had toch gewoon Conceicao verwacht. Of mankeert hij iets?

Eindelijk krijgen we Grillitsch een keer te zien vanaf het begin. Lijkt mij niet eens een verkeerde speler en kan toch nooit minder zijn dan Taylor? Hoop op een mooie pot, Kudus is natuurlijk wel een aderlating.

9 april 2023 om 15:55

Waarom toch altijd weer over Taylor? Speelde goed tegen Go Ahead en Feyenoord. Klaassen en Berghuis laten het afweten en zijn veel meer ervaren.

9 april 2023 om 16:03

Mwa Taylor speelde heel sterk tegen Feyenoord. Durf zelfs te zeggen de beste speler, samen met Alvarez (los van 1 op 1 met Gimenez). Die zit er nu lekker in, gewoon laten staan.

Grillitsch kan de rol van Kudus tegen Fortuna prima invullen dus goede keuze van John. Een heerlijk zonnig voorjaarsdagje met een thuiswedstrijd van ons aller AJAX dus het kan niet meer mis. Fortuna gaat eraan vandaag.

Ik zou het wel mooi vinden als Fortuna een puntje pakt vanmiddag 😉

Weer Taylor en Klaassen, en nu ook nog eens Berghuis naar voren geschoven. Hopen dat Grillitsch wat voetbal brengt want met Klaassen en Taylor heb je eigenlijk al te weinig voetbal op t middenveld.

9 april 2023 om 15:58

Waarom zou je Taylor banken na sterke optredens tegen Feyenoord en Go Ahead? Klaassen brengt voetballend echt niks, maar dat kan je van Taylor echt niet zeggen. Gaf veel goede passes naar voren afgelopen wedstrijden en was voetballend je beste middenvelder in deze wedstrijden.

Als griffier van AAP (Anti-Ajax-pact) hoop ik dat onze Limburgs/Turks/Spaanse broeders van Fortuna onze statuten begrijpen en dat we niet hoeven te royeren zoals Cambuur, Sparta en VVV.

Baas werd echt overlopen tegen Feyenoord. Komt nog zwaar en zwaar te kort. Is Bassey dan echt zo slecht? Beetje schrikbarend. Nu is de huidige tegenstander geen Feyenoord, maar toch. Dat moet een Ajax beter kunnen. Basisspelers moet gewoon goed zijn

9 april 2023 om 15:51

Bassey aan de bal is echt zo slecht ja. Zo vaak balverlies dat je constant moet omschakelen, kan je beter een jongen als Baas die nog een beetje mee kan in het positiespel.

Op zich oké op Sanchez na. Waarom nou gewoon niet Regeer die voetballend echt wat kan toevoegen? Nu weer zo’n houthakker die totaal niet kan voetballen en zelfs verdedigend best matig is. Dit vind ik echt onbegrijpelijk en zou een keer aan Heitinga gevraagd moeten worden. En tegen Fortuna heb je gewoon voetbal nodig. Had wel liever Conceicao gezien dan Grillitsch, Klaassen of Berghuis.

9 april 2023 om 16:16

Is Regeer ondertussen weer een keer fit dan?

9 april 2023 om 16:24

Zit al weken weer op de bank, dus lijkt mij wel en speelde bij Jong laatst. Scoorde nog tegen Nac.

10 april 2023 om 01:00

Misschien nog niet fit voor 90 minuten ED. Ik hoop hem iig binnenkort wel wat meer minuten te zien maken. Al zie ik bij Sanchez ook wel meer oké momenten

Zeer blij met Grillitsch, nu krijg je Taylor ook meer in z’n kracht. Alleen Conceicao moet gewoon starten. Berghuis of Klaassen naar de bank. Je hebt gewoon snelheid en dynamiek nodig vandaag. Ook jammer dat Sanchez weer start. Ben hem zo zat.

Eerst maar even Parijs-Roubaix afkijken. Verwacht niet veel van Ajax vanmiddag. Berghuis op rechts? Je had ook voor Conceicao kunne kiezen. En Baas? Moet ik hel hard om lachen. KKD niveau.



Jammer dat Conceicao weer aan de kant geschoven wordt. Maar wel mooi dat eindelijk Grillitsch zn moment mag krijgen. Maar ik mag toch hopen dat hij op 6 staat he en niet Taylor op 6 en hij op Berghuis zn plek. Dat hoort andersom te zijn.

En Baas, pfffffffff sorry hoor maar die is echt niet goed genoeg.

9 april 2023 om 17:35

Andere opties op linksback zijn ook armoedig. Wie wil je dan zien? Bassey kan voetballend echt niet, Wijndal laat niets zien en lijkt ongemotiveerd en Hato is een CV. Het is te hopen dat Salah-Eddine volgend jaar doorbreekt.

Conceicao rechtsbuiten, Berghuis op 10 of zet Fitz Jim er maar weer eens in :-)

Eindelijk mag Grillitsch een keer opdraven dan elke keer Taylor op 6. Hopelijk dat de balans er dan wat meer in zit. Berghuis dus weer op rechts. Had daar liever Conceicao gezien want Berghuis heeft op rechts amper wat gebracht de afgelopen 2 jaar. Maar goed we zullen zien. Dit zou Ajax in eigen huis makkelijk moeten winnen zou je zeggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren