Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Grote crisis bij Anderlecht na blamerende nederlaag: ‘Een absolute schande’

Laatste update:

Daags na het verloren Jupiler Pro League-duel met degradatiekandidaat Zulte Waregem is het crisis bij Anderlecht. Met slechts 24 punten uit 21 duels staan de Brusselaars maar vijf punten boven de degradatiestreep. De Deense trainer Brian Riemer, sinds december in dienst in Brussel, spaarde zijn spelers niet. “Ik ben beschaamd. Ik ben beschaamd voor onze supporters. Dit is iets wat fans van Anderlecht nooit zouden moeten meemaken.”

Sinds zijn aanstelling bij Paars-Wit in december, heeft Riemer het tij nog niet kunnen keren. Anderlecht pakte pas vier punten in evenzoveel competitieduels en moet qua ranglijst inmiddels eerder naar beneden kijken dan naar boven. Het gevreesde 'D-woord' is inmiddels gevallen en Riemer draait er niet omheen. “Ik kan hier wel beweren dat we niet gaan degraderen, maar in voetbal kan alles”, zo sprak hij weinig hoopvol.

Anderlecht kwam in het eigen Lotto Park al vroeg op achterstand tegen het Zulte Waregem van Ruud Vormer. Desalniettemin toonde de ploeg van Jan Vertonghen veerkracht en kwam het voor rust nog op een 2-1 voorsprong dankzij twee treffers van Benito Raman. Nadien waren er zat kansen om uit te lopen naar 3-1 of 4-1. Het waren de bezoekers echter, die na rust via Alioune Ndour en Alieu Fadera de 2-3 eindstand op het bord zetten. “Je mag zoveel over tactiek praten als je wil. Je mag ook zo hard lopen als je wil. Op het niveau dat wij willen voetballen is het onaanvaardbaar om dit soort individuele fouten te begaan. Die fouten: they kill us”, aldus de trainer na afloop op de persconferentie. “Ik ben beschaamd. Dit resultaat is onaanvaardbaar.”

Ook oud-Anderlecht-coryfee en analist Olivier Deschacht deed een duit in het zakje. "Het was een catastrofe. Je zag fouten die je zelfs bij de jeugd niet ziet: fouten in de zestien en tactisch was het niet goed. Alles wat fout kan gaan, ging fout”, aldus de oud-verdediger. “Als speler van Anderlecht moet je kunnen presteren op het moment dat het moet. Als je niet met de druk om kan gaan, dan ben je Anderlecht gewoon niet waardig."

Deschacht vervolgde zijn tirade met een compliment aan Vormer en richtte zich ook tot individuele Anderlecht-spelers. “Als ik Vormer zag bij Zulte Waregem, dan stel ik me de vraag of hij geen speler voor Anderlecht was geweest?”. Publiekslieveling Fábio Silva kreeg het met name te verduren. De Portugees zat niet bij de selectie. Naar verluidt vanwege een naderende transfer. “Een schande! Een absolute schande", noemde Descacht hem. Hij richtte zijn pijlen ook op Internazionale-huurling Sebastiano Esposito. “Silva en Esposito komen naar Anderlecht met het idee dat als ze het goed doen, ze zelf een stap vooruit kunnen zetten. Nu het slecht gaat, hebben ze er gewoon geen goesting meer in." Aanstaande zondag speelt Anderlecht een uitduel tegen hekkensluiter Seraing.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo snel mogelijk Alfred Judokus Schreuder aanstellen daar om orde op zaken te brengen!

19 januari 2023 om 16:16

Want die heeft de zwarte band in crisismanagement?

19 januari 2023 om 16:21

Schreuder heeft een Lean Six Sigma Black Belt

19 januari 2023 om 20:44

Scrum master Alfred Schreuder

Het ging toch ff goed volgens mij, jammer dat ze weer terug bij af zijn. Is toch de grootste en/of bekendst club uit België. Zeker vroegâh. En met vertongen,Hoedt, Diawara,Verschaeren, Dreyer,Fabio Silva wellicht geen Belgisch top materiaal maar zeker niet slecht, mix van ervaring en talenten en Vertongen,Diawara, Hoedt allemaal ervaring in de topcompetitie. Dit elftal kan echt beter al is dat wellicht een open deur..

Jammer want het leek dat Anderlecht weer de weg omhoog gevonden had. Maar dit is dan wel weer een slecht seizoen zeg, de selectie is niet slecht

19 januari 2023 om 13:44

Kompany buitenwerken is echt een absurd slechte beslissing gebleken.

19 januari 2023 om 14:20

Hadden ze dat gedaan? Ik dacht dat hij zelf naar Burnley wilde. Wat ik destijds nog zonde vond. Want hij presteerde prima en Anderlecht is toch wel een mooie club in goede doen. Met Burnley moest je nog maar zien hoe die het zouden doen in de Championship (presteert nu ook daar heel goed)

19 januari 2023 om 14:33

Als ik het me goed herinner waren er in de zomerperiode plots geluiden dat ze toch niet meteen enorm tevreden waren over Kompany’s werk en dat ze liever een prijzenpakker als coach wilden (hilarisch dat ze dan op Mazzu uitkomen na één seizoen zonder prijzen).

Een ontslag was het zeker niet. Maar als ze Kompany echt gesteund hadden, dan had hij de stap naar Burnley niet gezet durf ik te opteren.

19 januari 2023 om 16:33

@lierse1997

Als ik me niet vergis wou Kompany het manager model ambiëren zoals ze dat in Engeland doen. Hij zou dus dan ook volledig verantwoordelijk zijn voor het transferbeleid en dat zag meneer Verbeke toch niet zitten.

Anderlecht is helemaal ingestort na het vertrek van Kompany. Ik weet nog dat er veel vraagtekens bij zijn aanstelling waren en ook nog steeds aardig wat kritiek na zijn 1e seizoen, ondanks een matige selectie. Uiteindelijk daarna gewoon zeer goed gedaan, als je ziet waar ze nu staat en waar hij nu staat met Burnley, die ook echt leuk voetbal spelen.

19 januari 2023 om 13:28

Na het vertrek van Kompany als speler bedoel je? Want 2x een vierde plaats is toch ook niet Anderlecht waardig? Niet dat hij het misschien veel beter had kunnen doen, maar meer om aan te geven dat het zware verval al veel eerder ingezet was.

19 januari 2023 om 13:45

Als je Anderlecht al 5 jaar niet dan snap ik zulke uitspraken.

Er was wel een stijgende lijn zichtbaar onder Kompany. Die is nu volledig omgezet in een enorme val.

19 januari 2023 om 14:55

Nee als trainer. Ze hadden al een redelijk matige selectie en hij perst er toch 2x een vierde plaats uit.
Kijk hoe het loopt nu hij weg is. Bijna strijden tegen degradatie. En het voetbal onder Kompany was over het algemeen nog aardig ook.

Ik snap het oprecht niet. Met van Crombrugge, Vertongeh, Trebel en Raman heb je toch op elke linie een enorm ervaren speler. Met dit materiaal zou Anderlecht toch altijd in de subtop moeten staan? Vul dat dan ook nog eens aan met al die toptalenten die jaarlijks aankloppen. Misschien dat iemand meer info kan geven over het hedendaagse wanbeleid bij Paars wit, want de slechte prestaties vind ik maar onbegrijpelijk.

19 januari 2023 om 13:31

Toch een paar kanttekeningen:
Van Crombrugge is zijn plek kwijt ten voordele van Verbruggen. Blijkbaar niet omwille van sportieve redenen maar omdat hij met zijn loon te veel weegt op het budget van de club en men hem daardoor nu liever kwijt dan rijk is;
Vertonghen heeft niet alleen zijn beste tijd gehad maar steekt er zelfs in België niet meer bovenuit;
Trebel heeft intrinsiek genoeg kwaliteit: hij zit er alleen ook maar nog omdat hij van de vorige eigenaren een dik en langdurig contract heeft gekregen dat hij gewoon rustig zijn contract uitdoet;
Raman is gewoon geen topspeler; pikt af en toe zijn goaltje mee maar kan geen ploeg dragen.
En van die toptalenten: tja die worden voor de leeuwen gegooid en kunnen het gewoon nog niet brengen: dat zijn dan de Duranville's en Stroeykens'. Van sommige andere kun je je wel afvragen of het wel toptalenten zijn of dat Anderlecht gewoon niet anders kan dan die jongens te brengen.
En dan hebben we bv een Verschaeren die al een jaar of vijf in het eerste speelt maar geen progressie boekt en er nog steeds bijloopt alsof hij net komt kijken.

19 januari 2023 om 13:45

Daarom dat ik het in tehorie ook zo gek vindt. Met al die ervaren speelrs moeten talenten zich in principe aan die mannen kunnen optrekken. Maar dankzij jouw toevoeging is dat nu duidelijk. Hartelijk bedankt.

19 januari 2023 om 14:15

Van Duranville kun je dat toch niet zeggen vind ik, in de paar matchen dat hij de kans al heeft gekregen heeft hij al enkele keren wel al het verschil kunnen maken. Van Stroeykens en Verschaeren akkoord. Die eerste kan nog groeien maar is nog niet klaar voor een basisplaats en Verschaeren is echt compleet stil gevallen. Hij is precies dezelfde speler als 4 jaar geleden.

19 januari 2023 om 17:03

Amuzu echt juist hetzelfde. Is ook al jaren bij het eerste en heeft maar met mondjesmaat progressie geboekt. En zeggen dat ze die van de zomer konden verpatsen voor 6M aan Nice... Typisch voor het Anderlecht van de laatste jaren dat ze dat dan ook weer hebben laten liggen.

20 januari 2023 om 16:38

@DinamoM: eindelijk eens een heel correct beeld dat geschetst wordt.
Ik zou er dan zelf nog graag aan toevoegen dat 4 van de betere spelers van vorig jaar ondertussen vertrokken zijn ( gomez - cullen - zirkzee - kouamee )

Hoe is het in vredesnaam mogelijk. Ik ben opgegroeid met het idee dat Anderlecht het Ajax van Belgie is. Hoe is de club zo ver afgegleden?

19 januari 2023 om 15:49

Wanbeleid, financiële risicos.

19 januari 2023 om 19:51

De vorige technisch directeur heeft de club helemaal uitgekleed en de macht in handen van enkele malafide makelaars gegeven met het doel zichzelf te verrijken. Hij kon doen wat hij wilde want de toenmalige voorzitter kun je zo een beetje vergelijken met de achterlijke zoon van de koning. Heeft de club min of meer geërfd van zijn vader maar is totaal incompetent. Afijn toentertijd konden ze nog een deftige ploeg opstellen. Nu hebben ze een steenrijke meerderheidsaandeelhouder maar de financiële put is zodanig groot dat die ook niet zomaar met geld durft te gooien. Bovendien zorgt de aandeelhoursstructuur voor een spagaat. Sommige aandeelhouders duwen op de rem en dat zorgt voor constante wrevel onderling.

De club mist stabiliteit op elk niveau. Aan de top, op de bank, in de spelerskern,... 10 trainers in 4 jaren, ja,... Ze hebben Vincent Kompany weggejaagd, wat een misser!

Het gaat al jaren niet goed met de club maar toch heb ik me zelden echt zorgen gemaakt zoals nu. Je komt gisteren achter en denkt meteen 'hoe gaan we in hemelsnaam ooit een doelpunt maken?'. Uiteindelijk maak je dan 2 goals (eindelijk zeg) maar dan geef je het twee maal achteraan gewoon helemaal weg. Al heb ik het gevoel dat je die match met publiek gisteren gewoon wint... Anyway. Hoofd naar beneden en hard werken. Zit niks anders op.

19 januari 2023 om 17:04

Gelukkig dat er geen publiek zat, anders hadden ze de boel weer afgebroken denk ik. Zo jammer om te zien wel.

Wat een afgang en malaise toch.
Kompany hadden ze moeten houden, heeft een visie en de nodige kennis van het spel.
Bestuur en entourage heeft simpel weg te weinig kennis van het sportieve.
Wat je nodig hebt zijn mensen in en rond het bestuur die zelf daar gespeeld hebben.
Een Zetterberg,nilis,degryse...zo'n mannen heb je nodig.
Maar nee ze smijten ze buiten.
Zolang de club zich niet laat omringen door mensen met het nodige voetbalverstand komt het niet goed.
Dat een club van formaat met zo een indrukwekkend palmares de dieperik wordt gemanaged is om te janken.
De tijden van Verschueren en Constant Vanden Stock was die ondenkbaar geweest, wat die hebben gedaan voor RSCA kan je alleen maar enorm veel respect voor hebben.
Anderlecht naar de europese top gebracht, europacups gewonnen.
Niets minder dan een schande wat daar gebeurd.

Het is wel echt bedroevend de laatste tijd. Een bekerwedstrijd zegt niet alles natuurlijk. Maar de beloften van Anderlecht hebben al meer indruk op me gemaakt dan Anderlecht zelf met momenten.

Ze hebben de toptalenten Van der Paar en De Witte gewoon te gemakkelijk naar Nederland laten vertrekken.

Anderlecht heeft ook gewoon een heel matig team. Toen ik ze tegen Club bezig zag afgelopen weekend vroeg ik mij af hoeveel teams in de JPL een zwakker middenveld hebben. Diawara, Ashimeru, Trebel... alle 3 compleet mislukt. Arnstadt kan ook nog niet overtuigen, al zit daar wel toekomst in. Murillo op de rechtsback is ook zo zwak. Ndiaye op links is beter maar ook niet geweldig. Debast en Vertonghen vond ik nog de enige sterkte van Anderlecht, maar die zijn blijkbaar ook door het ijs gezakt gisteren...
Er zijn veel jonge talenten bij Anderlecht dus ze kunnen nog wel weer de weg omhoog vinden de komende jaren, maar op dit moment hebben ze gewoon veel teveel b-materiaal en vaak dan nog is op vrij zware contracten.

19 januari 2023 om 14:34

Hun grootste probleem is ook wel gewoon dat vanaf er een talent een beetje constant begint te presteren dat ze hem dan moeten verkopen omwille van de financiën. Zo kan je nooit bouwen aan je elftal natuurlijk.

Murillo, Ashimero,Amuzu,Raman....zijn allemaal spelers die absoluut geen plaats hebben bij RSCA, zelfs niet op de bank.
Komen stuk voor stuk veel te kort.
Natuurlijk is het uit armoede maar met een goede doordreven scouting moet je wel beter kunnen halen ook met beperkte middelen.
2/3 van het elftal is B/C niveau.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren