Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vormer doet heerlijke anekdote over Lang uit de doeken: 'Typisch Noa'tje'

Laatste update:

Ruud Vormer houdt een positief gevoel over aan zijn tijd bij Club Brugge met Noa Lang. De aanwinst van PSV staat bekend als een flamboyante voetballer die voor problemen kan zorgen, maar Vormer loopt juist weg met zijn voormalig ploeggenoot. “Ik dacht: dat is een moeilijk ventje, hij komt van Ajax. Maar eenmaal op de club merkte ik meteen dat het een positieve jongen was met een goed hart", aldus Vormer.

Lang maakte in de zomer van 2020 de overstap van Ajax naar Brugge. "Toen hij een paar maanden bij de club was, kwam hij bij me thuis”, zegt Vormer tegenover de NOS. “Een beetje spelen met de kinderen, met de hond. Kwam hij plots aan met een schoenendoos van Dior, maatje 43. 'Hier, voor jou’. Ik keek hem vragend aan. 'Omdat je me hier zo hebt geholpen’. Had ik ineens nieuwe schoenen. Typisch Noa'tje.”

Als aanvoerder van Club Brugge nam Vormer Lang destijds onder zijn hoede. “Noa was meteen een mannetje, hoor. Maar wel op een positieve manier. Hij zegt gewoon wat hij denkt. Of het altijd goed is, weet ik niet. Maar je weet wel wat je aan hem hebt." In hun gezamenlijke periode bij Blauw-Zwart bouwen de Nederlanders een hechte band op. Het tweetal spreekt elkaar nog dagelijks en Vormer, die momenteel onder contract staat bij Zulte Waregem, waardeert de oprechtheid van Lang.

De transfer van Lang naar PSV werd met gejuich ontvangen door Vormer. “Als hij daar presteert, kan hij zo een stap omhoog maken naar een nog grotere club. Ik denk dat hij dat al eerder aankon, maar clubs lezen ook dingen over hem. Dat speelt toch een beetje mee. Hij weet dat zelf ook, maar hij zegt: ‘Ik ben wie ik ben, ik zeg wat ik wil’. Da's Noa. Mensen moeten gewoon eens met hem gaan zitten en normaal, rustig babbelen. Dan zie je een heel andere jongen”, stelt Vormer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Elk Ventje dat van Ajax komt word dus als moeilijk ventje gezien ?

4 augustus 2023 om 13:03

Niks aan gelogen toch?

4 augustus 2023 om 13:04

Jawel. is onzin.

4 augustus 2023 om 13:08

Haha dit was overduidelijk als grap bedoelt.

ON: We gaan het zien bij PSV, overduidelijk genoeg talent, zolang hij alleen zijn voeten laat spreken!

4 augustus 2023 om 13:51

Dat lijkt op het eerste gezicht zo. Deze heerlijke anekdote heeft me op andere gedachten gebracht. Noa is een schobbejak, maar hij heeft een hart van goud. Noa als je dit leest, je weet toch ik heb je back bro (ik heb maat 46).

4 augustus 2023 om 13:05

Denk dat jeugdspelers van Ajax over het algemeen wel wat meer branie hebben dan andere spelers. Ze winnen vaak alles en ze worden ook gezien als de topjeugd van Nederland. Dan krijg je (soms te veel) zelfvertrouwen, wat andere spelers dan misschien als moeilijk zien.
Maar niet te zwaar aan tillen, Vormer bedoelt het hier gewoon positief.

4 augustus 2023 om 13:23

Ze wonnen vaak alles.
Zoek maar eens uit welke jeugd-elftallen er de afgelopen 2 seizoen in de diverse leeftijdsklasse allemaal kampioen etc... werden.

4 augustus 2023 om 13:25

Volgens mij de laatste jaren voornamelijk AZ en PSV toch?

4 augustus 2023 om 13:56

@tinus45 Het verschil met andere clubs is dat Ajax sneller spelers doorschuift en praktisch nooit met hun sterkste teams spelen. In de onder 17 zitten 4/5 spelers die een jaar jonger zijn bijvoorbeeld. Dit is iets waar veel mensen aan voorbij gaan.

Daarnaast heel selectief, afgelopen twee seizoenen. Heb afgelopen seizoen even opgezocht. Onder 14-15-16 werden kampioen en de onder 13 en 18 verloren hun kampioenswedstrijden. Dit allemaal met doorgeschoven spelers.. Alsnog netjes. Wat ik hiermee wil zeggen is dat het in de jeugd moet gaan om opleiden, niet om winnen.

4 augustus 2023 om 13:58

Maar de mening van Vormer is niet gevormd op basis van de laatste jaren

4 augustus 2023 om 14:01

Sinds Ajax de grote talenten snel doorschuift naar een oudere leeftijdscategorie en men niet meer als doel heeft te winnen in de jeugd, maar de spelers klaar te stomen voor het echte werk, is men inderdaad minder dominant in de jeugd qua kampioenschappen.

4 augustus 2023 om 13:06

Terecht wel. Heb je die De Ligt gezien? Echt een straatrat.

4 augustus 2023 om 13:26

Wat te denken van Dani de Wit of Norbert Alblas.

4 augustus 2023 om 13:12

Hoezo elk ventje? Het gaat nu gewoon om Noa Lang en die heeft een bepaalde uitstraling en ook een bepaald verleden. Als hij bij Feyenoord vandaan kwam hadden mensen exact hetzelfde gezegd en gedacht.

4 augustus 2023 om 13:13

Er staat hij komt van Ajax.

4 augustus 2023 om 13:16

Lampen doelt op de quote van Vormer die zegt: "ik dacht moeilijk ventje, hij komt van ajax".

4 augustus 2023 om 13:19

Lang heeft ook een verleden Feyenoord

4 augustus 2023 om 13:37

Wat voor uitstraling en verleden heeft hij?

4 augustus 2023 om 15:28

Het verleden van 'jeugdige' domme dingen zeggen waardoor sommige mensen hem niks gunnen en hopen dat hij faalt. Ik begrijp dat nooit zo. Hij is geen ideale schoonzoon qua uitspraken, maar van spelers die met hem hebben gespeeld hoor ik enkel dat het een jongen is met een goud hartje. Dat lijkt me voldoende om hem genoeg te gunnen.

4 augustus 2023 om 13:23

Wel als je een Feyenoorder bent zoals Vormer

4 augustus 2023 om 16:31

Hoe kom je erbij dat Vormer een Feyenoorder is?

4 augustus 2023 om 23:38

Hij heeft een "Feyenoord gezicht".

4 augustus 2023 om 13:54

Elke fan ook, merk ik hier op :-)

Iedereen heeft zijn mening op basis van zijn accent en voorkomen en wat interviews. Leuk om ook eens iemand te horen over Lang die hem daadwerkelijk kent en die is dus positief.

4 augustus 2023 om 13:06

Teze eerder ook al wel toch?

Lang zou nooit een vriend van me kunnen zijn, maar de manier waarop hij open is over psychische problemen vond ik al bijzonder respectabel toen.

4 augustus 2023 om 13:09

Vandaag is Lang mijn vriend ook niet, morgen kan het weer

4 augustus 2023 om 13:10

En als Lang vandaag de winnende maakt. Is hij dan morgen ook weer je vriend?

4 augustus 2023 om 13:14


Jawel, ik win deze wedstrijd graag, maar het is niet het einde van de wereld als we verliezen.
Verwacht trouwens een spannende wedstijd. 2-1 voor Feyenoord, maar moet zeggen dat ik vorig jaar voor die 4-3 ook wat vertrouwen en dat viel daarna tegen haha

4 augustus 2023 om 13:19

Jullie mogen winnen van mij. De winnaar is niet de nieuwe kampioen van de Eredivisie meestal.

4 augustus 2023 om 13:29

Weet het niet exact zeker, maar volgens mij wordt PSV vaker kampioen als ze ook de JC schaal wonnen dan wanneer ze die wedstrijd verloren. Maar goed, we hebben deze trofee best vaak gewonnen sinds de introductie 30 jaar geleden.

4 augustus 2023 om 13:32

De winnaar van de JCS is maar 3x kampioen geworden. 1x Ajax en 2x PSV

4 augustus 2023 om 14:04

Dus eigenlijk kunnen we concluderen dat de winnaar van de JCS gewoonweg te vroeg piekt.

4 augustus 2023 om 14:15

@Messi: Haha wauw, toch een vrij bijzondere stat. In 30 jaar JCS dus in slechts 10 procent van de gevallen wordt de winnaar (wat toch de kampioen en/of bekerwinnaar van het seizoen ervoor is) ook kampioen. Dat vind ik opvallend weinig eerlijk gezegd.

4 augustus 2023 om 14:21

Nou lukt het Feyenoord het laatste jaar al vaker om statistieken te doorbreken. Het duurde deze keer slechts 5 jaar ipv 18 jaar voordat we kampioen werden en back to back kampioen is volgens mij 60 jaar terug, dus ik hoop eigenlijk dat we weer een beetje tegen de stroom in gaan

4 augustus 2023 om 13:11

Iedereen die hem op tv hoort, kan dit ook bedenken wat Vormer vertelt. Dat hij zegt wat hij wil en er niet omheen draait dan. Alleen is het voor veel mensen vaak makkelijker, interessanter of "prettiger" om de negatieve zaken te benoemen.

4 augustus 2023 om 13:12

Het is gewoon triest inderdaad hoe zoveel mensen totaal ongefundeerd een mening over hem hebben die totaal niet overeenkomt met het beeld dat teamgenoten, coachingstaf en vrienden over hem naar buiten brengen.

4 augustus 2023 om 13:12

Ik hoor echt alleen maar positieve verhalen van (ex) ploeggenoten over Noa Lang. Het wordt tijd dat hij eens van het stempel wordt verlost dat het een vervelend mannetje zou zijn, want het slaat gewoon helemaal nergens op.

Heel apart hoe Noa Lang bekend staat alsof hij overal voor problemen zorgt, terwijl ik echt alleen een kleine aanvaring met Ten Hag als een probleem kan zien voor de afgelopen jaren. Verder heeft hij toch nergens echt grote ruzie gehad, is hij niet overdreven agressief op het veld en zijn de meeste verhalen die je afgelopen tijd leest positief. Wellicht weten Brugge fans meer verhalen op te noemen, maar wat ik van hun lees is dat ze blij zijn geweest met Lang de afgelopen drie jaar.

4 augustus 2023 om 13:21

Tja mensen willen hem niet goed zien, nog zijn landgenoten en zelfs als die scoort bij het Nederlands elftal hebben ze wat zeggen over hem. Ik snap nooit dat nooit van mensen, waarom zoveel negatieve aandacht geven aan iemand die niks met jou te maken heeft. Wat Hakim zegt hij heeft nooit problemen of iets wat echt niet door de beugel kan gedaan.

4 augustus 2023 om 13:53

/Tja mensen willen hem niet goed zien, nog zijn landgenoten en zelfs als die scoort bij het Nederlands elftal hebben ze wat zeggen over hem
/
Zijn landgenoten zien hem niet als hun landgenoot, maar als een gelukzoekende buitenlander die net van het bootje is afgestapt.
Let goed op de zwakke antwoorden als dit soort vragen worden gesteld over hem of Memphis worden gesteld.


4 augustus 2023 om 13:42

Soms is het handig om gewoon even op internet iets op te zoeken voordat je iets plaatst. De incidenten volgen elkaar in rap tempo op. Conflicten met trainers, provoceren naar tegenstanders en publiek, nare gebaartjes en als klap op de vuurpijl nog lekker een antisemitisch lied zingen.

4 augustus 2023 om 13:58

Ongelofelijke onzin. Maar echt zelfs voor VZ.

Bij club een kortstondig conflict met schreuder (die ook met andere mensen in conflict lag binnen Brugge dus of dat nu zijn schuld is) dat nadien volledig uitgepraat was. En dat ‘antisemitisch’ liedje is al helemaal uit zijn context getrokken.

4 augustus 2023 om 13:50

Het is allemaal gebaseerd op het drek wat in de onderbuik van mensen zit verstopt. Ik geef echt geen fck om zijn accent, kleding- of muzieksmaak. Maar voor de dooie mussen onder ons zijn dit indicatoren die bepalen of iemand erbij hoort of zelfs een goede voetballer zou zijn. Ik ken voetballers met echt wilde verhalen die niet eens een tiende van het gelul van Noa Lang over zich heen krijgen. Toch vreemd dat men dan moeite heeft met Noa Lang.

Met een beetje geluk is Mexx Meerdink de volgende in de rij. Als je in eerste oogopslag (niet goed) naar hem kijkt, dan verwacht je misschien dat je een of andere kakkert uit Amsterdam Oud-Zuid voor je hebt staan, maar als hij z'n mond opentrekt oi oi oi, dan hoor je iemand uit Amsterdam Holendrecht of - West. Dat kunnen ze gewoonweg niet sjouwen.

4 augustus 2023 om 14:15

Eens over Meerdink zeg, die krijgt ook al onnodig een partij shit over zich heen wat totaal niet gerelateerd is aan zijn voetbalkwaliteiten of gedrag. Zal niet heel lang duren voordat hij (vooral bij slecht spel) de "kenneth Taylor" treatment krijgt

Mooi dit! Twee totaal verschillende types op het eerste gezicht die toch een soort vriendschap hebben overgehouden aan Club Brugge. Haha Ruudje zal wel ff hebben moeten wennen aan die Dior schoenen op straat

Weet je wat het probleem is van Noa Lang? Hij is in een land terechtgekomen waar bescheidenheid en ideale schoonzoon een beetje de norm is in België. Hij komt daar terecht met zijn Rotterdams accent, geen blad voor de mond en dan nog wat karakteristieken die hem typeert, en in België val je daar dan snel uit de toon.

Ze zien veel liever een type Hans Vanaken , Timmy Simons , Jan Vertonghen. Dat zijn typische Belgen.
Ze weten hem ook makkelijk te prikkelen in de media juist vanwege zijn verschillen en tegenstanders zoeken hem op omdat ze weten dat ze hem kunnen uitlokken. Tja, dan vul je al snel krantenkoppen en krijg je het label een moeilijke jongen te zijn.

Als we de feiten er gaan bijnemen : geen verhalen over onprofessionaliteit bij de club, ploeggenoten die allemaal positief over hem praten, iemand die alles geeft op het veld.

Als we iedereen ook gewoon kunnen laten zijn wie hij wil zijn, dan heb je al deze onzin ook niet.

4 augustus 2023 om 13:34

Sorry? Ze? Hier is het precies hetzelfde. Mensen waarderen geen jongens als Lang, puur omdat ze geen blad voor de mond nemen en een accentje hebben. Hier moet je het type Frenkie of de Ligt zijn, keurig netjes spreken en alles politiek correct doen. De rest vinden we al snel moeilijk en branden we direct af. Tannane, Lang, Ziyech. Zomaar een paar namen die vanwege hun karakter werden afgebrand. Later sloten de fans Ziyech wel in de armen, maar dat duurde wel een tijdje. Je moet in Nederland vooral niet straat zijn, spreken of klinken. Zou het vooral niet te veel op Belgie afschuiven.

4 augustus 2023 om 13:38

@mokuku

Ik heb het vooral over België omdat hij daar ook gewoon de laatste jaren heeft gevoetbald en daar af en toe wat gezeik was. België en Nederland schelen natuurlijk niet zo veel van elkaar buiten dat Nederlanders wat directer in de communicatie zijn dan Belgen.

4 augustus 2023 om 14:12

Maar, wat is de reden van dat 'straat zijn'? Dat is toch omdat je jezelf een bepaalde uitstraling wil geven? Ik garandeer je dat je dan bij mijn bazen al na 3 minuten de deur wordt gewezen bij een sollicitatie. In onze lijn van werk dien je niet beïnvloedbaar te zijn en iemand zijn doen en laten aanpast om bij een groep te horen, die lijkt me vrij beïnvloedbaar.

4 augustus 2023 om 14:39

Noa Rotterdams? Een typisch soort Rotterdams dan, want ik hoor het er niet in.

4 augustus 2023 om 23:59

Ben geen rdammer, maar dat klinkt voor mijn gevoel ook wat anders 😂

Ik vind Noa'tje wel een mooi mannetje. Authentiek is hij wel en met een eigen mening is niets mis, mits het uit een goed hart komt. Vanavond moet hij zich overigens wel even koest houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren