Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Grensrechter die Andrew Robertson tik verkocht ondervindt nu al de gevolgen

Laatste update:

Constantine Hatzidakis, de grensrechter die Andrew Robertson afgelopen zondag een elleboog leek te geven, zal geen wedstrijden krijgen zolang het onderzoek naar het voorval niet is afgerond. Dat bevestigt PGMOL, de organisatie die verantwoordelijk is voor de (assistent-)scheidsrechters in Engeland. Oud-arbiter Keith Hackett vreest voor de carrière van Hatzidakis als hij schuldig wordt bevonden.

De eerste helft bij Liverpool - Arsenal werd zondagavond afgesloten met een bizar incident tussen Robertson en de arbitrage. De linksback van Liverpool ging na het rustsignaal verhaal halen bij een van de twee assistent-scheidsrechters, die daar niets van wilde weten en wild met zijn elleboog achteruit zwaaide. Robertson werd geraakt in het gezicht en bleef totaal verbijsterd achter. "Wat is dit? Ik ben zojuist in het gezicht geslagen door de grensrechter!", klaagde Robertson bij het weglopen naar de kleedkamer tegen zijn ploeggenoten.

Hackett, die zelf jarenlang in de Premier League actief was als scheidsrechter, weet niet wat Hatzidakis bezielde. “Ik heb gezocht naar een excuus waarom hij het deed”, zegt hij in gesprek met 5 Live. “Was hij misschien bang? Dat moet hij niet zijn, omdat het veld beveiligd wordt met ontzettend veel agenten. Hij reageerde op een manier die niet juist was.” Aleksandar Mitrovic van Fulham gaf scheidsrechter Chris Kavanagh vorige maand een duw tijdens de uitwedstrijd tegen Manchester United in de FA Cup. Dat leverde hem een schorsing van acht wedstrijden op.

“Die straf was zelfs nog niet eens zwaar genoeg, dus de eventuele schorsing van Hatzidakis moet vergelijkbaar zijn als hij schuldig wordt bevonden", is Hackett van mening. "Als hij schuldig is, dan is zijn carrière echt in gevaar. Ik zou het goed vinden als de voetbalbond deze situatie nog voor het weekend oplost”, aldus de oud-scheidsrechter. Hatzidakis komt dit weekend sowieso niet in actie en Engelse media vragen zich af of de grensrechter überhaupt nog een wedstrijd krijgt dit seizoen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me vrij logisch, deze assistent leidsman heeft een voorbeeldfunctie en moet ten allte tijden professioneel blijven.

11 april 2023 om 12:55

Prem, Robbo imtimideerd hem, hij wilt afstand bewaren. Heeft gewoon de lengte niet goed ingeschat.

Robbo straffen niet de grens.

11 april 2023 om 12:57

Irritant mannetje die Robbo ook. Geef het die assistent ook maar te doen. Onder hoogspanning en zware druk.
Een goed gesprek tussen Robbo en de grens zou wellicht veel meer waardevol zijn.

11 april 2023 om 13:05

Als iemand je aanraakt zonder dat je het wilt aan je arm, hebben sommige de neiging om hun arm los te trekken het lijkt alsof hij het ook doet, alleen schat hij de hoogte en sterkte van het los rukken niet goed in. Misschien dacht hij dat robertson hem steviger beet zou grijpen. Zou ik ook zeggen als ik hem was scheelt een zware straf.

11 april 2023 om 13:15

Je verwacht toch van een scheids dat hij zich kan inhouden. De grens is gewoon schuldig en moet wat mij betreft hetzelfde gestraft worden als een speler. Een wedstrijd of 5 op de blaren zitten en weer door. Je kunt het niet maken om hier onderscheid in te maken. Maag een speler dat de volgende keer ook doen, onder het mom van "robbo is een irritant ventje?"

11 april 2023 om 13:43

Jij bent toch van het deugen? Aan een leidsman zitten vind jij goed?
Bij andere sporten krijg je een fikse schorsing als je aan de (assistent)scheidsrechter komt maar bij de voetbal schorsen we hem.

11 april 2023 om 17:13

Zeker een voorbeeldfunctie. Per direct zelfde straffen uitdelen aan de zogenaamde profvoetballers. Of hebben die wel vrijbrief muv enkele wedstrijden schorsing?

Hij wordt geimtimideerd door ‘’Robbo’’ en hij mag zichzelf niet eens verdedigen tegen een leeghoofd?

11 april 2023 om 12:56

@sojermaine7 een voetballer die zo op het veld aangesproken wordt mag ook geen elleboog geven, waarom een grensrechter dan wel?

Als jij met woorden aangevallen wordt en de enige oplossing die jij weet te bedenken is fysiek geweld, dan is er maar één leeghoofd.

11 april 2023 om 17:12

@JanH volgens mij wilt Robbo volgens de beelden erger die guy aanraken dan Mitrovic deed. En daar kreeg Mitro 8 wedstrijden voor.

11 april 2023 om 12:59

Nee. Je mag niet slaan. Welke basisschool jij gezeten?

11 april 2023 om 14:06

"welke basisschool jij gezeten?" En dan iemand over zijn basisschool aanspreken.

Maar verdedigen gaat wat ver, het is niet zo dat hij aangevallen wordt, wel is het ongelukkig denk ik, en niet geheel bewust.

11 april 2023 om 13:00

wat is dit nou weer voor kolder Sojermaine... Robertson haalt verhaal, mag je gewoon geel voor geven. Desnoods rood als het buitenproportioneel is. Maar dit was een forse elleboog. Niet volledig raak (op de neus bv), maar de intentie was vrij duidelijk.. gewoon hele hele hele forse schorsing.

11 april 2023 om 13:33

De arm/elleboog gaat rap omhoog richting gezicht. Als hij zich zou los trekken zou de arm juist de andere kant op gaan. Vreemd dat mensen dit blijven verkondigen.
Ook krijgt een voetballer altijd rood bij geweld, hoe erg hij ook geprovoceerd wordt. Er is nooit ruimte voor verzachtende omstandigheden. Dus waarom zou dat bij een leidsman dan wel moeten, terwijl die nog meer een voorbeeldfunctie heeft. Gewoon op de blaren zitten net zoals voetballers dat moeten doen.

11 april 2023 om 15:19

terwijl die nog meer een voorbeeldfunctie heeft

Die vind ik gek.
Ik heb nog weinig mensen met een shirtje van een leidsman zien lopen, denk ook niet dat er proportioneel veel mensen opkijken naar arbiters.

Voetballers hebben imo een veel grotere voorbeeldfunctie. Daarnaast is het natuurlijk van de zotten hoe voetballers hun emoties en frustraties er altijd maar uit mogen gooien naar die mannen met vlag en fluit. Daar zouden ze eerst eens iets aan moeten doen.

Misschien kan de heer Robertson dit moment aangrijpen om zijn eigen gedrag eens onder de loep te nemen. Continue zuigen en wanneer iemand iets terug doet meteen de gebeten hond spelen. Vreselijk gedrag van een volwassen man.

11 april 2023 om 13:32

Dat zijn voetballers. Niet alleen Robertson

11 april 2023 om 13:36

Wanneer een voetballer continu getreiterd en uitgedaagd wordt door de tegenpartij en er uiteindelijk op reageert, wordt dit nooit mee gewogen door scheidsrechters. Waarom zou dat nu dan wel moeten.

Volgens mij probeert hij gewoon zijn arm los te schudden nadat Robertson hem beet pakt. Vind de ophef vrij overdreven, zoveel was er niet aan de hand.

11 april 2023 om 12:57

Ik denk het echt niet. Je ziet dat hij duidelijk een slaande beweging maakt richting het gezicht van Robertson. Zijn arm hoeft echt niet zo hoog te komen en de snelheid maakt het ook verdacht.

11 april 2023 om 13:01

Dat ze ook meteen spreken over het einde van zijn carrière als grens is gewoon triest. Robertson maakt er meteen een theatershow van. Ik krijg het gevoel dat mensen tegenwoordig genieten als iemand zijn carrière kapot gemaakt wordt.

11 april 2023 om 14:38

Welke theatershow dan? Hij had ook kunnen vallen en rollen. Hij krijgt gewoon een flinke stoot in zijn gezicht, dan mag je best boos worden.

11 april 2023 om 13:40

Bij los rukken zou de arm van Robertson vandaan bewegen. Maar de arm beweegt juist richting Roberson met flinke vaart. Ook nog eens onnatuurlijk omhoog richting gezicht. Gewoon een elleboog. Zwaar aanpakken, deze man met voorbeeldfunctie.

11 april 2023 om 14:39

De arm met snelheid omhoogrukken om je los te maken is juist erg logisch hoor. Simpelweg omdat je dan je balans makkelijker kan houden.

11 april 2023 om 13:41

@bankstel, ik zie en constateer precies hetzelfde. Ook in slowmotion zie je dat Andy hem bij zijn arm wilt grijpen en de arbiter -weliswaar met wat vaart- zijn eigen arm weer los wilt halen. Wel erg veel ophef hierover.

Terecht. Je blijft van elkaar af. Zijn ook andere manieren om Robertson te straffen als hij over de grens () gaat, een flinke schorsing bijvoorbeeld. Moet je voorstellen dat ik besluit mijn collega een mep te verkopen wanneer hij iets vervelends zegt.

11 april 2023 om 13:14

Dus als je de leiding hebt moet je je alles maar laten gebeuren en laten zeggen, want diegene krijgt zijn straf toch wel? Laat jij je ook in elkaar slaan met het idee dat die ander een straf krijgt? Vreemde redenatie.

11 april 2023 om 13:20

Je gaat van een verbale aanval en wellicht het vastpakken van de grens naar 'in elkaar slaan'. Zijn toch wel hele extreme andere situaties. Mijn redenatie is als iemand zich misdraagt en je bent niet direct in gevaar hoef je diegene niet een klap te verkopen. Zelfverdediging à la, zoals wanneer een fan het veld oprent je een vuistslag probeert te verkopen. Dit zijn echter twee professionals die zich allebei horen te gedragen. Als Robertson zich niet gedraagt staan daar straffen op, net als wanneer de grens zich misdraagt. Beide heren mogen in deze situatie van mij gestraft worden.

Zou wel een heel raar voorbeeld zijn als je iedereen maar gewoon een mep mocht verkopen op live televisie wanneer diegene zich een beetje loopt aan te stellen.

Robertson pak zijn arm vast en de grens rukt zich gewoon los meer niet.
Robertson moet niet zeuren en had gewoon naar de kleedkamer moeten gaan ipv naar de grensrechter.

11 april 2023 om 13:03

Precies daarnaast ben ik er ook niet overtuigd van of de grens hem wel raakt.

11 april 2023 om 13:09

"robertson pak zijn arm vast en de grens rukt zich gewoon los meer niet."

In dat geval is je natuurlijke reactie toch om je om te draaien en "sorry, gaat het?" te zeggen? Dat doet hij duidelijk niet.

Robertson kan er zelf ook wat van tijdens de wedstrijd. Ook komt hij altijd als een doorgesnoven gast op de arbitrage af als hij het ergens niet mee eens is. On: Je ziet dat dat hij de arm probeert te pakken van de grens. Nadat de grens ze hand voelt doet hij ze arm omhoog die tegen ze kin aankomt. Gewoon van de arbitrage afblijven. Desondanks wel een overdreven reactie om hem zo’n tik te geven. Straf van een paar wedstrijden is voldoende.

11 april 2023 om 13:15

Shithouse Robbo, tegen Everton was die ook al zo aan het zuigen. U love him or hate him. Van al dat gezuig kun je de consequenties ook een keer tegemoet zien, zo hard ging het nou ook weer niet. Corrigerend tikje is niets mis mee.

Ik heb het idee dat de grensrechter zijn arm los wil trekken, nadat Robertson hem beetpakt. Nog steeds wel een vrij wilde manier, maar lijkt mij iets plausibeler dan een willekeurige elleboogstoot.

Ze moeten hier ook grens stellen naar de spelers die denk op deze manier met de leiding van de wedstrijd te kunnen omgaan. Maak maar eens een statement, dat spelers van de leiding af moeten blijven. Ik vind sws dat spelers veel te veel mogen doen. Hoevaak zie je wel niet 5 spelers tegen de scheids staan met hun borst vooruit na een beslissing. Het is ook de reden dat ik nooit zou kunnen fluiten... Spelers kunnen zich totaal niet gedragen.

Lijkt me lastig te bewijzen dat hij niet gewoon zijn arm probeerde los te rukken en uitschoot. Robertson moet in eerste instantie van de beste man afblijven. Maar deze reactie is ook wel erg onhandig. Zeker omdat hij daarna stoicijns doorloopt en niet even zijn excuses aanbiedt. Dat had al gescheeld denk ik.

11 april 2023 om 13:18

Tsja als die Robertson van zijn arm was afgebleven was er niks gebeurt,dus geen idee waarom die grens sorry moet zeggen voor iets wat de ander zelf veroorzaakt

11 april 2023 om 15:12

Als iemand aan je arm zit en je geeft diegene dan per abuis een ellenboog in zijn gezicht, dan zeg je toch even sorry? Dat lijkt me vrij normaal. Net zoals dat je eigenlijk niet aan de grens moet komen natuurlijk.

“Die straf was zelfs nog niet eens zwaar genoeg, dus de eventuele schorsing van Hatzidakis moet vergelijkbaar zijn als hij schuldig wordt bevonden."

Niet vergelijkbaar, die moet natuurlijk veel zwaarder zijn. Een grensrechter heeft een autoriteitspositie en zou iemand moeten zijn die je op z'n woord kunt vertrouwen. Als een scheids- of grensrechter over de scheef gaat, dan vind ik dat veel ernstiger dan wanneer dan wanneer het een speler betreft. Wat mij betreft wordt deze man zelfs levenslang verbannen uit het betaalde voetbal.

Als je jezelf los trekt, dan is dat naar voren en niet naar achteren. Dus de actie van de grens is niet goed te praten.

Wat een ophef om niets. De grensrechter rukt zich los van Robertson. Raakt hem misschien ligt maar zo erg was het niet. Ik zie regelmatig tijdens wedstrijden ''echte'' elleboogstoten die zelfs door de VAR niet worden bestraft.

Waarom moet Robertson überhaupt de grensrechter bij de arm pakken?
Daar hoort de discussie over te gaan. Houd zelf je handen thuis dan krijg je ook geen reactie terug!

Lijkt er idd meer op dat het een reactie is op het pakken van de arm van die scheids, tja... niet handig maar ook geen drama van maken.

Even 2 wedstrijden pauze, gemoederen wat laten bedaren en weer door.

Voetballers zijn vaak ook zulke enorme jankballen, continue zeiken en zuigen, van alles proberen en uithalen maar als zij een keer wat ondervinden dan staat er geen maat op de verontwaardiging die ze laten zien.

Daar moeten ze ook eens wat aan gaan doen, zeiken om een kaart? Kun je hem krijgen... Eindeloos protesteren? Hier, geel als je niet naar de eerste waarschuwing luistert. Schwalbes? Geel...

Nu alle supporters intimidaties keihard worden aangepakt, zorg ook voor nieuw beleid op het veld. Iedereen die op 1,5 meter van de scheids komt krijgt geel, alleen de aanvoerders mogen in gesprek. Vliegen de spelers "agressief" op de scheidsrechter af, geel. Zit je aan de scheids, rood. Jarenlang een bandje met Respect heeft 0,0 zin gehad. Kaarten, boetes en schorsingen moeten weer rust op het veld brengen.

11 april 2023 om 17:05

Helemaal mee eens. Die voetballers protesteren tegenwoordig over iedere beslissing van de scheidsrechter op zo'n overdreven en intimiderende manier. Ze doen alsof ze boven de wet staan.

Dat gedrag uitbanen door het respect voor scheidsrechters weer af te dwingen.
In andere sporten gaat het heel anders en het gedrag van de spelers heeft ook invloed op het publiek.

Volgens mij wilt hij gewoon zijn arm losrukken omdat Robertson hem vastpakt.
Is dit overigens niet dezelfde Robertson die tegen Spanje zijn tegenstander nog even een elleboog geeft en toen heel boos werd?
Grensrechter 2/3 wedstrijden niet laten vlaggen en weer door met ze allen.

Ik denk dat deze hetze sterk overdreven is.
"lijnrechter geeft speler een elleboogstoot", dat is een titel die verkoopt natuurlijk.
Je ziet op de beelden dat:
Robertson vrij agressief naar de lijnrechter toe komt lopen;
Dat dit gepaard gaat met de nodige krachttermen;
Dat hij de lijnrechter vastgrijpt.

Vervolgens wil die zich losrukken en raakt hij Robertson daarbij in het gezicht.
Lijkt me duidelijk.
Had Robertson op een normale rustige manier verhaal komen halen was dit allemaal niet gebeurd.

Prima als besloten wordt dat deze ‘elleboog’ einde carrière betekend. Kunnen we dit dan niet alleen voor grensrechters maar ook voor spelers instellen.

Aanstellerij weer. Een klein tikje en meteen vergaat de wereld, dat is pas een slecht voorbeeld.

Het zou Robertson sieren om deze man vrij te spreken. Hoop ophef om niets, hij moet zelf met zijn handen van die grens afblijven.

Er is een cultuuromslag nodig in het voetbal. Spelers moeten gewoon weglijven van de arbitrage. Wat mij betreft meteen rood trekken bij protesteren (en ook bij schwalbes trouwens) Alleen de aanvoerders mogen iets zeggen en dan op een normale manier.. Allemaal stoere mannen die zich gedragen als kleine opgefokte kinderen. Op de amateurvelden loopt het soms ook zwaar uit de hand. Iedereen vindt het maar normaal om te zeiken tegen de scheids.
De man wil zich los rukken van een speler die daar helemaal niets te zoeken heeft.

Wat een loosers die spelers,meteen huilen als ze even geraakt worden.
Volgens mij was er niet eens opzet bij

Ik wil best geloven dat het per ongeluk gebeurde wat de grens deed (je moet wat als iemand je misschien wel vast probeert te pakken), maar ik vind het bizar dat hij zich daar niet even voor verontschuldigd.
Nu lijkt het juist alsof hij wel degelijk Robertson expres raakte.
Dom van die grensrechter dus

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren