Ryan Gravenberch debuteert en Cody Gakpo scoort voor winnend Liverpool

Liverpool heeft zaterdagmiddag een 1-3 overwinning geboekt op bezoek bij Wolverhampton Wanderers. De ploeg van manager Jürgen Klopp kwam nog op achterstand door een treffer van Hwang He-chan, maar keerde de wedstrijd in de tweede helft om. Cody Gakpo, die zijn eerste treffer van het Premier League-seizoen maakte, en Andrew Robertson zorgden voor de doelpunten van de bezoekers, terwijl Hugo Bueno nog een eigen goal maakte. In de 93ste minuut maakte Ryan Gravenberch met een invalbeurt zijn debuut voor Liverpool.

Aan de kant van Liverpool stonden er drie andere spelers op het veld dan tijdens het vorige Premier League-duel, tegen Aston Villa (3-0 zege). Trent Alexander-Arnold ontbrak vanwege een blessure, terwijl Darwin Núñez en Luis Díaz op de bank begonnen. Daardoor waren er wel basisplaatsen voor Jarell Quansah, Diogo Jota en Gakpo. Virgil van Dijk ontbrak nog bij the Reds, omdat hij zijn laatste van twee wedstrijden schorsing uitzat.

Wolverhampton begon prima aan de wedstrijd, en kwam al in de achtste minuut op een 1-0 voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Pedro Neto, die sowieso een uitstekende wedstrijd speelde, kon Hwang bij de tweede paal een lage voorzet van de Portugees binnentikken. Later in de eerste helft kreeg Wolverhampton kansen om de score te verdubbelen, maar Neto schoot net naast en Matheus Cunha kreeg een voorzet niet goed op zijn hoofd.

Liverpool speelde een zeer matige eerste helft, maar kroop vlak voor rust wel wat meer uit zijn schulp. De tot dan toe onzichtbare Gakpo raakte een lage voorzet echter helemaal verkeerd en kopte in de 45ste minuut hoog over. In de blessuretijd van de eerste helft diende de grootste kans voor de bezoekers zich aan: Mohamed Salah schoot in kansrijke positie tegen een verdediger aan, waarna Dominik Szoboszlai zijn rebound gekeerd zag worden door keeper José Sá.

Na tien minuten in de tweede helft was het wél raak voor the Reds, en Gakpo was de gevierde man. De Eindhovenaar kon een lage voorzet van Salah binnentikken: 1-1. Gakpo werd daarna meteen gewisseld, en met zijn vervanger Núñez ging Liverpool op jacht naar de voorsprong. De Uruguyaan zelf liet zich meteen zien met een schot dat naast ging en een poging die werd geblokt. Liverpool was sterker in de tweede helft, en via Robertson kwam het in de 85ste minuut op 1-2. De linksback scoorde in de korte hoek, na een combinatie met Salah. Door een eigen goal van Bueno, die een schot van Harvey Elliott van richting veranderde, werd het vlak voor tijd ook nog 1-3.

16 september 2023 om 15:36

Anders was de invalbeurt van Ryan te kort.

16 september 2023 om 15:45

Eerst zeiken we over te weinig zuivere speeltijd, is het nu weer niet goed, man man man

16 september 2023 om 15:57

Snap sowieso niet waarom we dat nog niet hebben ingevoerd. De grootste sport ter wereld maar we lopen zo achter als het gaat om het optimaliseren van het spelletje. Zuivere speeltijd is echt een nobrainer wat mij betreft, het zou direct een eind maken aan dat hele tijd rekken en belangrijker nog: iedere wedstrijd duurt precies even lang.

16 september 2023 om 16:15

Als oud basketballer en fan van de NFL kan ik zeggen dat zuivere speeltijd in iedergeval niet met al die dode spelmomenten gepaard moet gaan. Dat is killing.

16 september 2023 om 17:38

Elke wedstrijd duurt dan juist niet even lang, want wedstrijden waar het spel vaak stil ligt, zullen veel langer duren omdat dan ook de tijd stil staat.

16 september 2023 om 17:46

Als jij wilt dat elke wedstrijd 115 minuten duurt prima, denk dat geen enkele speler hierop zit te wachten met 60 wedstrijden per jaar

16 september 2023 om 18:49

Moet er echt komen. Ook om spierblessures van de lange wedstrijden te vermijden, maarja heeft weer met geld te maken zeker...

16 september 2023 om 15:54

Voor de betters onder ons is hoe meer minuten erbij vaak wel beter haha.

Nou was de wedstrijd op zich wel afgelopen na de 1-3, maar om nou 4 minuten voor het einde van het fluitsignaal het verslag al te plaatsen...

King Cody, hij speelde niet z’n allerbeste pot maar maakt wel weer die hele belangrijke gelijkmaker. Ondanks de winst zeker niet overtuigd van dit Liverpool.

16 september 2023 om 15:35

Toch was wel duidelijk dat Nunez er momenteel een stuk beter in zit. Terwijl dat vorig seizoen juist andersom was.

16 september 2023 om 15:53

@poetryinmotion,

Ja iedere wedstrijd dit seizoen dat Nunez erin komt is het meteen een stuk sneller en scherper bij Liverpool, Gakpo heeft zijn momenten maar is niet op het niveau impact dat hij was aan het einde van vorig seizoen, denk dat Nunez meer and meer gaat beginnen nu Salah steeds scherper word.

16 september 2023 om 15:47

Ik heb er juist wel vertrouwen in. Liverpool vindt toch weer een manier om te winnen zonder een aantal belangrijke spelers en weinig rusttijd voor de internationals. Er zit veel meer in dit team en als het eenmaal begint te draaien zijn ze een nachtmerrie voor elke tegenstander.

Hij begint wel steeds meer kritiek te krijgen in Liverpool, gaat zich moeten herpakken. Klopp lijkt nog steeds te twijfelen over zijn beste positie.

16 september 2023 om 17:12

Zo’n koning is hij nou ook weer niet na dat intikkertje.. Het was waarschijnlijk ook nog een goal geweest zonder zijn inbreng. Enfin, ik gun hem alle geluk en plezier in Liverpool. Ik hoop dat Klopp hem een topspeler maakt.

Als je wint met 1-3 hoe kan je dan de winnende scoren?

Vond Wolves de eerste helft echt geweldig spelen

93e minuut hahaha. Nou Gravenberch weet ook weer waar hij aan toe is.

16 september 2023 om 17:29

Logisch toch? Heeft gewoon betere spelers voor zich in de pikorde. Had gewoon voor een kleinere ploeg moeten gaan.

nunez echt ook meer playmaker geworden... alsook mac allister kan niet spelen in de 6 positie.. snap niet wrm bajcetic geen minuten krijgt want ons defensieve partement blijft echt groot probleem

16 september 2023 om 16:27

Snap überhaupt niet dat Macallister starte, was pas om 4 uur snachts geland van zijn vlucht vanuit Bolivia.

De Mohammed Salah Show. Kijk hoe moeizaam en geforceerd Nunez en Luis Diaz voetballen en zet dat af tegen het gemak en schotprecisie van Salah. Een verschil van dag en nacht. Mooi om te zien hoe hij a la Modric en puur op ervaring is getransformeerd tot spelmaker. Vandaag weer 3 assists en betrokken bij 202 goals/assists in de PL. Een legende.

Nou zou het mooi zijn om een sippe Klopp te zien in de nabeschouwing. Met een blaadje in zijn hand waarin de laatste vluchtgegevens van de Zuid Amerikanen staan, de aankomsttijden in Engeland en hoeveel uur er zit tussen de aftrap. Wat hij voor de wedstrijd al zei is meer dan terecht. Gelukkig voor Liverpool dat ze alsnog eindelijk de 3 punten pakken op deze vroege zaterdagwedstrijd na de interlandbreak. Dat gebeurde vaker niet dan wel.

16 september 2023 om 16:24

Ik snap wat je bedoelt als je ze vergelijkt met Salah, maar moeizaam en geforceerd klinkt wel negatief.. Kan persoonlijk ook best genieten van hoe een Diaz voetbalt.

Rare keuzes in de basiself bij ons. Quansah heeft het echt heel heel goed gedaan. Hopelijk kan hij dit doorzetten. Maar er moet wel echt een CB bij. Matip kan echt niet meer en Gomez is te wisselvallig speelde vandaag de 2e helft redelijk. Dit kwam natuurlijk ook omdat hij niet meer in die belachelijke rol van TAA hoefte te spelen.

Mac Allister speelde met lood in de schoenen en nam Szoboszlai met hem mee. Veel foute passes van beide spelers. Szoboszlai heeft zich na 25/30min goed herpakt.

Diaz en Nuñez zorgde voor veel dreiging en onrust achterin bij Wolves. Salah weer erg belangrijk. Hopelijk vertrekt ie pas deze zomer voor een mooi bedrag. Anders mag hij van mij zeker nog 2 seizoenen blijven. Wat een speler!

Moraal van het verhaal. 1e helft dramatisch, 2e helft prima reactie op de 1e helft.

denk wel dat gravenberch te plat is voor de premier league... is heel lui en geen goeie attitude kon ik al opmerken en ben ik bang voor. ze hadden beter vol voor die andre van fluminese gegaan

16 september 2023 om 15:58

Liverpool is nog steeds in contact met Fluminese voor een transfer in januari. Zou inderdaad een goede speler zijn om erbij te hebben. Dan nog een verdediger erbij en ik zie ons ver komen dit seizoen 😁

Dit doet deugd om terug glanzen van het oude Liverpool te zien. Moeilijke uitwedstrijd vroeg op de dag na een interland periode. Ik had wel zo een soort wedstrijd verwacht, maar de topploegen trekken dan toch nog een zege over de lijn. En dat hebben we vandaag ook gedaan iets wat er vorig seizoen helemaal niet inzat. Dit zijn toch positieve signalen dat we terug op mentaliteit en strijd kunnen winnen. Ik kan diep ingaan op de tactische fouten die we in de 1ste helft hebben gemaakt, maar dat doet er nu allemaal niet toe. Net zoals tegen Newcastle hebben we de juiste reactie getoond in de 2de helft, dat doen alleen echte topploegen. Misschien wordt het toch nog een zeer interessant seizoen. Btw: Salah zelf niet verkopen voor 300 miljoen.

Daar zal hij van gedroomd hebben, zo sprankelend debuut. Onvergetelijk...

Wat een debuut, in de 90ste minuut pas.Ik vindt dit zelf echt 3x niets om hem in de 88ste of later te laten invallen

Verschil van dag en nacht zeg in deze wedstrijd in de 1e helft en 2e helft. De eerste was volledig voor Wolves en hadden ook makkelijk naar een grotere voorsprong kunnen komen als ze iets nauwkeuriger waren geweest. Na de rust heeft die donderspeech van Klopp erg goed gewerkt want Liverpool was veruit de beste in de 2e helft. Wolves kwam er niet meer aan te pas. Salah blijft ook een geweldenaar hoor. Een hattrick aan assist en ook hoe die ze geeft is gewoon klasse. Goeie overwinning van Liverpool en ze laten zien dat ze weer terug kunnen vechten. Benieuwd of Liverpool lang kan meedoen om de titel. Daar horen ze eigenlijk ook thuis.

16 september 2023 om 16:44

Wolves raasde als dolle's over het veld de eerste helf. Liverpool hield de schade vrij eenvoudig beperkt en trok de tweede helft het spel helemaal naar zich toe toen het beste eraf was bij de tegenstander.
Nederlandse verslaggever juichte voor iedere corner en diepe bal van de Wolves zonder dat er gevaar of schoten tussen de paal van kwamen.
Leek allemaal meer dan het daadwerkelijke was.

En wat een debuut, een jongensdroom,een kanteling in deze reeds gespeelde wedstrijd, het massaal toegestroomde publiek op de banken, hier kwamen ze voor,voor dit uiterst zeldzame debuut in........minuut 93.Eigenlijk gewoon een wedstrijd die Liverpool in moet calculeren als zijnde winst.Leuk voor Gravenbergh dat hij even mocht snuffelen aan het gras op Anfield, maar om dit nu zo specifiek in de titel te vernoemen......nogmaals....minuut 93!

16 september 2023 om 17:39

Ik blijf het een sneu fenomeen vinden dat wisselen in de blessuretijd, ja om tijd te rekken natuurlijk. Maar als speler zou ik echt het gevoel hebben dat je voor lul gezet wordt. Tenzij je op deze manier een hogere wedstrijdpremie kan pakken omdat je 'gespeeld' hebt neem je dat ook maar voor lief denk ik.