Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bayern München wil grote naam uit Premier League als vervanger van Davies’

Laatste update:

Andy Robertson moet Alphonso Davies opvolgen bij Bayern München, zo melden diverse media in Engeland. De 29-jarige linksback van Liverpool wordt gezien als de ideale vervanger van Davies, die een mondeling akkoord zou hebben bereikt met Real Madrid. Robertson ligt op Anfield nog tot medio 2026 vast.

Bayern München houdt rekening met een vertrek van Davies. De 23-jarige Canadees international beschikt bij der Rekordmeister over een contract tot medio 2025, maar is niet van plan die verbintenis te verlengen. Zodoende moet de Duitse grootmacht Davies komende zomer verkopen om nog iets aan zijn vertrek over te houden. Volgens Transfermarkt is de linkspoot 70 miljoen euro waard.

Davies zelf zou al rond zijn met Real Madrid over een transfer in 2024 of 2025. De Madrileense clubleiding wist de pijlsnelle vleugelverdediger in de afgelopen weken te overtuigen om zich bij de Koninklijke te voegen. Davies wil dolgraag onderdeel worden van het droomelftal dat Real Madrid aan het bouwen is. De Spanjaarden moeten wel nog een deal zien te sluiten met Bayern München.

Robertson


De Beierse club is ondertussen al op zoek naar een vervanger van Davies. Sky Deutschland schreef dinsdag nog dat AC Milan-linksback Theo Hernández de droomkandidaat is, maar een dag later melden diverse bronnen uit Engeland dat Bayern München inzet op de komst van Robertson.

De 62-voudig international van Schotland moet wel nog overgehaald worden om de stap van de Premier League naar de Bundesliga te maken. Bayern München denkt dat Harry Kane een belangrijke rol kan spelen om Robertson te overtuigen. De Engelse topspits bewandelde afgelopen zomer namelijk hetzelfde pad.

Daarnaast geeft de Engelse media het plan van Bayern München een kans van slagen, daar Liverpool komende zomer begint aan een nieuw hoofdstuk. Manager Jürgen Klopp, onder wie Robertson uitgroeide tot publiekslieveling in Liverpool, vertrekt na dit seizoen bij the Reds. Het valt niet uit te sluiten dat een aantal sterkhouders van Liverpool eveneens openstaan voor een nieuwe uitdaging.

Robertson, die dit seizoen veelvuldig kampt met blessureleed, speelt al sinds 2017 voor Liverpool. Inmiddels staat de teller op 282 officiële duels, waarin de linkspoot goed was voor 9 doelpunten en 64 assists. Met Liverpool won Robertson onder meer de Champions League (2018/19) en Premier League (2019/20). Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op zo’n 35 miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is Bayern het opleidingsinstituut voor Real?
Een grote naam lees ik, Robertson is groter (langer) dan Davies. (9 om 6), maar kan hij ook ballen
Bayern koopt over het algemeen toch geen oudjes?
Vennegoor of Hesselink was ook groot.

28 februari 2024 om 13:06

Davies is langer dan Robertson én Robertson is met 29 jaar nog geen oudje toch?

28 februari 2024 om 13:10

Het is wel een gekke transfer vind ik. Als het een uitzondering is zoals bijvoorbeeld Kane dan is het allemaal oké. Maar Bayern is zeker dit jaar toch vooral oudere spelers aan het halen.

28 februari 2024 om 13:12

Beetje overdreven, niet? Alleen Kroos en Alaba die als sterspelers van Bayern naar Real gingen. Daartegenover staan Robben en Xabi Alonso.

28 februari 2024 om 14:02

Robben was op dat moment wel een afdankertje natuurlijk. Moest samen met oa VVD en Huntelaar vertrekken na de inkopen in 2009. Al heeft het wel geweldig uitgepakt voor Bayern uiteraard.

28 februari 2024 om 15:27

Voor Real misschien geen absolute vaste waarde maar een afdankertje vind ik wel wat overdreven. Robben ging in 2009 voor 25m naar Bayern wat toendertijd gewoon een groot bedrag was. Huntelaar en VdV waren geen absolute topspelers zoals Robben dat wel was en hoorden eigenlijk sowieso al niet bij Real Madrid thuis..

28 februari 2024 om 16:48

Voor Ronaldo zijn komst was Robben hun ster speler. Werd zelfs een lange tijd met Messi vergeleken. Geen idee waarom ze het een goed idee vonden om hem te verkopen. Met hem erbij hadden ze het misschien wel beter gedaan. Want het duurde daarna nog jaren voordat Real weer relevant werd op CL niveau.

28 februari 2024 om 17:00

Robben houden was in retrospect inderdaad wellicht beter geweest.

Dat hij de sterspeler was en met Messi vergeleken werd is wel enorm overdreven. 11 goals in 2 seizoenen was gewoon niet goed genoeg.

Jaren is ook onzin. Het seizoen direct na zijn vertrek was nog een teleurstelling maar daarna gewoon meteen weer 3x op rij halve finales bereikt en het seizoen daarop zelfs eindwinst. Als 4 halve finales waaronder 1 winst in de 5 seizoenen na zijn vertrek al niet meer telt als relevant...

28 februari 2024 om 17:28

Je hebt gelijk maar vergeleken met alle titels die ze de afgelopen 10 jaar hebben gewonnen voelen die halve finales als niet relevant. Althans voor mij. Vooral ook omdat ze steeds maar weer in de semis eruit werden geknikkerd.

Robben werd die jaren wel degelijk met Messi vergeleken. Zelfs in interviews kwam die vergelijking naar voren en gaf hij vaak zelf aan dat Messi toch wel van een ander kaliber was. Robben was toen nog geen doelpunten machine zoals bij Bayern, maar zijn dribbels en acties waren toen fenomenaal. Vandaar dat die vergelijking steeds werd gemaakt.

Vergeet niet dat Messi toen ook nog geen doelpunten machine was. Het seizoen 2008/2009 begon zijn productie pas op volle toeren te draaien als ik me niet vergis.

28 februari 2024 om 13:28

Het eerste wat ik (ook) dacht, Robertson, een grote naam?? Ff zijn stats bekeken maar heeft de laatste jaren wel zeer constant gepresteerd, in dat opzicht een goede speler. Maar heb zelf nooit een wereldtop-gevoel bij hem gehad.

28 februari 2024 om 13:45

Geen wereldtopgevoel bij Robertson? De laatste 5 jaar kan je geen betere linksback opnoemen denk ik persoonlijk. Misschien Theo maar die heeft het niet laten zien in de CL zoals Robertson.

Ik snap niet dat Real Madrid al mag praten met Davies. Daar zijn toch regels voor?

28 februari 2024 om 13:13

Tenzij er toestemming is van bayern?

Of ze hebben niet met de speler maar met de zaakwaarnemer gesproken?

Lees nog niks van bayern.
Als het niet mocht dan hadden ze wel wat gezegd of misschien komt het nog?

28 februari 2024 om 13:25

De relatie tussen Bayern en Real is uitstekend zover mij bekend is. Dat zal wel op een juiste manier beklonken worden.

De (nieuwe) TD bij Bayern is er in ieder geval eentje die niet naar leeftijd of restwaarde kijkt en vooral in de PL wil shoppen. Ik zie Robertson niet zomaar vertrekken bij Liverpool want hij zit daar helemaal op zijn plek en kan daar een legend worden. Geweldige speler. Maar moet Bayern dit wel willen? Doe dan gelijk gek en probeer een Theo Hernandez te halen. Of Grimaldo. Hele goede spelers waar je 5-6 jaar mee vooruit kan. Het transferbeleid van Bayern is de afgelopen tijd niet bijzonder te noemen.

28 februari 2024 om 15:42

Grimaldo wordt in de zomer 29, matig voorbeeld.

Hartman naar Bayern incoming

Hoe doet Guerreiro het eigenlijk bij Bayern? Vond hem bij Dortmund en Portugal toch altijd offensief zeer sterk en verdedigend iets minder. Maar die zou toch goed genoeg moeten zijn?

Andy? VZ kom op ff man.
Andrew Robertson...

28 februari 2024 om 13:57

Hoezo? Die gast wordt door iedereen Andy genoemd.

28 februari 2024 om 14:29

Gaat het?

28 februari 2024 om 15:45

V.d bergh heeft zelf tijdje met hem gevoetbald. Vandaar dat hij het wat persoonlijk oppakt. Komt goed

28 februari 2024 om 16:58

Haha Seppietje toch
Kom op ff mannetje

Gekke transfer, niet slecht maar gezien zijn leeftijd wat zeker niet oud is, maar ook niet jong. Bayern gaat er zeker wat aan hebben, maar hoelang.

Waar is het geode beleid van Bayern gebleven? jonge spelers kopen en Duitse talenten kopen, dat aanvullen met ervaren spelers die er al een tijdje zitten herinnerd mij aan bayern.

Hopen dat ze snel een goede trainer kunnen aanstellen en een technisch bestuur.

(zelfde geldt voor Dortmund overigens daar is het al jaren wanbeleid)

Diegenen die hier Robertson bestempelen als geen waardigere vervanger van Davies hebben een steekje los of niet goed opgelet de afgelopen 5 jaar. Los van het feit dat ik betwijfel of hij het goed gaat doen in het buitenland is hij momenteel een van de besten die er rondloopt op de positie. Minder dan 50 miljoen gaat die niet weg. Zou ook überhaupt niet verkeerd zijn want mocht xabi Alonso komen gaat die waarschijnlijk met 3 man achterin ballen, daar zie ik Robertson niet volledig in renderen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren