Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spanje bezorgt Schotland eerste puntenverlies, mede door afgekeurde prachtgoal

Laatste update:

Schotland heeft zich donderdagavond nog niet weten te verzekeren van deelname aan het EK van 2024. Op bezoek in Spanje hadden de Schotten genoeg aan een gelijkspel, maar ze gingen in de slotfase onderuit: 2-0. De goals kwamen op naam van Álvaro Morata en Oihan Sancet. Ondanks de nederlaag staat Schotland nog wel eerste in Groep A, met vijftien punten uit zes duels. Spanje staat met twaalf punten tweede, terwijl Noorwegen – dat met 0-4 van Cyprus won – de derde plek bezet. Als Noorwegen komende zondag niet van Spanje wint, is Schotland alsnog zeker van deelname aan het EK.

Spanje moest het doen zonder de geblesseerde Lamine Yamal. Het zestienjarige wonderkind startte vorige maand tegen Cyprus nog als rechtsbuiten, maar verliet de Spaanse selectie eerder deze week wegens een heupblessure. Ferran Torres was zijn vervanger op de flank. Aan de kant van de Schotten was er op het middenveld een basisplek voor Scott McTominay. In maart, toen beide landen het in Glasgow al tegen elkaar opnamen, maakte McTominay beide Schotse goals: 2-0.

Het thuisland opende sterk en kreeg al vroeg een uitstekende mogelijkheid op de openingstreffer. Torres ging alleen op doelman Angus Gunn af, maar schoot de bal naast. Enkele minuten later werden de Spanjaarden weer gevaarlijk: deze keer lukte het Morata niet om een corner op doel te koppen.

Vervolgens diende zich een wat rustigere fase aan, maar na een half uur leefde la Roja weer op. Zo schoot Morata de bal in het zijnet – weliswaar in buitenspelpositie – en was Mikel Merino nog dichter bij de openingstreffer met een volley die op de binnenkant van de paal belandde. In de 38ste minuut leek Spanje dan toch op voorsprong te komen, maar doelpuntenmaker Morata bleek opnieuw buitenspel te staan.

Grote tegenvaller voor Schotland in de eerste helft was het uitvallen van Andrew Robertson. Hij kwam na een duel met keeper Unai Simón ongelukkig terecht, en moest de strijd vlak voor rust staken met een armblessure.

Na een uur spelen, vlak nadat Morata in kansrijke positie over had geschoten, leek Schotland op schitterende wijze op 0-1 te komen. McTominay schoot een vrije trap vrijwel vanaf de achterlijn heel knap in de verre hoek. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük werd door de VAR echter naar de kant geroepen, en oordeelde bij het zien van de beelden dat doelman Simón werd gehinderd door Jack Hendry, die buitenspel stond. Doelpunt afgekeurd.

Spanje was opgelucht en ging op jacht naar de openingstreffer. Die kwam er, na 73 minuten. Jesús Navas, die net was ingevallen, zette voor en Morata kopte binnen: 1-0. Schotland ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar de tweede treffer van de avond viel opnieuw aan de andere kant van het veld. Aaron Hickey gleed knullig uit op zijn eigen helft, waarna Joselu overnam en de bal laag voorgaf. Voor invaller Sancet, die zijn debuut maakte, was het vervolgens een koud kunstje om voor de eindstand te tekenen: 2-0. Het eerste puntenverlies voor Schotland tijdens deze EK-kwalificatie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel mooi debuut voor Sancet (maakt het Baskische feestje vandaag toch wel een beetje compleet), die toch wel een indrukwekkende ontwikkeling doormaakt. Hopelijk kan hij zijn niveau van vorig jaar nog verbeteren. Dan zit er echt wel CL voetbal in voor Bilbao, zeker met Nico. Al gaat het gebrek aan een goede spits toch echt zwaar wegen. Want Guruzeta of Villalibre zijn natuurlijk niet goed genoeg.

12 oktober 2023 om 22:57

Waar is Iñaki dan?

12 oktober 2023 om 23:02

Echt een pure spits is dat toch niet. En ook dan voldoet die niet echt. Maakt soms echt knappe goals, maar die heeft er nog maar 1 keer meer dan 10 gemaakt in een seizoen (13 toen).

Wel heel goed gestart dit seizoen natuurlijk.

12 oktober 2023 om 23:20

Villalibre heb ik persoonlijk al wel afgeschreven. Guruzeta weet ik zo net nog niet. Laat met regelmaat toch ook een echt spitsen instinct zien. Afgelopen vrijdag maakte hij zo ook weer echt een goede goal.

Zou zomaar kunnen dat die a la Aduriz op iets latere leeftijd een ontwikkeling door gaat maken. Al zal het nog heel lang duren tot er in Bilbao weer een spits komt te spelen met zó veel kwaliteit. Die heeft ze natuurlijk ook wel zelfstandig keer op keer naar Europees voetbal geschoten.

12 oktober 2023 om 23:29

Hij heeft wel iets inderdaad. Maar om CL voetbal te halen ga je toch wel iemand nodig hebben die die goals maakt op regelmatige basis. Dat zie ik hem niet echt doen.

Hij zou wel een uitstekende tweede spits kunnen zijn volgens mij. Want zoals je zegt kan die wel een goal maken. In het veldspel vind ik het wel maar matig.

Mooi dat Spanje heeft gewonnen, heb de wedstrijd niet helemaal gekeken helaas vanwege een etentje met mijn vrienden, hoe speelde Gavi?

12 oktober 2023 om 23:11

Hoe was je etentje?

12 oktober 2023 om 23:21

@mickey12

Haha aardig dat je het vraagt, het was lekker ik was naar een wok restaurant gegaan en heb veel porties gegeten met name veel vis,

Echt een belachelijke beslissing dat de 0-1 van Schotland werd afgekeurd, gecombineerd met de pech bij de 2-0. Tja, one of those days.

12 oktober 2023 om 23:20

Een buitenspelstaande speler die de keeper aanraakt is per definitie al aan het hinderen, dus hartstikke terecht afgekeurd.

13 oktober 2023 om 14:05

Hij hindert de keeper totaal niet, die kon prima naar voren en z’n ding doen. Hij sprong ook niet in een poging om de bal te koppen, hij stond er enkel. Dat maakt het niet gelijk buitenspel.

12 oktober 2023 om 23:50

Je mag het een belachelijke regel vinden maar een belachelijke beslissing is het onder de huidige reglementen objectief simpelweg niet.

13 oktober 2023 om 04:41

@ayrshire

Aangezien ik er geen lijnen getrokken werden ga ik er van uit dat het afkeuren niet vanwege buitenspel was. Dit is wel een aanname, vanwege hoogteverschil schouder versus hoofd en doordat de camera positie niet geheel recht op de lijn was kan ik er niet helemaal zeker van zijn.

Er is geen sprake van zicht ontnemen van de keeper. volgende optie is dan hinderen van de keeper. De meest simpele en directe route naar de baan van de bal lijkt mij een stap naar achteren door de keeper. Ik zie geen enkele belemmering.

Het handje naar de keeper toe is waarneembaar, maar komt vanuit een stilstaande situatie waarbij uit lichaamshouding en beweging weinig kracht op te maken is. Daarentegen word er een schot langere tijd van achteren omarmd waar bij het losrukken duidelijk de intensiteit blijkt.

Is het daardoor zeker een goal, overtreding op de keeper of penalty? Op alle drie moet ik nee zeggen. De VAR heeft in mijn optiek geen onomstotelijke fout kun vaststellen en had daarom zich er niet mee moeten bemoeien.

Had je de goal graag gegund (en verdiend gevonden), maar een "belachelijke beslissing" vind ik iets te sterk uitgedrukt

Arbitrage was heel slecht en niet toevallig is het weer serdar, Spanje heeft verdiend gewonnen trouwens maar je zag dat sommige beslissingen toch wel in het voordeel van de thuisploeg was

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren