Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gijp ziet ‘ventje van 14’ bij Ajax: ‘Kan niet tegen een Premier League-club’

Laatste update:

René van der Gijp heeft donderdagavond met medelijden gekeken naar het optreden van Kristian Hlynsson tegen Aston Villa (4-0 nederlaag). De twintigjarige middenvelder van Ajax is volgens de analist van Vandaag Inside fysiek helemaal nog niet klaar om tegen een club uit de Premier League te spelen.

“Dat IJslandse jochie… Dat kan je niet tegen een Premier League-club laten spelen”, begint Van der Gijp. “Dat ventje heeft een koppie alsof hij veertien jaar is. Daar is niets mis mee, maar die Engelsen denken: wat is dit? Dat kan niet joh!”

Johan Derksen sluit zich bij zijn collega aan. “Zo’n Engelsman vraagt aan hem in dat rijtje in de gang: ‘Mag jij zolang opblijven?’” Van der Gijp herhaalt zichzelf nog een keer. “Dit kan niet joh.” Hlynsson speelde in Birmingham de volledige wedstrijd uit.

In het spelersrapport van Voetbalzone kwam Hlynsson er relatief goed vanaf met een 5,5. “Net als Taylor wist ook Hlynsson geen vuist te maken. De IJslander kwam door de blessure van Kaplan als rechtervleugelverdediger te spelen en moest zich daardoor vooral beperken tot verdedigen. Hlynsson schreeuwde kort na rust nog wel om een strafschop, maar kreeg deze niet.”

Hlynsson is dit seizoen een van de lichtpuntjes in de selectie van Ajax. De rechtspoot was nooit het grootste talent in de jeugdopleiding, maar pakte in de laatste wedstrijden onder Maurice Steijn zijn kans in Amsterdam.

Inmiddels staat de teller voor Hlynsson op 32 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. Daarin was de enkelvoudig international van IJsland goed voor 8 doelpunten en 3 assists. Volgens Transfermarkt is Hlynsson momenteel 5 miljoen euro waard. Bij Ajax ligt de middenvelder nog vast tot medio 2026.

Van ’t Schip


Volgens Derksen valt trainer John van ’t Schip niets aan te rekenen. “Johnnie is een aardige gozer, maar heeft als trainer nooit ergens iets gepresteerd. Hij heeft nog nooit een elftal beter laten voetballen. Dit kwam nu even goed uit voor hem en Ajax, dus ze vielen elkaar in de armen. Voor overbrugging is dit prima, maar nu moet Ajax heel goed kijken naar een trainer die iets kan opbouwen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Los van dat ik het niet het sterkste punt vind om iemand af te rekenen op zijn uiterlijke kenmerken, werd Hlynsson wel heel makkelijk van de bal gezet zo nu en dan. En hoewel ik hem een van de betere vond eerder in het seizoen, heb ik niet het idee dat hij het verschil kan maken of al echt consistent een goed niveau aantikken afgelopen weken. Jammer, want heb wel goeie hoop voor m

16 maart 2024 om 08:17

Hlynsson is gwn een vd Beek/Klaassen een 13 in een dozijn speler die het leuk zal doen in een ploeg in vorm, maar wanneer het tegen zit, net zozeer meegaat in de malaise.

Geen speler die het verschil kan en zal maken

16 maart 2024 om 12:03

Taylor ook

16 maart 2024 om 16:53

Siem de Jong was de eerste.

Komt echt in de meeste facetten flink tekort die jongen. Is binnen Ajax sowieso nooit als heel groot talent gezien. Ajax heeft simpelweg gefaald een creatieve 10 te halen omdat ze dachten dat Taylor dat wel even in ging vullen. Uiteindelijk kom je dus op het punt dat dit soort spelers doorbreken en zelfs onbetwist basisspeler zijn. Gun die jongen zelf ook een rustigere plek om door te breken, heeft best wat voetbalintelligentie en scorend vermogen waar hij bij een groot deel van de Eredivisieclubs best nuttig kan zijn.

16 maart 2024 om 10:16

Ajax heeft veel goede en creatieve middenvelders gehad maar jaagt ze zelf weg. De voorkeur gaat om onbegrijpelijke redenen uit naar een loper op '10'. De laatste jaren breken jongens als Klaassen, van de Beek en in mindere mate de Wit en nu Hlynsson door. Die (geregeld) op '10' speelden. Jongens als Unuvar, Muzambo en Misehouy kregen geen kansen en/of moest wijken naar de flanken. Daar komen ze logischerwijs niet volledig tot hun recht.

Ik ben het hier wel mee eens. Voor Hlynson is deze wedstrijd gelijk de grootste wedstrijd uit zijn carrière. Dat kan je hem en Ajax eigenlijk niet aan doen in deze fase. Dan heb je Branco op de bank zitten. Klaar hem deze wedstrijd spelen; die is toch wel wat meer gewend. Geef je Hlynson mee dat hij na 60 minuten er waarschijnlijk in komt.

16 maart 2024 om 08:07

Het zal toch moeten. Je kan niet met 3 controleurs spelen als je al met 5 verdedigers speelt. Aangezien alle aanvallers of tekort komen of geblesseerd zijn, is hij nog een van de weinige spelers die dit in kan vullen.

16 maart 2024 om 10:15

Ik zie dat Mikeduff het hierboven over 13 in een dozijn voetballers heeft. Nou dat vind ik van Branco. Eigenlijk nog eerder een zinloze versterking. Met een handeling snelheid van een schildpad is dat niet handig wanneer je verwacht dat het temp wel hoger ligt dan Ajax Fortuna

16 maart 2024 om 12:08

Branco van de Boomen is het ook niet voor Ajax. Veel te traag en gebruikt te pas en te onpas de lange bal terwijl het vaak veel simpeler kan. En ook bij balverlies is hij maar matig. Hij was in zijn eerste periode niet goed genoeg voor Ajax en is dat nog steeds niet.

Eens. Dat hij er zo jeugdig uitziet a la, maar zijn voetballende kwaliteiten laten ook veel te wensen over. Fysiek veel te zwak. Dan kun je het nog compenseren door duels te vermijden en veel op voetbaltechniek op te lossen. Ook dat kan hij niet. Kortom, ook hij heeft niet het gewenste niveau wat Ajax gebruikelijk hoort na te streven.

Mooi hoe dat gaat, toen hij twee keer scoorde in één wedstrijd werd hij hier gebombardeerd tot nieuwe Litmanen.

Hij is vooral goed met zijn loopacties en harde werk maar aan de bal is het hooguit niveau Heerenveen. Ik zie Hlynsson over 2 jaar niet als een Ajax basisspeler die de subtopclubs voor het uitkiezen heeft. Het feit dat hij nu als 6, 8,10, valse spits, tweede spits, rechtsbuiten, linksbuiten en rechtsback heeft gespeeld dit jaar zegt alles over het huidige seizoen van Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren