Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Galatasaray lijkt plek voor Van de Beek in te ruimen na verkoop ex-AZ'er

Laatste update:

De kans op een transfer van Donny van de Beek naar Galatasaray lijkt weer een stukje groter te zijn geworden. De regerend landskampioen van Turkije maakt donderdagavond bekend dat voormalig AZ'er Fredrik Midtsjø verkocht is aan Pendikspor, de huidige nummer vijftien van de Süper Lig. Zodoende lijkt er een plekje op het middenveld vrij te komen bij Galatasaray, dat net als Fenerbahçe geïnteresseerd is in de Nederlander.

Voor Van de Beek is er geen rol weggelegd bij Manchester United, waardoor de club hem nog probeert te verkopen. Een transfer naar Saudi Arabië, waar de markt deze donderdagavond om 20:00 uur sluit, lijkt in ieder geval uitgesloten. Een transfer naar Turkije, waar de transfermarkt nog tot het einde van 15 september is geopend, lijkt zodoende de enige realistische optie voor Van de Beek. Galatasaray en Fenerbahçe hebben allebei interesse in de voormalig Ajacied, maar lijken geen haast te maken.

De twee topclubs uit Istanbul weten namelijk dat United graag van Van de Beek af wil. Het maakt dat the Red Devils geen bijzonder goede onderhandelingspositie hebben en daar hopen Gala en Fener van te profiteren door de vraagprijs naar beneden te forceren. Dat United geen toekomst ziet in Van de Beek, bleek onlangs bij de bekendmaking van de Champions League-selectie van Man United. Daarin was geen plek voor de negentienvoudig Oranje-international. Op 13 september maakt de FA de definitieve selecties voor de Premier League bekend. 25 spelers is dan, net als voor de Champions League, het maximale aantal.

Alles overziend is het een pijnlijke situatie voor Van de Beek, die volgens Transfermarkt een marktwaarde van 13 miljoen euro vertegenwoordigt. In de zomer van 2020 betaalde United nog 39 miljoen euro voor zijn diensten aan Ajax. Sindsdien kwam Van de Beek tot 60 officiële duels in het shirt van de Engelse grootmacht, waarin hij goed was voor 2 doelpunten en 2 assists. Tussendoor speelde de middenvelder op huurbasis voor Everton. Van de Beek, die ook kampte met zwaar blessureleed, speelde zijn laatste interland in maart 2021.

Midtsjø
Midtsjø gold tussen de zomers van 2017 en 2022 als vaste kracht op het middenveld bij AZ. De Noor vertrok voor 3,5 miljoen euro naar Galatasaray, waar hij tot medio 2025 tekende en in totaal 28 keer voor speelde. Daarin was hij goed voor twee goals en hetzelfde aantal assists. Midtsjø bezorgde Galatasaray onlangs nog een belangrijke zege in de heenwedstrijd van de play-offs van de Champions League. De Noor deed Molde FK in Noorwegen veel pijn met de winnende treffer in blessuretijd (2-3). Tijdens de terugwedstrijd in Istanbul (2-1) en de uitwedstrijd bij Gaziantep (0-3) was hij er al niet meer bij.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond Midtsjo altijd een hele leuke voetballer bij Az die ik wel een stap zag maken . Dat hij nu verkocht wordt aan de nr 15 van Turkije had ik niet verwacht. Is hij zo afgetakeld?

Zou mooi zijn voor Donny als hij weer een heel seizoen in de basis kan staan!

7 september 2023 om 21:39

Nee joh, hij kent de Turkse competitie nu hij een jaar geleden naar Galatasaray kwam. Daarom koopt Pendikspor hem.

7 september 2023 om 21:48

Mitdsjo is een waardige speler voor in de breedte. Hij kan als invaller op belangrijke fases zijn momenten hebben. Met name zijn hele belangrijke goal Tegen Adana demirspor vorige seizoen voor het kampioenschap. Of zijn goal tegen molde dit seizoen. Maar het is zeker geen basisspeler gewoon een prima speler voor in de breedte vind deze stap wel verassend eigenlijk hij kon wel hoger mikken dan dit. Voor Pendikspor zeker een versterking!

7 september 2023 om 23:50

Donny gaat zeker geen basis staan, hoop echt niet dat hij gehaald word, Donny is compleet gefaald in het Buitenland, laat hem lekker terug keren naar Ajax bijvoorbeeld, zelfde wat Klaassen deed.

Goede jongen. Ik snap niet dat Ajax hem niet kocht, want van der Beek is een jongen met echt ajaxbloed en een harde werker. Van het niveau in Turkije heb ik geen hoge pet op.

7 september 2023 om 23:40

Harde werker? Die man speelt 9 van de 10x verstoppertje op het veld.

Het lijkt me zeer sterk dat Fener geïnteresseerd is. Wij hebben al 16 buitenspelers geregistreerd staan (max is 14) en willen nog een verdedigende middenvelder halen, dus dat betekent dat we nog 4 spelers zouden moeten lozen om Donny te kunnen halen. Niet realistisch.

7 september 2023 om 21:40

Fener doet er alles aan om CimBom te dwarsbomen, wedden dat jouw kluppie wel aan de financiële eisen van MU voldoet?

7 september 2023 om 22:22

En alsof dat andersom niet gebeurt? Schei toch uit met dat heilig doen.

7 september 2023 om 23:53

De fans zeuren wel constant om een 6, dus de interesse geloof ik wel, ook meen ik gelezen te hebben dat Fener echt van Crespo af wilt, dat geeft weer ruimte aan Donny.

8 september 2023 om 09:55

Maar Donny is toch geen 6? Hij zou overigens prima in ons systeem passen op één van 8 posities. Dus waar Mert Hakan, Fred, Zajc en Szymanski spelen. De spelers die op die plek spelen bij ons komen heel vaak in de zestien van de tegenstander. Daar kan hij met gemak 10 doelpunten scoren in de competitie aangezien het één van zijn sterke punten is om tussen de linies te voetballen en op het juiste moment de zestien in te duiken. Maar dat is niet wat wij nu zoeken. Wij zoeken een nummer 6 die het spel kan opbouwen en die rots voor de verdediging vormt bij balbezit tegenstander.

Dat Midtsjo zou vertrekken komt niet als een verrassing. Hij was namelijk ook niet ingeschreven voor de CL. Het middenveld is aardig bezet zal met het vertrek van Midtsjo niet bepaald verzwakken.

Dubois zal eveneens vertrekken en dat is wel een flinke aderlating. Dubois is gewoon een prima speler en fungeerde uitmuntend als invaller. We hebben daarnaast ook geen “waardige” backup voor Boey.

Donny zal iig niet komen naar Gala. Erden Timur heeft zojuist bevestigd dat ze geen buitenlanders meer zullen kopen. Donny mag lekker aankloppen bij onze buren van mij part.

7 september 2023 om 21:09

Is toch vrij belangrijk geweest bij het plaatsen voor de CL met zijn goal bij Molde uit. Prima afscheidscadeau dan van hem.

7 september 2023 om 21:43

Maar Dubois was niet happy omdat hij aan de linkerzijde moest spelen terwijl hij liever rechtback speelt. Volgens mij wou die zelf ook weg gaan.

Gala zou dan van een ander buitenlander afscheid moeten nemen. Gezien ze er al 14 in de selectie hebben.

7 september 2023 om 23:55

Dubois gaat naar Basaksehir en Berkay naar GS waarschijnlijk, -1 buitenlander +1 Turk.

Eerlijk Gezegd Als Gala supporter wil ik Donny niet. Hij speelt al jaren niet meer op ritme, vorige jaar een zware blesseure gehad en we moeten 1 buitenlandse speler verkopen om hem aan onze selectie te voegen. Donny is meer een nummer 10/8 ook op die posities zit het aardig bezet met op nummer 10 Ziyech/ Mertens nummer 8 Ndombele/Demirbay/ Oliveira.

8 september 2023 om 09:29

Donny is veel beter dan een Demirbay & Olivera…. Zodra hij in ritme komt is hij een hele goede nummer 8 !

Dankjewel Turkse voetbalbond met hun belachelijke buitenlandersregeling. Midtsjo was voor ons een geweldige supersub die ons wel een aantal keren goed heeft gered. Dubois zal wel de volgende buitenlander zijn die waarschijnlijk afscheid zal nemen.

Wat betreft Donny mag die wel bij Fatih Karagumruk terecht. Laat hem maar eerst wat fatsoenlijk ritme opdoen op het veld. Zowel Gala als Fener hebben momenteel teveel buitenlanders

7 september 2023 om 23:57

Wij kopen gewoon veel te veel. Zo een Bakambu bijvoorbeeld was echt overbodig. Genoeg spelers buiten Icardi die ook op 9 kunnen spelen.

Tete én Ziyech vond ik ook vrij overbodig. 1 van de 2 was genoeg.

Die regeling dient net om Turkse clubs van hun transferobesitas af te helpen en meer te gaan investeren in jeugd. Als je het aantal buitenlanders vrij laat, wordt er troep gekocht zoals Sekidika, Ozornwafor, enzovoort.

8 september 2023 om 08:35

Wie kan nog meer op 9 spelen buiten Icardi en Bakambu?

8 september 2023 om 09:33

Als lcardi geblesseerd raakt sta je met een clown eerste klasse in de spits. (Bakambu) ik snap niet waarom wij zo een amateur hebben gehaald.

8 september 2023 om 12:17

Zaha heeft de laatste jaren vaak op 9 gespeeld bij Palace. Baris kan ook op de 9. En in het allerslechtste geval heb je Halil nog. En dan is er ook nog Mertens voor als het echt niet anders kan.

Stel je voor dat Icardi zich blesseert en je speelt tegen Manchester United. Dan ga je toch echt niet willen starten met Bakambu in de spits?

Midstsjo vond ik een geweldige speler en dat gaat dan nu naar 1 of andere obscure kutclub waar niemand ooit van heeft gehoord...zonde

Dus hij wil niet terug naar Ajax….maar wel naar gala? Betalen die zoveel beter? Of voetbalt Donny liever in warme temperaturen?

8 september 2023 om 09:31

Nee hij voetbalt liever in de CL dan in de EL..

8 september 2023 om 11:21

Dat is wel een goede reden natuurlijk

Gaat niet gebeuren. Erden Timur heeft gisteren aangegeven dat wij geen buitenlanders meer gaan aantrekken, enkel Turkse spelers als een mooie kans zich voordoet (salih Ozcan, Zeki Celik, etc). Midtsjo is juist verkocht om plek te maken in onze selectie daar we teveel buitenlanders hebben. Was een groot fan van hem mede door zijn cruciale doelpunten tegen Adana Demir en Molde, maar helaas zitten we met zo een kutregel in Turkije waardoor hij weinig tot geen minuten zou maken. Dan gun ik hem wel zo een overstap.

8 september 2023 om 11:04

Ja hij heeft niet echt een kans gehad bij jullie maar heeft blijkbaar zo een indruk gemaakt dat Pendikspor 3 miljoen heeft geleend, dat is meer dan hun hele selectie heeft gekost, om Midsjö binnen te halen..

Pierre van Hooijdonk moet geen analyticus in Turkije gaan worden haha, over duistere zaakjes gesproken

8 september 2023 om 12:24

Pendik en Eyüp hebben dezelfde rijke eigenaar. Eyüp schonk Umut Nayir gratis aan Fener, toen werd er toch ook niet abnormaal gereageerd?

8 september 2023 om 16:18

Dit is niet de eerste en zeker niet de laatste keer dat de verdachte uitgaande deals gesloten worden in Turkije, haha. Umut Nayir is gratis naar Fener gegaan, Midtsjo dus voor 3 mil naar Pendik, Morutan voor 3 mil naar Ankaragucu. Het ligt altijd aan de contacten tussen de voorzitters, de voorzitter van Pendik is hele goede vrienden met Dursun en Erden.

Gala kan beter een reserve spits halen want, met een Bakambu als 2e spits ga je het niet redden dit seizoen.. zelfs niet als invaller !

Kon je beter nog een jaar met Gomis doorgaan ipv deze clown.

8 september 2023 om 11:06

Je hebt toch ook nog Halil ‘transfer calimi’ Dervisoglu?

8 september 2023 om 12:45

Zou bij Fc Utrecht zelfs op de bank belanden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren