Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Feyenoord zet torenhoog in en meldt zich voor 62-voudig Belgisch international’

Laatste update:

Feyenoord heeft zich officieel bij Borussia Dortmund gemeld voor de diensten van Thomas Meunier. Dat meldt 1908.nl zondagmiddag, in navolging van het Duitse Transfermarkt. De Rotterdammers zien in de 32-jarige Belg de gedroomde versterking op de rechtsbackpositie. Meunier ligt nog tot eind juni vast op het Signal Iduna Park.

Hoewel er nog geen concrete aanbieding ligt, zijn de eerste gesprekken met de back inmiddels gevoerd. Dortmund kan nu nog wat verdienen aan Meunier, aangezien zijn contract in de zomer afloopt.

Mede daarom zou BVB een transfer wel zien zitten. Ook speelt het feit dat Meunier een van de grootverdieners bij de club is een rol.

Volgens Sport Bild strijkt de 62-voudig international van België jaarlijks negen miljoen euro op bij Dortmund. Hij zal dus flink water bij de wijn moeten doen voor een transfer naar Feyenoord.

Calvin Stengs is daar met een jaarsalaris van 1,25 miljoen euro (aldus De Telegraaf) een van de grootverdieners. De verwachting is dat Feyenoord daar niet ver boven wil en kan zitten.

Met Meunier zou de regerend landskampioen een schat aan ervaring binnenhalen. De Belg speelde twee EK's en WK's en legde op het WK 2018 zelfs nog beslag op de derde plaats met de Rode Duivels.

Ook werd Meunier driemaal landskampioen en was hij finalist in de Champions League in zijn tijd bij Paris Saint-Germain. Mogelijk speelt Feyenoord met zijn komst in op een vertrek van Lutsharel Geertruida, die afgelopen zomer al een transfer naar RB Leipzig in het water zag vallen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Huh hoe komen ze hier in een keer bij uit. Zou wel een gedroomde versterking zijn, wie weet wat er mogelijk is.

7 januari 2024 om 12:57

Gedroomde versterking? Waarom precies? Meunier is echt enorm vaak geblesseerd de afgelopen jaren en verdient een godsvermogen bij Dortmund. Die gaat echt niet voor een fooitje voetballen bij Feyenoord en zal dus tot een van de grootverdieners gaan horen. Als je hem deze winter haalt moet je Dortmund ook nog wat over maken en gaat het wel erg duur worden voor deze 32 jarige back.

7 januari 2024 om 13:24

We rommelen nu te vaak aan met Nieuwkoop voor de aankomende Champions League plekken is het daarom fijn om een internationale ervaren back achter de hand te hebben. Of Trauner achter de hand.

7 januari 2024 om 13:28

Ik denk dat Feyenoord dit met Nieuwkoop opgelost dacht te hebben maar hij valt toch tegen. Desondanks zou ik Meunier niet halen. Zoals aangegeven is hij waarschijnlijk erg duur en hebben we allemaal kunnen zien dat Read er ook aan komt op dit positie.

7 januari 2024 om 13:23

Ik zou even wat beelden opzoeken van de laatste 4 jaar, als je voorzetten in de 2de ring, breedteballen voor de tegenpartij en defensieve blunders is dat geweldig. De slechtste rechtsback die ik bij Dortmund heb gezien, dat is een prestatie met Wolf erbij. Nog nooit zo’n grote downgrade gezien van Hakimi naar hem.

7 januari 2024 om 19:04

Gedroomde versterking? Heb je Meunier überhaupt zien spelen de laatste jaren? Wat een belabberde back is dat zeg. Ook verdient hij 6 miljoen per jaar. Die gaat echt niet voor een peulenschil naar Feyenoord. Dus dat kost je enorm veel salaris voor een 32-jarige back. Daarnaast is die kerel blessuregevoelig. Snap niet waarom Feyenoord bij hem uitkomt.

7 januari 2024 om 20:16

zal wel versterking zijn voor onze grasmeester om een extra mannetje te hebben om het gras te maaien

Altijd een ondergewaardeerde speler gevonden en zal zeker een versterking zijn. Alleen, wat ga je doen als iedereen fit is? Wie bank je dan?

7 januari 2024 om 12:37

Trauner kan niet 3 wedstrijden per week spelen en ook Meunier is volgens mij allesbehalve topfit.

7 januari 2024 om 12:39

Trauner zou dan de meest logische optie zijn lijkt me.

7 januari 2024 om 12:45

Is Meunier niet de ideale 5 mans achterhoede speler? Verdedigend was het nooit geweldig kan ik mij herinneren. Aanvallend toen wel echt geweldig.

7 januari 2024 om 12:49

In de Eredivisie zijn we in vrijwel alle wedstrijden vooral aan het aanvallen, dus dat hoeft geen ramp te zijn. Europees kan je dan nog altijd met Trauner en Geertruida spelen.

Heeft Feyenoord een vaste RB nodig?Wellicht ivm blessuregevoeligheid van Trauner en Geertruida die dan centraal komt te spelen.Hazard leek ook een torenhoog ingezette huur van PSV, maar dat viel uiteindelijk ook allemaal wel mee. Indien iedereen fit zit hij vast gewoon op de bank.

7 januari 2024 om 15:34

Ik zou het wel toejuichen, want Bart Nieuwkoop is om te huilen. Dat was echt een onbegrijpelijke transfer. Kan het niveau niet aan en is telkens geblesseerd. Dus alleen maar fijn dat Feyenoord kijkt voor een nieuwe speler. Ik kan momenteel Meunier niet goed inschatten. Maar over het algemeen zou dit een aanwinst moeten zijn.

Dat zou toch een hele mooie aanwinst zijn. Ben alleen wel benieuwd wie er dan geslachtofferd gaat worden… Trauner eruit en Geert centraal?

Hmm, ik hoopte op een buitenspeler...
Voorsorteren op vertrek Geertje ?

7 januari 2024 om 12:37

Dan zit je met een peperdure 33-jarige vervanger. Dit zou ik echt een domme aankoop vinden.

7 januari 2024 om 12:46

Niet alles gaat om leeftijd of restwaarde. Met bijv. Wieffer, Hancko, Timber, Hartman, Gimenez en Geertruida heb je al heel wat restwaarde in de basis. Dan is het niet zo gek om daar wat ervaring aan toe te voegen.

7 januari 2024 om 13:06

Hij verdiend nu 9 miljoen en zal vast wel willen en moeten inleveren maar ga je zo'n speler 2 miljoen minimaal salaris betalen? Wat dan ook betekend dat andere spelers in de selectie ook op de deur gaan kloppen voor meer salaris

9 januari 2024 om 01:14

Vooral als andere spelers beter blijken te presteren. Ik moet het nog maar zien...

Pff. Veel te oud en zonder restwaarde. Beter Sambo van PSV losweken.

7 januari 2024 om 12:39

Wat moet je dan weer met Sambo. Doe dan maar Read de kans geven.

7 januari 2024 om 12:39

Half jaartje Meunier daarna Sambo gratis ophalen

7 januari 2024 om 12:43

32.. veel te oud? En dat geneuzel over 'restwaarde'.. natuurlijk is het geen garantie op succes maar als ik moest kiezen tussen iemand met bakken ervaring in de CL, op WK's en EK's of iemand die enkel een prima seizoen bij Sparta gedraaid heeft maar ook niet zomaar er nu bij PSV niet aan te pas kwam had ik het wel geweten. Dit is nou juist ambitie tonen, juist voor Ajax zou dit nou echt een topaanwinst zijn maar die gaan liever voor het vijfde seizoen op rij hopen op een doorbraak van 'wonderkind' Rensch..

7 januari 2024 om 12:48

De Eredivisie blijft een opleidingscompetitie. Feyenoord heeft er meer baat bij om evt 15 miljoen bijvoorbeeld te verdienen voor een jonge speler dan in 3 jaar tijd 6(?) miljoen kwijt te zijn aan enkel z’n salaris.

7 januari 2024 om 12:51

En Feyenoord heeft zo meer dan genoeg spelers. Echt niet je hele team moet restwaarde hebben.

Een aantal ervaren spelers kunnen de restwaarde van bepaalde spelers bijvoorbeeld net verhogen.

7 januari 2024 om 12:51

@Eindtovenaar. Maar je ziet toch bij bijv. Ajax wat een elftal vol talenten en zonder ervaring je oplevert. Een elftal heeft gewoon wat ervaren spelers nodig, en dan is het vooral relevant dat je daarin de juiste balans vind.

7 januari 2024 om 12:59

@diego_Forlan. Prima is nog erg goed uitgedrukt. Speelde niet eens alles. Is niet veel die Sambo

7 januari 2024 om 13:55

Dat is totaal de andere kant weer. Feyenoord zit op een gemiddelde leeftijd van 24.4 al..

7 januari 2024 om 15:48

@diego_forlan, ik volg de Bundesliga niet, daarom heb ik maar even gekeken naar zijn stats op transfermarkt. Dit jaar al 12 wedstrijden gemist door blessure, vorig jaar 20, jaar ervoor 40. Als je deze man haalt, kijk je 80 procent van de wedstrijden nog steeds naar Rensch

7 januari 2024 om 12:58

@huub. Sambo jaar gezien bij Sparta, rampenfonds is dat. Overgewaardeerd. Heb je niets aan, althans Feyenoord niet. Misschien Fortuna/Volendam

Als ie 8 miljoen wil inleveren en voor max 1 1/2 jaar contract krijgt aangeboden is het geen gekke optie

7 januari 2024 om 12:44

Las net dat hij open staat voor feyenoord dus wie weet

7 januari 2024 om 13:02

Kan me bijna niet voorstellen dat een rechtsback 9 mln opstrijkt bij Dortmund

Was altijd een leuke speler bij psg, daarna uit het oog verloren. Hoop dat tie dr nog wat van kan, beter dan Nieuwkoop lijkt hij me sowieso

9 januari 2024 om 01:40

Maar daar zit je toch niet op te wachten voor zoveel poen? Een leuke speler...

Dat is dan een zwembad aan water dat ie bij de wijn moet doen

Grote naam, maar geen idee hoe goed hij nog is. Verder klinkt het als heel veel salaris. Lijkt me niet heel realistisch dit verhaal.

7 januari 2024 om 13:25

Iemand die (een half jaar) 4,5 mln laat lopen voor een contract van ruim 1 mln voor 2-3 (?) jaar.

Ik zou het wel uitzitten tot de zomer...

Aan een kant snap ik dit wel.nieuwkoop en Geerttruida voldoen niet
Anderzijds vraag ik me af of je hem wel nodig hebt voor plek 2. Bovendien heeft hij een restwaarde van €0,0.

Bijzonder, als je iemand een topsalaris gaat geven, dan zou ik niet kiezen voor een 32 jarige speler die vaak geblesseerd is. Als die flink inlevert wel leuk om erbij te hebben.

Sorry, maar dit gerucht lijkt mij onzinnig. Ofwel Meunier moet 80 procent van zijn salaris inleveren, ofwel Feyenoord moet meer salaris dan ooit gaan betalen voor een 32-jarige speler. Beide lijken me niet realistisch...

Lijkt mij een te dure optie voor een tweede rechtsback.

Feyenoord moet dit niet willen... zijn eindelijk weer een beetje gezond, en gaan hun weer op de toer van Makaay,cler,hofland

Prima, we hebben amper zulke ervaring. Trauner is misschien na de zomer ook weg, want hij kan het ritme niet meer aan. Dan heb je Meunier voor de achterhoede of zelfs het hele team. Nieuwkoop op de bank, en eventueel een talent erachter. Geertruida is straks in ieder geval weg.

Van 9 million naar max 1.3m per jaar? Dat gaat ie toch never nooit doen. Trouwens hij is ook al 32 jaar. Die wil dus minimaal een contract voor 3 jaar tekenen. Die ga je nooit meer aan een andere club slijten dus dan gooi je zomaar minimaal 3.9m weg? Zo dom is feyenoord toch niet.
Ik geloof er niets van.

Hier moeten we niet aan beginnen. Hij is veel te vaak geblesseerd en ondanks het feit dat we heel vaak aanvallen is het wel handig dat een rechtsback kan verdedigen. En dat is bij Meunier wel een probleem.
En voor een speler van 32 moet je natuurlijk nooit dit torenhoge salaris gaan betalen. Daar kan Feyenoord misschien wel 3 spelers voor halen.

Graag Read naar het eerste halen en Nieuwkoop nooit meer opstellen en zo snel mogelijk verkopen.
Read zou ik gewoon speeltijd gaan geven daar zit echt potentie in en met het geld wat we voor Luts krijgen zou ik onze Sugawara ophalen bij AZ

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren