Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord laat kassa rinkelen met uitzwaaien Pedersen richting Serie A

Laatste update:

Marcus Pedersen laat Feyenoord achter zich. De 23-jarige rechtsback uit Noorwegen kende geen problemen tijdens zijn medische keuring bij Sassuolo en komt dit seizoen op huurbasis uit voor de club uit Italië. Sassuolo heeft daarnaast een koopoptie bedongen van naar verluidt acht miljoen euro.

"Ervan uitgaande dat de transfer definitief wordt, kijk ik met enorm veel plezier terug op de afgelopen twee seizoenen bij Feyenoord", laat Pedersen weten. "De finale van de Conference League, het landskampioenschap: stuk voor stuk bijzondere prestaties die we samen hebben bereikt. Ik kan dus niet anders dan met trots en dankbaarheid terugblikken op mijn tijd in Rotterdam. En ik ben benieuwd wat de toekomst in Italië mij gaat brengen."

Pedersen werd in de afgelopen weken ook genoemd als mogelijke aanwinst van VfL Wolfsburg en Torino. Het is echter Sassuolo dat de jonge vleugelverdediger aan de selectie weet toe te voegen. Trainer Arne Slot speelde al in op het vertrek van Pedersen door Bart Nieuwkoop terug te halen naar De Kuip. De Feyenoord-coach heeft voor de rechtsbackpositie tevens de beschikking over Lutsharel Geertruida. In de eerste competitiewedstrijd van Feyenoord (0-0 tegen Fortuna Sittard) begon Pedersen al op de bank en startte Nieuwkoop vanaf de aftrap.

Toen laatstgenoemde een rode kaart kreeg koos Slot er opvallend genoeg voor om Thomas Beelen in te laten vallen, en niet Pedersen. Daarmee leek een transfer van de back al aanstaande. Hij ontbrak in de wedstrijdselectie voor de derby met Sparta Rotterdam (2-2). De door Sassuolo aangetrokken Pedersen werd medio 2021 voor twee miljoen euro overgenomen van het Noorse Molde FK. Pedersen kwam in zijn periode bij Feyenoord tot 88 wedstrijden (1 doelpunt en 7 assists). Hij verlaat Feyenoord met een landstitel achter zijn naam.

Vind jij Marcus Pedersen goed genoeg voor de Serie A?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo zo. Lekker rinkelen voor een 3 jarig contract voor 8 miljoen.

22 augustus 2023 om 15:37

Destijds voor 1 miljoen aangekocht. Pedersen is een prima back, niet meer niet minder. Lijkt me een goed bedrag voor hem

22 augustus 2023 om 16:44

2mln.

22 augustus 2023 om 19:21

Volgens mij was de transfersom toendertijd 1,2 miljoen. Ik vind het oprecht jammer dat hij gaat en met de komst van Nieuwkoop gaan we er niet op vooruit. Pedersen heeft echt meer gebracht dan dat de meeste mensen denken. Je kon zo hoog spelen omdat hij die snelheid had om het ook weer te compenseren en te herstellen.

22 augustus 2023 om 20:17

en vrijwel altijd fit 👍🏻

Heerlijke som toch. Prima verdediger maar geen topper, en het is geen goede ‘voetballer’. Daardoor zag ik hem ook lastiger nog verdere stappen maken.

22 augustus 2023 om 16:45

Nog maar afwachten of Feyenoord die som geld gaat ontvangen. In ieder geval huur, uit de tekst blijkt niet dat het om een verplichte koopoptie gaat.

22 augustus 2023 om 17:33

Gaat of om directe koop of een huur met verplichte optie in elk geval.

Gelukkig is het allemaal nog goed gekomen, ondanks die veel te vroege bekendmaking van Den Bosch. Wel op het nippertje, was Den Bosch iets eerder was deze deal natuurlijk nooit meer goed gekomen...

Sow dat is toch een hoog bedrag. Had eerder zelf rond de 4/5 miljoen gedacht.

22 augustus 2023 om 15:47

Normaal gezien wel, maar Ajax en Az hebben de Eredivisie een gunst gedaan met hun hoge transfersommen.
Andere Eredivisie clubs, met name Feyenoord, realiseerde dat veel te laat.

22 augustus 2023 om 16:41

Vertel je zelf dat nieuws nog ff aan AZ dan misschien kunnen ze de transfer van karlsson nog tegenhouden dan. Feyenoord heeft dit bedrag gewoon zelf gerealiseerd door goed te scouten en goed te presteren met deze jongen zowel Europees als nationaal met een EL kwartfinale, EUCL finale en landskampioenschap, je moet toch wel heel arrogant zijn om andere Nederlandse clubs hiervan de eer te geven.

22 augustus 2023 om 17:27

Huh, hoezo arrogant? Ik ben voor Feyenoord….

Az en Ajax waren degenen die grote transfersommen kregen voor hun spelers. Daar Feyenoord voor haar beste spelers 15mln kreeg (Malacia, Karsdorp, Kongolo bijv).
En recent Kokcu voor 25mln, terwijl Az rustig 20mln krijgt voor Reijnders die net om de hoek komt
Kijken.

22 augustus 2023 om 19:24

@vegitosan: Dit is zo’n beetje het eerste seizoen in weet ik veel hoe lang dat de club niet hoeft te verkopen. Dat drijft de prijs automatisch op. Die truc beheersen ze bij AZ al veel langer. Daar staat bij az wel tegenover dat ze nationaal maar weinig presteren. Lagere druk, plek 4 is best ok. Een vincent Jansen krijgt bij az de tijd, bij Feyenoord is die tijd er nauwelijks en bij psv en ajax al helemaal niet.Het is imo niet ‘gewoon’ een kwestie van meer vragen, dat is te simpel.

22 augustus 2023 om 22:17

Uiteraard ligt het iets genuanceerder ijsmuts, maar ik blijf erbij dat we veel te weinig hebben gekregen voor onze beste spelers, zelfs in tijden dat we moesten verkopen.

23 augustus 2023 om 11:24

Dat een Vincent Janssen bij AZ de tijd krijgt is niet heel vreemd als je er 27 inschopt. Hij begon overigens al gewoon aan het begin van de competitie met scoren, en heeft ook maar één seizoen bij AZ gespeeld. Bij Feyenoord kregen een Sinsterra en een Gimenez toch ook de tijd?

Wel mooie club voor hem. Sassuolo heeft wel neusje voor spelers verder brengen en spelen aanvallend voetbal; zie Locatelli,Raspadori,Fratessi,Traore,Boga,Rogerio die allemaal naar goede clubs gingen

Ik geloof echt niet dat Sassulo 8 mil betaalt. Het zal vast 5 zijn met bonussen 8 mil is voor Sassulo echt een hoog bedrag voor een matige back.

22 augustus 2023 om 15:46



Is die koopoptie nou verplicht? Zie ik niet staan.

22 augustus 2023 om 15:51

In de Italiaanse media wordt over een verplichte kooptie van 6 miljoen gesproken. 1 miljoen huur plus bonussen en doorverkoop. Maar goed, die zitten ook wel eens mis.

22 augustus 2023 om 16:09

Ik gok dat de koopoptie verplicht is als ze zich handhaven. Zou de tegenstrijdige berichtgeving een beetje verklaren en lijkt me ook een logische clausule, 7 miljoen is voor een serie B club natuurlijk een financiële strop

Feyenoord zelf communiceert dat het gaat om huur met optie tot koop.

Oh, al aangepast hier.

Gemengde gevoelens.

Door zijn snelheid vaak voor gevaar zorgend, echter door zijn voorzetten dit zelf weer neutraliseren.

Sympathieke, rustige jongen. Leuke RB, maar niet meer dan dat.

22 augustus 2023 om 15:40

Zijn statistieken zijn wel echt te mager. Tekenend voor Pedersen. Tot aan randje 16 van de tegenstander was het goed, maar daarna kon hij geen potten breken

22 augustus 2023 om 15:45

Ik denk dat we het als compliment moeten zien dat we Pedersen alleen beoordelen op aanvallende statistieken. Want in al deze comments zie je dat enkel terugkomen. Verdedigend was niks op hem aan te merken. Deed goed zn werk, weinig fouten, weinig kaarten nodig om spelers uit te schakelen.

22 augustus 2023 om 15:48

Nou, ik vond hem verdedigend niet zo bijster sterk hoor. Zijn snelheid en loopvermogen is een enorm wapen om fouten te herstellen, maar positioneel stond hij (imo) met grote regelmaat veel te ruim of aan de verkeerde kant te dekken.

22 augustus 2023 om 15:54

Zeker. Wat ik zeg, tot rand 16 tegenstander was er niks mis met Pedersen (ook verdedigend). Maar in een competitie waar je normaliter beter bent dan de overige 16 clubs, moet je aanvallend wel meer brengen.

22 augustus 2023 om 16:00

@genieterr

Dat is ook zijn grootste manco. Idealiter heb je een back die beide redelijk/goed kan. Maar Pedersen is een uitstekende verdediger maar een waardeloze aanvallende back. Dat eeuwige terugkappen. In zijn tijd van overstappen van Molde naar Feyenoord was hij 20 en dacht ik dat het er nog wel in zou komen maar helaas. Mooie stap verder, maar ik denk dat de gemiddelde Feyenoorder er niet heel erg mee zal zitten.

22 augustus 2023 om 16:26

Ben het niet met je eens eerlijk gezegd.....wel met Ijsmuts.

Verdedigend stond hij ook vaak zat niet goed, maar door zijn snelheid kon hij dat dan vaak nog wel corrigeren. Daarnaast stond altijd nog onze Kale Ketsert om eventuele foutjes te corrigeren.

Al met al is Pedersen gewoon zowel aanvallend als verdedigend niet goed genoeg. Ik hoop dat hij het fantastisch gaat doen bij Sassuolo, want wens hem niets dan goeds.

22 augustus 2023 om 15:46

@NJ: op zich is Pedersen ingeruild voor Nieuwkoop en krijg je er 6 miljoen bij. Ik vind dat best een aardige deal, maar zoals je zelf ook al aangeeft.. Pedersen was een prima persoon om erbij te hebben.

22 augustus 2023 om 16:01

Ik ergerde me vooral groen en geel aam het feit dat ie vrijwel nooit een voorzet gaf, maar terugdraaide. In het begin kwam die vroege voorzet nog weleens en die was niet altijd goed, maar slinger em gewoon voor. Zeker met Gimenez voorin. Maar goed, nuttige speler en 8 miljoen is een prima bedrag.

22 augustus 2023 om 23:22

Toch die voorzet op Toornstra tegen PSV van hem vergeet ik niet meer.

Geen bijzondere voetballer.. ik ken hem alleen een beetje omdat hij een relatie heeft met die leuke Nederlandse hockeyster. 8 miljoen lijkt me een prima bedrag om te vangen voor hem! Dat bedrag heb je dan alvast binnen volgend jaar zomer.

22 augustus 2023 om 15:51

Als de optie gelicht wordt natuurlijk. Voorlopig rinkelt de kassa maar een klein beetje.

22 augustus 2023 om 16:27

Als je hem alleen kent vanwege zijn relatie....hoe beoordeel jij dan dat het geen bijzondere voetballer is?
(Heb je overigens wel gelijk in.)

22 augustus 2023 om 16:33

Omdat ik heus wel eens een wedstrijd van Feyenoord kijk. Daarnaast zou er, o.a. op voetbalzone, veel meer over hem geschreven worden als het écht een topper zou zijn dan nu het geval is. Het is gewoon een speler die niet zo opvalt en dus ook niet uitblinkt.

22 augustus 2023 om 16:56

Jeetje wat een matig verhaal @bdb030

"trainer Arne Slot speelde al in op het vertrek van Pedersen door Bart Nieuwkoop terug te halen naar De Kuip"

Volgens mij is dit niet geheel juist. Nieuwkoop werd gehaald, omdat Geertruida op het punt stond te vertrekken....

22 augustus 2023 om 15:52

Waar je je allemaal druk om kunt maken he

Mooie transfersom. Een nuttige speler, niet meer dan dat.

Leuk om te zien dat ze bij Feyenoord nu ook mooie winsten maken op de transfers.

Een bedrag van 8 miljoen voor Pedersen is niet verkeerd, zo bijzonder is deze speler nu ook weer niet. Ik krijg wel de indruk dat Feyenoord nu ook steeds hogere transfersommen weet te vangen. Wat transferbedragen uitgaand betreft zit Ajax al een aantal jaren op een andere planeet lijkt het wel maar Feyenoord kruipt nu in ieder geval naar PSV toe wat dat betreft. Benieuwd of Feyenoord dit geld nog gaat herinvesteren of dat Feyenoord na de komst van Ivanusec klaar is op de transfermarkt als er geen spelers meer vertrekken.

Kassa rinkelen? Hij gaat één jaar verhuurd worden. Daarna kan Sassuolo hem gewoon weer retour sturen hoor. Zie ze dat ook zo wel doen, gezien de aanvallende intenties en snelheid van Pedersen er altijd wel zijn, maar zijn voorzetten er absoluut niet zijn...

Matige speler, die vooral heel snel is, veel inzet heeft en loopvermogen van een paard. Verder niks bijzonders. Als Sassuolo hem volgend jaar voor 8 miljoen oppikt, heeft Feyenoord dat wel netjes gedaan

22 augustus 2023 om 16:27

Alleen als ze degraderen is het geen verplichte optie tot koop. anders wel!

22 augustus 2023 om 20:30

Ah oké. Nou, vooruit dan maar. AL had ik als Feyenoord zijnde alsnog onderhandeld om een transfersom nu te krijgen. Wat heb je hier nu aan? Verhuren en je kan er in principe ''niks'' voor terughalen...

Heel verstandig ook, wetende dat de kans zeer groot is dat Geertruida binnen een week vertrokken is. Kan je straks weer op zoek naar een nieuwe rechtsback.

En dan ook op huurbasis laten gaan? Hoe verzin je het, als je hem wil verkopen dan toch via direct een vast bedrag zonder een huurconstructie?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren