Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Duurste Poolse tiener ooit kwijnt weg: ‘Ik weet niet wanneer hij klaar is’

Laatste update:

Leicester City nam Bartosz Kapustka in augustus voor zeker vijfenhalf miljoen euro over van Cracovia Kraków en daarmee werd de negentienjarige midddenvelder de duurste tiener uit het Poolse voetbal ooit. Hij heeft echter nog geen minuut voor de kampioen gespeeld.

/

“Kapustka is een goede speler en wordt beter en beter, maar ik weet niet wanneer hij er klaar voor is om in de Premier League te spelen”, legt manager Claudio Ranieri uit aan de Daily Telegraph. “Hij is intelligent en speelt goed, maar hij moet ook begrijpen dat je in de Premier League om iedere bal moet vechten.”

Kapustka, veertienvoudig international, tekende in het King Power Stadium een contract voor vijf seizoenen. Hij werd ook in verband gebracht met onder meer Ajax, Borussia Dortmund, Fenerbahçe, Juventus, AS Roma, Udinese en Southampton.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had beter naar Ajax kunnen gaan

29 november 2016 om 09:50

Ajax heeft al zat middenvelders dus daar speelt hij ook niet.

29 november 2016 om 11:07

Het is een buitenspeler en geloof mij, deze jonge speelt mits vertrouwen alle vleugelspelers VAB Ajax naar de bank

29 november 2016 om 11:27

Aan een buitenspeler heb je vrij weinig als bos de hele tijd traore blijft inzetten.

29 november 2016 om 11:46

Nou heb je een geluk dat hij op links speelt en niet op rechts, dus dat is geen probleem. Hij kan op 10 en op links.

Kapustka is echt een geweldig talent, die het ver kan schoppen. Hij moet wel echt weg daar en naar een club zoals Ajax gaan, zodat hij elke week speelt!

29 november 2016 om 09:51

Want bij Ajax speelt elk top talent toch?

29 november 2016 om 09:54

Daar had ie wel meer kans op speeltijd gehad, het is gewoon een feit dat als je jong bent en in de BPL wil spelen je wel uitzonderlijk talent moet hebben.. Het hoeft niet persee Ajax te zijn, maar noem nog eens 5a6 Europese clubs die vol staan met eigen jeugd/talenten en die ook met gemak 5,5 miljoen ophoesten

29 november 2016 om 10:15

Hoe lager het niveau, hoe hoger de kans op speeltijd. Dat je dus bij een Nederlandse club wat eerder door zou kunnen breken is in dat opzicht vrij logisch.

Men moet alleen niet doen alsof alle talenten hier constant speeltijd krijgen, zich fantastisch ontwikkelen en daarna een prachtige carriã£â¨re tegemoet gaan.
Spelers als van de Beek, Nouri, de Jong en Cerny zijn allen ook 19 en daarvan hebben we bij Ajax ook nog maar weinig gezien. Een speler als Meleg is ook gekocht en inmiddels weer afgeserveerd. Het is een normale gang van zaken, maar ergens leeft bij veel mensen blijkbaar het idee dat alle grote talenten in Nederland vanaf hun 17de/18de onafgebroken in de basis spelen en zich fantastisch ontwikkelen.

Kaputska is pas 19 jaar en volgens Rainieri gewoon nog niet klaar voor de Premier League. Hij is er pas net en moet gewoon nog wennen. Geen man overboord. Als hij echt zo goed is dan komt hij straks vanzelf bovendrijven.

29 november 2016 om 11:08

Nee, daar spelen spelers met gladde benen, handtasjes en zelfoverschatting

Huh was het niet een andere nlse club die achter hem aan zat? Feyenoord of zo? Ik kan me de interesse van Ajax niet herinneren.

29 november 2016 om 10:27

Feyenoord weet ik niet, Ajax had in ieder geval wel interesse in hem.

Vind het altijd wel mooi dat iedereen dan gelijk roept dat hij weg moet in zulk soort gevallen.. terwijl als hij vanaf het begin had gespeeld en hij had minder gepresteerd dan is het gelijk een flop..
Die jongen is 19 speelt nu voor een BPL team heel anders allemaal zijn tijd daar komt wel

29 november 2016 om 10:29

Zijn tijd zal vast nog komen, maar hij moet ook niet raar op kijken dat hij niet speelt. Als je voor zulke clubs kiest, in grote competities dan kun je niet verwachten dat je meteen iedere week speelt.

Daarom is het voor zulke jongens beter om in een lagere competitie te spelen, zoals de Eredivisie bijvoorbeeld, om ritme op te doen. Als ze echt goed blijken te zijn dan spelen ze toch hooguit maar twee seizoenen in bijvoorbeeld de Eredivisie.

Uiteraard snap ik wel dat dit makkelijk praten is, maar wel de realiteit denk ik.

Dat is de risico's bij de PL. Leicester city had ook getalenteerde spits kramaric in beschikking, maar hij moest ook voorrang verlenen aan vardy en okazaki. Bij southampton durfen ze meer jeugdelftal kans te geven of kaputska kon beter naar ajax gaan.

29 november 2016 om 10:25

Southampton heeft 1 van de beste jeugdopleidingen van Engeland, wat ten dele kwam door de voormalige regelgeving waarin clubs binnen Engeland alleen spelers aan mochten trekken die maximaal een uur van de club woonden. Southhampton heeft in hun regio weinig concurrentie, wat natuurlijk wel wat scheelt ten opzichte van een regio waarin meerdere grote clubs gevestigd zijn.

Qua jeugd valt het daar momenteel ook wel aardig mee. Ward Prowse is dit seizoen 18x binnen de lijnen gekomen, maar heeft in totaal qua minuten nog geen 10 volledige wedstrijden gespeeld. Buiten dat heb je Mcqueen, Target en Reed die allen 4x mee mochten doen.

29 november 2016 om 10:03

Er staat heel duidelijk in de tekst dat hij de duurste Poolse Tiener is. Milik is al geen tiener meer.

29 november 2016 om 10:31

Als je 19 bent ben je toch geen tiener meer? Dan ben je al volwassen

29 november 2016 om 10:38

Tot en met je 19de ben je tiener als je twintig ben ben je geen tiener mee.

29 november 2016 om 16:21

als je 11 bent dan ben je tiener en als je 19 bent ook..
vrij logisch toch?

Ik gok dat PSV wel geã¯nteresseerd zou zijn voor een huur in de winter. Staat te boek als een groot talent, maar de stap naar PL is natuurlijk ook niet misselijk.

Kan zo bij vijf tot tien clubs mee in Nederland of België. Zonde dat dit soort talenten wegkwijnen op de bank. Had veel beter naar Feyenoord of Anderlecht kunnen gaan.

30 november 2016 om 08:11

Als hij bij feyenoord of anderlecht met gemak mee kan, kan hij in principe toch gewoon bij alle clubs uit nederland en belgie goed spelen?

1 december 2016 om 00:34

Die kunnen hem natuurlijk niet betalen.

Jammer, dat hij naar deze ploeg verkast is. Kon toch beter voor een andere club spelen, die bekent staat voor het geven van kansen aan jongere spelers. Ben benieuwd, of hij zich hier uit kan vechten. Van de poolse coach, krijgt hij iederrgeval nog vertrouwen, maar of dat nog lang gaat duren...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren