Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dennis Bergkamp is glashelder over mogelijke terugkeer bij Ajax

Laatste update:

Dennis Bergkamp hoopt op den duur weer terug te keren in de voetballerij, zo geeft hij te kennen bij ESPN. De oud-aanvaller vertrok zes jaar geleden uit de technische staf van Ajax en verdween sindsdien van de radar. Een terugkeer in Amsterdam ziet hij niet voor zich.

"Gelukkig heb ik een lange tijd in het voetbal besteed dus ik weet dat ik dat heel leuk vind", vertelt Bergkamp. "Er is een periode geweest waarbij ik niet op de voorgrond te zien was. Op dit moment heb ik meer vrije tijd en ruimte. Ik ga kijken wat de toekomst gaat brengen."

Bergkamp weet wel hoe zijn ideaalplaatje eruitziet. "Ik heb altijd veel met jeugd gehad in combinatie met het topvoetbal, dus een soort brugfunctie zie ik wel zitten. Dat is geen sollicitatie, maar het is wel waar ik in de toekomst ergens zal belanden."

Wat Bergkamp betreft hoeft dat niet perse bij een Nederlandse club te zijn. "Ik heb ook een goede band met het buitenland en aardig wat connecties opgebouwd met mensen. Ik zie wel waar, wanneer en of het gebeurt."

Een terugkeer bij Ajax sluit Bergkamp uit. "Daar heb ik al voor een langere periode gewerkt. Dat is best succesvol geweest, maar abrupt geëindigd. Dat heb ik wel gehad. Om daar weer zo'n succesvolle periode te beleven moet er wel heel veel gebeuren."

Bergkamp heeft in zijn ogen al genoeg betekend voor Ajax. "Ik heb mijn bijdrage al geleverd door toen in te stappen en het radicaal om te gooien. Ik heb er tijd en moeite in gestoken, maar zie dat geen tweede keer gebeuren. Dat zal waarschijnlijk niet gebeuren. Dat kan ik wel uitsluiten."

Toch wil Bergkamp niet helemaal de deur dichtgooien. "Ik heb ook altijd geroepen dat ik geen trainer wilde worden, dat is ook wel gebeurd. Dat vind ik altijd moeilijk. Maar ik zie het niet gebeuren."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi, terug naar het tijdperk waar er steeds een zogenaamde Cruijff adept voor grote aankopen gaat liggen schiet Ajax niets mee op. Niet voor niets dat Ajax pas echt vooruit ging toen Bergkamp en Jonk vertrokken. Als pure spitsentrainer was hij welkom, maar die rol is hij te groot voor.

9 december 2023 om 16:27

Juist! Helemaal mee eens. Vanaf dat moment ging Overmars los en kwam het succes. Dat succes kwam niet door die ouderwetse visie die Jonk en Bergkamp hadden. Dat werkte vroeger maar in deze tijd ga je daar niet mee groeien. Alleen gaan we wel weer die kant op vrees ik.

9 december 2023 om 16:34

Ik denk juist dat een mix goed is. En om die balans goed te hebben heb je 2 visies nodig die op elkaar aansluiten. Zoiets als je vader en je moeder. Hard en zacht. Dat zou dus af moeten hangen van mensen met diezelfde liefde voor Ajax die elkaar scherp houden. Cruijf zijn visie was talenten met een paar topvoetballers en dat is juist waar Ten Hag de vruchten van heeft mogen plukken. Tadic, Blind en Zyech waren de topvoetballers waar de talenten zich aan op konden trekken. En die talenten zijn mede door Bergkamp opgeleid.

Denk ook dat het beter is als Bergkamp niet terugkeert bij Ajax. Bij iemand als Jonk heb ik nog een beetje een 50/50 gevoel, maar bij Bergkamp heb ik wel het gevoel dat hij beter niet terug kan keren. Bij namen als Bergkamp, van Basten en Robben (al heeft die voor zover ik weet nog geen officiële functie bij een professionele voetbalclub gehad) heb ik altijd hetzelfde idee: zijn allemaal heel fanatiek of heel goed en van een zeer hoog niveau voetballers geweest, waardoor ze spelers anders gaan beoordelen. Je moet natuurlijk als club altijd voor mensen gaan die het hoogst haalbare willen bereiken en dat hebben deze drie ook, maar tegelijk hebben ze het probleem dat ze het moeilijk accepteren als een speler iets niet kan of doet zoals zij willen. Dat hebben met name Bergkamp en van Basten, bij Robben moet dat uiteraard blijken.

Bij Bergkamp komt er dan ook nog bij dat hij best wel een dominante rol in het beleid of iets dergelijks zal willen hebben.

Nouja, er is vast ruimte bij Volendam. Is ook id buurt

Beter ook, wilde in een rol waar hij vooral geen verantwoordelijkheid kreeg. Dat gaat niet. Laat m lekker bij balopdak united de 10 en 6 vertellen hoe het moet…. Beetje een fl@pdr0l hoor die Bergkamp.

10 december 2023 om 03:12

Dennis Bergkamp een flapdrol noemen en het niveau balopdak United toedichten. Juist ja.

11 december 2023 om 08:06

Zie niet in wat daar mis mee is. Als ze zo'n grote naam bent, ik zeg niets over z'n voetbal kwaliteiten, en je wil wel bij Ajax een rol spelen maar geen enkele verantwoordelijkheiud maar wel inspraak/van belang zijn dan ben je dat idd. Mag van mij ook pannnekoek zijn maar die titel was al vergeven aan een andere grootheid. Nogmaals, als je lekker ontspannen, zonder druk, een beetje met spelers wil werken moet je niet bij Ajax zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren