Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Crysencio Summerville ligt goed in de markt: ‘8 topclubs staan in de rij’

Laatste update:

Arsenal, Chelsea, Liverpool, Tottenham Hotspur, West Ham United, Atlético Madrid, Bayer Leverkusen en FC Porto volgen Crysencio Summerville op de voet. Volgens het Britse HITC is de kans groot dat de 22-jarige aanvaller van Leeds United na dit seizoen voor een andere club speelt. Summerville ligt op Elland Road nog tot medio 2026 vast.

Summerville is bij Leeds United bezig aan een uitstekend seizoen. De Rotterdamse buitenspeler speelde in 2023/24 al 40 officiële wedstrijden namens the Whites, waarin hij goed was voor 18 doelpunten en 9 assists.

Zijn ontwikkeling is binnen Engeland niet onopgemerkt gebleven. Zo zouden Arsenal, Chelsea, Liverpool, Tottenham Hotspur én West Ham United geïnteresseerd zijn in Summerville.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Met Leeds United maakt de rechtspoot overigens ook een goede kans om terug te keren in de Premier League, daar het elftal van manager Daniel Farke momenteel op de tweede plaats staat in de Championship. Die eindklassering zou voldoende zijn voor directe promotie naar het hoogste niveau.

Summerville kan er volgens journalist Graeme Bailey ook voor kiezen om zijn carrière te vervolgen buiten Engeland. Zo staat de Nederlandse jeugdinternational hoog op het lijstje bij Atlético Madrid, Bayer Leverkusen en FC Porto.

Transfermarkt schat Summervilles huidige marktwaarde op 18 miljoen euro, al gaat Leeds United vermoedelijk een stuk hoger in de boom zitten. De Britse volksclub hoopt volgens Bailey zelfs dat Summerville bereid is om zijn contract te verlengen. De buitenspeler zelf lijkt daar weinig voor te voelen.

Na vier jaar in Leeds is Summerville toe aan de volgende stap in zijn carrière. The Whites namen de pijlsnelle aanvaller in 2020 voor slechts 1,5 miljoen euro over van Feyenoord, waar hij nooit een wedstrijd in de hoofdmacht speelde. Sinds zijn komst speelde Summerville 80 wedstrijden voor Leeds United, waarin hij goed was voor 22 doelpunten en 11 assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Tussenstappem zo belangrijk niveautje lager maar presteren en er is perspectief.

6 april 2024 om 11:01

Championship is beter dan 75% van de ED

6 april 2024 om 11:08

Nee dat is het niet.
Goed onderbouwd he?

6 april 2024 om 11:13

Dat is het wel DrentheTwente. Het is me opgevallen dat veel mensen zijn prestaties bagatelliseren omdat hij het enkel in de 'Championship' toont. Nou de Championship is een competitie met een moordende tempo en veel fysiek geweld. Spelen ook 46(!) wedstrijden in een seizoen. Afgelopen jaren ook veel jongens voor grof geld transfers gemaakt naar de PL of buitenlandse competities en presteren daar ook (Watkins, Akpom, Eze, Bowen, spits van Sporting).

Als je je laat zien in de Championship is de kans groot dat je ook meekan in de hoogste competities.

Leicester City maakt het een PSV gewoon lastig. Hebben we ook toendertijd gezien in de Conf. League.

6 april 2024 om 11:30

Het moordende tempo en fysiek geweld is in mijn ogen vergelijkbaar met de speelwijze van veel teams in Ligue 1, namelijk in opportunisme zsm naar de 16 van de tegenstander komen.

In Nederland word gekozen voor opbouwen, voetballend de tegenstander uitlokken en met verzorgd spel een aanval opzetten.

Dat optie 1 er meer spectaculair uitziet dan optie 2 lijkt me logisch, echter is dit geen indicatie van het niveau nogmaals, in mijn ogen.

Alleen op fysiek gebied zijn teams in de Championship vaak beter dan eredivisie teams, qua voetbal vind ik echter dat je niet kan zeggen dat het daar beter is dan 75% van de eredivisie, maar dit kan goed te maken hebben met de manier waarop ik voetbal graag zie, dat laat ik in het midden.

6 april 2024 om 11:34

Dan moet je echt nadenken wat je zegt.. buiten de top 5 . Zou geen enkel nl ploeg mee kunnen doen in deChampionschip.. zie je het al voor je. Almere vs QPR. Volendam vs leeds.. nec vs Blackburn... Southampton vs eagels....dan heb het niet eens over de tv gelden en marktwaarde van spelers....

6 april 2024 om 11:47

Aanvulling op me reactie : Kijk voor de grap even welke ploegen er in de Championship spelen.. en vergelijk dat met 75 procent van de eredivisie...Jij meld het mischien bekomt door de manier waarop jij voetbal bekijkt..Ik beleef voetbal.., passie strijd..volle stadions.. dat is beleving.Is dit onderbouwing genoeg voor je... Dat wilde je.. jij geeft een mening... En anders mag onderbouwen waarom 75 procent van de CS. Niet beter is dan de eredivisie.ik wacht in spanning...

6 april 2024 om 11:58

Championship is hard werken door veel rennen en beuken. Technischvaardige teams tikken deze ploegen wel weg, puur op basis van inzicht en spelsnelheid.

6 april 2024 om 12:03

Nou geloof ik wel dat enkel de top 5 van de Eredivisie het hoofd boven water kan houden in de Championship. Ploegen als Excelsior hebben het al lastig op het derde Engelse niveau

6 april 2024 om 12:16

PRECIES.. de stelling was 75 procent van de Championship is beter dan de ED..
Dat was de stelling.. en ja dat is dus zo.

6 april 2024 om 12:19

Die hebben we niet in Nederland.. technische vaardige ploegen buiten de top 5.. zie puur en alleen de stelling ..

6 april 2024 om 12:25

Toch vraag ik mij af of de nummer laatst van de Championship beter is dan onze nummer 6,7 en 8.

6 april 2024 om 12:31

Als je je dat al moet afvragen..zonder zeker te weten.. zegt het toch al genoeg.. de vraag stellen is de vraag beantwoorden.... Vergelijk de nr 6 van de ED.. net de nr 6 van de Championship enz.. in zie helaas bijvoorbeeld Nec nr 6 volgens mij.. niet winnen tegen Leicester City..

6 april 2024 om 12:50

Als jou redenering is dat het door passie strijd en volle stadions komt, betekend dat dan ook dat de competities in met name Zuid-Amerika beter zijn dan bijvoorbeeld een premier league?
Ik het het over het voetbal, niet over het totaal pakket met televisie gelden etc. Je kan met namen gaan strooien van clubs die idd meer aanzien hebben dan het overgrote deel van de clubs in NL, maar dat is geen indicatie van het niveau van voetbal van die club op dit moment, een NEC - Blackburn bijvoorbeeld zou ik vandaag de dag mijn geld op NEC zetten.

6 april 2024 om 12:59

Championsship komt strategisch niet eens een millimeter in de buurt van de Eredivisie. Het zijn allemaal houthakkers die weinig spelinzicht hebben en het moeten hebben van afstandschoten, lange ballen, corners of vrije trappen. Zelfs onze degradatie kandidaten spelen 4-3-3. Eredivisie presteert met minder materiaal 5x beter dan championship clubs. Kijk naar een GAE of Sparta. Championsship zijn allemaal rejects man, een talentje uit de Eredivisie Zian Flemmings schoot ze in 1 seizoen allemaal aan gort. Als je 5 leuke spelers van Fortuna, Excelsior,GAE,NEC, Volendam etc. gaat halen dan eindigen ze ieder seizoen in de top 3. Waar heb je het over?

6 april 2024 om 13:13

@Rado55
Leicester staat 1e en niet 6e in de CS. Norwich staat als t goed is 6e. Ik volg de championsship op een afstandje mee vanwege Sunderland maar de grote middenmoot en het stuivertje wisselen steeds van positie maakt de competitie onvoorspelbaar en toch best prestigieus. Verliezen is zakken en winnen is stijgen. Denk dat alles onder Utrecht daar niet goed mee om kan gaan. Top 6 van de CS zijn ook nog eens teams die prima onderin de PL kunnen bungelen. Plus deze clubs hebben wat meer centen te besteden.

6 april 2024 om 13:30

De kwaliteit van de Championship wordt hier inderdaad wel echt overdreven. Bij een doeltrap in de Championship staan ze bijna met z’n allen in de middencirkel en is het aan de beren van verdedigers om de bal weg te werken. Het spel in de Eredivisie is compleet anders. Natuurlijk lopen er in de championship ook goede spelers, maar je kunt er niets van op aan of zij in dat anti-voetbal echt hun kwaliteiten kunnen laten zien.

6 april 2024 om 14:03

Bovendien is Leicester vorig jaar gedegradeerd en krijgen ze minimaal 40 miljoen pond mee vanuit de Premier League in het eerste jaar ter compensatie. Tel daar een regulier budget bij op en ze hebben een budget dat in de buurt komt van PSV en Feijenoord. Zelfs het 2e jaar in de championship krijgen ze nog iets van 20 miljoen pond compensatie.

Dus nogal wiedes dat een Leicester beter is dan onze top 3. Alles onder de top 5 is echt niet zo bijzonder en is echt niet veel beter dan een NEC of Utrecht.

6 april 2024 om 18:53

Vorig jaar bij qpr swansea geweest met kenneth paal en joel piroe. Sorry het tempo was niet zo hoog als men zegt intensiteit en tactiek ook karig er zijn uitzonderingen in die competitie maar om te zeggen dat hij veel beter is dan de eredivisie dat denk ik niet.

Van Liverpool weet ik dat zij al enige tijd interesse hebben. De rest is nieuw voor mij. Zou wel uitstekend bij zowel Liverpool als Arsenal passen. Denk ook niet dat hij nog langer bij Leeds onder contract zal staan. Die is weg na de zomer..

6 april 2024 om 11:37

Waarom zou hij bij Arsenal passen? Summerville komt bij leeds vooral vanaf links en daar heeft Arsenal Martinelli en Trossard.

6 april 2024 om 11:46

En bij Liverpool is de concurrentie met Diaz, Jota en Gakpo ook niet mals. Lijkt me beiden geen goeie stap voor hem.

Het is wel fijn om te weten dat het NL-elftal binnenkort weer een echte rechtsbuiten heeft. Hoeven we uit pure armoede Xavi of Reijnders daar niet meer neer te zetten. En kunnen we die dropsleutel Berghuis thuislaten waar hij wel gekoesterd wordt.

6 april 2024 om 11:07

Deze jongen komt bij Leeds alleen maar vanaf links

6 april 2024 om 11:07

Malen, dat is onze nummer 1 op rechtsbuiten voor mij.

6 april 2024 om 12:05

Frimpong kan ook rechtsbuiten. Is geen vaste positie, maar is in mijn optiek na Malen wel de nummer 2 op die positie.

Als een fervente championship volger: Hij beleeft een super seizoen met Leeds. Komt bijna altijd van linksbuiten (soms nummer 10). Een geweldige ontwikkeling heeft hij doorgemaakt de afgelopen seizoen(en). Wat mij betreft mag hij gewoon geselecteerd worden voor het Nederlands Elftal. Maar zal wel niet met Koeman aan het roer. We hebben naar mijn mening fris bloed nodig.

Heel explosief en vooral een creatieve speler. Beetje vergelijkbaar met Noa Lang en Xavi Simons, al vind ik dat Summerville meer potentie en rendement heeft dan Lang.

Helemaal niet gek dat er topclubs op de loer liggen voor hem. Zaak voor hem om een verstandige keuze te maken met speelminuten en met beide benen op de grond staan, hij kan (in de toekomst) van veel waarde zijn voor Nederlands Elftal.

6 april 2024 om 15:20

Zou leuk zijn als jullie weer terugkomen! Samen met Pompey en dan eventueel Bolton zijn er weer 3 traditierijke clubs in de Championship. Summerville doet het erg goed en zou mooi zijn als Leeds en Ipswich 1 en 2 worden

Zou een Xavi Simmons route niet wat zijn, één, twee jaartjes PSV, lekker champions league spelen én meedoen om het kampioenschap en dan lekker door? Zou wel goed zijn voor zijn kansen in het NL elftal!

6 april 2024 om 11:34

Dat heeft hij nu soort van gedaan in de championship, maar hij moet niet naar een topclub gaan in Engeland. Een middenmoot club in Engeland zou goed zijn die bij zijn speelstijl past

Ga je toch denken over die beslissing van Feyenoord destijds om zijn contract te laten ontbinden(?). Zou in vervolg eerder kiezen voor de Greenwood-tactiek, verhuren en wellicht nog kunnen doorverkopen met clausule.. haha toch gek, mooie speler uit eigen jeugd door 1 bizarre incident wegsturen, etisch vast wel terecht ook.

Leao naar PSG, Summerville en Zirkzee naar Milan.

De genoemde clubs lijken me nu niet de juiste stap, hij moet naar een club waar hij de nummer één zal zijn op zijn favoriete positie.

Ik vind het moeilijk om te zeggen wat ik nu de ideale vervolgstap vind voor Summerville. Ik zou het wel onverstandig vinden om meteen naar de absolute wereldtop te gaan omdat ik denk dat hij elke week in de basis hoort te staan. Een stapje net onder de wereldtop zou ideaal zijn. Jammer dat Leverkussen zonder links en rechtsbuiten speelt ik had wel willen zien hoe hij rendeert onder Xabi Alonso.

2 conclusies kan ik wel trekken.

Het is een schande dat deze jongen tot nu toe nog compleet genegeerd is door Koeman. Summerville heeft het niveau voor het EK.

Arne Slot zal op zoek moeten naar een andere vleugelaanvaller. Zijn gedroomde aanwinst summerville is definitief onhaalbaar. ( voor zover dat al niet het geval was.

6 april 2024 om 12:25

Nou ja hij speelt ook gewoon niet op het hoogste niveau. Laatst moest leeds tegen chelsea in de fa cup, maar toen deed hij maar kort mee. Dat was anders een mooie test geweest voor hem en een beoordelingsmoment voor Koeman

6 april 2024 om 12:41

In de laatste selectie werden Gakpo, Depay & Xavi simons opgeroepen voor plekken waar hij evt. ook kan spelen. Dan snap ik wel dat Summerville af valt. Als je een traditionele 4-3-3 speelt en meer buitenspelers oproept dan kan die er wel bij zitten maar dan moet die de voorkeur krijgen boven Lang & Bergwijn wat op dit moment prima zou kunnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren