Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Crysencio Summerville schittert opnieuw en bezorgt Leeds United belangrijke zege

Laatste update:

Crysencio Summerville was maandagavond andermaal belangrijk voor Leeds United in het gewonnen uitduel met Middlesbrough: 3-4. De 22-jarige Rotterdammer was in het Riverside stadium goed voor twee doelpunten en een assist, waardoor the Whites mogen blijven dromen van de Premier League.

Bijzonderheden:


Summerville was maandagavond de enige Nederlander in de basiself van Leeds United. Joël Piroe kwam een kwartier voor het laatste fluitsignaal als invaller binnen de lijnen, terwijl Pascal Struijk kampt met een liesblessure. Bij Middlesbrough stonden Anfernee Dijksteel en Rav van den Berg aan de aftrap.

Summerville maakte zijn eerste doelpunt, de 1-1 van Leeds United, na een klein kwartier vanaf de strafschopstip. Vervolgens gaf hij met een briljante steekbal een heerlijke assist bij de 2-3 van Wilfried Gnonto. Summerville bekroonde zijn wedstrijd met een fraai doelpunt. De Rotterdammer krulde na een uur op karakteristieke wijze de 2-4 binnen. Na afloop werd de Nederlandse jeugdinternational uitgeroepen tot Sky Sports Player of the Match.

De cijfers van Summerville op het tweede niveau van Engeland zijn indrukwekkend. De pijlsnelle buitenspeler kwam in alle competities al 3.488 minuten in actie namens Leeds United, verdeeld over 44 optredens. Daarin was hij goed voor twintig doelpunten en 10 assists. Op Elland Road ligt hij nog tot medio 2026 vast.

Door de zege staat Leeds United (90 punten) momenteel op de tweede plek in het Championship, met een punt minder dan Leicester City (91 punten), dat wel nog een wedstrijd tegoed heeft. Ipswich Town (89 punten), dat eveneens een wedstrijd minder speelde dan Leeds United, is ook nog in de race voor directe promotie.

Middlesbrough - Leeds United 3-4


7’ 1-0 Isaiah Jones (assist: Emmanuel Latte Lath)
14’ 1-1 Crysencio Summerville (penalty)
18’ 1-2 Patrick Bamford (assist: Junior Firpo)
30’ 2-2 Emmanuel Latte Lath (assist: Finn Azaz)
39’ 2-3 Wilfried Gnonto (assist: Crysencio Summerville)
61’ 2-4 Crysencio Summerville (assist: Junior Firpo
87’ 3-4 Emmanuel Latte Lath (assist: Alex Gilbert)

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuke cijfers voor Summerville! Benieuwd of hij Leeds trouw blijft of dat er andere PL clubs aankloppen volgend seizoen.

23 april 2024 om 09:49

Ik denk dat dit heel erg zal afhangen of Leeds wel of niet gaat promoveren. Ze hebben het in ieder geval niet in eigen hand. Althans, Directe promotie hebben ze niet in eigen hand. De play-offs uiteraard wel.

23 april 2024 om 10:01

Dat is waar, maar Ipswich heeft twee redelijk zware uitwedstrijden op een rij voor de boeg.
Zal in ieder geval uitermate spannend worden!

23 april 2024 om 10:15

Ipswich heeft op papier inderdaad een moeilijker programma, maar de Championship blijft een competitie die lastig te voorspellen is. Persoonlijk hoop ik wel dat Leeds terugkomt in de Prem.

Goede speler. Lekkere steekpass ook weer. Die ballen zien zelfs veel professionele spelers niet. Toch altijd jammer van dat juichen met het vingertje. Tenzij iemand me kan verlichten en vertellen dat hij dat doet voor een goed doel (zoals Memphis met zijn vingers in zijn oren).

23 april 2024 om 10:02

Wat bedoel je precies met “zelfs professionele spelers”? Wat is Summerville in jouw ogen?
Wellicht bedoelde je het niet zo, maar jouw reactie is echt een grove belediging naar Summerville toe.

23 april 2024 om 10:13

Is juist een compliment. Zelfs meerdere profs doorzien dit niet, dus is het extra knap.

23 april 2024 om 10:13



Nee hoor. Ik begrijp waar je heen wil, maar ik verwees niet naar Summerville met 'professionele spelers' alsof hij dat zelf niet is. Ik wilde aangeven dat zelfs veel professionele spelers deze bal niet hadden gegeven. Summerville, óã³k een professionele speler, dus wel. In deze reactie ga ik er vanuit dat Summerville niet met een amateurcontract speelt. Een grove belediging zou ik de reactie dus niet willen noemen!

Edit: wat Oenieboy zegt!

23 april 2024 om 10:21

Ah ok, dan heb ik het verkeerd gelezen. Ik vind deze jongen juist een goede prof, heeft dit seizoen geweldige cijfers voor een buitenspeler!

23 april 2024 om 13:49

Mooie pass. Stond wel ruim een meter buitenspel…

Over in vorm zijn gesproken. Erg leuk voor Summerville. Had eerlijk gezegd niet verwacht dat hij dit niveau zou kunnen halen. Hoop dat hij een verstandige keuze maakt voor de toekomst. Hij moet wel blijven spelen namelijk en niet zoals zo velen weer ergens bij een grote club op een zijspoor belanden.

Knap hoor! Gaat echt spannend worden wie er direct gaan promoveren. De gene die het niet haalt moet dit snel verwerken om alsnog via de Playoffs het af te gaan dwingen.

Gezien de beschikbare opties, logische kandidaat voor Oranje toch?

23 april 2024 om 10:33

Ja, kan mooi samen spelen met Dallinga, Van de Boomen en Spierings.

Zullen we even kijken hoe hij het straks doet op het hoogste niveau?

23 april 2024 om 12:02

We hebben gewoon geen goede rechtsbuiten opties dus ik snap de roep om summerville absoluut. Hij deed het in de prem al aardig toen ze degradeerden.

Zie toch graag jongens als hem, zirkzee en dallinga wat meer kansen krijgen voor oranje. Wie weet kan Piroe zelfs gaan verassen.

23 april 2024 om 12:16

We hebben inderdaad geen goede rechtsbuitens, op Malen na.

Echter speelt Summerville dit seizoen op linksbuiten en doet het daar fantastisch. Het zou al bijzonder zijn om Summerville op te roepen terwijl die in de championship speelt. Maar om hem dan ook nog op te roepen voor de rechtsbuiten positie wordt helemaal gekkenwerk.

Denk overigens dat, indien hij een goede vervolgstap maakt, hij een vaste klant van oranje kan worden. De jongen heeft veel potentie!

23 april 2024 om 12:48

Simons kan je daar ook neerzetten hoor!

23 april 2024 om 12:28

Naja Piroe had de laatste 2 seizoenen ook zulke statistieken maar dat is toch ook geen wereldspits. Eerst maar eens kijken hoe ie het op een hoger nivo doet

Het is altijd wachten of dit soort spelers meekunnen in de top. Blijf er bang voor. Hoop dat hij middenmoot/subtop kiest ipv echte top

23 april 2024 om 12:47

Wat mij het beste lijkt voor hem is dat Leeds promoveert en nog een jaar bij Leeds voetballen in de BPL.
Bij bescheiden teams val je sneller op, ben er van overtuigd dat de subtop na volgens seizoen voor hem in de rij staat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren