Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hevige speculaties bij RTV Oost: ‘Gevoel zegt dat hij vertrekt bij FC Twente’

Laatste update:

Thijmen van Wissing kijkt er niet raar van op als FC Twente komende zomer afscheid neemt van Sem Steijn. De aanvallende middenvelder begon voortvarend aan het seizoen, maar is na de winterstop amper op stoom gekomen.

"Mijn gevoel zegt dat hij deze zomer verkocht gaat worden", begint Van Wissing in de podcast De Oosttribune van RTV Oost. Steijn staat dit seizoen op dertien goals en twee assists in de Eredivisie.

Jan van Staa zou een verkoop ook niet raar vinden. "Dat is toch logisch? Als je zijn cijfers ziet als aanvallende middenvelder. In de 2. Bundesliga zoeken ze dit soort jongens aan de lopende band. Loopvermogen, scorend vermogen. Je ziet hem elk jaar beter worden."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Nico Wantia denkt niet dat de 2. Bundesliga interessant is voor Steijn. "Waarom zou hij daar naartoe gaan als hij met FC Twente de Champions League in kan?"

Van Staa doelt vooral op het financiële plaatje, daar de clubs in de (top van de) 2. Bundesliga soortgelijke salarissen betalen als FC Twente. "In de begroting zouden ze hem wel kwijt kunnen", aldus de oud-trainer.

Van Staa weet ook wel waar de kracht van Steijn niet ligt. "In de korte combinatie is hij niet zo sterk. Maar hij moet meer vanuit de tweede lijn schieten. Dat heb ik laatst ook tegen hem gezegd."

Steijn werd in de zomer van 2022 door FC Twente overgenomen van ADO Den Haag, dat hem transfervrij zag vertrekken. Na bijna twee volledige seizoenen in Enschedese dienst staat de teller op 73 wedstrijden, waarin hij 21 keer scoorde en 4 keer aangever was.

Doet FC Twente er goed aan om Sem Steijn te verkopen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Drop je voorspellingen ??
Reacties

Is vervangbaar maar tevens ook zeer bruikbaar.
Ik zou hem alleen verkopen voor een bruikbaar bedrag
Wellicht dat hij geluk heeft dat er een laagvlieger Bundesliga hem polst.

Wil hij grotere stappen maken, zal hij echt een seizoen constant moeten presteren.

2 mei 2024 om 21:44

Niet alleen dat, maar hij zal zich drastisch moeten verbeteren aan de bal. Hij moet het volledig hebben van zijn gevoel voor ruimte en zijn schot. In een top competitie gaat alles sneller en op een (veel) hoger niveau. Voetballend is hij in de Eredivisie eigenlijk al behoorlijk beperkt, laat staan in een grote competitie.

Bij Oost is het wel echt schieten vanuit de heup. Een gevoel dit en een gevoel dat. Denk dat Steijn niet gaat vertrekken. Denk dat hij na een écht goed seizoen voor een hoger bedrag naar een beter aangeschreven club kan. Je moet ook niet teveel spelers in één zomer laten vertrekken.

Heel hard gezegd is dit ook geen geweldige speler. Het is zo'n typische aanvallende middenvelder zoals we ze tegenwoordig kennelijk opleiden; aan de bal behoorlijk matig, maar een goed gevoel voor diepte wetend waar de bal gaat komen en een goed schot. In de Eredivisie of soortgelijke competities schieten dit soort jongens er wel meer dan 10 in, maar je merkt toch wel dat ze nagenoeg altijd verzuipen in top competities. Til, Van De Beek (is wel beter aan de bal), Klaassen, Flemming, Vlap (in z'n Heerenveen-tijd) en nu dus Sem Steijn. Het zijn geen exacte kopieen van elkaar, maar dat hebben ze allemaal gemeen.

Hij is dan ook niet onvervangbaar, dus als je er een mooie som voor kunt krijgen, moet je dat niet nalaten. Weghorst aantrekken, Van Wolfswinkel behouden en een goede linksbuiten halen en je compenseert dat rendement ruimschoots. Bovendien ga je er op andere aspecten flink op vooruit, want als Steijn niet scoort, heb je ook werkelijk niets aan hem. Met alle respect uiteraard, want hij is wel degelijk belangrijk (geweest) en ik zou het ook niet per se erg vinden als hij zou blijven.

2 mei 2024 om 22:01

De daling in z’n rendement na de winterstop kun je ook niet los zien van het vertrek van ugalde. Door zijn manier van spelen hield hij altijd 2 man bezig waardoor er ruimte ontstond vond steijn, die daar inderdaad heel goed gebruik van kan maken. Met Van Wolfswinkel is dat toch heel anders, en dat komt met name door de karige kwaliteiten aan de bal van Steijn. We tellen wel eens zijn balcontacten, dat zegt eigenlijk wel genoeg, soms zie je hem een half uur niet.

2 mei 2024 om 22:05

Maar dat is toch echt het probleem voor Steijn zelf. In het buitenland zal hij het ook veelal zelf moeten doen. Dan blijft er ook wel heel erg weinig over. Ik vind het een hele sympathieke knaap en gun hem de wereld, maar als je er een mooi bedrag voor kan krijgen, moet je dat gewoon niet nalaten.

3 mei 2024 om 05:03

Mag verwijderd worden.

Leuke momentenspeler met scorend vermogen, maar als er een paar miljoen op tafel komt: verkopen. Met Vlap heb je op 10 meer 'voetbal'. En ook Taha kan daar spelen.

2 mei 2024 om 21:50

Vlap mag (of liever moet) je ook verkopen.
Na 3 jaar eigenlijk nooit iets laten zien terwijl hij wel zo’n beetje je topverdiener is.
Hij heeft nu ook nog wat waarde dus dan kan je er ook nog iets aan (terug)verdienen.

2 mei 2024 om 22:08

Maar wie gaat een relevant bedrag bieden voor een aanvallend ingestelde speler die hooguit drie doelpunten per seizoen maakt in een middelgrote competitie? Die zie ik eigenlijk alleen transfervrij vertrekken als z'n contract afloopt.

Dat is ook wel het probleem. Hij verdient te veel om als back-up te gebruiken, maar hij is niet goed genoeg voor de basis. Stel dat Steijn verkocht wordt, dan mag ik hopen dat ze op zoek gaan naar een betere 10. Ik denk sowieso dat je hoger moet mikken dan zowel Steijn als Vlap als je iets wilt uitrichten in de poulefase van de EL.

2 mei 2024 om 23:39

Vlap speelde toen hij volledig fit was prima. Nu een seizoen vanaf de linkerflank is het behelpen. Geef hem de kans als aanvallende middenvelder en het kan heel goed uitpakken. Ben ik van overtuigd.

3 mei 2024 om 05:09

@92643 Vlap op 10 prima? Houd nu snel op. Hij heeft 2 jaar op 10 gestaan en daar waren zijn cijfers net zo dramatisch als dit jaar op linksbuiten. Vlap is een one season wonder gewest bij Heerenveen. Jan Streuer heeft wonderen verricht, maar Vlap is de grootste miskleun van hem. Een half miljoen salaris voor iemand die nauwelijks goals en assists levert. Vergelijk zijn cijfers eens met Rots, Steyn en van Wolfswinkel. Om te janken zo slecht.

Ik denk dat Sem Steijn en in mijn ogen terecht zeer teleurgesteld is in het wisselbeleid van deze trainer! In de tweede seizoenshelft wordt hij constant rond minuut 65/70 gewisseld juist dan ontstaan er ruimtes waar hij van zou kunnen profiteren want hij is conditioneel ijzersterk.iedere keer mag Vlap blijven staan terwijl daar juist dan het beste vanaf gaat. Ik denk dat Sem rustig middenmoot Bundesliga kan spelen en dat is hem gegund!

2 mei 2024 om 22:56

Dat is wel heel erg simpel gesteld. Als je in iedere wedstrijd de eerste 60 a 70 minuten onzichtbaar bent, is het eigenlijk een klein wonder dat je er nog staat.

Daarnaast: Als Steijn niet scoort, speel je ook direct met 10 man. Aan de bal voegt hij gewoon niets toe en zonder bal is hij ook niet de man die de verdediging afjaagt. Dat doet Van Wolfswinkel beter dan hij.

Vlap rendeert totaal niet, maar voegt aan de bal in ieder geval nog iets toe. Ik zou Vlap uiteraard niet op 10 zetten, maar als Steijn niet scoort, zou ik hem uberhaupt niet opstellen. Vlap kun je in ieder geval nog opstellen als hij niet scoort. Die voegt aan de bal nog iets toe.

En nee, Steijn kan de Bundesliga niet aan. Til was een stuk verder en kwam er ook totaal niet aan te pas. Steijn is aan de bal gewoon te beperkt. Daar kom je nog mee weg in middelgrote competities, maar in top competities moet je simpelweg completer zijn dan een leuk schot en een gevoel voor diepgang.

Het is in ieder geval heel erg duidelijk dat men hem weinig heeft zien spelen. Ze zoeken even op wat z'n rendement is en omschrijven z'n hele speelstijl op basis daarvan... Dat is ook bij jou zeer duidelijk...

7 mei 2024 om 09:33

Ik ben woonachtig in Denhaag en heb daar in de buurt mijn werk.ondanks dat ik fan van Ajax ben en een seizoenkaart bij Sparta neem ik ook regelmatig op uitnodiging van klanten of zelfs spelers plaats in het ADO stadion en heb ik Sem regelmatig zien spelen live in de KKD. Dat deed hij zo goed dat als ik nu een wedstrijd van Twente op de TV of in het Sparta stadion bekijk ik altijd speciaal op hem let. Er is er werkelijk niet een op het middenveld die fitter lijkt te worden naarmate de tijd verstrijkt maar Sem heeft dat wel. Werkt zich een slag in de rondte en zoals iedereen dacht dat de stap van KKD naar Twente te groot zou zijn zo denk jij nu dat de stap naar de Bundesliga te groot is en ik denk dat dat weer geruisloos zal gaan. Niet in de top dat ben ik eens maar subtop /midden zie ik hem zo meedraaien.

Heerlijke onbevangen speler die ik zeker op termijn zie aanhaken bij de top 3. Gaat veel dreiging van hem uit. Met de juiste spelers en begeleiding kan hij nog stappen maken.

2 mei 2024 om 23:37

Bij een goed bod mag hij naar Rotterdam. En ik gun Feyenoord weinig, dus dat zegt geneoeg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren