Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Milan van Ewijk diep onder de indruk van landgenoot: ‘Hij is buitengewoon goed’

Laatste update:

Crysencio Summerville is bezig aan zijn laatste maanden bij Leeds United in het Championship. Die conclusie trekt landgenoot Milan van Ewijk, speler van Coventry City, in een uitgebreid interview met Voetbal International. De 23-jarige vleugelverdediger speelde vorige week tegen Summerville (2-1 winst) en is groot fan van de Rotterdamse buitenspeler.

Van Ewijk speelde samen met Summerville in de jeugdopleiding van Feyenoord, waarna hij hem bij ADO Den Haag opnieuw tegenkwam. Ook speelde het duo gezamenlijk een aantal jeugdinterlands namens Jong Oranje.

Tijdens het thuisduel met Leeds United stond Van Ewijk plotseling tegenover zijn vriend. “Op dit moment ben ik gewoon rechtsback, maar omdat onze rechtsbuiten, Tatsuhiro Sakamoto, geblesseerd is geraakt, sta ik soms verder naar voren. Tegen Leeds United stond ik vorige week rechtsback omdat het mij beter lag om tegen Crysencio Summerville te spelen.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Van Ewijk speelde een goede wedstrijd en wist zich prima staande te houden, maar is alsnog diep onder de indruk van Summerville. “Die man is echt buitengewoon goed, dat is niet normaal. Hij is de beste vleugelaanvaller in het Championship. Mensen beginnen eindelijk te zien hoe goed hij is. Hij staat in mijn top drie van beste linksbuitens die ik ben tegengekomen en hij staat op nummer één.”

“Hij laat zien dat hij een Premier League-speler is”, gaat Van Ewijk verder. “Hij gaat een stap maken, dat kan niet anders. Dat moet hij aankunnen.” Summerville ligt nog tot medio 2026 vast bij Leeds United en is volgens Transfermarkt inmiddels 18 miljoen euro waard.

Van Ewijk legt in zijn interview ook uit hoe hij Summerville bestreden heeft. “Om tegen hem te staan is een leuke uitdaging. Van tevoren heb ik beelden bekeken op YouTube en op de wedstrijddag heb ik video’s gezien om hem zo goed mogelijk te analyseren. Ook al kan ik hem rustig houden, je weet dat hij aan één moment genoeg heeft om gelijk zo veel ruimte en dreiging te creëren.”

Hoewel het reguliere seizoen nog niet voorbij is, werd Summerville onlangs verkozen tot Speler van het Jaar in het Championship. De pijlsnelle rechtsbuiten speelde dit seizoen al 43 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor 18 doelpunten en 9 assists. Van Ewijk mag ook trots zijn op zijn debuutseizoen bij Coventry City. De Amsterdamse vleugelverdediger speelt vrijwel alles en was in 44 wedstrijden goed voor 2 doelpunten en 5 assists.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Blijf het jammer vinden dat PSV niet voor hem is gegaan. Had Teze naar het centrum gekund en dan had het nog beter gestaan.

19 april 2024 om 23:23

Summerville is te goed voor PSV en volgens mij zou ie eerder terug gaan naar Feyenoord

19 april 2024 om 23:27

Hij heeft het over Van Ewijk : )

19 april 2024 om 23:28

Hij bedoelt van Ewijk…

20 april 2024 om 10:20

Waaruit blijkt dat Summerville te goed is voor psv? Dat lijk mij namelijk onzin. Akpom schoot ook de Championship aan gort, maar mag nu af en toe opdraven bij ajax. En vorige jaar liep Xavi rond bij psv, die was ook te goed, maar heeft juist door een jaar psv hele grote stappen kunnen maken.
Daarbij...het gaat over Van Ewijk.

20 april 2024 om 13:18

Ik word daar zo moe van dat Akpom altijd wordt uitgepikt als graadmeter van de Championship. Die moyenne van hem is overigens helemaal niet verkeerd. Die zou geen wissel staan als Brobbey er niet was (vertegenwoordigt grote kapitaal, eigen jeugd, en zijn prestaties zijn gewoon heel goed). Er zijn toch genoeg spelers op te noemen die vanuit de Championship mee kunnen met de clubs in de topcompetities?

Echt leuk en slim van die gasten (ewijk, Summerville) om daar ervaring op te doen. Ewijk is een jonge kerel 23 jaar jong en Summerville is ook nog erg jong, spelend in het fysiek zware championship, is toch ervaring op doen en ook financieel maak je grote stappen, om zo via de championship, de premier league in te stappen. Goeie ervaring, en kijk Summerville, die speelt de sterren van de hemelen daaro en die gaat zeker een transfer maken. Dus al met al slim om zo iets te doen

19 april 2024 om 23:00

Je hebt 100% gelijk + het is ook nog een mooie competitie met veel fans dus de druk ligt ook hoog. En met het aantal wedstrijden wat ze daar spelen hebben zulke jongens genoeg kans om zichzelf in de kijker te spelen bij PL clubs (of een andere top 5 competitie). Zouden meer jonge spelers moeten doen in plaats van gelijk naar de absolute top en keihard falen..

19 april 2024 om 23:34

Summerville is niet naar een championship club gegaan. Hij is naar een premier league club gegaan is daar gedegradeerd. Neemt niet weg dat het een leuke en snelle vleugel aanvaller is.

20 april 2024 om 08:54

Ja helemaal mee eens. Summerville deed het in de PL trouwens ook niet slecht, ondanks dat het team niet draaide.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren