Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Clubloze Nick Marsman poseert trots met Messi na winst van Leagues Cup

Laatste update:

Social media vormen anno 2023 een hoeksteen van de samenleving. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay en Cristiano Ronaldo, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen. Bijzondere voetbalmomenten gaan bovendien razendsnel de hele planeet over. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

Inter Miami won in de nacht van zaterdag op zondag de Leagues Cup. Het is de eerste prijs in het bestaan van de voetbalclub uit Florida. De Leagues Cup is een bekertoernooi voor clubs uit de Amerikaanse en Mexicaanse competitie. In de finale waren Lionel Messi, Sergio Busquets en Jordi Alba na een zenuwslopende beslissende strafschoppenreeks met 10-9 te sterk voor Nashville.

Nick Marsman zag begin deze maand een uniek seizoen met de Barcelona-iconen in rook opgaan. Het contract van de 32-jarige doelman werd per direct ontbonden. Inter Miami maakte daarmee gebruik van een speciale regeling in de Major League Soccer (MLS). Voor clubs in de MLS is het met ingang van dit seizoen toegestaan om van maximaal één speler het contract op te zeggen om zo ruimte te maken in het salarishuis. Na de komst van Lionel Messi, Sergio Busquets en Jordi Alba heeft Inter Miami van die regeling gebruikgemaakt. Gevolg was dus dat Marsman per direct clubloos is.

Marsman maakte in de jacht op de winst van de Leagues Cup geen deel uit van de selectie van Inter Miami en staat dus niet langer onder contract bij de club van mede-eigenaar David Beckham. Desondanks mocht hij zaterdagnacht wel meedelen in de feestvreugde. De doelman poseert trots op de groepsfoto van de selectie na het winnen van bekertoernooi en is ook op een foto met Lionel Messi in de kleedkamer van Inter Miami te zien.

Marsman speelde sinds 2021 voor Miami. Afgelopen seizoen kwam de Zwollenaar niet in actie in de MLS. De club staat er vooralsnog niet al te best voor in de Eastern Conference van de MLS. Met 18 punten uit 22 wedstrijden is het hekkensluiter. Om zich te plaatsen voor de play-offs om het kampioenschap aan het einde van het seizoen moet de club minimaal als negende eindigen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Mooi gebaar van de club, je bent toch jarenlang onderdeel geweest van dit team.

20 augustus 2023 om 17:38

Mooi gebaar 😂 is toch zielig man dit laat m als 3e keeper bij de selectie ofzo. Dacht een geweldig jaar mee te maken met allemaal topspelers word je eruit gepleurd voor het seizoen begint. 😂

20 augustus 2023 om 19:14

Mooi??....afgedankt met een of andere smoes....verdiende hij zoveel dat zijn vertrek echt nodig was?

Doet ie toch beter dan Wout

20 augustus 2023 om 12:30

Was jammer voor onze Wout inderdaad. Welke Wout gaat het hier ook alweer over?

20 augustus 2023 om 12:43

wout brama?

20 augustus 2023 om 12:47

Hij bedoeld Harry Kane

Marsman drukte wel heel zwaar op de begroting als ze dankzij zijn vertrek Messi, Busquets en Alba kunnen halen.

20 augustus 2023 om 13:05

Hij is ook van een andere planeet net als Messi

Marsman z'n contract ontbinden om ruimte te maken in het salaris huis voor Messi, Busquets en Alba? Wat een onzin artikel zeg. Alsof Marsman 50 mil per jaar verdiende 🤣
Marsman is een 10x betere keeper dan die grabbelaar die er nu instaat en is gewoon vies genaaid door de club en als hij enig zelf respect had dan had hij zichzelf niet meer laten zien.

20 augustus 2023 om 13:12

Ze hebben wel door die grabbelaar de finale gehaald, want die zat prima te keepen in de halve finale.

20 augustus 2023 om 18:21

Die zogenaamde grabbelaar heeft toch echt wel geweldige reddingen gemaakt tijdens dit toernooi. Hij knalde overigens zijn eigen penalty prachtig erin. Leek gewoon zoveel frustratie erin te zitten en tegelijkertijd koelbloedig.

Meerdere artikelen uit Amerika zeggen dat het contract van Marsman was ontbonden vanwege kritiek op de eigenaren van Inter Miami. Hij zei onder anderen dat Inter Miami niet de faciliteiten heeft om een grote speler als Messi aan te bieden. Of dat ook de echte reden is kan ik niet zeggen. Maar vanwege salaris zal niet kloppen, wel misschien om ruimte vrij te maken in de selectie.

20 augustus 2023 om 14:54



Klink nogal wazig aangezien hij nog gewoon op de club mag komen en zelfs in de kleedkamers , als kritiek de reden was dan lijkt me niet dat je nog welkom bent in de kleedkamers etc

20 augustus 2023 om 15:19

Er is verder een interview van hem over de kritiek van oa faciliteiten van de club. Wel toevallig na zijn interview niet lang daarna dat zijn contract werd ontbonden. Maar ja het is ook vaag dat je contract zomaar kan ontbonden worden. Heb je ook geen zekerheid als speler. Ik meldt gewoon wat sommige andere artikelen vermelden. Wel in ieder geval sneu voor Marsman.



20 augustus 2023 om 21:54

Dat je als werknemer nauwelijks rechten hebt in de VS is niks nieuws toch?

VS kende altijd een salarisplafond, waar per club 1 speler buiten mocht vallen. Dit kan meer worden als er bij een transfer bijvoorbeeld onderhandeld wordt dat deze rechten van een andere club worden overgenomen. Als Marsman ook 1 van die spelers was, is het logisch dat ze hem ontbinden om zo een andere speler buiten het salarisplafond aan te kunnen trekken.
Ik weet net of deze regelgeving nog steeds zo is, of dat het inmiddels iets aangepast is...

20 augustus 2023 om 16:57

Je bedoelt de designated players. Die hebben ze nog steeds, maar wel meer dan 1.

Was het iemand opgevallen hoe de verliezende penalty werd genomen? Leek wel alsof ik keek na de veteranen amateurs op een zondag.

21 augustus 2023 om 02:27

Amateuristisch? Het was 10-9 in de series. Er waren maar 3 penalties gemist, waaronder de laatste door de keeper. Heb jij de penalty serie wel gekeken of alleen maar de laatste van de keeper. Ze zaten er stuk voor stuk goed in. Een paar zelfs hoog in de hoek en ook een paar koelbloedig door het midden. Alleen die laatste penalty was slecht ingeschoten door de keeper, Petr Chech. Toch niet de minste keeper gezien zijn carrière. Trouwens, bekijk een willekeurige penalty serie in de knockout fase van de Champions League, Wk of Ek en er zitten wel een paar slechte penalties tussen. Heeft niks te maken in welke prof competitie je speelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren