Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marsman keert definitief terug in Nederland en tekent een contract tot de zomer

Laatste update:

Nick Marsman vervolgt zijn loopbaan definitief bij ADO Den Haag, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. De 33-jarige doelman was transfervrij en tekent een contract voor een half jaar bij de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie.

Joris Mathijsen, technisch directeur bij ADO, is in zijn nopjes met de komst van Marsman. “Door de langdurige blessure van Hugo Wentges en deelname van Kilian Nikiéma aan de Afrika Cup wilden we onze selectie versterken met een ervaren doelman om het keepersteam weer compleet te maken. Met Marsman hebben we die gewenste versterking gevonden.”

ADO wil zich tijdens de winterse transferwindow in iedere linie versterken, zo meldde clubwatcher Jim van der Deijl van Omroep West maandag al. De interesse in de 31-jarige spits Alex Schalk was al bekend. Daarnaast werkt ADO ook aan een terugkeer van Jens Toornstra en wordt er gesproken met verdediger Jordy Buijs. Marsman heeft het keepersgilde dus versterkt.

ADO wil dit seizoen koste wat kost promoveren naar de Eredivisie. De ploeg van Kalezic staat momenteel derde in de Keuken Kampioen Divisie, twee punten achter Roda JC. Koploper Willem II is de winterstop ingegaan met een voorsprong van acht punten.

‘Slot overtuigde me om te blijven, maar Feyenoord had geen plan met me’

Voetbalzone sprak ruim een jaar geleden uitgebreid met Nick Marsman over zijn avontuur in Amerika.Lees artikel

Toornstra
Naar verluidt werken de Hagenezen aan een terugkeer van Toornstra. De inmiddels 34-jarige middenvelder speelde tussen 2009 en 2013 in totaal 118 officiële duels namens ADO, waarin hij tot 17 goals en 13 assists kwam.

Toornstra verdiende uiteindelijk een transfer naar FC Utrecht, dat hem anderhalf jaar later voor bijna vier miljoen euro verkocht aan Feyenoord. De middenvelder keerde in de zomer van 2022 terug bij Utrecht, maar is daar gedurende dit seizoen zijn basisplaats kwijtgeraakt.

Buijs
Voor de 35-jarige Buijs lonkt een terugkeer naar Nederland. De verdediger heeft een aanbieding van ADO in beraad. Buijs speelde de afgelopen vijf seizoenen in de Japanse J-League voor drie clubs: V-Varen Nagasaki, Kyoto Sanga en Fagiano Okayama.

In Nederland kwam hij eerder uit voor De Graafschap, NAC Breda, sc Heerenveen en Roda JC. De routinier bood zichzelf enkele weken geleden tevergeefs aan bij NAC en kan nu een contract ondertekenen bij de concurrent.

Eerder werd ook al bekend dat ADO zich hoopt te versterken met Schalk. De spits stond de afgelopen twee jaar onder contract bij de Japanse topclub Urawa Red Diamonds en is na acht seizoenen in het buitenland mogelijk weer te bewonderen in de Keuken Kampioen Divisie. Supporters van NAC maakten zich sterk voor een terugkeer van de Bomber van Breda, maar zijn jeugdliefde liet sinds afgelopen lopen zomer niks meer van zich horen.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Man man allemaal b granituur. Toornstra kan misschien nog wel wat toevoegen.

8 januari 2024 om 11:35

Toornstra kan zeker wat toevoegen. Kan het in de eredivisie allemaal niet meer belopen, maar hij kan met zijn techniek het verschil maken in de KKD. Dan heb je toch een aardig team bij Ado, dat eigenlijk gewoon tweede moet worden.

8 januari 2024 om 11:44

Marsman ook echt geen slechte keeper. Zeker niet voor in de kkd

8 januari 2024 om 12:07

Wat je vaak ziet in de KKD dat teams die een goede combinatie van talent en ervaring het beste presteren. Nou kijk ik niet vaak naar Ado maar als ze nu 3e staan met jeugdig talent dan kan deze extra ervaring zo maar het verschil maken in de strijd om rechtstreekse promotie.

En zeker Toornstra maar ook een Buijs met zijn ervaring kan zeker wel wat toevoegen aan elke KKD club. Ik hoop dat het financieel ook allemaal verantwoord is wat ADO van plan is. Dat was in het verleden natuurlijk ook vaak een puinhoop.

8 januari 2024 om 13:18

"man man allemaal b granituur."

A-garnituur speelt doorgaans ook niet in de Kkd...

8 januari 2024 om 13:28

Ado speelt in de eerste divisie. Dus dit zijn wel jongens die je erbij kunt hebben.
Nadeel vind ik alleen, mocht je promoveren, je met die gasten in de eredivisie zit. En daar zijn zij echt niet goed genoeg voor.

8 januari 2024 om 17:43

Het is dat Jordy Zuidam belachelijk veel nummers 8 heeft gehaald, maar anders zou Toornstra misschien wel gewoon meekomen. Nu mocht hij op 6 of 10 weleens meehobbelen en dat gaat hem duidelijk minder af.

10 januari 2024 om 16:23

Toornstra is voor de eredivisie nog steeds prima. OCD carrièreverloop zal hij hebben door de cirkel rond te maken bij Ado

Wow, Jordy Buijs voetbalt dus nog? Dacht echt dat die al jaren gestopt was.

Toornstra en Marsman zullen wel echt een versterking zijn! Ik hoop dat ADO terugkeert volgend jaar.

8 januari 2024 om 13:24

"ik hoop dat ADO terugkeert volgend jaar."

Ik vind het lastig om te kiezen waar ik op hoop. Er hebben nog nooit zo veel clubs in de KKD gespeeld die voor mijn gevoel in de eredivisie horen. Willem II, Roda JC, ADO, FC Groningen, NAC, misschien ook wel De Graafschap...ik vind het nog steeds bizar dat die momenteel allemaal in de KKD spelen, en dat Vitesse ook die kant op dreigt te gaan...

8 januari 2024 om 15:16

Cambuur Emmen, VVV. Kunnen denk ik mee in het rijtje. Cambuur vind ik persoonlijk dan ook zeker met het nieuwe stadion wat we na de zomer gaan gebruiken

Heel blij om te lezen dat mijn club bezig is met Toornstra!! Lekker afsluiten waar het allemaal begonnen is bij ADO! Dit soort jongens heb je nodig om directe promotie veilig te stellen. En dan maakt het mij niet uit of dat via plek 1 of plek 2 gaat.

8 januari 2024 om 12:38

Hoop dat jullie terugkomen. We zijn niet elkaars beste vriendjes zoals bekend maar zelf vind ik de potjes tegen ADO, zeker in Den Haag over het algemeen wel bijzonder. Is behalve qua organisatie qua bestuurlijke kant ook gewoon een Eredivisieclub. Al hoort een organisitorische rotzooi ook wel een beetje in de Eredivisie

8 januari 2024 om 13:19

Top man, juist vanwege de rivaliteit tussen ADO en Ajax geven dat soort wedstrijden, zeker in Den Haag, toch smaak aan de Eredivisie! Al spreek ik hier natuurlijk vooral als fan die dit altijd zo heeft beleefd.

8 januari 2024 om 13:45

Wat een klasse reactie zeg Diego!

10 januari 2024 om 16:29

Ik snap nooit zo goed waar die rivaliteit nou echt vandaan komt. ADO is een volksclub, maar als je de F-side bekijkt is Ajax dat ook. Verder zijn het twee clubs uit hoofdsteden, met een grote achterban. Snap best ADO een rivaal nodig heeft, maar dan is Sparta toch wel het tegenovergestelde van ADO en nog dichterbij ook.

Hoop dat Toornstra bij ADO tekent, heeft het een leuk carrièreverloop door af te sluiten bij ADO. Daarna wellicht nog even afbouwen bij de amateurs in Alphen ad Rijn en het klopt helemaal.

Uitstekend plan, lijkt me. Het is een schande dat de stad Den Haag geen volwaardige steady eredivisie club heeft. Ik hoop van harte dat het ze lukt om de stap weer te maken en voor eens en voor altijd eredivisie blijven!

8 januari 2024 om 13:22

Ja inderdaad! Hopelijk komt ADO nu met de nieuwe leiding, onder andere Matthijssen, eindelijk eens in rustig vaarwater en gaat de potentie van ADO eindelijk eens benut worden. Al wordt dat maar voor 25% benut, dan is dat al een vooruitgang tov de afgelopen jaren!

8 januari 2024 om 14:25

Moeten ze wel van wat mensen af daar idd. Waaronder die behangkoning, die net doet alsof hij het belang van ADO dient en van alles in het werk stelt om "externe" mensen en extern geld te bekritiseren en buiten te houden maar zelf boter op het hoofd heeft en hetzelfde deed bij bijv Swansea. Zolang dit soort figuren invloed heeft bij ADO wordt het helaas nooit iets. En zo lopen er nog een paar, wiens ego groter is dan het stadion.

10 januari 2024 om 16:31

Zo is dat. Ik snap die sportieve rivaliteit ook niet zo. Vind het altijd een beetje gênant en kinderachtig, toch veel leuker om samen elkaars successen te vieren. ADO hoort ook gewoon een groot stadion en grote club te hebben, alleen dat tokkiegedrag moet verdwijnen uit het stadion.

Goed om ervaren jongens te halen die in een cultuur als die van ADO kunnen excelleren

Toornstra zou leuk zijn. Marsman vind ik niet heel veel aan. Zelfs voor ADO niet, maar goed...

Overigens: van Inter Miami naar ADO Den Haag. Groter contrast kan toch bijna niet hé, haha.

10 januari 2024 om 14:07

Tenzij hij naar Top Oss zou gaan. Dan zou het contrast nog veel groter zijn.

10 januari 2024 om 14:59

Inderdaad een zeeeeer groot contrast! Van een neppe club zonder traditie (opgericht in 2018?!!) naar een echte volksclub met veel potentie die te weinig benut wordt in de 3e stad van Nederland!!

10 januari 2024 om 15:29

Tsja, volgens mij is er weer iemand op zijn teentjes getrapt? Waarom zou je Inter Miami nu een neppe club moeten noemen? Maar goed.

Bedoel meer van: het luxueuze leventje in Miami in het grote USA, met sterren als Messi, naar een volksclub als ADO Den Haag.

Enige wat ze waarschijnlijk gemeen hebben: het is er nagenoeg nooit rustig.

Welkom terug gele kanarie!

Ook wel bijzonder, zo een symmetrische carrière van Toornsta. Ben benieuwd of dat eerder is voorgekomen. Van Ado, via Utrecht Feyenoord en weer Utrecht terug naar Ado. Hij bouwt het net zo geleidelijk af, als dat hij het heeft opgebouwd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren