Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bij Ajax staken ze onze bus in brand, daar zijn mensenlevens gered’

Laatste update:

Wesley Sonck heeft teruggeblikt op de fatale brand in 2003 die de spelersbus van Ajax volledig in de as legde. De oud-spits van de Amsterdammers merkte de brand twintig jaar geleden als een van de eersten op en meent dat er levens zijn gered. "Drie kamers stonden zwart van de rook, waaronder die van Zlatan Ibrahimovic."

Afgelopen weekend werd de voetbalwereld opgeschrikt door supportersgeweld in Frankrijk, waar supporters van Olympique Marseille de spelersbus van Olympique Lyon bekogelden met stenen en vuurwerk. Trainer en wereldkampioen Fabio Grosso moest dat bekopen met een bebloed gezicht, het duel werd afgelast.

Ook Sonck maakte als speler een dergelijke situatie mee. Als speler van Ajax werd hij in 2003 in zijn slaap gewekt toen de spelersbus in brand was gestoken. De selectie van Ajax bracht voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen FC Groningen de nacht door in Hotel Duinoord in het Drentse Zeegse.

"Ik werd om 4.00 uur wakker door geknetter", blikt Sonck terug bij Extra Time. "Onze bus stond naast het spelershotel, dicht bij de kamers. Ik zei tegen Tom Soetaers, die bij mij op de kamer lag: 'Tom, onze bus staat in brand.' Hij dacht dat ik droomde, maar ik zei dat hij op moest staan."

Sonck besloot daarop ook de rest van de selectie te wekken. "Het was levensgevaarlijk. Uiteindelijk hebben we allemaal het hotel moeten verlaten. Dat was tussen 4.00 en 4.30 uur. Drie kamers waren volledig zwartgebrand. Die bus is helemaal uitgebrand. De banden waren opengesneden en in brand gestoken."

"Ik denk dat daar mensenlevens zijn gered", gaat Sonck verder. "De kamers die naast de bus lagen waren zwaar beschadigd. Het was heel raar, want vanaf dat moment hebben we ook niet meer geslapen. Je staat om 4.15 uur op en slaapt niet meer tot de wedstrijd begint."

Uiteindelijk had de brand geen invloed op het spel van Ajax. De Amsterdammers wonnen met 1-3. Sonck scoorde en bereidde een doelpunt van Ibrahimovic voor. Het derde doelpunt kwam op naam van Nicolae Mitea. Onder meer Rafael van der Vaart en Nigel de Jong maakten ook onderdeel uit van die lichting.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Buiten een vliegende afstandbediening kan ik me niet voorstellen dat voetbal (of wat dan ook) zoiets kan losmaken in mensen dat ze dingen gaan mollen of zelfs mensen in gevaar brengen.

31 oktober 2023 om 17:09

Wat voor de een een vliegende afstand bediening is, is voor de ander een baksteen
Wij zien het verschil....maar dat is helaas niet voor iedereen zo duidelijk en logisch.
Het komt wel allemaal voort uit dezelfde frustratie.

31 oktober 2023 om 17:22

Een vliegende afstandsbediening is een moment van verstandsverbijstering en frustratie die tot uiten komt. Dit verhaal én stenen door een bus gooien voor de wedstrijd heb je lang de tijd om na te denken of het wel een goed idee is en wat je nu eigenlijk aan het doen bent.

31 oktober 2023 om 18:16

Was het niet Mido met een vliegende schaar bij Ibrahimovic in datzelfde jaar?

Nog steeds is het een dilemma om de spelersbus ergens onbeheerd te laten zonder dat er iemand met zijn klauwen aan zit. Triest voor woorden.

31 oktober 2023 om 17:21

Na een wedstrijd wordt het stadion van de ontvangende ploeg ook geregeld gesloopt, zou die lui de spelersbus onbeheerd aantreffen dan gaat die er ook aan, ben ik van overtuigd. Ik hoop in het geval dat Sonck hier beschrijft maar dat het puur gericht was op de bus en niet de bedoeling was dat spelers gevaar liepen. Misschien ben ik daarin naïef

Je bent toch ook echt compleet van het padje af als je zulke haat in je hebt jegens een voetbal club

@VZ Als er geen dodelijke slachtoffers vallen is het toch geen fatale brand?

Verder ongelofelijk dat je zulk soort dingen doet, het blijft een spelletje waar een gezonde rivaliteit leuk is, maar het moet ook leuk blijven.

31 oktober 2023 om 18:42

De brand was wel fataal voor de bus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren