Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bielsa heeft vijftien maanden na ontslag bij Leeds United een nieuwe klus

Laatste update:

Marcelo Bielsa gaat definitief aan de slag als bondscoach van Uruguay, zo bevestigt AUF-bondsvoorzitter Jorge Casales vrijdag tegenover the Associated Press. De 67-jarige oefenmeester uit Argentinië gaat een verbintenis ondertekenen die hem tot en met het WK van 2026 eindverantwoordelijk maakt bij Uruguay. Bielsa zit al sinds februari 2022 zonder baan, toen hij zijn congé kreeg bij Leeds United. Alleen het zetten van zijn handtekening scheidt Bielsa nog van een nieuw avontuur.

Casales is er honderd procent zeker van dat Bielsa binnen is. “We hebben een akkoord bereikt. De laatste plooien zijn gladgestreken, het enige dat nog rest is het tekenen van het contract.” In Uruguay wordt Bielsa de opvolger van Diego Alonso, die na een dienstverband van één jaar werd ontslagen door de tegenvallende prestaties op het afgelopen WK in Qatar. Uruguay werd uitgeschakeld in een groep met Portugal, Ghana en Zuid-Korea. Bielsa gaat voor de derde keer in zijn trainersloopbaan aan de slag als bondscoach.

Eerder stond de Argentijn voor de groep bij twee andere Zuid-Amerikaanse landen: Argentinië en Chili. Daarnaast was Bielsa als hoofdtrainer werkzaam bij meerdere clubs uit Europa. Zo zijn dienstverbanden bij Leeds, Lille OSC, Lazio, Olympique Marseille, Athletic Club en Espanyol op zijn trainerspaspoort te vinden. Bielsa is nog niet echt een prijzenpakker gebleken en won slecht een titel: die van de Championship met Leeds. Momenteel lijkt het erop dat zijn voormalig werkgever weer gaat afdalen naar die competitie, gezien de huidige negentiende plek in de Premier League en het zware resterende programma.

Bielsa krijgt bij Uruguay de taak om de nieuwe generatie vorm te geven. Met spelers als Federico Valverde (Real Madrid), Darwin Núñez (Liverpool) en Ronald Araújo (Barcelona) ziet de toekomst er rooskleurig uit voor la Celeste. Het eerste eindtoernooi dat op de planning staat is de Copa América, die in 2024 wordt georganiseerd. Uruguay wist die prijs in het verleden vijftien keer te winnen, waarvan de laatste keer in 2011 was.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op zich een prima trainer, raar dat ie dan ''slechts'' bondschoach van Uruguay wordt.
Prima trainer voor Ajax, Eintracht, Spurs.

12 mei 2023 om 11:47

Ik vind zijn voetbal filosofie geweldig maar er is een reden waarom hij nooit een top baan heeft gekregen bij clubvoetbal. Zijn spel van wat ik zag bij Leeds had veel gaten. Het is te opportunistisch en hij kent maar één speelwijze.

12 mei 2023 om 11:53

En spreekt ook maar 1 taal als ik me niet vergis. Is voor veel ploegen een struikelblok wanneer een coach alleen Spaans spreekt.

12 mei 2023 om 11:57

Dat, en heeft toch wel een moeilijke persoonlijkheid. Wil graag veel controle en verlaat een club snel als hij het gevoel heeft dat ze hem niet in zijn wensen voorzien. Maar blijft een bijzonder interessante coach, met een heerlijke voetbalwijze.

12 mei 2023 om 12:00

Ik denk dat zijn gebrekkige Engels zeker niet heeft geholpen bij Leeds, maar daarnaast is het ook geen coach voor de lange termijn afgezien van zijn leeftijd. Bij Athletic Club zag je hetzelfde als bij Leeds. Het begin was allemaal hosanna, met oa een Europa League finale na 2 schitterende wedstrijden tegen Man United. Maar het seizoen daarna eindigde hij met hetzelfde team kansloos in de middenmoot in de competitie en bleef hij maar vasthouden aan zijn principes. Tussen zijn jobs in Bilbao en Leeds heeft hij het geloof ik ook nergens meer dan een jaar uitgehouden. Geweldige coach, maar ik ben het wel met @somagunner eens dat het geen coach is voor een topclub.

12 mei 2023 om 17:18

Bielsa is een beetje de Argentijnse Peter Bosz

12 mei 2023 om 12:24

Tja dat hij geen Engels spreekt is nogal een beperking, toch zonde dat hij zich daar niet toe kan zetten

De beste man is nog te lam om een cursus Engels te volgen en dus komt hij weer uit in zuid Amerika. Jammer hoor, want of je nou fan bent van zijn ploegen of niet. Er gebeurt altijd wat als zijn ploeg mag spelen.



Gimenez, Valverde, Ugarte, Bentancur, Darwin Nunez, Pellistri, Araujo, Fabricio Diaz..
Uruguay zal de komende jaren weer een mooi/sterk elftal op de mat leggen. We hebben het altijd over hoe goed Nederland het doet als kikkerlandje, maar Uruguay doet hier weinig voor onder.

12 mei 2023 om 14:53

Enorm goede spelers, maar geen wereldtoppers die zich onderscheiden, beetje net zoals Nederland ook heeft. Frenkie/valverde , vdijk/gimenez. Ik verwacht mooie jaren, maar een wereldtitel is niet aan de orde denk ik. Wellicht een Copa ?

12 mei 2023 om 14:54

Copa is Uruguay altijd favoriet voor gezien hun geschiedenis. Een wereldtitel lijkt me optimistisch, maar je weet het nooit. Zijn immers gewoon 2x wereldkampioen al geworden he

Wat vind ik zijn Chili met momenten geweldig met Vidal en co toen. Ik denk dat hij een echte machine kan maken van dit Uruguay gezien de spelers die zij hebben. Allemaal strijders.

Mooie stap met een talentvolle ploeg. Benieuwd naar de Zuid - Amerikaanse landen in de komende twee jaar. Kunnen Colombia en Chili weer aanhaken en kan Brazilië weer eens een Copa winnen.

12 mei 2023 om 20:11

Weer eens? Ze hebben in 2019 nog gewonnen. Sinds dit millennium ook het vaakst..

Ik gun Bielsa het wel en daarbij Uruguay ook, maar toch had ik gehoopt (net als waarschijnlijk vele anderen) dat hij toch weer een mooie club zou uitkiezen. Het is eigenlijk zonde dat je het zogenaamde 'Bielsa-bal', waar ik toch persoonlijk graag even de wedstrijd voor kijk, nu alleen te zien krijgt tijdens de interland-breaks.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren