Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Neymar verlaat het veld huilend tijdens uiterst pijnlijke nederlaag Brazilië

Laatste update:

Brazilië heeft slechte zaken gedaan in de Zuid-Amerikaanse kwalificatie voor het WK. In Montevideo ging het elftal van bondscoach Fernando Diniz, die vanwege het teleurstellende spel nu al onder druk staat, met 2-0 onderuit tegen Uruguay. Liverpool-spits Darwin Núnez maakte de openingstreffer en leverde een assist af. Een zeer geëmotioneerde Neymar moest het veld nog voor rust per brancard verlaten met een ogenschijnlijke ernstige blessure.

Uruguay liet zien dat het een land is om rekening mee te houden tijdens het WK van 2026. Aan de hand van bondscoach Marcelo Bielsa leven diverse smaakmakers uit de Europese topcompetities weer helemaal op in het nationale elftal. De voormalig succescoach van Leeds United startte tegen Brazilië met onder meer Ronald Araújo (FC Barcelona), Federico Valverde (Real Madrid), Manuel Ugarte (Paris Saint-Germain), Facundo Pellistri (Manchester United) en Núnez (Liverpool) in zijn basiself.

Diniz ruimde bij Brazilië een basisplaats in voor onder meer Ederson (Manchester City), Marquinhos (Paris Saint-Germain), Casemiro (Manchester United), Neymar (Al-Hilal), Rodrygo en Vinícius Júnior (Real Madrid). Het sterrenensemble wist in Uruguay echter totaal niet te leveren.

Vlak voor rust was het Núnez die de 1-0 mocht maken namens het thuisland. De spits van Liverpool was trefzeker met zijn hoofd, nadat teamgenoot Maximiliano Araújo hem op een presenteerblaadje bediende.

Enkele minuten later werd Neymar in tranen het veld afgedragen per brancard. Een nieuwe, ernstige knieblessure dreigt voor de 31-jarige sterspeler van Al-Hilal. Via sociale media gaan beelden rond waarop Neymar al strompelend het stadion verlaat. Daarbij had de superster ondersteuning nodig van meerdere stafleden.

Ook bij het tweede Uruguayaanse doelpunt nam Núnez een belangrijke rol op zich. Door zijn lichaam te gebruiken als schild zette hij een inworp om in een grote kans. Op de achterlijn draaide de rechtspoot weg bij twee tegenstanders, om de bal vervolgens direct voor te geven op Nicolás de la Cruz. De middenvelder van River Plate verzilverde het buitenkansje een kwartier voor tijd zonder te twijfelen: 2-0.

De voorsprong van Uruguay kwam daarna niet meer in gevaar, waardoor Bielsa en zijn mannen drie punten konden bijschrijven in de kwalificatie voor het WK. La Celeste klimt op doelsaldo over Brazilië heen en staat nu gedeeld tweede met zeven punten uit vier wedstrijden. Koploper Argentinië is met twaalf punten al bijna niet meer in te halen. In Zuid-Amerika plaatsen de eerste zes van de tien landen zich direct voor het WK. De nummer zeven krijgt middels de play-offs nog een kans om zich te plaatsen voor het mondiale eindtoernooi.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je hoort weinig meer van Neymar, maar als je dan wat over hem hoort dan heeft hij weer huilend het veld verlaten. Neymar's lichaam begint het ook een beetje te begeven, dat is eigenlijk al een tijd aan de gang. Neymar en Hazard.. De meest getalenteerde spelers van een eerdere generatie die door lichamelijke makken (en misschien ook wel een stukje instelling) nooit hun volledige potentieel waar hebben kunnen maken!

18 oktober 2023 om 08:41

Ondanks dat je je kapot kan ergeren wanneer spelers als Neymar als een stervende zwaan naar de grond gaan wanneer er amper wat is, krijgen ze toch vaak genoeg ook echt rottrappen te verwerken.

18 oktober 2023 om 08:51

Absoluut, ik denk dat er nooit iemand geweest is die gezegd heeft dat hij niet mag rollen als hij echt een schop krijgt. De irritatie is er wanneer hij als een volleerd acteur naar de grond gaat wanneer er minimaal contact is of wanneer hij niet eens geraakt wordt.

18 oktober 2023 om 09:09

Mesai kreeg pas doodschoppen in zijn prime/gouden jaren. Nooit zeuren, opstaan en doorvoetballen. Gezien 't feit dat ze goede vrienden zijn zou neymar daar wat van moeten leren.

18 oktober 2023 om 09:18

Nouja, ook Messi kon echt wel miepen hoor.. Bij de scheidsrechter vragen om kaarten is een actie die de spelers van Barca en Real in die jaren tot absolute kunst verheven hebben.

18 oktober 2023 om 13:16

Moet eens stoppen met huilend het veld af te gaan. Wat is dit voor voorbeeld voor de jeugd. Waarom huilt hij? Doet het zeer? Komt van de pijn. Ben je band lang geblesseerd te zijn? Dat is het leven, voor en tegenspoed. Schouders eronder en reageren als een volwassen man.

18 oktober 2023 om 09:14

Neymar wilde niet meer in de schaduw staan van Messi en ging naar PSG. Volgens mij ging het daarna echt allemaal mis. Zo zonde, hij had zoveel meer potentie dan hij het heeft laten zien. Zoals Adriano, geweldige spits met veel potentie maar niet helemaal waar gemaakt.

Idem voor Ronaldhino en Kaka

18 oktober 2023 om 09:28

Ronaldinho en Kaka vind ik daar toch minder in passen want die waren op een bepaald moment echt wel de allerbeste spelers (wonnen ook beiden de Gouden Bal). Dat is iets wat je van Neymar en Adriano niet kan zeggen.

Ronaldinho kon dat topniveau alleen geen jaren volhouden maar in zijn prime was hij onnavolgbaar. Bij Kaka speelden blessures hem parten waardoor hij zijn niveau van bij AC Milaan niet meer kon bereiken bij Real.

18 oktober 2023 om 10:31

Neymar had gewoon de pech Messi en Cristiano voor zich te hebben. Neymar heeft een veel betere carrière gehad dan Ronaldinho en Kaka. Dat die minder geliefd was doet daar niks aan af.

18 oktober 2023 om 12:24

Lol...Kaka en Ronaldinho zijn wel wereld kampioen geworden, dat kan Neymar niet zeggen en wonnen ook nog eens de gouden bal. Maar jij dat beide een mindere carrière hebben gehad...ben je serieus?

18 oktober 2023 om 10:07

Bij Hazard lag het voornamelijk aan zijn instelling ja

Het is denk ik tijd dat hij die schoenen voorgoed uit doet. Een schoolvoorbeeld van hoe talent ten onder gaat aan blessures en een gebrek aan de juiste motivatie. Zonde van een carriere die nog veel mooier had kunnen zijn, hij had gemakkelijk als derde achter Pele en Maradona kunnen staan.

18 oktober 2023 om 08:32

Laatste 15/20 jaar geen voetbal gekeken dat je Messi en Ronaldo vergeet?

18 oktober 2023 om 13:43

Pele en Maradona nooit zien spelen? Blijkbaar niet, anders zou je de vraag niet stellen.

18 oktober 2023 om 08:44

Cruijff, Beckenbauer, Zidane waren toch al wel wat toonaangevender. Messi en Ronaldo idem. Neymar zou daar verre van in de buurt komen. Topspeler, maar geen legende. In elke generatie heb je technisch zeer begaafde spelers als Neymar

18 oktober 2023 om 08:49

Op het moment dat je topscorer aller tijden bent van wellicht het grootste voetballand op aarde, dan ben je ergens wel een legende natuurlijk. Ik begrijp je reactie wel, maar deze jongen staat voorlopig wel even in de boeken hoor.

18 oktober 2023 om 08:55

Praten over hem over een jaar of 10 net als over een bergkamp.
Topspeler absoluut. Absolute top? Absoluut niet 😉

18 oktober 2023 om 09:08

Puur kijkend naar doelpunten is wel een scheve vergelijking omdat er tegenwoordig zoveel wedstrijden zijn en Neymar daardoor sneller boven iemand als Pelé kan komen.

18 oktober 2023 om 09:25

Neymar is toch echt wel absolute top geweest hoor. Had er meer in gezeten? ja dat denk ik wel, maar om te stellen dat hij geen absolute top is/was slaat imo nergens op.

18 oktober 2023 om 09:49

Topscorer alle tijden maar enkel een Confederations Cup winnen. Dan ben je topscorer in de misschien wel zwakste periode vh Braziliaanse elftal. Het blijft een teamsport.

18 oktober 2023 om 10:08

En de Olympische spelen, aan zijn tatoages op zijn hand te zien heeft dat wel wat met hem gedaan 🙃

18 oktober 2023 om 11:40

@salerno1919 Ik denk dat Bergkamp wel een beetje onderschat wordt. Is absoluut 1 van de beste spelers uit zijn tijd! Zijn maar weinig mensen die met een bal konden wat hij kon!

18 oktober 2023 om 12:45

Zwakste periode of algeheel "zwakste" team in een lange tijd. Er staat een goed team bij Brazilië, maar de tijden met Ronaldo, Romario et cetera stond in mijn optiek over het geheel een sterker team.

18 oktober 2023 om 13:47

Blessures en gebrek aan de juiste motivatie, dat was de kern wat mij betreft Meneertje J, qua puur voetballend vermogen oversteeg Neymar iedereen met uitzondering van Goats 1 en 2.

Ik denk dat Neymar de juiste keuze gemaakt heeft om nu al naar Saudi-Arabië te gaan. Als je zo'n salaris aangeboden krijgt terwijl je lichaam al zo aan het aftakelen is, dan zou ik ook gewoon voor het geld gaan. Het is wat dat betreft wel zonde, ook met zijn eerdere keuze voor Paris Saint Germain. Hij had echt wel een legende kunnen worden, in plaats van een speler die hoort in het rijtje spelers als Hazard. Op hun prime rond hun 25e / 26e top 3 van de wereld, maar mede door blessures het niet langer waar kunnen maken.

Ja dat krijg je ervan als je de beste keeper van de wereld op de bank zet…

18 oktober 2023 om 10:32

Ja, Ederson is echt een matige vervanger.

Neymar zijn lichaam is gewoon klaar met zoveel voetbal. Die kan beter gewoon stoppen met interlandvoetbal en zich beter volledig concentreren op clubvoetbal. Het wordt teveel voor die gozer. Ook is Brazilië wel in slechte doen. Zonder een fatsoenlijke coach gaan ze ook niks bereiken op de Copa America volgend seizoen. Uruguay daarentegen doen het erg sterk met Bielsa.

Is dit niet de periode dat zijn zus altijd jarig is, dat hij dan net toevallig altijd geblesseerd is geraakt om vervolgens op de verjaardag van zijn zus te zijn? En dat hij na de verjaardag ineens weer wonderbaarlijk hersteld is?

18 oktober 2023 om 10:13

Die verjaardag is rond Maart als ik het me goed kan herinneren.

18 oktober 2023 om 10:14

Klopt helemaal. Dat gebeurde altijd rond de 1/8e en kwartfinales van de CL.

Ten eerste zuur voor hem zelf, wederom. Zoals meerdere comments hierboven al aangeven lijkt zijn lichaam op voor de topsport. Dan laat ik zijn discipline maar eens buiten beschouwing. Ik blijf erbij dat zijn cruciale stap van Barcelona naar PSG zijn vrije val in topsport betekende. Jammer, alsnog.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren