Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Barça akkoord over vervanger van ‘gebrekkige leider’ De Jong; Valencia ontkent’

Laatste update:

Barcelona is voornemens om Carlos Soler van Valencia aan te trekken, zo meldt AS. Volgens de Spaanse krant willen de Catalanen Frenkie de Jong mede door een ‘gebrek aan leiderschap’ verkopen en willen ze de 25-jarige Soler als vervanger binnenhalen. Tevens zou Barcelona door de operación veel geld binnenhalen.

Ondanks dat De Jong een gewaardeerde speler is bij Barcelona, zou de clubleiding hem nu toch willen verkopen. Volgens AS wordt de 24-jarige Nederlander een ‘gebrek aan leiderschap’ verweten. Ook het bedrag dat De Jong moet opleveren op de markt verhoogt de interesse van los Azulgrana: een bedrag rond zeventig miljoen euro moet genoeg zijn om hem los te weken. Onder andere Bayern München en Manchester United zouden interesse hebben in De Jong.

Als vervanger wil Barcelona dus Soler aantrekken. De club zou al een akkoord hebben met Valencia, dat twintig miljoen euro wil vangen voor zijn oogappeltje. Ook zou Soler al persoonlijk akkoord zijn met de Catalanen. De Spanjaard moet het middenveld van Barcelona van extra elan voorzien. Sergio Busquets en Pedri zijn volgend seizoen volgens AS zekerheidjes voor Xavi, die ook nog kan beschikken over Gavi, Nico González en Riqui Puig. Tevens lijkt de transfervrije komst van Franck Kessié (AC Milan) ook een zekerheidje.

Door De Jong te verkopen en te vervangen door Soler kan Barcelona een bedrag van vijftig miljoen euro binnenhalen, wat het weer kan gebruiken voor andere transfertargets. Overigens heeft Valencia het vermeende akkoord met Barcelona over Soler in alle toonaarden ontkend via de officiële kanalen. “Gezien de informatie die deze maandag in AS is gepubliceerd, ontkent Valencia botweg dat het een overeenkomst heeft of dat er onderhandeld wordt met FC Barcelona over de transfer van Carlos Soler. De club is momenteel juist in onderhandelingen met de speler en zijn zaakwaarnemers om zijn contract te verlengen”, laat de club uit de sinaasappelstad weten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop zo dat Barca hem verkoopt aan United. Hij heeft het daar gewoon niet vind ik. Als je hem dan weer in Oranje ziet, mis ik dat echt bij Barca. Die kunnen dan Guus Til van ons kopen. Die komt welg raag in de 16.

2 mei 2022 om 12:59

Hahah Guus Til is nog geen eigendom van jullie toch? Wel schappelijk dat jullie je absolute sterspeler zomaar naar Barcelona laten gaan om ze uit de brand te helpen.

Ik weet het niet zo goed bij United eigenlijk. Het scheelt wel dat Frenkie nog nooit zo goed gepresteerd heeft als onder Ten Hag, maar dat was met een totaal ander team als dit United en vooral een stuk onbevangener. Nu zal hij ook bij United weer een grote aankoop zijn terwijl er eerst maar eens een CVM moet komen voordat we überhaupt aan creatieve middenvelders gaan denken en dat kan wel weer onredelijk veel druk opleggen.

2 mei 2022 om 13:06

Misschien is migi wel een spartak fan 😉

2 mei 2022 om 13:49

Ja ik drukte op enter en dacht, hij is niet van ons, maar was bang dat ik niet bovenaan zou staan anders.

2 mei 2022 om 14:58

Ik vraag me oprecht af of de PL nou wel zon goeie competitie is voor de Jong, zou hem wel bij Bayern willen zien.

2 mei 2022 om 15:44

United wil vooruit en dan haal je een speler die schijnbaar tekort komt voor Barca

2 mei 2022 om 15:47

Een speler die tekortkomt voor Barcelona, speelt niet zoveel. Verwachtingen die hoger lagen is wat anders dan ergens niet meekomen.

2 mei 2022 om 15:58

@sirius, beide uitkomsten zijn uiteindelijk negatief voor Barcelona. Het eerste is zijn opbrengst in het spel, de ander in teveel betalen voor een speler. Lekker anders ballen en weer de sterren van de hemel spelen.

2 mei 2022 om 16:06

Daarin verschillen wij van mening Japie

2 mei 2022 om 16:25

@Sirius Maguire speelt ook veel bij United. Misschien waren de verwachtingen over hem dan ook te hoog en komt hij ook niet tekort

4 mei 2022 om 00:09

Tja, puur op de argumentatie heb je enigszins een punt, maar dan heb je nog zoiets als statistieken. Op dat gebied brengt De Jong het er prima vanaf in verdedigend opzicht, goed aan de bal, wat minder in aanvallend opzicht. Maguire (die verdediger is) heeft statistisch niet-acceptabele statistieken. Wel een wezenlijk verschil, niet? Zoek ze maar eens op. Gewoon even Googlen en gij zult vinden...

Zou de transfer van frenkie al aan ajax betaald zijn joh? Wat een management om hem nu alweer te verkopen...

2 mei 2022 om 12:59

In oktober 2021 stond er nog 32 miljoen euro open wat Barcelona nog aan Ajax moest betalen voor de Frenkie de Jong deal. Ik kan me dus niet voorstellen dat dit inmiddels al volledig afgelost is. Overigens ook voor de transfer van Dest moet Ajax nog geld ontvangen van FC Barcelona.

2 mei 2022 om 13:03

Dit is ook iets wat normaal is, de transfersom wordt vaak verdeeld over het aantal contract jaren van een voetballer. Evenredige afschrijving is daarin de norm. Tenzij er een afkoop clausule is zoals bij griezmann, die moest in één keer betaald worden.

2 mei 2022 om 13:06

Geen enkel transfer word volledig betaald behalve als je een clausule afkoopsom betaald. .. alleen bij Barça word dit elke keer gezegd maar bij andere clubs niet..

2 mei 2022 om 13:07

Dit is inderdaad normaal, is ook helemaal geen kritiek aan het adres van Barca verder hoor heren. Ik gaf enkel antwoord op Maurits12 die vroeg of de Frenkie transfer al volledig afbetaald was!

2 mei 2022 om 13:34

@Sanderk91, het is niet helemaal waar wat jullie zeggen. Als het goed is heeft Ajax de betaling verkocht aan een investeerder. Die investeerder heeft alles (-vergoeding) aan Ajax betaald en Barca betaalt de termijnen weer aan die investeerder.

2 mei 2022 om 13:38

Ah, dat zou kunnen inderdaad. Ken de ins and outs van de deal verder ook niet, baseerde me op een artikel van Ajax Showtime van afgelopen oktober. Bron daarvan is Spaans dus kan de details verder niet lezen

2 mei 2022 om 13:48

No worries Sander, de centjes zijn gewoon al binnen: 'transferbetalingen worden vaak uitgesmeerd over meerdere jaren. Wij eisen dat die bedragen dan wel worden gegarandeerd. Dat zijn vaak hete hangijzers. Zonder garanties verkopen we niet', zo vertelt Lenderink. 'dat hoeft niet altijd een bankgarantie te zijn. Er zijn de laatste jaren best veel partijen in de markt die aan factoring doen.'

'dat zijn financiële instellingen die bereid zijn het risico te dragen en het te incasseren bedrag in feite opkopen', legt de directrice in het kort uit. 'in ruil voor een percentage van de taart schieten zij de volledige transfersom voor.'

Aldus Lenderink, CFO Ajax vorig jaar tegen VI. Die 32 milj stond waarschijnlijk alleen nog bij Barca op de lijst als nog af te betalen schuld, echter aan zo'n factoringbedrijf, niet aan Ajax.

2 mei 2022 om 14:45

Thx vd info dit was mij niet bekend! Waar kan ik dit soort info vinden? Dan hoef ik het niet meer te vragen!

2 mei 2022 om 13:04

Dit soort transfers worden over meerdere termijnen betaald en niet in één keer of twee termijnen. Dit is overigens overal zo en niet enkel bij Barca. Tenzij het een afkoopclausule is en dan moet je direct betalen.

2 mei 2022 om 13:10

Barca heeft nog 205 mln open staan bij andere clubs. Beetje veel niet?

2 mei 2022 om 13:47

Is toch geen probleem zolang ze het geld maar betalen? Zie vaak nogal verontwaardigde reacties, maar in feite is er niets mis met het hebben van schulden. Het wordt pas een probleem als je het niet meer kan betalen. Kijk eens naar jezelf: misschien heb je een hypotheek of een studieschuld. Die betaal je ook niet ineens af, maar over vele jaren. En zo lang je gewoon blijft betalen, staat de bank of de belastingdienst niet op de stoep. Zo gaat dat ook in het bedrijfsleven. Sterker nog, vaak worden nieuwe leningen aangegaan om kortlopende leningen te betalen.

2 mei 2022 om 13:11

Volgens mij is die verkoop gegaan middels een factormaatschappij, Ajax heeft het geld al lang binnen.

Frenkie werd groter gemaakt dan hij is. Hij heeft het weliswaar bij Ajax kunnen waarmaken maar dat was het dan ook.

Begrijp me niet verkeerd Frenkie is een hele goede voetballer, maar het blijkt dat hij Barça niet op sleeptouw kan nemen en daar is hij eigenlijk voor gehaald.

Hij moest een sleutelfiguur zijn, maar kan dat niet waarmaken.

Denk dat de Engelse competitie wel iets voor hem is.

2 mei 2022 om 13:00

Hij wordt ook totaal niet in z’n kracht gebruikt. Hoe vaak heeft hij wel niet in een rol moeten spelen die hem totaal niet ligt. Of op een positie waar hij totaal niet tot z’n recht komt. Waarom zien we het in oranje wel….

2 mei 2022 om 13:01

Ik vraag mij wel eens af of mensen wedstrijden kijken. Frenkie was gister gewoon erg goed. Eigenlijk is hij gehaald om op termijn Busquets te vervangen, echter speelt Busquest altijd, dus speelt de Jong met de punt naar voren. Dit is natuurlijk niet zijn natuurlijke plek. Al het gezeur over de Jong. Hij is gewoon geen speler die veel goals maakt, maar wel een hele goed spelverdeler en hij heeft ook het voordeel dat hij bloedsnel is.

Hij is gewoon goed genoeg voor Barcelona, al helemaal als hij op de plek van Busquets komt te spelen. Elke prof heeft soms een mindere periode.

2 mei 2022 om 13:18

Als hij daadwerkelijk als vervanger van Busquets gehaald is is dat ook gewoon totaal wanbeleid van Barcelona.

Frenkie was op dat moment al 21 en één van de revelaties van dat CL-seizoen. Hij kostte inclusief bonussen 86 miljoen euro (!), die haal je in geen enkele denkbare situatie in eerste instantie voor de bank. Busquets daarentegen was op dat moment 30, de beste verdedigende middenvelder ter wereld, al 10 jaar onderdeel van het beste team ter wereld en er zat nog heel weinig sleet op. Ja, hij speelde minder onder Valverde dan onder de Enrique/guardiola, maar dat lag meer aan het team dan dat Busquets verzaakte. Bij Spanje speelde hij ook altijd geweldig. Die kon toen nog makkelijk vijf jaar mee, dus als je Frenkie puur voor zijn positie haalde kon hij daar pas op zijn 26e naartoe. Dat lijkt me in geen enkel universum denkbaar met de omstandigheden rondom de Frenkie-transfer die ik hierboven noemde.

Het lijkt me logischer dat Barcelona gewoon hoopte dat hij ook verder naar voren wel uit de voeten kon, maar dan is hij gewoon minder bepalend (niet per definitie slecht hoor), wat eigenlijk ook helemaal niet zo gek is. Iniesta en Xavi hadden ook geen geweldige statistieken wat betreft goals en assists, maar maakten het team gigantisch veel beter.

2 mei 2022 om 13:21

Ben het zeker met je eens over busquets, maar Frenkie heeft nooit veel doelpunten gemaakt en ik geloof er ook niks van dat Barca hem koopt met de hoop dat hij ineens wel veel kan scoren. Dan haal je bijv een van de Beek.:-p

2 mei 2022 om 13:31

Als ik jouw Tellobrommer mag lenen breng ik Van de Beek zelf nog wel heen

2 mei 2022 om 13:14

Gisteren was Frenkie erg goed en de hele maand maart was hij zelfs geweldig. Hij heeft nu een paar wedstrijden minder gespeeld. Dus gebrek aan consistentie is misschien wat hem verweten kan worden. Daarnaast wilt elke trainer van Barceloan hem als 8 gebruiken en niet in zijn kracht. Lijkt me erg frustrerend.

2 mei 2022 om 19:11

Memphis werd gisteren ook uit de spits weggehaald, maar was op een onwennige positie toch beslissend. En voordat mensen zeggen Memphis heeft ooit linksbuiten gespeeld dan kan ik ook zeggen Frenkie heeft ooit als aanvallende middenvelder gespeeld

Frenkie is gewoon nog lang geen absolute wereldtop. Als je kijkt naar gasten als Kante, Verrati, Modric etc. Die zijn gewoon een niveau of 3 verder dan hem. Daarnaast is hij ''ook al'' 24-jaar en kan dus niet als een talent als Bellingham of Pedri gezien worden. Hij zou op deze leeftijd gewoon een dragende speler moeten zijn zeker bij een Barcelona, wat verre van absolute wereldtop is momenteel.

Bij United onder Ten Hag zou hij kunnen opbloeien, en misschien gefaseerd doorgroeien naar een wereldtopper. Anderzijds vindt ik hem ook wel passen in de Serie A waar alles tactischer is. Clubs als Juventus, Inter en AC Milan zitten qua niveau ook nog onder de wereldtop.

2 mei 2022 om 13:13

@bundy

Hij was het in mijn ogen wel toen hij nog bij Ajax zat. Bij Barcelona is net het gouden randje er vanaf, lijkt het wel. Nu is ie zeker geen wereldtop nee. Ik hoop dat hij verkocht wordt (en wil worden) en dat hij bij zijn nieuwe club wel weer goed gebruikt wordt en in vorm komt. Dan komt ie wel weer aan de top.

2 mei 2022 om 15:19

Hahaha ja lekker man, frenkie met modric vergelijken. Dat is een van de beste middenvelders ooit he? Modric,verrati,kante, hele city middenveld zijn veel beter dan hem maar daarnaast zijn er niet veel middenvelders echt veel beter dan frenkie hoor.

Lekker vertrekken. De Spaanse media zal hem altijd bekritiseren en onder vergrootglas leggen, puur omdat er Spaanse talenten op zijn positie spelen, en die krijgen wel de credits bij elke actie.

Eerlijk, Frenkie is echt niet eens slecht ofzo, het is alleen dat hij die 80 miljoen euro niet kan waarmaken.

2 mei 2022 om 15:46

Hij is alleen ook niet echt goed. Hij hobbelt een beetje anoniem mee

2 mei 2022 om 22:13

Japie kerel wat laat je je weer kennen.

Soler is niet rond met Barcelona en Barcelona ook niet met Valencia.

2 mei 2022 om 13:31

Ligt het aan mij of is 20 miljoen voor Soler ook echt veel te weinig? Loopt hij uit zijn contract of heeft hij en afkoopclausule van 20 mil erin staan ofzo?

2 mei 2022 om 13:45

Als een club een overeenkomst ontkent is het 9/10 keer al bijna rond dus dat zegt niet zoveel vind ik. Kijk naar die speler van Lyon die afgelopen window naar Newcastle verkaste. Lyon ontkende ook dat er een akkoord was, maar de dag erop was het al officieel. Ze zijn nog niet akkoord inderdaad, maar ze komen wel dichterbij. Laat wel duidelijk zijn dat Soler pas naar Barça komt als Frenkie vertrekt.

Frenkie moet gewoon vaker schieten. Hij heeft vaak de ruimte maar ook zonder moet je het doen. Niet geschoten is altijd mis. Dit zie je nu ook bij Gravenberch. Ruimte pakken en schieten. Hij is te bescheiden wat goed is maar op het veld moet je man zijn en opeisen.

Wat voetbalzone wel niet doet voor de clicks. Valencia heeft de moeite genomen om dit te ontkennen middels een officieel statement wat ook in jullie artikel staat. Maar toch de moeite nemen om “fake news” van AS te publiceren?

Ik zie Frenkie niet vertrekken in de zomer of United moet met een verschrikkelijk hoog bod komen wat meer is dan die 86 miljoen euro die hij heeft gekost. Daarbij zie ik niet in waarom Frenkie naar United zou gaan.. Puur vanwege Ten Hag? Dan kan hij naar betere clubs die wel Champions League spelen. Frenkie heeft dit seizoen een lange periode heel goed gespeeld o.a uit bij Napoli & Madrid. Maar hij moet wel constanter worden. Teveel pieken en dalen.

2 mei 2022 om 13:47

Dit artikel klopt wel. Alle betrouwbare journalisten hebben het al bevestigd. En dat Valencia dit ontkent zegt niet zoveel. Als een club een overeenkomst ontkent is het al 9/10 keer rond. Barça en Valencia zijn inderdaad nog niet akkoord, maar ze komen erg dichtbij. Laat wel duidelijk zijn dat Soler alleen komt als Frenkie vertrekt.

2 mei 2022 om 14:33

Zou toch absurd zijn om zo graag van Frenkie af te komen, ondertussen nog steeds te bouwen op Busquets, Pique en Alba (zelfs Sergi Roberto wordt verlengd) terwijl die spelers juist aan vervanging toe zijn (hoe goed Busi ook nog is). Waarom zou je nu geld investeren in een middenvelder terwijl daar echt minst van alle zorgen zijn?

2 mei 2022 om 15:06

Busquets, Alba en Pique spelen alle 3 een top seizoen dus vind ik het niet zo gek dat ze door mogen gaan. Dat ze snel vervanging nodig hebben is duidelijk als je kijkt naar hun leeftijd. Maar daar is de club toch ook mee bezig? Alba wordt snel vervangen door Galan of Grimaldo, De club is op zoek om een vervanger te vinden voor Pique en hetzelfde geldt voor Busquets. Wat betreft Roberto ben ik het eens met je. Ik vind het het helemaal niet gek dat de club het vertrek van Frenkie overweegt en al helemaal in deze financiële situatie. Hij laat gewoon veel te weinig zien voor het bedrag dat betaald is. Nu ook al helemaal met Torre en Kessie die komen.

2 mei 2022 om 15:47

Tenzij Barcelona (xavi) hem koste wat het kost binnenboord wil houden, denk ik dat ze best genoegen nemen met 70 miljoen euro. Geen club gaat momenteel 85 miljoen euro of iets dergelijks neertellen. Hij maakt simpelweg niet genoeg indruk, met name omdat hij in een rol speelt waar hij duidelijk niet comfortabel is. Ontwikkeling is er dus ook niet echt geweest in de afgelopen jaren. Bovendien krijgt hij best wat kritiek. Die's echt niet meer waard geworden en Barcelona kan wel een leuk bedrag gebruiken momenteel.

Frenkie is niet geworden wat Barca er van gehoopt had, maar presteert nou ook weer niet zo slecht om hem van de hand te doen. Mochten ze hem toch vervangen zou ik voor een transfervrije Isco gaan. Heb ik toch altijd een Barca speler gevonden en dan kan je je kapitaal elders spenderen. Alhoewel transfervrij niet meer gratis is tegenwoordig.

Het “statement” van Valencia voelt voor mij persoonlijk als de zoveelste leugen/grap vanuit Singapore… Nagenoeg hetzelfde gebeurde in 2016 rondom Paco en we weten allemaal hoe dat geëindigd is.

Als zij 80 voor Frenkie kunnen krijgen zijn ze gek als ze het niet doen. Hij is nog altijd wisselvallig en de vraag is of dat ooit verdwijnt. Ze hebben ook jeugdspelers die er aan komen.

2 mei 2022 om 15:43

Ik denk dat er geen clubs zijn die 80 miljoen euro voor hem betalen op het moment. Ik denk dat Barcelona wel genoegen neemt met zo'n 60 miljoen euro, mits Xavi hem niet per se nodig denkt te hebben.

3 mei 2022 om 18:31

60 ook doen. Is een verlies maar hij heeft er reeds 3 contractjaren op zitten. Als alles goed was gegaan echter, dan had Barca hem ten eerste niet willen slijten en ten tweede waren er biedingen van 100+ geweest.

Arsenal is wel op zoek naar een CM, als ze CL halen misschien een optie?

Ten Hag zal wel bij United gaan zitten, vervolgens Ziyech, de Ligt en de Jong kopen

Al zal dit financieel niet haalbaar zijn, het zou wel een mooie toevoeging zijn.

Mooie opstelling in mijn ogen.

De Gea
Wan Bissaka
Varane
De Ligt
Telles
Fernandes
De Jong
Pogba
Ziyech
Ronaldo
Sancho

20 mil voor C.Soler? hahaha zeg maar 40/50 mil plus, er zijn weinig centrale middenvelders die zo beslissend zijn, bovendien is Valencia niet in staat om hun jeugd product voor een appel en ei te laten gaan. Zou wel met zijn aflopende contract te maken hebben in 2023.

2 mei 2022 om 14:57

Inderdaad aflopend contract, plus Valencia verkoopt laatste jaren wel vaker hun spelers relatief goedkoop (door die idiote eigenaar).

2 mei 2022 om 15:42

Valencia behoort natuurlijk wel bij de clubs met de hoogste schulden van Europa. Nu ben ik niet helemaal op de hoogte van de huidige situatie daar, maar ik kan me voorstellen dat ze spelers moeten verkopen om aan verplichtingen te kunnen doen met betrekking tot sluitende begrotingen e.d.

Als je in Frenkie de Jong een leider ziet, heb je er sowieso geen pap van gegeten. Zo'n type speler is hij helemaal niet. Bovendien helpt het ook niet als je 82 miljoen euro voor een speler betaalt en hem vervolgens 85% van de tijd op een andere positie posteert. Dat neemt overigens niet weg dat De Jong zich nog niet echt ontwikkeld heeft sinds z'n komst bij Barcelona. Dat is wel een dingetje.

Echt een mismatch wil ik het ook niet noemen, maar er zijn gewoon teveel factoren in het nadeel van De Jong, met de aanwezigheid van Busquets op zijn positie als de grootste. Ze willen daar schijnbaar een snelle passer en dat kan. Echter moet je dan als speler eieren voor je geld kiezen en de zaakwaarnemer op pad sturen. Continu op een positie waar andere kwaliteiten vereist zijn geposteerd worden, heeft ook geen zin.

Toch denk ik dat dit in de toekomst kopzorgen voor Barcelona kan betekenen. Busquets is natuurlijk een keer op. Bovendien is z'n verdedigende inbreng minimaal en dat is ook zeker een belangrijke factor op die positie. Wat wil je dan straks doen als Busquets op is? Kessie is ook weer een totaal ander type speler. Maar goed, we zullen wel zien hoe dit afloopt.

De Jong gaat helemaal nergens heen. Xavi en Laporta willen hem niet verkopen en de Jong wilt zelf ook blijven. En terecht. Hij blijft een geweldige voetballer met veel potentie. Heeft alleen pech dat hij niet altijd op zijn favo positie wordt neergezet. Wat mij betreft blijft hij nog vele jaren.

De Jong past toch niet echt bij het Engelse voetbal waar er 2 keer per week verwacht wordt dat je er staat met veel fysieker voetbal dan in Spanje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren