Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ presenteert international en bombardeert hem meteen tot eerste keeper

Laatste update:

Mathew Ryan is officieel speler van AZ. De Australiër, die eind 2022 onder de lat stond bij de Socceroos tijdens het WK in Qatar, komt over van FC Kopenhagen en heeft voor anderhalf jaar getekend in het AFAS Stadion. De komst van een nieuwe doelman was nodig na de blessure voor Sem Westerveld en het vertrek van Peter Vindahl.

Op de clubsite spreekt Ryan hoge verwachtingen van zijn periode in Alkmaar uit. "Je hoeft maar één keer naar de club en zijn geschiedenis te kijken om te zien dat het een goede en ambitieuze club is. Er is een hoop om voor te spelen en ik droom ervan om samen met het team het hoogste van het hoogste te behalen." Technisch directeur Max Huiberts geeft daarnaast aan dat Ryan de eerste keeper zal worden. "We zochten iemand die er direct staat als hij fit is. Dat is hij."

De 79-voudig international van Australië deed de afgelopen jaren de nodige ervaring op. Hij maakte in 2015 de overstap naar Europa met een transfer van Central Coast naar Club Brugge en verdedigde vervolgens het doel van onder meer Brighton & Hove Albion, KRC Genk en Valencia. Ook heeft de Aussie drie duels voor Arsenal achter zijn naam staan. Op het WK in Qatar strandde Ryan als aanvoerder van Australië in de achtste finales tegen de latere wereldkampioen Argentinië (2-1).

De ervaren doelman was niet de eerste keus van AZ, dat ook geïnteresseerd was in Tomás Vaclík en Sean Johnson. Vaclík kwam vanwege schouderproblemen echter niet door de medische keuring, terwijl de Amerikaanse sluitpost Johnson het aanbod van AZ naast zich neerlegde. Vanwege de keepersproblemen zaten Rome Jayden Owusu Oduro (18) en Daniel Deen (19) zaterdagavond in het Eredivisie-duel met Vitesse (1-1) op de reservebank.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goeie aankoop. Vooruitgang op wie ze nu hadden.

Prachtig voor AZ, vind dit een goede doelman.

9 januari 2023 om 22:22

Zeker weten, enorm goede lijnkeeper met veel ervaring in de topcompetities. Erg verrassende transfer.

Erg sterke keeper voor AZ maar ook voor de eredivisie ik het algemeen. Hoop dat ze een beetje rumoer kunnen maken in de top 3.

Ohhhh wat fijn. Ongekend grote upgrade binnen gehaald. Ervaren kracht die een goed voorbeeld voor de aanstormende talenten kan zijn en die de keeperstrainer waarschijnlijk niet kan verpesten. Samen met de overwinning van Jong AZ is dit prima nieuws om de week mee te beginnen.

Voor de eredivisie een uitstekende doelman, verhulst stelt toch teleur en vindahl wil ik nog nie afschrijven maar was het ook niet

9 januari 2023 om 22:36

Verhulst heeft AZ echt wel een aantal keren door de wedstrijd gesleept, maar ook zwakkere optredens gehad. Overigens heeft Huiberts natuurlijk niet gezegd dat hij de eerste keeper wordt, al denk ik dat hij het wel wordt.

9 januari 2023 om 22:55

Verhulst heeft tot nu toe vooral heel veel geluk gehad dat de tegenstanders zijn fouten nog niet echt af hebben gestraft. Hij is per wedstrijd verantwoordelijk voor zeker 2 grote fouten, en het is wachten tot het misgaat. Hij heeft niks klem, en kan totaal niet voetballen onder druk.

9 januari 2023 om 23:22

Dan doe ik het wel voor je, Vindahl is klaar. Die heeft zoveel geblunderd en is echt 1 bron van onzekerheid. Hoge ballen, afstandsschoten, 1 op 1, alles is een probleem voor hem. Huiberts heeft in de aankondigingsvideo voor Ryan ook aangegeven dat hij expres voor 1,5 jaar kon tekenen, zodat daarna ruimte komt voor de talentvolle Owusu-Oduro en Westerveld (zoon van) om het uit te vechten in AZ-1. Dan is er echt geen plek meer voor Vindahl.

10 januari 2023 om 09:06

Talentvolle Owusu? Die man is nog matiger dan die Vindahl...

Ga je van Kopenhagen naar AZ... Tja, keuzes.....

9 januari 2023 om 22:22

Lood om oud ijzer

9 januari 2023 om 22:44

Van tweede keeper naar eerste keeper. Vrij logisch toch?

9 januari 2023 om 22:52

was op het tweede plan bij kopenhagen.
waren nog "leuke" uitspraken van die andere keep tijdens het wk.

9 januari 2023 om 23:03

Wat bedoel je met leuke uitspraken? Heb dit niet meegekregen denk ik

10 januari 2023 om 08:55

Wat was er gebeurd?

Zo, dat is een goede aankoop! Daar sta ik van te kijken, knap van Az. Enorme upgrade.


Tip voor vz, dit is pushberichtwaardig. Meer dan een basisplaats voor vd Beek, een opstelling van ajax tegen nec of een vaag gerucht over Madueke. Doe er mee wat je wil.

9 januari 2023 om 22:59

Nu komt een basisplaats van Vd Beek wel minder vaak voor dat een topaankoop van AZ 😉

10 januari 2023 om 00:14

Ik kreeg vanmorgen rond een uur of 7 een pushbericht over dat Schreuder vindt dat Wijndal meer moet brengen. Dat bericht stond gisteren al op VZ, dus ik vind het werkelijk belachelijk dat 1. dit bericht de een pushmelding krijgt en 2. Laat staan de volgende dag.

Stel amateurs dat met knopjes mag spelen.

Leuk, twee doelmannen die de concurrentiestrijd niet konden winnen van Álex Remiro worden nu eerste doelman in de Eredivisie...

9 januari 2023 om 23:08

Waar dan? En wie is die andere doelman?

9 januari 2023 om 23:18

Rulli en Ryan, allebei bij Real Sociedad.

Yess! Dit was wat mij betreft het missende stukje voor de selectie. Hobie heeft echt punten gekost de eerste seizoenshelft en is niet van zijn lijn te krijgen. Ryan heeft het jarenlang niet onverdienstelijk gedaan in de PL bij Brighton en staat in België ook als topkeeper bekend. Zowel bij Brighton als Sociedad wat pech gehad met het verliezen van zijn plek, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat dit voor AZ echt een goede keeper is. In ieder geval een upgrade ten opzichte van Verhulst/Vindahl (die gelukkig weg is).

Ondanks dat zaterdag niet goed ging, ben ik echt positief gestemd voor de 2e seizoenshelft. De aanval is eindelijk dit en iedereen lijkt te blijven, ondanks dat er wel interesse is. Bovendien zwalken de anderen ook en hebben die ook problemen, dus als er wat moois kan gebeuren is het dit seizoen wel.

Heeft een mooi rijtje clubs op zijn naam staan. Ik denk dat hij nu vooral wilt spelen en daarom voor AZ kiest. Bij Arsenal niet veel van hem gezien, maar wanneer hij erin stond maakte hij wel een solide indruk.

Het bericht waar ik al op hoopte. Eindelijk een waardige doelman voor AZ. Hobie heeft zijn best gedaan, is een ontzettend sympathieke gast, maar heeft gewoon niet het niveau. Heeft ons al aardig wat punten gekost dit seizoen. Nu nog hopen dat Ajax Pascal Jansen wegplukt deze winter 😎

Grappig dat alle grotere clubs in de Eredvisie met nieuwe keepers komen die wat in best grote competities hebben gespeeld.
Het begon met PSV die Benitez haalde
Paar dagen geleden Ajax die Rulli haalt en nu AZ die Ryan binnen hengelt.
Nu nog Feyenoord maar die hebben met Bijlow mits die fit blijft een goede keeper in huis

Een dikke upgrade vergeleken met Verhulst. Dus dat is mooi dat AZ eindelijk een fatsoenlijke keeper heeft.

Onverwacht, maar heel goed gedaan door AZ. Vind dit echt een enorm goede doelman. Hier gaan ze absoluut veel plezier aan beleven.

Prima keeper hoor. Vond hem een ideale tweede keeper bij Arsenal. Nu dus eerste keeper bij AZ. Heeft heel af en toe wel eens een slippertje, maar verder een zeer degelijke lijnkeeper.

Toch wel leuk om zoveel ''goede'' keepers in de Eredivisie te zien. Ryan, Rulli, Benitez, Noppert, Cilissen, Unnerstall en ik vergeet er vast nog wel eentje.

10 januari 2023 om 09:49

De beste vergeet je haha. Bijlow vind ik in ieder geval de beste keeper van de Eredivisie. Straalt zoveel rust uit.

10 januari 2023 om 13:30

Excuses, Bijlow helemaal vergeten ja! Vandaar dat ik dat ook erbij zei, haha.

Verder denk ik persoonlijk dat die Rulli, die nieuwe van Ajax, wel (momenteel) nog een pak beter is dan Bijlow. Bijlow heeft meer potentie, maar Rulli lijkt mij de beste keeper van de Eredivisie.

10 januari 2023 om 15:41

Van wat ik heb gezien bij Sociedad lijkt Rulli mij niet een keeper die goed genoeg is voor het niveau dat Ajax wil bereiken. Wisselt gigantische blunders af met waanzinnige reddingen. Zwak in de lucht. Lijkt me niet iemand waar je direct op kunt bouwen met een zwakke verdediging (althans dit seizoen zwak).

Er moet denk ik echt nog wat bij achterin bij Ajax om het stabiel te krijgen. In ieder geval een back, het liefst een die op beide flanken kan.

10 januari 2023 om 13:18

Vooral mooi om te zien dat ze naar de Eredivisie willen komen. Dat zegt wel iets over onze competitie natuurlijk. Goede ontwikkeling.

Voor AZ is dit denk ik een goede transfer en een speler met veel ervaring.

Nou ja, laatste keer dat we een Australische keeper hadden.... Werden we kampioen .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren