Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ loopt Million Manhoef mis en bereikt principeakkoord over alternatief

Laatste update:

AZ heeft met BK Häcken een principeakkoord bereikt over Ibrahim Sadiq, zo weet De Telegraaf te melden op basis van bronnen in Zweden. Sadiq is een 23-jarige rechtsbuiten die ook op links uit de voeten kan. De Ghanees, die tot eind 2025 vastligt bij Häcken, geldt als alternatief voor Million Manhoef. De vleugelaanvaller van Vitesse was de gedroomde opvolger van de naar Bologna vertrokken Jesper Karlsson, maar het bod van vier miljoen euro bleek onvoldoende voor de Arnhemmers.

Vanwege het mislopen van Manhoef is AZ doorgeschakeld en heeft het een principeakkoord bereikt met Häcken over Sadiq. De in Accra geboren aanvaller maakte liefst 25 treffers in 41 wedstrijden voor de Zweedse club, waar hij sinds de winter van 2022 onder contract staat. Daarnaast was Sadiq ook nog eens goed voor acht assists. Voor zijn avontuur in Zweden kwam hij uit voor het Deense FC Nordsjaelland, dat hem oppikte uit de befaamde Right to Dream Academy in Ghana.

Naar verluidt heeft AZ hetzelfde bedrag over voor Sadiq als voor Manhoef: vier miljoen euro. Helemaal rond is de deal echter nog niet. De Telegraaf weet dat 'bepaalde aanvullende voorwaarden' een obstakel kunnen vormen. Häcken wil de Ghanees daarnaast graag nog inzetten in de komende wedstrijden. Zondag staat de stadsderby tegen IFK Göteborg op het programma, terwijl de club hem ook wil gebruiken in de return van de play-offs van de Europa League tegen Aberdeen. In de heenwedstrijd scoorde Sadiq uit een strafschop de 2-0, maar de Schotten kwamen sterk terug: 2-2.

Deadline-technisch zou het geen probleem moeten zijn voor AZ om Sadiq die wedstrijden af te laten werken. De transferdeadline sluit in Nederland vrijdag om middernacht, waardoor de Alkmaarders na de wedstrijd in Aberdeen nog ruim 24 uur zouden hebben om de deal rond te krijgen. Eerder deze zomer versterkte AZ zich met Alexandre Penetra (Famalicão), Denso Kasius (Bologna), David Møller Wolfe (SK Brann Bergen), Ruben van Bommel (MVV Maastricht ) en Tiago Dantas (Benfica).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

What are the odds? ????#ajax
Reacties

En terecht. Vier miljoen voor Manhoef is gewoon veel te weinig. Zou als Vitesse zijnde echt wel tussen de 10 en 15 miljoen verwachten hoor.

26 augustus 2023 om 23:38

Ja als ik zou moeten kiezen tussen Manhoef of deze Sadiq met deze geweldige statistieken zou ik ook altijd hiervoor gaan, ben heel benieuwd. Beter dan Odgaard dit seizoen gaat ook al snel

26 augustus 2023 om 23:39

Manhoef is vooral snel maar verder toch echt zeer matig. Ik snap best dat ze 4 mil afwijzen maar een bedrag tussen de 10 en 15 mil vind ik weer erg gortig. Maargoed vitesse mag natuurlijk vragen wat ze willen, is ook hun goed recht. Ik verwacht een dergelijke deal zoals jij schetst alleen absoluut niet

26 augustus 2023 om 23:44

15 lijkt me ook overdreven maar 10 voor een dusdanig veelzijdige speler van 21 die een heel goed seizoen heeft gedraaid lijkt me niet totaal onrealistisch hoor

27 augustus 2023 om 00:12

10 miljoen voor Manhoef, waar Cerny voor 8 miljoen verkocht werd. Alles leuk en aardig, maar niemand gaat 10 miljoen voor hem betalen hoor.

27 augustus 2023 om 02:29

Vooral omdat Cerny afspraken had met Twente om te mogen vertrekken en omdat dit artikel echt veel verbonden is aan Cerny ook…

27 augustus 2023 om 09:53

10 tot 15 miljoen voor een speler uit de middenmoot is complete waanzin, er is geen club ter wereld die dat alleen al overweegt, 7 a 8 imo is de max.

27 augustus 2023 om 14:36

Begrijp ook echt niet hoe mensen op dit soort bedragen komen. Gaat om een speler die het leuk doet bij een lage middenmoter. 7 a 8 is echt al een heel mooi bedrag voor hem.

26 augustus 2023 om 23:41

Manhoef eerst maar eens zien bij een ploeg die het spel grotendeels van de wedstrijden moet maken en iets moet creëren als je tegen een blok speelt ipv counteren.

26 augustus 2023 om 23:59

10 tot 15 miljoen? Voor een speler van een club die vorig seizoen tegen degradatie speelde? Misschien als hij de komende twee jaar flink blijft presteren en Vitesse weer eindigt "waar het hoort".

27 augustus 2023 om 05:32

6/7/8 miljoen lijkt mij een realistisch bedrag voor Million.

27 augustus 2023 om 08:23

Meer dan 10 miljoen betalen voor Manhoef zou lachwekkend wanbeleid zijn. Die jongen heeft veel talent en is snel, maar moet ook nog ontzettend veel leren.
De geboden 4 miljoen lijkt me wat beperkt, maar voor 6 miljoen was het voor beide partijen een goede deal geweest.

Ik ben heel benieuwd of Vitesse hier veel spijt van krijgt. Als hij een matig seizoen draait, verliezen ze miljoenen aan potentiële inkomsten.

Sadiq heeft geweldige statistieken, maar wel in een zwakkere competitie. Er zijn meer spelers (zoals Daramy) die het daar erg goed deden, maar in Nederland niet konden aanhaken bij het niveau.

Als je serieus bent ga je niet aankloppen met 4 miljoen bij Vitesse voor deze topper!!

27 augustus 2023 om 00:41

4 miljoen is wel erg weinig, maar hoeveel zou wel realistisch zijn? Ik denk tussen de 6 en de 7 miljoen max. Een totaalsom van 6 tot 6,5 miljoen zou voor mijn gevoel prima zijn.

27 augustus 2023 om 02:36

Precies, even een afzwaaier maar terug in 2008(!) werd voor Sulejmani, een praktisch gelijkwaardige speler, 16 miljoen betaald door een Eredivisie club, en dat was in 2008. Inmiddels zijn de transfersommen vrijwel verdrievoudigd. 4 miljoen voelt dan echt zo bizar laag, en het is niet alsof AZ geen geld te besteden heeft.

27 augustus 2023 om 08:33

Idd, AZ heeft gewoon een heel zuinig beleid wat ergens ook te prijzen valt. Start de onderhandelingen dan met 7 miljoen, dan voelt Vitesse zich nog enigszins serieus genomen. In mijn ogen ook iemand die makkelijk naar Feyenoord kan bijv!

28 augustus 2023 om 09:43

Praktisch gelijkwaardig? Op basis waarvan valt de transfer van Sulejmani ‘praktisch gelijkwaardig’ te noemen aan een hypothetische transfer van Manhoef naar AZ? Overigens moet je in Amsterdam even rondvragen hoe men over de transfer dacht. Zijn ook niet unaniem positief te noemen.

27 augustus 2023 om 08:33

Topper? Je kan ook overdrijven. Tussen de 4 en 5 miljoen lijkt mij marktconform

Een speler die ik in de Europese voorrondes regelmatig zag scoren, zo dus idd ook tegen Aberdeen afgelopen donderdag. Ken de speler verder niet maar zal toch wel wat kunnen als je bij de Zweedse kampioen speelt.

Weet niet hoe blij ik hier mee moet zijn. Buitenspelers hebben we eigenlijk wel genoeg. Had liever een nieuwe 6/8 gezien.

26 augustus 2023 om 23:38

We hebben met Dantas een nieuwe 6 gehaald maar hij is helaas geblesseerd. Ik heb hem wel zien spelen in de voorbereiding tegen Bologna en daar viel hij mij positief op.

27 augustus 2023 om 11:30

Tja, nu hebben we met Dantas en Clasie welgeteld 2 jongens die op 6/8 kunnen, en we speelden vorig jaar zowel met een 6 als een 8. In andere woorden, je hebt gewoon een probleem als er 1 geblesseerd raakt, laat staan allebei. Dan is een extra echt geen overbodige luxe. We hebben met Lahdo, Odgaard, vBommel, Poku, vBrederode en eventueel Mijnans echt wel genoeg buitenspelers.

Ik weet niet of manhoef wel goed genoeg was, ik ken deze speler niet maar laat me graag verrassen

Toen ik de naam las, dacht ik meteen, dit gaat over Umar Sadiq, ex NAC, maar helaas.

27 augustus 2023 om 00:18

De eerste keer dat zijn naam genoemd wordt staat er ‘Ibrahim Sadiq’, dus hoe jij kunt denken dat het over Umar Sadiq gaat is mij een raadsel.

27 augustus 2023 om 00:40

Je hoeft ook niet alles van een ander te begrijpen!

27 augustus 2023 om 03:57

Ik moest ook als eerste denken aan de speler van NAC hoor. Dus zo gek is het niet 😂.

27 augustus 2023 om 07:30

Dat had ik inderdaad ook na het lezen van die naam. Ik ben benieuwd of AZ dan de goeie keuze zal maken om hem uiteindelijk toch te halen. Manhoef vind ook een andere type aanvaller dan deze Sadiq.

Dat zijn mooie cijfers voor een buitenspeler en een broodnodige versterking na het vertrek van Karlsson.

4M is idd aan de lage kant, maar veel meer zou ook niet hoeven, het gaat om, met alle respect, de enige speler van waarde bij Vitesse. Ik denk aan een bedrag van 5M of als er een vermogende buitenlandse club komt max 7M.

Fijn dat Vitesse dit heeft niet heeft geaccepteerd. Niet vanwege het iets te lage bod, alles richting 6 miljoen had ik geaccepteerd, echter was dit pas zijn eerste volledige seizoen, prima cijfers voor waar de club stond en ook nog jeugdinternational geworden. Na nog een prima seizoen zeker 10 a 12 waard plus doorverkoop.

Manhoef heeft thans een marktwaarde van 3.5 mln, maar vanaf het moment dat hij zijn contract verlengde vorig jaar is dat een verschil van ca. 3 mln. Inclusief het salaris dat voor dit jaar al geboekt stond, denk ik dat Vitesse 7 tot 7.5 mln wil zien voor deze speler.

Want zo werkt de markt: Vitesse claimt dat bij hun Manhoef drie miljoen meer waard is geworden in het tijdsbestek van een jaar. Indien je die lijn door zou trekken (extrapoleren) tot de vollgende zomer, effectief het laatste moment dat Vitesse Manhoef kan verkopen, dan zitten we reeds op een marktwaarde van ca. 7 miljoen (inclusief salarissen en bonussen). Dus dat is het bedrag wat Vitesse minimaal wil zien ter compensatie.

27 augustus 2023 om 00:10

Ja en bedenk dat het pas zijn 1ste seizoen als basisspeler was, dus er is zeker ruimte voor groei, in de winter zijn contract open breken en 1 jaar verlengen en je kan aan een bedrag boven de 10 miljoen denken. Dat heeft vites gewoon nodig

27 augustus 2023 om 10:11

Dat is afhankelijk van de welwillendheid van de speler en een tweede keer verlengen zie ik niet gebeuren: die Manhoef wil ook hogerop. Daar ligt ook de beperking van Vitesse, dus hoger dan 7.5 zie ik dit niet gaan... en zelfs dan: zo'n bod alleen nog voor deze zomer, want de volgende komt hij in zijn laatste contractjaar, komen er alleen marktconforme bedragen en is het buigen of barsten voor Vitesse. Anderhalf tot twee jaar voor contracteinde is het laatst mogelijke moment dat een club harder kan onderhandelen, anders doemt het spook van transfervrij vertrek.

Een Right to dream graduate is meestal wel kwaliteit. Als je ziet wat er de laatste paar jaren daar zijn doorgebroken en dan via Nordsjaelland actief waren: Kudus (ajax), Sulemana (southamtpon), Adingra (brighton), en Nuamah (nordsjaelland). Ik denk dat Nagalo, Diomande en Osman ook wel naam gaan maken bij Nordsjaelland. En Sadiq haalt goede cijfers bij Hacken. Dus tja, als die voor onder 4 miljoen gehaald kan worden, dan zou ik de risico wel nemen. Is wel een rechtsbuiten, dus ik zal het niet zeggen dat het de opvolger is van Jesper. Ik denk dat Van Bommel eerder die druk zal meedragen.

Ik snap dat Vitesse niet akkoord gaat voor 4 miljoen euro, maar ik snap ook dat AZ niet meer biedt voor Manhoef.

Manhoef is een blind paard man. Zeer overschatte speler. Alleen aan snelheid heb je niks.
Of je nou bij Vitesse of bij Az zit is ook om het even.

Vreemd dat AZ zo zuinigjes is.

Het geld klotst tegen de plinten en dan komen ze met een bod van 4mio voor beste speler van Vitesse.

Aan deze kruideniersmentaliteit zie je dat AZ geen topclub is.

27 augustus 2023 om 07:08

De hoogste transfersom die AZ heeft uitgegeven in het post-Scheringa tijdperk, is momenteel rond de 4 miljoen (penetra, werd deze zomer aangetrokken). Als Vitesse meer geld wil (en ik weet niet hoeveel dat was), dan vind ik het prima dat AZ doorschakelt.

Het beleid is gericht op de jeugd en daarom worden transferinkomsten vooral gebruikt voor het verbeteren van de jeugdacademie.

En daarnaast, denk niet dat er heel veel fans van AZ claimen dat AZ een topclub is. Daarvoor is de club niet groot genoeg. Wel dat we mee willen doen om de top-3 plaatsen en de afgelopen jaren bewijzen dat AZ dat regelmatig kan, zonder de uitgaven van een topclub.

AZ wordt vaak geroemd voor het beleid. En het weigeren om meer te betalen voor een nieuwe speler hoort daar bij. Heel goed scouten en daarmee onverwachte pareltjes binnen halen, die dan later weer voor (een stuk meer) geld vertrekken. En vooral proberen om vertrek op te vangen door het doorschuiven van spelers uit de jeugd.

27 augustus 2023 om 07:46

Toen ik het las vond ik 4 miljoen juist veel geld. Het is een speler van Vitesse die echt nog wel moet groeien voor het niveau AZ. Maar ken zijn contractduur niet. Dat is ook wel belangrijk.

Wat moet je nu met Manhoef? In de meeste wedstrijden is AZ de dominante partij en in de kleine ruimte heb je niets aan Manhoef die het moet hebben van zijn snelheid. Vitesse staat natuurlijk vrij om te vragen wat het wil, maar ik vind 4 miljoen voor zo'n beperkte speler echt bizar veel geld.

Ben er helemaal niet rouwig om dat Vitesse de poot stijf heeft gehouden (wat ook hun goed recht is overigens). Heb behoorlijk twijfels of Manhoef een speler is die zou passen in het spel van AZ. Best een aardige speler, maar moet het toch voor een heel groot deel hebben van zijn snelheid en dat is vooral een wapen bij counters. AZ speelt een ander spelletje.

De statistieken van die Sadiq zijn indrukwekkend. En de scouting van AZ in Scandinavië is de laatste jaren uitstekend gebleken.

Ik zou altijd voor Sadiq gaan boven Manhoef💪👊🤜💪

Typisch AZ.......
Niks willen betalen maar zelf altijd de Hoofdprijs willen incasseren
Mooi van Vitesse dat ze die fooi van 4 mln
Afwijzen

27 augustus 2023 om 18:03

In tegenstelling tot al die andere clubs die het liefst voor een fooi verkopen en tegen de hoofdprijs inkopen...

Vitesse mag weigeren, is hun goed weg. AZ mag dan voor een andere speler gaan, helemaal prima. Snap niet zo goed wat hier het probleem is.

27 augustus 2023 om 18:05

Je hoort AZ toch ook niet klagen? Ze hebben 4 miljoen voor Manhoef over en dat blijkt niet genoeg te zijn voor Vitesse. Nou dan schakelt AZ door naar een andere speler.

Als je naar Twente met Eiting of Feyenoord met Zerrouki kijkt, die maar met te lage bedragen aankloppen totdat de speler gek wordt, handelt AZ snel en effectief.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren