Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ presenteert aanvaller van 4 miljoen euro met ‘indrukwekkende statistieken'

Laatste update:

AZ heeft zich op Deadline Day versterkt met de de 23-jarige vleugelaanvaller Ibrahim Sadiq. De Ghanees komt voor vier miljoen euro over van BK Häcken en tekent in Alkmaar een contract tot medio 2028. "Ibrahim heeft twee jaar constant gepresteerd", zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts.

Via de Right to Dream Academy belandde de aanvaller in de zomer van 2018 bij het Deense FC Nordsjælland. Twee jaar geleden stapte Sadiq over naar het Zweedse BK Häcken. Bij deze ploeg kwam Sadiq vervolgens tot indrukwekkende statistieken, zo schrijft AZ zelf in het persbericht. Bij Häcken kwam Sadiq tot 27 goals en 8 assists in 43 officiële duels. In Zweden werd hij zowel landskampioen (2022) als bekerwinnaar (2023).

De komst van Sadiq naar AZ werd door zijn club BK Häcken uitgesteld tot na de play-offs om Europees voetbal. Dat bleek uiteindelijk een terechte beslissing, want Sadiq toonde donderdag tijdens zijn afscheidswedstrijd andermaal zijn waarde voor de Zweedse topclub. Op bezoek bij het Schotse Aberdeen (1-3) was hij twee keer trefzeker, waardoor de groepsfase in de Europa League werd veiliggesteld.

"AZ wilde mij heel graag hebben. Dat geeft een goed gevoel”, zegt Sadiq op de clubsite van de Alkmaarders. De aanvaller kijkt met een goed gevoel terug op een succesvolle periode in Zweden. “Het is bijzonder om een prijs te winnen met een club. Het was geweldig om dat terug te kunnen geven aan de supporters." Sadiq had met twee treffers in zowel de finale als in de halve finale van de Zweedse beker een belangrijk aandeel in de bekerwinst.

“Ibrahim heeft twee jaar constant gepresteerd bij BK Häcken”, zegt directeur voetbalzaken Huiberts. “We wilden er graag nog een aanvaller bij hebben. Daarom hebben we doorgepakt met de komst van Ibrahim. Het is een speler die op meerdere posities uit de voeten kan, maar hij speelt voornamelijk vanaf de rechterflank en zou ook in de spits kunnen spelen. Met het binnenhalen van Ibrahim voegen we opnieuw veel kwaliteit toe aan de voorhoede.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze speler was mij al opgevallen. Volgens mij gisteren weer 2x gescoord.. ik denk dat AZ hier wel echt sterker van wordt. Ben oprecht benieuwd!

1 september 2023 om 09:44

Klopt haha. Heb hem wel vaker op een goaltje op de bets gezet. Leverde wel vaak. Benieuwd hoe hij het in Nederland gaat doen.

1 september 2023 om 10:24

Ja dit is 8 van de 10x een zekerheidje op die goalbets

1 september 2023 om 10:03

Hopelijk brengt die wat vernuft en leiderschap mee want het AZ van gister kan naast kwaliteit ook dat goed gebruiken. Ze bleven maar bezig met kansloze hoge ballen tegen die Noren...

weer zo'n leuke speler uit de RTD academy.
is een slag minder (en ook ietsje ouder) dan kudus. maar wel een speler waarmee je hem kan vergelijken om een plaatje van hem te krijgen.
is snel en sterk. scoort gemakkelijk, maar is ook wel "wild" aan de bal soms.

lijkt me een prima speler voor AZ

Ben benieuwd. AZ krijgt het op een of andere manier altijd wel voor elkaar om een vrij onbekende speler te halen die goed presteert. Kwalitatief lijkt het wat minder dan vorig jaar, maar ik zie AZ wel weer overtuigend 4e worden.

1 september 2023 om 09:49

Dat betekend dat je goed scout. AZ kan het geld maar 1 x uitgeven. Dus beter 1 schot in de roos dan 3 x net niet.

1 september 2023 om 09:54

Zeker waar. AZ komt in het aankoopbeleid ook rustig en duidelijk over (al meerdere jaren). Hebben geen paniek aankopen imo.

1 september 2023 om 10:24

Ik vraag me inmiddels af wat de ambitie is van AZ. De club harkt over de laatste 10 seizoenen bijna 200 miljoen aan transferwinst bij elkaar, maar investeren in transfersommen doen ze zeer mondjesmaat. Serieus meedoen om de prijzen doen ze echter ook niet. Ajax en PSV geven ongeveer de helft van hun transferinkomsten uit aan nieuwe spelers. Bij Feyenoord is dat 67 procent, bij AZ 'slechts' 24 procent. Waar gaat het geld naartoe?

1 september 2023 om 10:43

Top 3 aanvallen is het doel. Geld gaat naar jeugdopleiding en er staat veel geld op de bank momenteel. Daarnaast proberen we de begroting te verhogen, want dat is de enige manier om structureel te groeien. Waarschijnlijk gaat hier ook wat geld naartoe. Daarnaast doen we nu grotere aankopen. We zijn van +/-2 miljoen naar +/-5 gegaan, stapsgewijs groeien is het devies.We hebben overigens een stuk meer binnengehaald dan 200 miljoen de laatste 10 jaar.

1 september 2023 om 10:46

Dat vragen wij ons ook al jaren af, en de meeste zouden het ook begrijpen als je dan ook heel terughoudend bent naar buiten en altijd de jeugd naar voren schuift..
Maar nee Max en Robert zitten de gevestigde order aan te vallen en willen gelijken verdeeldheid.tevens beloven ze geen herhaling van een aantal jaren geleden, en zie hier ineens meerder basisspelers weg. Nou dank je wel Az.

1 september 2023 om 10:52

Ruud, heb vertrouwen in onze directie! We hebben onwijs veel talent momenteel dat op het punt staat om door te breken. Die moeten ook de kans krijgen, dat staat goed momenteel. Je zag met Reijnders hoe snel dat kon gaan. De enige positie waar ik me zorgen om maak, is linksachter.

1 september 2023 om 10:53

@coolj: klopt dat ik de uitgaven langzaamaan een beetje zie groeien en natuurlijk moeten die in lijn blijven met de salarissen die je kunt betalen. In mijn ogen is dit echter wel erg voorzichtig en heb je het gat over 20 jaar nog niet gedicht.
Met de 200 miljoen winst bedoel ik transferinkomsten minus transferuitgaven. Als ik transfermarkt als bron gebruik heeft AZ een winst geboekt van 193 miljoen. Mooi als je elk jaar 10 miljoen eigen vermogen bijschrijft, maar waar blijft die andere 10 miljoen per jaar? Welke kosten zijn zo hoog?

1 september 2023 om 11:04

Nieuw dak stadion heeft een hoop geld gekost. Verder geen idee.

1 september 2023 om 12:02

De afgelopen paar jaar zijn de uitgaven naar belangrijke zaken naast het veld gegaan. Het stadion is terug in eigen beheer na de noodzakelijke verkoop vanwege het DSB faillissement, er is een compleet nieuw trainingscomplex gebouwd dat jaarlijks uitgebreidingen en upgrades krijgt, dat laatste geldt ook voor het stadion. En dan is er natuurlijk nog het nieuwe dak vanwege de schade.

De laatste jaren is een buffer aangelegd en zijn de zaken naast het veld op topniveau gebracht om nu ook op het veld stappen te kunnen maken.

1 september 2023 om 11:25

Ik vind dit geen onbekende speler hoor. Gewoon een topper in zijn league. En hij kost een goede 4 miljoen, dus daar mogen ook wel wat verwachtingen voor zijn. Clubs als Heerenveen, Vitesse etc kunnen dat niet ophoesten

1 september 2023 om 11:30

Ik denk dat voor de gemiddelde voetbalfan in Nederland dit een vrij onbekende speler is. Tuurlijk zullen er ook zat bij zitten die hem wel kennen. Ik ken hem puur op statistieken van livescore, verder niet. Ik volg de Zweedse League dan ook niet.

Mooi, met deze aankoop zit het op de flanken wel goed qua bezetting. Sadiq, Lahdo, Van Bommel, Poku en Van Brederode. Veel namen die nog niet gearriveerd zijn, maar komend jaar kunnen we hier volgens mij wel mee bouwen. En odgaard is er ook nog, maar ik zie die meer als spits (en volgens mij wilt hij dat zelf ook). Pavlidis blijft wel hoor ik hier en daar dus voorin wat mij betreft prima

Weer top gescout van AZ. Naast het opleiden van spelers is AZ ook een club met een hele goede scouting.

Erg goed gescout van AZ, gisteren ook weer beslissend geweest voor Hacken met 2 goals uit bij Aberdeen in de EL-kwalificatie. Als Bologna nu met een goed bod komt op Odgaard, zou ik die zeker accepteren.

1 september 2023 om 10:22

Die odgaard is een net niet speler ze moeten hem snel in het vliegtuig zetten

Zijn contractgegevens zullen voor Alex Kroes wel geheim gehouden worden.....

Als ik mijn weddenschapjes zet dan pak ik geregeld ook Hacken in Zweden mee. Vaak belandt deze jongen dan op het scorerbord als ik de wedstrijd dan volg! Leuk om te zien dat hij dan naar AZ gaat vertrekken. Hij heeft meermaals in het voordeel voor mij gescoord dus laat hem dat ook maar doen in Alkmaar en in de Conference League

Dit word de volgende top transfer van Az.
Super doelgericht die jongen

Atlijd mooi om te zien hoe AZ scout, in de meeste gevallen is het bullseye!
Jaartje of 2/3 knallen en weer voor veel geld doorverkopen.

Echter wil je structureel de top 3 aanvallen en langzaam toch richting kampioensschap of plek 1/m 3 eindigen dan zou ik persoonlijk ook wat meer geld uitrekken voor gearriveerde spelers die al wat hebben bereikt. Geld hebben ze wel, maar het is de keuze van AZ dat ze deze richting opgaan (jeugd + goedkoop talenten trekken). 1 a 2 gearriveerde spelers die echt het team dus danig versterken zou mooi zijn. En ook goed voor de Eredivisie.

1 september 2023 om 12:29

Die spelers zullen ook meer salaris willen. AZ heeft al een forse salarishuishouding voor de grote van de club. Moeten elk jaar gaten dichten met transfers om geen verlies te draaien. Meer gearriveerde spelers gaan daar niet bij in passen ben ik bang.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren