Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal wil competitiegenoot beroven van topspits; prijskaartje van 116 miljoen

Laatste update:

De directie van Arsenal is van plan de club komende zomer verder op te bouwen en is daarom bereid wederom een substantieel transferbudget beschikbaar te stellen. Dat stelt The Guardian, dat ook weet dat het leeuwendeel van dat geld uitgegeven moet worden aan een nieuwe spits. The Gunners hebben drie toptargets geïdentificeerd voor die positie.

Eén daarvan is Newcastle United-aanvaller Alexander Isak, die wordt gezien als 'een van de hoofddoelwitten' voor komende zomer. De Zweed stond al op de radar van Arsenal toen hij bij the Magpies tekende in 2022 en mogelijk lonkt nu alsnog een overstap naar Noord-Londen. Volgens het Engelse medium moet hij 100 miljoen pond, omgerekend zo'n 116 miljoen euro, kosten.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Een ander transfertarget is al langer bekend. Viktor Gyökeres, dit seizoen furore makend als aanvalsleider bij Sporting Portugal, wordt al geruime tijd aan Arsenal gelinkt. Hij heeft al ervaring in Engeland, daar hij voor zijn overstap naar Portugal de vaste spits was van Championship-ploeg Coventry City. Volgens The Guardian kent zijn contract een ontsnappingsclausule van 100 miljoen euro.

Ook Juventus-spits Dusan Vlahovic kan naar verluidt op interesse rekenen van Arsenal. De Servisch international maakt al jaren indruk in de Serie A met zijn doelpuntenproductie en is nog altijd maar 24 jaar oud.

Ivan Toney, die reeds is teruggekeerd van een schorsing wegens het overtreden van de gokregels, maakt naar alle waarschijnlijkheid niet de overstap naar Arsenal. De Brentford-aanvaller stond in eerder stadium nog wel op het verlanglijstje van Mikel Arteta, maar deze interesse zou 'bekoeld' zijn.

Arsenal kijkt niet alleen naar versterkingen in de punt van de aanval. Michael Olise, Frans jeugdinternational en smaakmaker bij Crystal Palace, zou ook in de belangstelling staan van de huidige nummer twee van de Premier League. Hij is voor een afkoopsom van rond de 75 miljoen euro op te pikken. Ook Manchester United en Manchester City houden zijn ontwikkelingen echter nauwlettend in de gaten.

Mocht Arsenal komende zomer daadwerkelijk tientallen miljoenen euro's spenderen, dan gebeurt dat voor de tweede transferzomer op rij. In de aanloop naar het lopende seizoen werd de portemonnee getrokken voor namen als Declan Rice, Kai Havertz en Jurriën Timber.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Arsenal moet wel gewoon een spits hebben. Dat mist in het huidige elftal want als zuivere spits voldoet Jesus niet. Zelf ik als Arsenal eerder voor Vlahovic gaan eerlijk gezegd.

19 april 2024 om 10:28

Ik zie Vlahovic te weinig spelen om te zeggen dat we beter hem dan Isak kunnen halen. Wat zou jouw reden zijn?

Ik heb het liefst Isak, maar daar roep ik al jaren om. Ook Toney zie ik nog steeds als heel goede optie. Vlahovic lijkt mij meer een pure afmaker, waar je met Isak weer een speler haalt die op meerdere posities uit de voeten kan, wat het aanvalsspel onvoorspelbaarder maakt. En hij is een killer die uit het niets een goal kan maken, dat ontbreekt nu sws.

19 april 2024 om 10:33

Ik vind niet dat Arsenal een onvoorspelbaar aanvalsspel nodig heeft. Dat werkt goed genoeg. Voor mij heeft Arsenal 1 ding nodig, iemand die continu aanwezig is in de 16.

Daarnaast denk ik dat Vlahovic ook een stuk goedkoper gaat zijn eerlijk gezegd.

19 april 2024 om 10:51

Ja daar zit ook zeker wat in, maar dan moeten ze hun spel wel weer wat tweaken want ook als Havertz in de 16 loopt komen er imo te weinig voorzetten.

19 april 2024 om 11:01

Dat klopt Samcro, maar het zijn niet alleen voorzetten waar je dat in mijn optiek mist. Het gaat ook om dat je tegenstanders bezig houdt en dat je een mogelijkheid hebt om daar de bal vast te kunnen houden. Bovendien is het ook andersom het geval, er lopen te weinig mensen in de 16 wanneer er daadwerkelijk wel een voorzet komt of kan komen. Ik zie geregeld dat de mogelijkheid er wel is, maar dat er dan niemand loopt. Of dat alleen 1 iemand van de zijkant naar binnen aan het rennen is, waardoor je gewoon weinig kans maakt met de voorzet.

Wat mij betreft is er genoeg 'onvoorspelbaarheid' en beweging in de spelers erachter. Met Odegaard, Saka, Havertz/trossard/martinelli en dan nog een White en misschien een andere middenvelder, heb je in mijn optiek genoeg beweging.

19 april 2024 om 11:22

Vlahovic zie ik zelf niet zo zitten, qua prijs wel maar qua spel en goals vind ik hem toch wel tegenvallen bij Juve. Waarom niet voor een Martinez van Inter gaan?

19 april 2024 om 12:06

Dat vind ik niet eens zo'n gekke shout Fcvoetbal23. Misschien wel één van de beste opties die nooit genoemd wordt. Goed aan de bal, snel, sterk voor zijn lengte en doelgericht. Scoort nu toch al 3 seizoenen op rij meer dan 20 competitiegoals in de Serie A, in relatief weinig minuten.

Enige dat ik altijd wat lastiger vind, is de overtap naar de PL. Dat is toch moeilijk in te schatten. En ook dat Inter in een compleet ander systeem en spelopvatting speelt. Ik kijk daarvoor te weinig Serie A om echt een goede inschatting te kunnen maken of hij ook in de speelwijze van Arsenal past. Anderen die daar misschien meer zicht op hebben hier? Misschien Liersse?

19 april 2024 om 12:23

Je hebt toch geen creatieve spits nodig maar een pure afmaker? Arsenal heeft op de buiten posities voldoende creativiteit. Ik denk dat ze heel veel baat hebben bij een spits die er 25 a 30 maakt.

19 april 2024 om 12:42

Arsenal heeft nood aan een pure spits en niet opnieuw een aanvallende speler die spits maar ook LW en/of RW kan spelen. Gewoon iemand die een goal kan maken (een beetje zoals Haaland) zonder dat ie voetballend per se veel bijbrengt.

En dan kom je al snel uit bij Vlahovic. Geen idee of die haalbaar is maar ik denk dat Juve de centjes wel kan gebruiken dus niet geschoten is altijd mis. Met een bod van 70-80 miljoen ga je Juve toch doen twijfelen, al moet de speler zelf willen natuurlijk!

Ook Martinez van Inter vind ik een goeie optie maar die gaat te duur zijn vrees ik (120 miljoen?)

Daarnaast kom je bij namen als Watkins, Isak, Oshimen, Ferguson, Goykeres... maar van die ben ik allemaal minder gecharmeerd.

19 april 2024 om 12:52

Lautaro gaat stukken duurder zijn (ik denk dan eerder aan Lukaku-achtige bedragen) volgens mij.

En ik heb bij Lautaro toch altijd een beetje twijfel of hij het in de PL als eenzame spits aankan.

19 april 2024 om 13:20

Duurder dan Vlahovic inderdaad, maar als je de bedragen ziet die voor Isak gevraagd worden dan zit daar weinig verschil tussen denk ik. Wat mij betreft zit het puur op dat stukje wat jij als 2e zegt: twijfel of hij het in de PL als eenzame spits aankan. Dat is essentieel wat mij betreft. Dat vind ik ook een moeilijke inschatting om te maken. Isak heeft dan wel het voordeel dat hij ''pl proven'' is. En bij Vlahovic denk ik dat de kans redelijk groot is dat hij het in de PL kan, gezien zijn fysiek.

19 april 2024 om 13:50

Dat is het voor mij ook eigenlijk. Meer kans op slagen voor een of 40-50 minder.

Verder durf ik betwijfelen of Lautaro dat zelf ziet zitten trouwens.

19 april 2024 om 19:04

Heb je gelijk in. Ja maar dat weten we nooit, dus daar hou ik met dit soort dingen geen rekening mee. Bovendien, Inter is soms nog wel van de gedwongen verkopen. Als zij dat geld willen voor Lautaro en Arsenal legt het op tafel, dan is Inter nog wel in staat om te verkopen denk ik.

20 april 2024 om 10:16

Ligt er aan wat voor spits je wil hebben.
Arsenal heeft toch het beste baat met een spits die ook mee kan voetballen.
Haaland is een perfecte afmaker en dodelijk voor het doel maar voetballend is hij niet zo heel erg goed.
Gab Jesus is dan weer voetballend beter maar erg wisselvallig voor het doel.
Isak heb ik altijd het idee als je hem een schouderduw geeft dat hij omvalt hij is vrij klein ook en zijn lichaamsbouw is ook vrij tenger.

Vlahovic zou ik dan ook eerder kiezen of die Gyorkes van Sporting.
Anders zou ik Boniface ook nog wel overwegen die is ook nog jong en ook een sterke afmaker

20 april 2024 om 10:31

Isak vrij klein? Heb je hem wel is gezien? Isak is 1.92, vrij klein idd....

Dan kom je aan met Gyorkes? Bijzonder....

19 april 2024 om 10:36



Mocht je wat meer Serie A/juventus/vlahovic volgen, hoe denkt men over hem? Ik weet nog dat het een sensatie was toen hij naar Juventus vertrok, maar ik volg de Serie A/juventus te weinig om er iets nuttigs over te kunnen zeggen. Denk je dat hij echt de spits voor Arsenal zou kunnen zijn die ze nodig hebben?

19 april 2024 om 10:46

Bij Juventus spelen onder Allegri is helemaal geen cadeau voor een spits. Zeker niet de afgelopen jaren. Maar desondanks doet hij het zeker dit seizoen echt wel goed met een aantal heel belangrijke goals.

Hij kan wel eens de missing link voor Arsenal zijn denk ik. Een beetje hun Haaland (zij het minder goed).

19 april 2024 om 12:50

Vind hem wel echt heel veel grote kansen nog missen voor een pure afmaker. Ik zou er niet voor gaan als arsenal zijnde.

19 april 2024 om 10:49

Waarom zou je eerder voor Vlahovic gaan? Dat is meer een afmaker terwijl Isak eigenlijk beide is.

19 april 2024 om 11:03

Ik vind Isak niet de perfecte afwerker. Meer een voetballende spits die ook de goal weet staan. Maar een Isak zie ik er geen 30 maken. Vlahovic wel.

Isak is meer van hetzelfde laken een pak vind ik. Terwijl Arsenal dat niet nodig heeft maar iets extra.

19 april 2024 om 11:21

Ja precies, ik denk dat het sws voor beide afwachten is.

19 april 2024 om 11:27

Van alle opties moeten we het uiteindelijk nog maar zien vind ik. Wat dat betreft is een spitspositie één van de lastigste posities om een speler te kopen. Zeker als je 25 competitiegoals per seizoen zoekt. Wat dat betreft vind ik dat wij niet mee moeten gaan wegen wat jij als laatste zegt arsenal890: 'zou ook op links uit de voeten kunnen komen'. Dat zou mooi meegenomen zijn, maar moet in mijn optiek niet mee tellen. We hebben namelijk al teveel spelers die multifunctioneel zijn, maar op geen enkele positie echt onbetwist (of dat kunnen worden). Aanvallend heb je dat met Trossard, Havertz en Jesus al. Dat is wat mij betreft genoeg.

19 april 2024 om 11:35

Maar dat is ook zeker niet het belangrijkste. 25 competitiegoals zijn het belangrijkste. Dan heb je een Isak en vlahovic als beste opties. Beide zijn verschillende types en dan neem je dus alle pluspunten mee.

19 april 2024 om 11:58

Sorry, maar dat is echt van de pot gerukt! Jesus heeft bewezen een effectieve spits te zijn en heeft veel potentieel. Arsenal heeft misschien wat aanpassingen nodig, maar het negeren van Jesus lijkt overdreven.

19 april 2024 om 12:06

Jesus is niet klinisch genoeg voor Arsenal. Ik zou hem zeker behouden omdat hij echt wel een goede optie is om er bij te hebben maar voor de basis komt hij tekort.

19 april 2024 om 12:53

Als basisspits is dat niet genoeg voor een titelkandidaat in de PL vind ik. Of je moet 2 kanonnen op de flanken hebben. Maar daar hebben ze er maar 1 van.

19 april 2024 om 13:45

Plus Jesus mist elk seizoen 2 maanden met blessures. Kanonnen op de flanken weet ik niet precies wat jouw definitie daarvan is. Maar als je vorig seizoen qua goals keek had Martinelli 15 goals (geen penalties) en Saka 14 goals in de PL (wel penalties). Dit seizoen komt het er om verschillende redenen bij Martinelli minder uit. Persoonlijk denk ik dat 15 goals van beide wingers niet goed genoeg is om te kunnen spelen met een spits die er rond de 10 maakt.

Een groot verschil voor Arsenal dit seizoen is ook de productie van bepaalde spelers. Saka zit op evenveel goals als geheel vorig seizoen met nog 6 wedstrijden te gaan, dus hij kan dat verbeteren. Maar Odegaard, Martinelli en Jesus zitten er ruimschoots onder. Odegaard had vorig seizoen 15 totaal, nu nog slechts 7. Martinelli had er 15 in totaal, nog nog slechts 6. Jesus had er 11, nu slechts 4. Er zijn nu wel wat andere spelers die meer scoren (havertz heeft er 9, tov Xhaka die eindigde met 7. Of Trossard die vorig seizoen 1 had tov nu 8).

Wat mij betreft moeten wij dus sowieso een spits hebben die minimaal 20-25 competitiegoals maakt, ongeacht de doelpunten die vanaf andere posities komen.

19 april 2024 om 13:55

Dan doel ik op spelers waar je zeker van bent dat ze gezamenlijk 30-35 goals maken (bijvoorbeeld Salah en Mané bij Liverpool).

Iets wat ik bij Martinelli allerminst een garantie vind.

19 april 2024 om 19:09

Ah oké, dan snap ik je. Opzich is dat geen garantie nee. Al heeft Martinelli wel laten zien het te kunnen dan. Vorig seizoen samen op 29. Martinelli heeft dit seizoen een tijd met een blessure gespeeld en daarnaast er ook uitgelegen. En Arteta heeft het systeem verandert, waardoor Martinelli ook minder uit de verf lijkt te komen. Dat plus eigen mindere prestaties.

Ik denk zelf wel dat Martinelli het kan. Die jongen is nog jong natuurlijk. En hij heeft wel die Alexis Sanchez vibe, zij het minder technisch. Bovendien is zijn mentaliteit één van de beste bij Arsenal. Zijn voorbeeld is CR7 en hij doet er alles aan om beter te worden. Ik heb dus wel vertrouwen in progressie bij Martinelli.

Maar zoals gezegd, liever gezamenlijk met een spits die gewoon een garantie is op goals.

Isak zou echt geweldig zijn. Vlahovic ook prima als alternatief. Hopelijk kan Arsenal met wat verkopen extra geld investeren.

19 april 2024 om 11:02

Wie zou je dan verkopen arsenal890? Het verkopen gedeelte vind ik namelijk altijd lastig bij ons. Degene die wij willen verkopen, leveren echt nauwelijks geld op. Dus je spekt de kas niet echt. En van degenen die veel geld waard zijn, wil je eigenlijk niemand verkopen. Dat maakt het dus wel ingewikkeld.

19 april 2024 om 11:08

Nketiah 30-40 miljoen.
Nelson 20+ miljoen.
Partey naar SA, voor 10 miljoen.
Zinchenko voor 10-20 miljoen
Lokonga 10-20 miljoen.
Tierney 10-20 miljoen.

Deze spelers kun je wel verkopen, niet voor grote bedragen maar het helpt wel degelijk.

19 april 2024 om 11:22

Dat is zeker waar. Ik was een aantal namen op jouw lijstje ook al een beetje vergeten zelfs om eerlijk te zijn. Het moet wel kunnen. Al denk ik wel dat de prijzen die jij noemt in sommige gevallen niet gehaald zullen worden. Niemand gaat voor Nelson 20+ miljoen neerleggen denk ik. En Nketiah betwijfel ik ook 30-40. Daar hebben we ooit dom genoeg een 30+ miljoen bod voor geweigerd, wat ik nog steeds niet snap. Maar daarna ook weinig interesse en geruchten geweest over prijzen die daar in de buurt komen.

Het gaat niet gebeuren, maar het zou een keer mooi zijn als wij onevenredig veel geld voor een speler kunnen vangen. Bijvoorbeeld als Partey naar SA gaat, dat het dan niet 10 miljoen is maar 40 miljoen. Dat zijn de verkopen waar je zoden mee aan de dijk kunt zetten.

19 april 2024 om 11:37

Tja de bedragen die ik noem zijn natuurlijk even snel genoemd. Het hangt natuurlijk af van de interesse. Als er enkele PL clubs interesse hebben in Nketiah en Nelson dan kan de prijs hoger uitvallen dan als er slechts 1 club geïnteresseerd is.

Ja een verkoop van bijv Partey voor zo’n bedrag is natuurlijk fantastisch. Dat is bij ons helaas onmogelijk.

19 april 2024 om 12:02

Zeker mee eens hoor. Ik zit vooral een beetje met onze uitgaande transfergeschiedenis in mijn achterhoofd. Als je ziet waar uiteindelijk spelers voor zijn weg gegaan, dan zijn die bedragen wel echt te laag t.o.v. de kwaliteiten in mijn optiek. Guendouzi heb je laten gaan voor 11 miljoen. Holding voor 1 miljoen. Maitland-Niles transfervrij. Xhaka voor 15 miljoen. Torreira voor 6 miljoen. Mavropanos en Leno voor 3,6 miljoen.

Ik zeg niet dat wij hier 100 miljoen hebben misgelopen bij wijze van spreken. Maar een Guendouzi had je echt wel voor 20-25 miljoen moeten kunnen verkoepn. Holding is geen geweldige speler, maar wel Engels en flink wat wedstrijden bij ons gespeeld. Dat je daar niet eens 10 miljoen voor krijgt is wel droevig in mijn optiek. Maitland-Niles idem, daar had je eerder nog een bod van 20 miljoen voor gehad en dat heb je niet gedaan toen. Xhaka voor 15 miljoen had ook deels andere redenen, maar op basis van zijn prestaties was hij echt wel 25 miljoen waard. Mavropanos en Leno hadden in mijn optiek ook beide 10 miljoen kunnen zijn. Torreira was een lastige situatie, maar op basis van zijn kwaliteiten was ook hij echt wel 10 miljoen waard nog op dat moment.

Dit is natuurlijk natte vingerwerk van mijn kant. Maar ik vind het zelf geen absurde inschattingen. Als je dit bekijkt heb je alleen op deze jongens al 70 miljoen misgelopen in 3 seizoenen. Dan laat ik jongens als Pepe, Aubemeyang, Lacazette en Ozil nog buiten beschouwing. Zijn allemaal andere redenen voor natuurlijk en de beslissingen van het huidige bestuur daarin zijn absoluut de juiste geweest. Maar dat verandert niet het feit dat je echt veel geld mis bent gelopen.

Lang verhaal, maar vandaar mijn huiverigheid voor de verkopen van de door jou genoemde spelers .

19 april 2024 om 12:08

Ik ben het helemaal met je eens!

Gyokeres ken ik zelf alleen van de filmpjes, mensen hier die hem ook echt volgen? Isak zou ik echt top vinden, zou ook perfect in dit team passen. Denk dat er ons veel te wachten staat deze zomer!

Ik zou voor Gimenez gaan. Relatief goedkoop en jong en kan scoren.

19 april 2024 om 10:26

Hij vergeet alleen regelmatig een langere periode DAT hij het kan...

19 april 2024 om 10:44

Nee joh, die komt echt veel te kort voor dat niveau!!

19 april 2024 om 11:51

Giminez rendeert zelfs niet bij de laagvliegers in de premier league.

Dat ze bij Arsenal een spits nodig hebben staat denk ik wel vast, maar waarom zou een club met ambities zoals Newcastle meewerken aan deze transfer?

19 april 2024 om 10:35

De speler groeit sneller dan de club. Dan is het niet raar om mee te denken bij een transfer mits het juiste bedrag betaald wordt

19 april 2024 om 10:54

Nee, dat lijkt me juist niet. Het lijkt me juist logisch dat Newcastle aan zijn toppertjes vast zal willen houden!

19 april 2024 om 10:56

Newcastle heeft wat problemen met ffp. Verkoop van Isak zou dat probleem direct oplossen.

19 april 2024 om 12:33

Zijn dit echte problemen of “problemen” zoals veel Arsenal supporters ook altijd vinden dat Chelsea FFP problemen heeft? Het is ongelofelijk hoe vaak jullie ten prooi vallen aan “ik hoop het, dus het zal wel!”

19 april 2024 om 13:47

Dit zijn echte problemen

19 april 2024 om 16:24

Als je een beetje het nieuws had gevolgd dan weet je dat dit daadwerkelijke problemen zijn…

19 april 2024 om 16:39

Ik heb het nieuws gevolgd en weet daarom ook dat de problemen op dit moment niet dusdanig groot zijn dat ze hun grootste sterren zullen moeten verkopen. Gaan er spelers verkocht worden? Ja, dat zit er dik in. Er zullen zeker wat bankzitters vertrekken, maar Isak of Bruno gaan natuurlijk helemaal nergens heen. Zoals ik al dacht: de wens is de vader van de gedachte. Typisch.

19 april 2024 om 13:21

Newcastle heeft geld nodig wegens FFP

19 april 2024 om 15:58

Nogmaals: Zijn dat dezelfde soort problemen die mensen Chelsea altijd toeschrijven? Want dan is dit een broodje-aap. Newcastle kan geen 120 miljoen uitgeven, maar hoeven ook niemand te verkopen om eventuele straffen te voorkomen..

Ik vind het erg bizar hoeveel geld Arsenal kan uitgeven zonder zelf wat te verkopen. Ze kopen voor honderden miljoenen aan spelers, maar verkopen zelf nauwelijks wat. De hoogste transfersom die ze ooit hebben gekregen was voor oxlade chamberlain toen die naar Liverpool ging een paar jaar terug. Ze hebben daar iets van 30 miljoen voor gekregen. Ik vraag me dan wel eens af hoe het met hun zit met de financiële fairplay regels.

Ik ben mij er van bewust dat Chelsea Football Club ook veel spelers koopt. Maar Chelsea Football Club verkoopt ook veel spelers waardoor ze ook weer veel kunnen kopen. Arsenal koopt alleen, maar verkoopt niks.

19 april 2024 om 10:29

Dat zal wel goed zitten, want je leest er nooit iets over maar verder krijg je genoeg artikelen over elke scheet bij Arsenal, dus maak je maar niet druk.

19 april 2024 om 10:41

Daar mogen wij als Chelsea fans nog niet zo heel veel over zeggen. Dit/afgelopen seizoen waren de netto uitgaven van Chelsea - 198mil en van Arsenal - 167mil. Seizoen ervoor Chelsea -543mil en Arsenal - 162 mil. Je hebt wel gelijk dat Arsenal niet vaak spelers voor veel verkoopt, maar Chelsea koopt nu gewoon veel meer in. Kijken we naar de afgelopen 5 jaar heeft Chelsea ook een negatief saldo van 585mil en Arsenal van 472 mil.

Conclusie. Denk dat wij als Chelsea fans dit niet bizar mogen noemen.
Ps. Dit gaat puur over het resultaat Transfer in t.o.v. transfers uit.

19 april 2024 om 11:09

Arsenal verkoopt gewoon erg slecht inderdaad Ceejah. Dat is ook een beetje het nadeel van het oude beleid. Je had ooit best wel 'waarde' op het veld staan, maar die heb je allemaal nagenoeg gratis laten gaan. Aubameyang, Lacazette en Ozil om maar wat voorbeelden te noemen. Allemaal super veel salaris gekregen en uiteindelijk gratis de deur uitgewandeld. Of zelfs contract afgekocht. Dat waren overigens zeker de juiste keuzes, daar niet van. Maar je hebt als club wel veel inkomsten misgelopen.

Daarmee zit je overigens op dit moment ook op een moeilijk punt als club zijnde. Niet meer echt qua salarissen, dat scheelt. Maar de spelers die wij willen verkopen, zullen ons geen stuiver opleveren. Een Cedric of Elneny heb je in de selectie niets aan en leveren je ook 0 transferinkomsten op. Idem voor Reiss Nelson en anderen. De spelers die je wel veel op zullen leveren (saka, Odegaard, Saliba), die wil je niet kwijt.

19 april 2024 om 11:15

Hier ben ik het volledig mee eens. De spelers die waarde verkondigen wil je niet kwijt. Waar Chelsea bijvoorbeeld spelers als Mount en Loftus-Cheek samen voor meer dan 100 miljoen verkoopt heeft Arsenal die luxe niet.

19 april 2024 om 11:19

Zeker. Ik moet ook bekennen dat ik oprecht jaloers ben op hoe jullie dat continu voor elkaar weten te krijgen. Nou hebben wij zelf ook jullie kas gespekt, wat ook niet mee helpt haha.. Maar de transfersommen die jullie krijgen voor spelers die jullie kwijt willen, is echt bizar. En dat is al jaren zo. Dat begon al met spelers als Oscar voor 75 miljoen naar China.

Het is overigens wel knap dat Boehly zelf daarmee nog niet quitte weet te spelen..

19 april 2024 om 11:26

Als ik het goed herinner begon dit voornamelijk bij Marina (de vrouwelijke TD destijds). Die verkocht in een van haar laatste transfers Hazard voor 120mil met een 1-jarig contract. Daarvoor ook veel goeie verkopen gedaan. Had verwacht dat het redelijk bergafwaarts zou gaan qua uitgaande transfers (qua bedrage), maar wij mogen niet klagen in dat opzicht. Wel met inkomende transfer qua bedragen..

Wat natuurlijk wel meehelpt is dat spelers als Mount, Loftus-Cheek, Tomori, Abraham en Lewis-Hall Engels zijn en Pulisic Amerikaans. Maar opzich verkoopt Chelsea ook niet heel vaak spelers voor heel veel qua grote bedragen. Echter verkopen ze wel heel veel spelers die allemaal tussen de 15 en 40miljoen zijn.

19 april 2024 om 11:41

Het valt inderdaad nog enigszins mee inderdaad als ik het zo zie. Maar alsnog:
Hazard 115 miljoen
Havertz 75 miljoen
Mount 65 miljoen
Diego Costa 60 miljoen
Oscar 60 miljoen
David Luiz 49,5 miljoen
Mata 45 miljoen
Matic 45 miljoen
Abraham 41 miljoen

Dat zijn allemaal spelers die boven de hoogste uitgaande transfer ooit van Arsenal zitten. Dat is best veel haha. En dan heb je nog 8/9 spelers die 30 miljoen of hoger waren bij jullie verkopen. Dat is overigens ook allemaal redelijk recent. Als je het bij Arsenal vergelijkt, dan zitten er 10 tussen de 29 en 38 miljoen. Dat zijn de top verkopen. Maar daar vallen ook een Overmars, Adebayor, Fabregas, Anelka en Van Persie onder. Dat is dus allemaal niet bepaald recent.. De enige goede recente verkopen waren Oxlade-Chamberlain, Iwobi, Balogun en Willock (alexis Sanchez staat officieel voor 34 miljoen, maar dat was een gare ruildeal met Mkhitaryan).

19 april 2024 om 11:11

Arsenal heeft geen hoge salarishuis, Arsenal kon eerst niet investeren omdat ze vastzaten aan dure spelers zoals Aubameyang, Lacazette maar ook spelers zoals Kolasinac die 140 k verdienden, bijna evenveel als White voor zijn verlenging. En dat zonder CL voetbal.
De eigenaren en Edu hebben de salarishuis verlaagt en kregen de Covid lening een soort van cadeau van de eigenaren. De lening werd afgekocht en voor een kleine rentepercantege onder de club gebracht en hebben daarmee spelers gehaald.
Het is goed boekhouden want de stadionschuld zit niet meer vast aan Arsenal wat jarenlang wel gebeurde onder Wenger.
Je kan Chelsea niet vergelijken met die van Arsenal.

Arsenal heeft onlangs The Emirates shirt deal verlengd en gaan net zoveel krijgen als Real Madrid en hebben de naamrechten van London Colney verkocht aan een makelaar in Dubai wat miljoenen oplevert. En nu met CL komend seizoen kunenn ze makkelijk opnieuw meer dan 100 miljoen uittrekken voor een topspeler zoals Rice.

19 april 2024 om 11:16

Eens somagunner. Enige wat ik dan niet snap, is waarom Havertz zo'n idioot hoog salaris heeft weten te krijgen. Ik hoop echt dat het met hem een incident is, want dat gaat weer precies de verkeerde kant op als ze dat weer lukraak gaan doen. Dus daar moeten ze wel mee oppassen bij de club.

19 april 2024 om 11:43

Vraag en aanbood. Waarschijnlijk had Havertz biedingen die hij kon matchen en Arteta wilde hem heel graag hebben. Ik schrijf Havertz nog niet af. Als hij volgend seizoen zijn goede run langer kan vasthouden(4 doelpunten en 4 assists in 8 wedstrijden) dan heb je een goede speler. Hij was zeer belangrijk in de topwedstrijden tegen City dit seizoen en twee keer tegen Brentford. Zonder hem kwamen niet zo ver

19 april 2024 om 11:45

Oh maar ik schrijf hem ook niet af Somagunner. Zo bedoelde ik het niet. Dat stond wat mij betreft los van zijn prestaties tot nu toe. Hij heeft zeker waarde. Alleen is het gewoon totaal scheef dat hij op 275k zit. Dat is hij simpelweg niet waard. En ja, ik weet hoe de wereld werkt etc. Maar ik denk oprecht niet dat Havertz veel biedingen te matchen had. Alleen dat Arteta hem inderdaad erg graag wou en hij bij Chelsea ook al veel verdiende.

Of hij dan per sé nodig was laat ik in het midden.

19 april 2024 om 12:06

Edu en Grlick die onderhandelen namens Arsenal zijn niet de minste vind ik. Ze doen goed werk en contracteren de topspelers op tijd zoals White, Saka, Saliba en dergelijke. Denk niet dat zij Havertz zoveel zouden bieden als hij elders naar toe kan. Je kan een speler ook overbetaald maken als er een beter club kwam die hem wel marktconforme salaris gaf, zo kan het ook werken. Zo van ik kan naar Bayern gaan of Real maar ik wil dan meer verdienen bij jullie om een voorbeeld te geven.

Moet wel toegeven dat er voor Havertz geen plan was zoals bij Rice. Hij kwam uit het niets op de markt en ze wilden hem meteen hebben. De transfer ging ook erg snel. Arteta moet in de preseason hem een duidelijke positie geven en hem verder verbeteren. Ik zie nog wel een goede speler in hem. Misschien in het 2e seizoen dat het veel beter gaat als ie meer gewend is aan het systeem en vaker wordt uitgekozen om de bal te hebben.

19 april 2024 om 12:09

Dat is zeker waar. Er zijn genoeg redenen voor te bedenken inderdaad. Maar blijft een slechte keuze geweest in mijn optiek. Dus ik hoop dat het eenmalig is. Zoals jij terecht zegt, bij Havertz leek het wat meer 'spur of the moment' te zijn t.o.v. alle andere transfers. Dat is toch vaak misgegaan bij ons. Maar zolang het daarbij blijft vind ik het niet erg.

En zeker eens wat je verder zegt omtrent Havertz. Kan zeker een goede speler zijn en waarde hebben.

19 april 2024 om 11:19

Afgelopen zomer nog Balogun verkocht voor rond de 45 miljoen? Daarnaast een klein salarishuis, CL inkomsten etc. Xhaka voor 15m+ verkocht en nog genoeg spelers op de nominatie, Tierney, Nketiah, Nelson etc die allemaal wel wat gaan opbrengen..

19 april 2024 om 11:45

Balogun was volgens transfermarkt helaas slechts 30 miljoen en niet 45 Tilburg013. Dat scheelt dus flink wat. Viel mij ook erg tegen qua bedrag.

19 april 2024 om 13:57

Official, confirmed. Folarin Balogun has joined AS Monaco on deal in excess of €40m package, €30m plus significant add-ons structure 🇲🇨

Arsenal will have sell-on clause, it was always crucial point in negotiations.

It will be bit less than 20%. #AFC

Dit is het officiële bedrag. 30m vast + significante bonussen en een 15-18% doorverkoop percentage. Uiteindelijk zal je dan dik boven die 45 zitten..

19 april 2024 om 19:10

Ja oké, maar dan moeten die bonussen dus gehaald worden he. Je kunt jezelf dus nog niet rijk rekenen. En Balogun presteert nog niet geweldig dit seizoen bij Monaco. Dus ja het kan meer worden, maar dat is allerminst zeker. Die sell-on clausule vind ik wel top!

19 april 2024 om 13:50

Als je als club bij de eerste 4 eindigt en dus CL voetbal haalt, hark je ongeveer 200 miljoen binnen.

Nu zal dat weer lukken en zelfs de inkomsten van de CL erbij zal dat nog meer zijn. Die kunnen ze zelf verhogen door dus spelers te verkopen

19 april 2024 om 13:52

Dat is het resultaat van ook goede structurele inkomsten hebben, transfers zijn incidentele inkomsten waar je boekhoudkundig lastig op kunt rekenen. Je kunt van alles begroten, maar het is soms lastig om te weten wat er binnen gaat komen.

Inkomsten over 2022/2023:
- Kaartenverkoop (en overige consumptie op wedstrijddagen): €118 miljoen
- Overige commerciële inkomsten: € 195 miljoen
- Inkomsten uit uitzendrechten: € 220 miljoen

Totale inkomsten (zonder uitgaande transfers meegerekend): €534 miljoen

Netto resultaat 2022/2023: -€60.82 miljoen

Dat zijn hele goede resultaten uit de Corona periode komend en dat was zonder deelname aan de CL.

Financieel zit het wel goed met Arsenal, maak je daar geen zorgen om.

Isak zou wel een typische Arsenal spits zijn.

Lijkt me logisch want Jesus en Havertz kan je gewoon niet op bouwen. Zeker als ze echt die volgende stap willen zetten met het winnen van grote prijzen. Isak heeft altijd al veel talent gehad. Is goed aan de bal en heeft ook een neusje voor het doel. Het enige probleem bij hem is dat hij blessuregevoelig kan zijn.

Isak by far de beste optie voor Arsenal. Uitstekende meevoetballende spits. Je kan hem in de voeten aanspelen maar ook diep sturen. Heeft ook lengte. Gabriel Jesus is blessuregevoelig en bij een club als Arsenal moeten de posities eenmaal dubbel bezet zijn.

19 april 2024 om 11:14

Dat is waar Joga_bonito10, maar ook Isak is blessuregevoelig. Heeft er bij Newcastle al meerdere keren uitgelegen. Ook voor wat langere periodes. Dat vind ik toch wel een groot nadeel. Hij is qua blessures niet super veel vaker fit dan Jesus bijvoorbeeld. Dus dan kun je volgens dezelfde logica ook niet op Isak bouwen.

Dat maakt dat ik het best lastig vind. Zeker aangezien Isak 100 miljoen of meer kost. Wat mij betreft hebben wij echt een spits nodig die a la Saka, Rice en Odegaard gewoon 95% van het seizoen fit is.

19 april 2024 om 11:19

Misschien Openda een optie? Scoort er bij Leipzig (net zoals het seizoen bij Lens) weer lustig op los. Jonathan David? Boniface? Osimhen? Ik vind Marcus Thuram wellicht de beste optie maar die zit volgens mij wel goed bij inter. Enorme fan van zijn speelstijl. Zirkzee?

19 april 2024 om 11:53

Daar zitten zeker goede opties bij. Het maakt mij persoonlijk ook vrij weinig uit wie het wordt hoor. Daarmee bedoel ik niet dat ze random een spits kunnen halen. Maar meer dat bij vergelijkbare opties, ik niet per sé een voorkeur heb. Het belangrijkste moet gewoon scorend vermogen zijn. En daar zit wel verschil tussen natuurlijk.

Openda ben ik persoonlijk wel gecharmeerd van inderdaad. Jonathan David idem. Boniface ben ik wel wat banger voor een one season wonder gevalletje. Osimhen vind ik daarbij ook een lastig geval. Heeft slechts 1 seizoen gehad met veel goals en daarnaast maakt hij ook nooit volledige seizoenen vol. Ik vind Thuram toch een beetje een vreemde speler. Ziet er allemaal wat knullig uit bij hem. En scoort ook niet monsterlijk veel wat dat betreft. Zirkzee qua profiel kan zeker, maar nog wel erg vroeg in zijn ontwikkeling.

Persoonlijk vind ik Ollie Watkins ook een interessante optie. Hij is wel ouder, maar misschien daardoor ook minder aanpassingstijd nodig en kan er direct staan. Qua profiel een interessante speler in ieder geval. Alleen weet ik niet of hij standaard 20+ goals kan maken. Dit seizoen is hij wel echt on fire voor zijn doen, met 19 goals en 10 assists in 32 competitiewedstrijden (in minder minuten dan zijn volledige aantal minuten per seizoen van de vorige 3 seizoenen).

Ik hoopte dat het ging om Olie Watkins. Met zijn snelheid, beweeglijkheid, techniek en inzicht de ideale spits voor Arsenal lijkt me

Ze moeten gewoon Julian Alvarez proberen te halen met een dik bod. Die zal toch niet meer lang tweede viool willen spelen bi City lijkt me? Isak is ook wel goed, Vlahovic te wisselvallig.

19 april 2024 om 11:36

Alvarez is echt enorm goed maar is dan toch weer een type schaduwspits en daar heb je er nu al twee van met Jesus en Havertz. Moeten echt een 100% spits hebben die goed kan scoren en in de 16 kan zijn op de juiste momenten want daar ontbreekt het echt aan.

Ja! Gewoon neerleggen die 100 miljoen. Echt een killer is dit en hij kan ook nog eens uitstekend voetballen!

Isak is zeker goed genoeg maar ik weet het niet. Voor mijn gevoel is die te vaak geblesseerd en het laatste wat Arsenal nodig heeft is een spits die er lange tijd uit kan liggen. Vlahovic geruchten ben ik eigenlijk wel zat. Hij heeft Arsenal al eerdere afgewezen dus kijk dan gewoon verder. Dan heb je nog Toney die wel een leuke spits is maar qua persoonlijkheid is het best een onrespectvolle persoon. Ook niet de jongste meer dus lijkt mij ook niet ideaal. Wie dan wel perfect zou zijn en haalbaar, geen idee.

Allemaal leuke namen maar ook allemaal veel te duur imo.

Gyokeres weet je niet wat je krijgt. Kan zomaar een gevalletje Pepe worden die je voor veel geld binnen haalt en vervolgens niet presteert. Laat hem nog maar een jaartje bij sporting zitten want het prijskaartje die in zijn clausule staat veranderd toch niet.

Isak zie ik niet komen ivm zijn prijskaartje en omdat het er meer op lijkt dat Bruno vertrekt waar wij ook interesse in hebben. bron: the Athletic

Vlahovic wil ik niet in een Arsenal shirt zien ivm de manier van onderhandelen een paar jaar geleden.

Toney zijn we allang niet meer mee bezig.

Denk dat we beter nog even kunnen wachten met het aankopen van een spits en het nog een seizoen met Havertz moeten doen die het sinds de winter gewoon heel goed doet zolang hij als CF wordt opgesteld.

Dat geld dat je dan bespaart kun je dan beter extra uitgeven aan andere posities. Bijvoorbeeld een Onana (everton), De jong mocht hij te koop zijn, of een hele goede Rw/lw waar we al naar op zoek zijn en dan hoop ik stiekem op Leao bijvoorbeeld.

19 april 2024 om 12:25

Als je een beetje een spits wilt hebben die wat heeft laten zien betaal je nu eenmaal veel. Dat is de nieuwe markt. Havertz doet het best prima als CF maar is daarin niet goed genoeg. Die maakt geen 25 competitiedoelpunten voor je. Als Arsenal de volgende stapt wilt zetten moet je echt een goalgetter halen.

Bruno heeft net zijn contract verlengd dus lijkt mij raar als hij moet vertrekken.

Als je ergens geen speler voor nodig hebt is het wel LW. Daar heb je Martinelli en Trossard. Dan is het gekkenwerk om Leao te halen voor 100 miljoen.

19 april 2024 om 12:39

Je hebt ook denk ik geen spits nodig die er meer dan 25 maakt. Liverpool wordt nota bene kampioen met Firmino die over een heel seizoen mindere statistieken had dan Havertz nu heeft sinds Januari.

Ik zie Havertz als hij deze vorm een seizoen lang vol kan houden Makkelijk de 20-25 goals / assists aantikken en heeft hij indirect ook een enorm aandeel in het maken van doelpunten met zijn acties die hij op het veld maakt. Is op deze manier al zeker bij een stuk of 10 goals indirect betrokken dit seizoen. Als je dan ook nog betere spelers om hem heen zet (vandaar dat ik bijvoorbeeld Leao noemde) dan zie ik hem die 20/25 G/A makkelijk halen.

Neemt niet weg dat ik ook graag een ander soort spits zie komen waarvan Isak ook mijn favoriete optie is maar ik vraag me af of dat op dit moment de juiste beslissing is omdat andere posities (cb,cvm, CM en Lw/rw) ook behoorlijk verbeterd moeten worden.

19 april 2024 om 13:49

Bij Liverpool had je een Salah die 25 doelpunten maakte en Mane nog is 20. Heeft Arsenal beide? Havertz is geen echte spits, hij mist dat killerinstinct. Precies zoals jackie hieronder zegt.

Wat mij betreft is spits by far de belangrijkste positie die verbeterd moet worden. Verder linker middenvelder en een linksback.

19 april 2024 om 14:09

Wij hebben Saka die dat al kan en Martinelli die dat ook zeker weten kan mits er een goede 8 gehaald wordt die hem kan ondersteunen.

Als je dan een extra vleugelaanvaller erbij haalt die ook garant staat voor doelpunten (je wilt net als city een dubbele bezetting hebben) heb je echt geen spits nodig die er 25 inschiet want met Havertz heb je al iemand die makkelijk dan de 20 G/A assists haalt.

Nogmaals ja ik zie ook graag een spits die wat anders brengt komen maar je moet geen onnodig risico gaan nemen met bijvoorbeeld Gyokeres of teveel gaan betalen voor 1 van de andere genoemde namen.

Dan kun je zoals ik hierboven al zei denk ik beter er voor zorgen dat je alle andere posities verbeterd en dubbel bezet hebt dan al je geld op 1 positie gaat gooien.

Edit:

Bovendien doen we het qua doelpunten productie dit seizoen en vorig seizoen niet slechter dan City die met Haaland spelen.

19 april 2024 om 14:28

Saka en Martinelli hebben niet meer gescoord dan 15 PL per seizoen. Veel te makkelijk roepen dat ze dan wel 25 zouden kunnen maken. Vooral als je ziet dat ze in sommige wedstrijden 2 of zelfs 3 dubbele dekking hebben. Hetzelfde geldt met dit roepen over Havertz.

Een risico zoals Gyokeres zou ik ook niet willen. Ik kom daarom aan met namen als Isak en Vlahovic die redelijke garanties zijn. (echte zekerheid heb je nooit).

19 april 2024 om 14:59

Saka staat momenteel in alle competities op 18 goals waarvan 14 in de PL. Martinelli had er vorig seizoen 15 in de PL. Hij haalt dat makkelijk weer als er een goede 8 gehaald wordt waardoor je makkelijker over de linkerkant kunt gaan. Martinelli staat het hele seizoen al op een eiland zonder echte ondersteuning.

Bovendien zaten die 2 die jij noemt in hun prime waar Saka en Martinelli nog veel ruimte hebben om te groeien. Die 2 gaan onder de juiste omstandigheden echt wel richting de 20-25 G/A per seizoen waar Saka dat dit seizoen al heeft gehaald ondanks die dekking die telkens op hem staat.

Havertz is sinds het begin van 2024 direct betrokken bij 9 doelpunten en dan ook nog bij een stuk of 10 andere doelpunten door zijn acties van de bal af/ voor assists. Waarom zou hij dan niet over een heel seizoen 20 G/A halen nu die meer in het spel van Arsenal lijkt te zijn gekomen en met een beter team om zich heen.


19 april 2024 om 15:07

Je wilt nu bouwen op dingen die mogelijk gaan gebeuren. Als jij dat goed vind is het prima, maar ik wil wat garantie. Ik zie Martinelli en Saka niet 25 goals maken. Nu niet en niet over een paar jaar. Is dat een ramp? Nee dat is geen ramp mits je een echte spits hebt staan. Dat is Havertz simpelweg niet.

19 april 2024 om 19:18

Jouw hele relaas is gebaseerd op what if Jari-Gunner. Ik hoop het volledig met je mee, maar het is niet iets waar je op kunt bouwen. Waarom zou je het jezelf moeilijk maken door te gokken op een mogelijke toekomst? Waarom niet gaan voor meer zekerheid? Het geeft je namelijk ook meer opties. We hebben genoeg spelers die "een goal kunnen (!) maken", maar te weinig spelers die 8 van de 10 kansen sowieso (!) een goal maken. Wat is het nadeel van 1 zo'n speler erbij te halen, wat logischerwijs de spits positie moet zijn?

En bekijk het eens zo: 25 goals per seizoen spitsen zijn zeldzamer dan middenvelders of een goede back-up buitenspeler. Dus waarom zou je juist dan je budget aan posities uitgeven waar je juist meer keuze hebt?

Als we net als afgelopen seizoen 200-250 miljoen uit kunnen geven, wat is dan het probleem van een spits voor 100 miljoen aantrekken (bij wijze van spreken)? Met die overige 100-150 miljoen kun je namelijk echt nog wel 2 of misschien 3 goede back-ups halen! En dat is nog exclusief spelers verkoop dan.

19 april 2024 om 19:38

Saka is 21, Martinelli is 22 en ze zijn allebeide bij vlagen erg effectief voor het doel. Dit seizoen gaat er teveel geforceerd over de flanken, omdat we centraal voorin een echte killer missen. Dat heeft die jongens in de loop van dit jaar opgebroken.
Van Martinelli verwacht ik dat zijn productie nog verder toe kan nemen…in hem zie ik zelfs een soort Henry verscholen zitten.
Henry kon ook echt slecht afmaken voor hij onder Wenger begon te voetballen, we weten allemaal hoe dat verlopen is.
TLDR: we hebben een spits nodig van het kaliber wat we op de flanken hebben lopen, dan moeten verdedigers lastige keuzes maken. Nu is het 2 man op Saka en we zijn vleugellam

19 april 2024 om 21:16

Afgelopen seizoen gaven we 235 miljoen uit en kregen we 65 binnen door speler verkoop. Dat zal volgend seizoen natuurlijk een stuk hoger gaan liggen maar dan kom je denk ik op zo 250-350 miljoen uit na verkoop mochten we een keer veel spelers voor goede bedragen kunnen verkopen.

Daar moet imo minstens 5 posities van versterkt worden:

CB: Vervanger voor Saliba. Enige die RCB kan staan is Tomi maar hij is helaas te vaak geblesseerd. Goede back up kost je al gauw 40-60 miljoen.

LB: Kiwior en Zinchenko zijn beide niet goed genoeg. Alleen Timber die van een zware blessure terugkomt. Kosten 20-40 miljoen.

CVM Partey te vaak geblesseerd en op zijn retour. Jorginho te oud wat ook voor Partey geld. Ideale vervanger zou Onana zijn wie 50-60 miljoen zal kosten.

CM. Hebben we eigenlijk niemand. De jong kost 80-100 miljoen en moet dan ook prioriteit krijgen. 2e keus is Zubimendi wie 60-70 miljoen moet kosten.

Rw/lw Olise en Williams worden genoemd wie beiden wel 50-75 miljoen zullen kosten. Mocht er een buitenkansje voordoen zoals Leao voor 100 miljoen moet je dat direct doen. back up is hard nodig want Saka kan geen vol seizoen spelen.

Dan zit je al op de 250-300 miljoen. Als we dan nog een goede spits kunnen kopen prima. Graag zelfs want we missen inderdaad een spits die wat anders brengt dan Havertz.

Maar nogmaals dat moet niet ten koste gaan van andere posities want dan krijg je weer hetzelfde probleem als vorig en dit seizoen dat iedereen op het eind van het seizoen kapot is waardoor je uiteindelijk af dreigt te haken voor de prijzen.

Doelpunten maken is namelijk het probleem niet. We hebben het beste doelsaldo in de PL en scoren ook net zoveel als city die met Haaland spelen.
Nee het probleem ligt juist bij dat wij geen brede fitte kwalitatieve selectie hebben waarmee je een heel seizoen lang kunt strijden voor de prijzen.

Dat is de reden dat city dit seizoen weer kampioen lijkt te gaan worden en niet omdat wij een echte spits missen. City wordt kampioen omdat zij elke positie dubbel bezet hebben. Wij hebben dat niet en moeten dan maar hopen dat iedereen een heel seizoen fit blijft en niet vermoeid (wat ons de laatste 2 wedstrijden gekost heeft) raakt wat met zo druk schema onmogelijk is.

20 april 2024 om 09:12

Ook wel heel makkelijk te wijzen naar vermoeidheid. Dat zei Arteta ook al in de persconferentie. Speel je BHA helemaal weg en win je met 0-3 is het allemaal prima. En nog geen week later zou het hele team oververmoeid zijn.

20 april 2024 om 11:08

Wat Jari-gunner zegt lijkt mij volledig wat er aan schort.
Even op jou reagerend arsenal890:ene keer zeg jij (volgens mij)dat er meer gerouleerd dient te worden ivm vermoeidheid etc, en nu wil je het tegenover gestelde beweren omdat jij meer ziet in een nieuwe spits?
Of interpreteer ik het verkeerd?

20 april 2024 om 11:49

Ik heb werkelijk waar geen idee waar jij het over hebt? Ik heb nooit geroepen dat er meer gerouleerd moet worden. Het feit dat ik een nieuwe spits wil is omdat Arsenal een topspits nodig heeft.

20 april 2024 om 11:57

@le_prof

Het probleem is juist dat je bijna niks over de linkerkant kunt beginnen omdat je daar een LCM mist die Martinelli kan ondersteunen. Iets wat Xhaka vorig seizoen een stuk beter deed. hierdoor moet alles van de rechterkant komen via het trio White Odegaard en Saka.

Martinelli staat het hele seizoen al op een eenzaam eiland omdat hij niet met de juiste spelers om hem heen speelt (blessure Timber helpt hier niet bij). Heeft hij die spelers wel (daarom moet een wereldklasse LCM juist de prioriteit zijn) dan zal niet alleen zijn doelpunten productie maar ook die van anderen toenemen omdat je dan juist makkelijker over 2 flanken kan voetballen wat het alleen maar moeilijker maakt voor de tegenstander om te verdedigen.

Alleen een spits gaat hier geen verandering in brengen omdat je toch 95 procent van de wedstrijden tegen een team speelt die met 11 man op hun eigen helft gaat staan waardoor je sowieso niet door het midden kan.

19 april 2024 om 12:31

Spelers die een beetje onder de radar staan maar het wel goed in de PL met de nodige minuten. Muniz van Fulham of Mbeumo van Brentford die een plaats op de bank kunnen nemen en Havertz als vaste spits.
Een spits moet er komen en een dure mag van mij ook. Maar ik heb liever dat ze eerst een lcm halen en een vleugelaanvaller. Zubimendi en Nico Williams/olise zijn mijn eerste droomversterkingen.

Er moeten vier spelers komen of meer. Een dure spits mag komen zolang Arteta volgend seizoen wel plannen heeft voor spelers als Smith Rowe, Vieira en Nwaneri. Anders moet je een lcm halen en een vleugelaanvaller halen. Hij gebruikt ze nu niet maar misschien van de zomer wel maar ik wil liever niet op ze bouwen.
Olise wordt genoemd en dat ik vind ik een goede aankoop als rechtsbuiten. Nico Williams mag ook en veel geld splashen op Frenkie heeft mijn voorkeur op de lcm positie. Op een schaduwlijstje mogen de volgende namen erop komen te staan zoals Zubimendi, Wirtz of J. Neves van Benfica.
Goedkopere opties voor de aanval voor mij zijn Muniz van Fulham of Mbeumo van Brentfordt maar dan als backup voor Havertz als 9. Ik geef Havertz nog niet helemaal op, speelt nu te veel maar had een geweldige run hiervoor.

19 april 2024 om 13:33

Ik vind het lastig somagunner. Ik ben geen fan van het ''hopen dat Havertz het vast kan houden''. In mijn optiek houden we al teveel jaren vast aan ''hopen dat speler X het volgend jaar langer kan volhouden''. Datzelfde zeiden we namelijk van Jesus het seizoen ervoor. Dat hij als hij fit blijft ook wel 20+ goals zou kunnen maken. Blijkt niet zo te zijn. Datzelfde zie ik ook niet gebeuren met Havertz. Hij gaat nuttig zijn en kan absoluut beter worden, maar Havertz zal 95% zeker geen 20+ competitiegoals per seizoen spits worden. Daar is hij simpelweg niet de speler voor. Dus daar moeten we wat mij betreft niet op bouwen. Ik wil dus eigenlijk pertinent geen ''goedkopere'' optie voor de spitspositie zien. Daar moet je een basisspeler kopen. Met Havertz, Jesus en Trossard heb je namelijk al genoeg opties voor de roulatie daar.

In mijn optiek moet je sowieso een LCM halen, ongeacht de plannen met Smith Rowe, Vieira en Nwaneri. Rice en Odegaard zijn onbetwist en absoluut goed genoeg voor de basis. Op LCM heb je niemand die dat is. Dat moet er dus bij. Datzelfde geldt voor je spitspositie.

Verder eens wat betreft de flanken. Alleen vind ik daar ''splash the cash'' niet helemaal broodnodig. In ieder geval niet evenveel als voor je spitspositie. Olise en Nico Williams vind ik beide goede opties. Voordeel van Nico Williams is zijn goede tweebenigheid en snelheid, waardoor je hem zowel links- als rechts goed kan gebruiken.

Persoonlijk mis ik ook nog een echte linksback. Tomiyasu, Kiwior, Zinchenko zijn het allen om verschillende redenen niet of kun je niet op bouwen. Timber zag er positief uit, maar daar kun je niet op gaan bouwen nu al, na die lange blessure. Dus wat mij betreft zoeken wij daar ook nog naar een speler. Netz, Fran Garcia of Miquel Gutierrez van Girona zouden wat mij betreft goede opties zijn.

19 april 2024 om 14:02

Pedro Neto blijft bij mij ook op het lijstje staan als concurrent van Saka.

19 april 2024 om 14:27

Leuke speler maar vraag me af of je die wel moet halen ivm zijn blessure gevoeligheid. Is de afgelopen seizoenen vaker geblesseerd geweest dan Partey en Tomiyasu als ik me niet vergis.

19 april 2024 om 14:33

Een dure spits mag komen maar dat is voor mij niet de hoogste prioriteit. Doelpunten maak je ook wel als Trossard in de spits staat of Havertz. Arsenal kan in sommige wedstrijden geen kansen creã«ren en daar moet verbetering in komen. Dat kan vanaf de vleugels, rotatiespeler dat Martinelli of Saka kan aflossen en een lcm waardoor we niet altijd van rechts opbouwen.
Ik wil daar twee hele deftige spelers voor hebben en die gaan erg duur zijn. En dan missen we ook nog een breker als backup voor Rice. Die drie posities vind ik belangrijker voor volgend seizoen. En we hebben nog steeds vervanger voor Saliba.
Een spits zoals Mbeumo of Muniz heeft mijn voorkeur.

19 april 2024 om 14:55

Met een spits als Mbeumo of Muniz ga je de komende 10 jaar niks winnen. Een topper in de spits is nodig, Iemand die aan een halve kans genoeg heeft. Vrijwel elke wedstrijd creëert Arsenal kansen maar maken ze het niet af. Heeft veruit de hoogste prio wat mij betreft.

19 april 2024 om 15:22

Tegen Bayern geen kansen gecreã«erd. Bij zo'n beetje alle verliespartijen kwam het omdat de tegenstander goed verdedigde met een midblock. Een aanvaller kan helpen maar een lcm van erg goede kwaliteit nog veel meer en neemt de linksbuiten mee. Martinelli met een goede lcm is garantie voor 20 doelpunten of meer per seizoen.

Ik ben geen tegenstander dat er een spits moet komen(een dure mag ook als er ruimte is) maar een poacher dat nog jong is als Muniz heeft mijn voorkeur zodat je een lcm van 80 miljoen of meer kan halen. En zo'n Olise of Williams is ook niet goedkoop.

19 april 2024 om 15:51

Tegen Bayern wel kansen gecreëerd maar niks mee gedaan. Tegen Aston Villa nog enkele kansen om zeep geholpen door Havertz en Trossard die voor open goal mistte. Als je een Isak had rondlopen ipv Havertz dan had hij wel gescoord.

Een spits is belangrijker dan een lcm op dit moment. Zowel een spits als lcm kan prima gehaald worden in de zomer met het geld dat beschikbaar is. Een dure back up rechtsbuiten is ook een keuze met minder prio. Je basiselftal zal eerst goed moeten staan.

19 april 2024 om 16:47

Bayern (3.69) 3-2 (1.95) Arsenal In twee duels aan XG. Expected Goals is soms niet altijd accuraat maar over 180 minuten geven ze een goed beeld wat ik ook zag met mijn eigen ogen. Er werd te weinig gecreã«erd. En als er iets werd gecreã«erd dan was het geen grote kans, die 1,95 vind ik meer een opeenstapeling van kleine gemiste kansen en bij Bayern minder kansen maar veel groter. Ik wil een team zien dat ieder wedstrijd minstens 2,5xg kan maken per wedstrijd en in de topduels 1,5xg maar daar zitten we nog niet.
Een spits dat zulke stats enorm kan verzilveren zijn er maar een aantal en die kosten enorm veel geld. Ik wil best nog een seizoen wachten voor een topspits en goede basis hebben in de breedte. We kunnen met Havertz en Trossard strijden voor de titel als spitsen en Nketiah een klein deel.
Een dure spits mag komen, het mag dubbel bezet worden zelfs. En we hebben er éã©n nodig maar dan denk ik eerder aan een talent en het seizoen beginnen met Havertz. Maar dan heb je wel Olise, Zubimendi, rcv backup en een cvm backup. Dat gaat ook minstens 200 miljoen plus kosten.daarom zou ik een Muniz toejuichen als je die voor 30/40 miljoen kan halen bijvoorbeeld.

19 april 2024 om 16:57

Ja en als Jesus en Saka geen oogkleppen op hadden gehad tegen Aston Villa dan hadden ze gezien dat Havertz 2 maal toe in zijn eentje helemaal vrij stond voor een intikkertje. En op basis van wat had Isak wel gescoord?

Dat een spits die wat anders dan Havertz brengt belangrijk is klopt maar om nu de laatste 2 verlies potten in de schoenen van Havertz te schuiven is ook erg overdreven en niet de reden dat we verloren hebben.

De reden dat we verloren hebben van zowel Bayern en met name Aston villa is dat net als vorig seizoen het team op is en dan met name het middenveld en de flankspelers. Daarom is het juist belangrijker om die zoveel mogelijk te verbeteren/ op te vullen zodat je net als city je posities dubbel bezet hebt en niet al je eieren in 1 mandje stopt. Iets wat ik zeker met Soma eens ben.

En laat er nou net een bericht zijn de De Jong mag vertrekken bij Barca. mocht dat waar zijn moet je niet gaan over betalen voor een spits maar De Jong halen.

De prioriteiten moeten echt op andere posities liggen zodat je niet voor de 3e keer een seizoen op het laatst afhaakt voor de prijzen door oververmoeidheid van je basisspelers. Ook de reden dat City zeer waarschijnlijk weer kampioen gaat worden en niet omdat ze een goede afmaker in Haaland hebben.

Dat je geen van de door Soma genoemde namen in de spits moet halen ben ik zeker met je eens die voegen niks toe aan dit Arsenal.

19 april 2024 om 19:29

Ik snap je idee somagunner. Echter, dit werkt al 2 seizoenen op rij niet. Waarom verwacht je dat het in het 3e seizoen magischerwijs wel gaat lukken? Natuurlijk moeten we in sommige wedstrijden meer kansen creëren. Helemaal mee eens. Maar juist het voordeel van zo'n killerspits is dat die een halve kans promoveren tot goal. Ja tegen Bayern was het zwak qua creëren. Maar we hebben niet niks gecreëerd. Idem tegen Aston Villa. In de 1e helft had je 2-0 voor kunnen staan. Dan wordt het een compleet andere pot. Met een spits die echt doelgericht is, is de kans groter dat je net die kansen wel maakt. Wedstrijden worden dan simpelweg anders. Idem tegen Bayern. Zelfs uit had je nog echt wel genoeg halve kansen die een echt goede spits promoveert tot goal. Laat ik het zo zeggen, als Kane bij ons had gespeeld die pot, dan hadden wij sowieso gescoord.

Ik zie zo'n Muniz of Mbuemo echt niet zitten. Waar zou je daar 40 miljoen aan verspillen? Dat is nou juist verspilling waardoor je andere targets niet kan halen.

Spits en LCM zijn essentieel. De andere posities minder. En dan moet je verder gaan kijken of je met verkopen nog extra ruimte kunt creëren. Daarmee kun je dan bonus posities spelers kopen als het ware. Je moet ook zorgen dat je niet "teveel" betaald. Havertz voor 75 miljoen was financieel geen goede business. Zo moet je nu ook naar je budget gaan kijken. Spits en LCM moeten 75 of hoger miljoen spelers zijn als het ware. De overige posities moet je dan gaan kijken naar value for money.

19 april 2024 om 19:53

Laten we hopen dat Arsenal de beste keuzes maakt. Als ze een dure spits halen dan mag het van mij. Ik hoop alleen dat de overige posities goed versterkt worden. Rice ziet er vermoeid uit net als Saka. En ze gaan nog het EK spelen. Hoop dat ze in de voorbereiding alvast twee backups klaar hebben staan en als die spits komt ben ik ook tevreden.
Arsenal kan geld uitgeven maar hoop dat ze het slim doen. Daarom is een spits niet mijn hoogste prioriteit. Havertz kan er nog wel mee even door. Vind ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren