Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Amrabat oogst opnieuw veel lof na uitmuntend WK: ‘Alsof ik mezelf zag spelen’

Laatste update:

Gennaro Gattuso heeft genoten van de WK-optredens van Sofyan Amrabat. De 26-jarige middenvelder was op het mondiale eindtoernooi in Qatar een van de grote uitblinkers aan Marokkaanse zijde met zijn duelkracht, onderscheppingen en tackles. Gattuso, die als voetballer om dezelfde kwaliteiten werd geroemd, ziet veel van zichzelf terug in Amrabat.

“Het was lang geleden dat ik een speler heb gezien die vergelijkbaar is met mij, maar op het WK heb ik hem gezien: Sofyan Amrabat”, zegt Gattuso tegenover AS. De huidig trainer van Valencia werd geraakt door het spel van de 46-voudig international van Marokko. “Het leek wel alsof ik mezelf op mijn 27ste weer zag spelen.”

Amrabat kreeg na het WK ook al lof toegezwaaid van Fabio Capello. De voormalig trainer van onder meer AC Milan en Real Madrid loofde de middenvelder tegenover Corriere della Sera vooral vanwege zijn doorzettingsvermogen, vastberadenheid, focus op het heroveren van de bal en kiezen van de juiste positie. Al dicht Capello Amrabat wel meer technische kwaliteiten toe dan Gattuso.

Ook voor Emmanuel Macron was Amrabat een van de grote uitblinkers op het WK in Qatar. De Franse president liep volgens Fabrizio Romano na afloop van de halve finale tegen les Blues de kleedkamer van Marokko binnen. De president van Frankrijk was zo diep onder de indruk van het spel van Amrabat dat hij de middenvelder persoonlijk de complimenten wilde geven. “Jij was de beste middenvelder van het toernooi”, zou Macron gezegd hebben.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik gun hem een mooie stap, hopelijk kan hij het ook een treetje hoger laten zien.

26 december 2022 om 09:58

Ik heb toch mijn twijfels. Speelt momenteel een heel behoorlijk seizoen in de Serie A, en heeft een uitmuntend WK achter de rug. Zijn debuut seizoen bij Fiore was vorig jaar gewoon echt heel matig. Ik vraag me dus af of dit niet gewoon zo’n speler is die zich helemaal heeft kunnen opladen voor het WK, en echt boven zijn kunnen heeft gespeeld.

26 december 2022 om 10:21

Dat idee heb ik nou ook een beetje. Voor dit wk(het dit seizoen) was hij nooit een uitblinker in welk team die ook speelde altijd een modale voetballer beetje 13 in een dozijn. Krijg een beetje een onecupwonder gevoel bij hem, en dat is natuurlijk niet erg, alleen denk ik niet dat hij dit niveau heel lang kan gaa vast houden. Begrijp me niet verkeerd, ik hoop voor hem dat het gewoon een laatbloeier is en dat die deze groei door trekt alleen heb ik daar wel me twijfels bij.

26 december 2022 om 10:26

Kan ook aan het systeem liggen of de mensen om hem heen.

Op werk presteer jezelf meestal ook beter met leuke collega's dan wanneer je moet samenwerken met iemand die je niet echt mag.

26 december 2022 om 12:58

@ikbenjouniet Bij Hellas was hij anders een speler die het team op sleeptouw nam. Vervolgens even een minder seizoen bij Fiorentina om dit seizoen weer sterk te spelen. Zet daarnaast een sterk WK optreden van hem neer en het is zeker te rechtvaardigen.

Wat hebben ze bij Feyenoord staan slapen door de hem nooit op zijn positie op te stellen. Ik zag altijd al dat er een hele goede speler in hem schuilde alleen dat hij het nu alsnog zo goed zou doen op een podium als het WK, had ik niet aan zien komen. Eeuwig zonde want deze jongen had al zoveel verder kunnen zijn als hij altijd bij de juiste club op de juiste positie had gespeeld. (Is overigens niet bedoeld als sneer aan Feyenoord)

26 december 2022 om 09:51

Deels mee eens. Toen hij kwam was Feyenoord net kampioen geworden met el Ahmadi en Vilhena. Ook na dat kampioensjaar zijn beide gebleven. Als Amrabat was gebleven was de kans groot dat hij een basisplek zou krijgen door het vertrek van el Ahmadi. Maar na 1 jaar ging die alweer weg. Achteraf jammer maar goed.

26 december 2022 om 09:54

Op dat moment hadden we Vilhena en El Ahmadi op 'zijn' positie spelen. Die twee waren simpelweg aanzienlijk beter dan hij. Verder is het uitermate knap van jou dat je toen blijkbaar hebt gezien dat het zo'n geweldige speler was. Want als rechtsback ging Amrabat vooral voetballend vaak in de fout en was het verdedigend niets bijzonders. Ook hierna bij Brugge heeft hij geen potten kunnen breken. Verder wordt hij momenteel ook gewoon veel beter gemaakt dan hij eigenlijk is. Vergeet niet dat hij afgelopen seizoen bijna volledig op de bank heeft gezeten bij Fiorentina. Dit lijkt mij weer zo'n typische WK-hype die ervoor gaat zorgen dat de speler bij een grotere club terecht komt dan waar hij eigenlijk echt kan slagen.

26 december 2022 om 14:54

@MeMyselfandI dat zag ik ook bij Dumfries die door vele verguisd werd omdat hij harde voeten heeft. Amrabat had mij trouwens als speler van Utrecht al overtuigd en daarna bij Feyenoord werd ie niet in zijn kracht gebruikt. Echter dat hij kon voetballen was mij toen al duidelijk.

27 december 2022 om 01:14

WK-hype? Denk eerder een laatbloeier die nu pas op z'n top zit. Verder kun je hem niet beoordelen als rechtsback. Amrabat is een verdedigende middenvelder, voetballende niet de beste maar wel erg nuttig voor zijn team. Heeft het nu 6 wedstrijden op t hoogste niveau laten zien. Met pijn spelend!

26 december 2022 om 10:25

Ik zag ook al meteen dat het een topper was. Meermaals contact gezocht met de club maar ze wilden niet naar mijn adviezen luisteren om hem in de basis en op de goede plek te zetten. Best wel schandalig als ik er achteraf over nadenk.

26 december 2022 om 10:28

Altijd makkelijk lullen achteraf. Ik was ook enorm enthousiast toen hij werd gehaald van Utrecht. Tuurlijk heeft hij niet heel veel kansen op zijn favoriete positie gehad, maar hij gaf ook wel redelijk snel op bij Feyenoord en wilde zelf weg. Bij Feyenoord was er toen ook gewoon veel concurrentie op zijn positie met een beetje geduld was hij er wel gekomen.

26 december 2022 om 11:54

Welke middenvelder van Feyenoord dit jaar heeft een WK gespeeld en dan nog zo goed? Niemand dus!!! Dus kan je wel concluderen dat hij er is gekomen zonder Feyenoord en het nog naar behoren heeft gedaan ook.

27 december 2022 om 12:11

Ik zeg toch ook helemaal niet dat hij niet succesvol is? Ik zeg alleen dat hij er bij Feyenoord ook wel was gekomen als hij wat meer geduld had gehad. Hij heeft bij Brugge ook geen geweldige nuttige periode gehad.

26 december 2022 om 12:53

@Cody-Gakpro met ik zag altijd dat er een goede speler in hem schuilde.
Dat is achteraf wel heel erg makkelijk redeneren nu hij een goed toernooi heeft gespeeld.
Je moet ook in het team kunnen passen, ook al sta je wel of niet op de juiste plek.

26 december 2022 om 14:49

Deels mee eens maar je moet ook in je kracht gebruikt worden. Amrabat werd bij Feyenoord als rechtsback gebruikt en dan misbruik je hem. Niet iedereen is zoals Berghuis dat ze op meerdere posities uit de voeten kunnen. We zagen toch ook allemaal dat Kudus misbruikt werd in de spits om maar een voorbeeld te noemen

"Het was lang geleden dat ik een speler heb gezien die vergelijkbaar is met mij, maar op het WK heb ik hem gezien: Sofyan Amrabat"

Ik heb Amrabat nog niet een kopstoot zien uitdelen...🤕

26 december 2022 om 10:23

Alsof gattuso dat zovaak deed.
De man heeft nog nooit een rode kaart gepakt met Italië.
In competitie verband ook maar 2 directe rode kaarten, en 6 met dubbel geel in bijna 600 wedstrijden, valt heel erg mee kijkend naar zijn spel.
Gattuso was hard, maar over het algemeen fair en ging ie altijd voor de bal, het was geen materazzi of ramos ofzo

26 december 2022 om 10:34

Ja. Hij kon ook wel verbaal flink tekeer gaan, maar dat is juist mooi. Dat hoort erbij.

26 december 2022 om 10:42

Haha, ja dat kon ie zeker ja.
Kon daar ook wel van genieten, dat moment met joe Jordan overigens niet.
Maar heb die man heel wat tackles zien maken, die was echt wel bal gericht en gefocust.
Heb Zidane meer rare dingen zien doen, en zelfs Dennis bergkamp in z’n latere jaren.

26 december 2022 om 10:48

Zijn spel was inderdaad hard maar zeker niet altijd fair. Het scheelt dat er toen geen var was want met zijn spel toen, had hij nu veel meer kaarten gepakt..

Ik ben het wel met jou eens dat Zidane en Bergkamp er ook wat van konden. Ik heb Bergkamp meerdere malen zijn noppen op iemand zien plaatsen..

26 december 2022 om 12:20

Toch heeft de man nog nooit een kopstoot of elleboog uitgedeeld op t veld.
Heb de man heel wat jaren in het Milan shirt gezien, en zag m nooit een ramosje doen.
Vol der in, dat zeker, maar die man ging wel echt voor de bal.
Spelers als Gattuso maakte er tenminste wel een mannensport van, geen anstelerites, kaarten aan naaien enz.

Ja bergkamp had wel echt vieze trekjes zo nu en dan, wat ergens nog te begrijpen was aangezien die ook de hele wedstrijd verrot geschopt werd

26 december 2022 om 16:41

Ja,want Gattuso stond erom bekend dat hij gedurende zijn loopbaan elke wedstrijd een kopstoot uitdeelde...

Heerlijke vent. Hoop dat hij te spelen komt bij een club waar hij tot zijn recht komt.

Mooie kijk hebben de italianen op het voetbal. In Nederland wordt zo een speler meestal enorm onderschat, terwijl zo een speler van enorme waarde is voor een elftal. Ik zie hem nog slagen bij een topclub.

26 december 2022 om 10:00

Ondergewaardeerd dat niet echt, maar je moet ook op die positie gewoon echt goed zijn. Zo'n amrabat speelde natuurlijk een geweldig toernooi en dat wordt dan ook zeer zeker in Nederland gewaardeerd. Echt zijn onze spelers op die positie meer bezig om hun eigen fouten te herstellen of verzaken ook nog eens in hun taak waarop zij op het veld staan. De Roon tegen Amerika bijvoorbeeld was slecht in balbezit en ballen veroveren zat er ook niet om. Tja dan is de toegevoegde waarde er gewoon niet.

Fiorentina is gewoon een mooie grote club.
Belangrijke speler, maar er zijn zo vaak spelers boven zichzelf uitgestegen bij een ek/wk

Leuk toernooi gespeeld, maar dat zijn maar n paar wedstrijden. Gewoon op het juiste moment gepiekt

Geweldige speler, was een genot om hem op het wk te zien schitteren. Doet het nu prima bij zijn club en zou nog wel een stapje hogerop kunnen mits hij in zijn kracht wordt gebruikt. Speelde op het wk met zelfvertrouwen en zonder angst. Dat is wat sommige spelers nodig hebben om hun ware potentieel tot uiting te laten komen.

Nou, Gattuso, beveel hem dan maar aan bij je oude club, AC Milan. Amrabat kan denk ik t beste in Italië blijven.

Zou prima bij een topclub als Paris SG passen en de geblesseerde Pereira uit de basis houden. Daar is de nummer 6 positie nog niet wereldtop.

Het is opmerkelijk hoe Amrabat zich getoond heeft op het WK. Hij speelde nooit beter, het leek wel een andere speler dan deze we kenden.....nu gaat hij allicht nog een kans krijgen om deze high performance te verzilveren bij een topteam .....

Nou! Halen die hap zou ik zeggen Gatusso. Valencia is een mooie vervolgstap voor Amrabat om te rijpen voor de top.

Voordat wk begon was er al interesse in hem van top clubs. Je kan al die artikelen terug vinden op Google. Op wk heeft hij bevestigd dat hij een club hogerop aankan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren