Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax verscheurt contract van Lisandro Magallán na slechts negen optredens

Laatste update:

Ajax heeft het contract van Lisandro Magallán na wederzijdse goedkeuring ontbonden, zo maken de Amsterdammers bekend middels een persbericht. AS meldde donderdagochtend al dat de 29-jarige Argentijn dicht bij een overgang naar Elche CF. Het contract van Magallán liep komende zomer af in Amsterdam, waardoor Ajax middels een winters vertrek van de mandekker nog wat kosten kan besparen.

Magallán meldt zich naar verluidt in de komende dagen bij Elche. Vervolgens maakt hij het seizoen af bij de nummer twintig van LaLiga. Elche staat overigens vrij kansloos op de laatste plek, met acht punten achterstand op Cádiz en Sevilla. Op Celta de Vigo, dat net boven de degradatiestreep staat, heeft Elche maar liefst negen punten achterstand.

Voor Ajax betekent het definitieve vertrek van Magallán het einde van een uiterst pijnlijk dienstverband. De rechtsbenige verdediger werd in de winter van 2019 voor maar liefst negen miljoen euro overgenomen van Boca Juniors en tekende destijds een zeer lucratief contract. Uiteindelijk kwam Magallán slechts 192 officiële speelminuten in actie voor Ajax, verdeeld over negen optredens. Omgerekend kostte de transfersom van de Argentijn de club zo’n 46.000 euro per gespeelde minuut. Tussendoor speelde hij op huurbasis voor Deportivo Alavés, RSC Anderlecht en Crotone.

Het pijnlijkste optreden van Magallán was onder Erik ten Hag in De Kuip, toen Ajax met 6-2 onderuit ging tegen aartsrivaal Feyenoord. De achterhoedespeler werd na een uur gewisseld nadat hij volledig werd weggespeeld door de 36-jarige Robin van Persie, die tweemaal wist te scoren. Ook viel hij één minuut in tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur (2-3), toen Ajax een finaleplaats in de allerlaatste seconde uit handen gaf en Lucas Moura zijn derde van de avond wist te maken.

Onder Alfred Schreuder kwam Magallán dit seizoen tweemaal in actie, in de uitwedstrijden bij Fortuna Sittard (2-3 winst) en FC Utrecht (0-2 winst). Nu trekt de miskoop van Marc Overmars, na een zeer ongelukkig huwelijk, definitief de deur achter zich dicht in de Johan Cruijff ArenA.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Is Lisandro Magallán de grootste miskoop geweest van Marc Overmars bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Wat een miskoop was dit zeg, niet normaal. Boca was al de lachende 3e toen ze hoorde dat Ajax er maar liefst 9 miljoen voor wou betalen. Ajax heeft een hoop spelers met dik geld weten te verkopen maar het rijtje met hele dure miskopen is ook gigantisch. Cassierra, Sulejmani en deze man staan daarin denk ik wel bovenaan.

5 januari 2023 om 11:10

Răzvan Marin kun je ook aan dat lijstje voegen

5 januari 2023 om 11:13

Maar het verlies op Marin is wel een stuk kleiner. Deze speler heeft je met salaris misschien wel tussen de 15 en 20 miljoen gekost. (ligt ook aan de verhuur constructies).

5 januari 2023 om 11:17

Marin werd continu misbruikt in een rol die hem niet lag. En als je elke keer maar eventjes mee mag doen om de paar weken kan je weinig ritme opdoen hè.

5 januari 2023 om 11:19

Marin is inmiddels via Cagliari bij Empoli beland. Dan kun je niet echt spreken van een kwalitatieve hoogstaande speler natuurlijk. Laat staan dat het kwam door de positie waar hij moest spelen.

5 januari 2023 om 11:21

Marin was wel wat anders, die speelde bij Luik op een andere positie in een ander systeem.

5 januari 2023 om 11:24

Dus is het toch een miskoop? Je koopt een speler voor een positie dat je niet gebruikt. Op andere posities kan hij blijkbaar niet uit de voeten. Dan kan je toch niet als excuus gebruiken, misbruikt? Zo ken ik er nog wel een paar. Amrabat is niet bij Feyenoord mislukt maar misbruikt. Tapia eveneens..

5 januari 2023 om 11:51

Wel een ander soort miskoop, bij Marin lag het deels niet aan zichzelf. En zijn aankoopbedrag werd bijna terugverdiend.

5 januari 2023 om 15:50

Was toch al vrij snel duidelijk dat Marin nooit aan het niveau van Ajax ging komen. Daar was geen ritme voor nodig om dat te kunnen zien.

5 januari 2023 om 11:11

Cassierra was een koppel aankoop. Ajax wilde Sanchez kopen en moest dan ook Cassierra halen. Uiteindelijk ging Sanchez weg voor 35 miljoen euro dus het was een goede deal.

@mrblueeyes
Marin was aangekocht voor 12,5 miljoen euro en verkocht voor 10 miljoen euro. Als een speler het niet redt bij Ajax, is het niet meteen een miskoop. Marin speelt wekelijks in de serie A bij een middenmoter.

5 januari 2023 om 11:36

Voor Ajax is Marin wel degelijk een miskoop. Het knappe is dan wel dat Ajax op dit soort spelers nauwelijks verliest maakt(e). Zo’n Scherpen is een enorme miskoop, maar daar boek je qua transfersom wel winst op. Zolang je de missers voor een redelijk gelijke prijs kan verkopen, is er niet zo veel aan de hand. Verkoop je straks een Bergwijn en Bassey voor bijvoorbeeld 12 en 8, dan heb je een gigantisch verlies.

5 januari 2023 om 11:39

Ik ben blij dat je ons dit inzicht verschaft, MessiBazoer. Als je spelers verkoopt voor meer dan wat je voor ze betaald hebt, dan maak je winst. En zo niet, dan maak je verlies. Dit is van dat inzicht dat je gewoon niet wordt gegund op de minder kwalitatief hoogstaande voetbalfora.

5 januari 2023 om 11:51

Ik denk dat bergwijn niet gehaald is voor de doorverkoop maar meer zoals tadic en blind voor de ervaring. Mocht je hem binnen 2 jaar verkopen dan moet het nog wel lukken om som deels terug te verdienen.

Ik denk dat ajax het verlies op bergwijn al voor lief heeft genomen.

5 januari 2023 om 11:56

Hoe kan dat als Cassierra en Sanchez van twee verschillende clubs kwamen?

5 januari 2023 om 12:06

Cassiera en Sanchez was alles behalve een koppel aankoop. Twee verschillende clubs zelfs.

5 januari 2023 om 12:08

@Tuut

Nee hoor, Bergwijn is pas 25 en 24 toen Ajax hem kocht. Haller kwam ook niet naar Ajax met de gedachte dat ie nu zijn carrière wel even zou afronden in Amsterdam, en die was 27 toen ie kwam.

Ajax had de hoop dat het Premier League-niveau en zijn goede prestaties bij Oranje Bergwijn de status van 'te goed voor de Eredivisie' zou geven. Dat ie de ploeg bij de hand zou nemen met 20 competitiegoals en nog een assist of 10 erbij, en hoogstpersoonlijk ze verder helpen in de Champions League. De realiteit is echter dat Bergwijn jarenlang stil heeft gestaan in zijn ontwikkeling en dat straalt er van af.

Reken er maar op dat Ajax hoopte om Bergwijn op zijn 26e/27e te gaan verkopen voor zeker 50 miljoen euro aan een topclub. Het heeft allemaal bitter tegengevallen tot nu toe en de tijd dringt.

5 januari 2023 om 12:13

Feyenoord heeft ook winst op Charisteas gemaakt, maar hij staat wel steevast op de lijstjes met grootste miskopen ooit.

5 januari 2023 om 12:15

Sanchez ging voor 45 plus bonussen, scheelt bijna 20%

5 januari 2023 om 12:18

Bergwijn ging gewoon heel dik eerste 2 maanden, ik geef Schreuder de schuld van zijn falen, valt natuurlijk niet te bewijzen maar denk dat hij onder tHag die lijn gewoon door had kunnen trekken

5 januari 2023 om 12:19

Speedyafc

"cassierra was een koppel aankoop. Ajax wilde Sanchez kopen en moest dan ook Cassierra halen. "

Koppel aankoop? Koppel van wie of wat dan? Want ze zaten niet bij dezelfde club of zoiets.

Hoe dan ook, koppel of geen koppel, Cassiera was en is een miskoop. Net als die andere Colombiaan, Orejuela.

5 januari 2023 om 12:24

@constant Kante

Het liep via hun zaakwaarnemer Luis Felipe Posso. In zuid-Amerika gaan zaken anders dan hier.

Cassiera was een miskoop alleen eentje die wel verwacht werd, hij was geen groot talent en ging naar jong Ajax. Omdat met hem Sanchez kwam, was het financieel verder niet erg.

Orejuela was gekocht voor 3,25 mio. Verkocht voor 1,3 mio. Speler heeft het niet gered bij Ajax maar voor dergelijke bedragen kan Ajax zich dat permitteren.

5 januari 2023 om 15:31

"het liep via hun zaakwaarnemer Luis Felipe Posso. In zuid-Amerika gaan zaken anders dan hier."

Ja klopt ja. Daar zitten er altijd een heleboel mensen tussen met vaak schimmige en rare contracten en deel eigendommen. Anders dan hier.
Maar dat dingen anders gaan dan hier, maakt op zichzelf niet dat je verhaal daardoor geloofwaardiger wordt. Want als het, want dat impliceer jij, het daar normaal is dat dit soort constructies bij clubs door de strot geduwd worden (en dat Ajax daar dus ook nog eens mee akkoord gegaan is, ...) waarom dan alleen bij deze transfer? Waarom niet bij de transfers van Tagliafico, Martinez, etc etc? Vind dat opmerkelijk. PSV deed trouwens al jaren eerder zaken in Zuid Amerika dan Ajax. Ik kan mij niet één transfer heugen van een speler die gehaald is waarbij dan ook meteen een andere, die je niet wilde, in je maag gesplitst is. Maar kan me vergissen.

Daarbij, jij wist vooraf wel dat die Sanchez in Nederland een grote zou worden? Want dat lijkt mij nogal frivool. Dus waarom dan die speler halen en dan een speler erbij moeten kopen voor 5,5 miljoen?? It makes no sense, sorry.

Wat je zegt over Orajuela is aardig gevonden, maar als je de afschrijving, salaris, fee voor makelaars etc meerekent, dan weet ik niet wat je precies bedoelt met 'dergelijke bedragen'. Want zo zijn er nog wel meer van dat soort transfers geweest waar bakken geld is verspild.

Okay, tuurlijk kan je ook stellen: we hebben Frenkie/de Ligt/ziyech/'vdbeek/sanchez voor 40 miljoen+ verkocht dus wat loop je nou te zeiken? Overmars plust 400 miljoen of zoiets! Dan heb je natuurlijk gelijk.
Maar enerzijds kan je dan ook John de Jong credits geven, die makte ook flink geld voor PSV en anderzijds, dit topic gaat niet over de successen. Die kennen we wel die paar successen. Dit gaat over een wat eerlijker beeld over een TD die de hemel in geprezen is, maar die in de praktijk gewoon een beter verkoper is gebleken dan inkoper. Want het is nogal bekend dat Overmars veelvuldig veel teveel heeft betaald voor spelers. Iets dat je sinds zijn vertrek trouwens nog steeds ziet gebeuren. En er mag best gezegd worden dat hij naast die toptransfers ook een opvallende reeks missers hebt. En geen enkele TD heeft alleen voltreffers, zo is dat ook. Maar dat doet niets af aan de feiten. En die feiten mogen gewoon benoemd worden.

5 januari 2023 om 15:52

@tuut21, Bergwijn is 25 jaar, oftewel 2 jaar ouder dan talent Gakpo??? Ik heb zomaar het vermoeden dat Ajax het gevoel heeft dat hij op zijn 27e (een beetje de prime leeftijd van een voetballer) nog wel voor een mooi bedrag verkocht kan worden.

5 januari 2023 om 17:12

@speedyafc, Marin heeft toch niet gedaan wat van hem werd verwacht?
Lijkt mij niet dat hij voor 12,5 miljoen is gekocht om de bank warm te houden.

Daarom is het een miskoop.

5 januari 2023 om 11:11

Bij Sulejmani had ik vooraf nooit de gedachte dat hij bij Ajax zou mislukken. Hij was bij Heerenveen een geweldige speler met acties en doelpunten. Van die anderen had ik juist geen hoge pet op. Al doet Cassierra het in Rusland dan wel weer goed, is wat ik laatstelijk heb gelezen. Maar daar is Promes ook uitgeroepen tot speler van het jaar, dus moet je dat niveau ook niet al te serieus nemen.

5 januari 2023 om 12:42

Sulejmani kon zo goed spelen bij Heerenveen door Pranjic. Dat was een goed koppel.

Net zoals vroeger bij Vitesse met Nikos Machlas en kan even niet op de naam van die andere speler komen.

5 januari 2023 om 15:47

Sulejmani had altijd mislukt. In 2008 ruim 16 miljoen euro betalen voor een speler van Heerenveen die er pas een jaar speelde en 15 goals had gemaakt. Nog steeds met ruime afstand de duurste binnenlandse transfer in Nederland. En dit was in een periode dat een absolute sterspeler als Luis Suarez bij Ajax vertrok voor een miljoen of 25.

Die schoenen waren altijd te groot om te vullen. Had Sulejmani 5 miljoen gekost dan had ie nooit als zo'n 'mislukking' zijn bestempeld, dan had ie gewoon een degelijke speler geweest.

5 januari 2023 om 15:54

Volgens mij Dejan Curovic. Vitesse had toen een mooi elftal op het veld staan!! We weten nu hoe dat helaas is afgelopen....

5 januari 2023 om 11:12

"maar het rijtje met hele dure miskopen is ook gigantisch. Cassierra, Sulejmani en deze man staan daarin denk ik wel bovenaan"

En dan noem je een speler die in 2008 werd gekocht, samen met Cassiera en Martinez. En wie nog dan? Aangezien het lijstje met dure miskopen 'gigantisch' is... Ben nu geen Ajax fan maar ik denk dat net bij Ajax het rijtje miskopen best meevalt.

5 januari 2023 om 11:22

Wie nog meer? Daramy en Bande al geef ik hem nog de voordeel van de twijfel, je weet niet hoe hij nog hersteld.
Klaiber was natuurlijk een ontiegelijke miskoop.
Wat verder terug in de tijd is Marin zoals hierboven gesteld er wel 1. Kan mij daarnaast nog een Oreola herinnen tergelijkertijd met Christensen. Wie hebben we nog meer? Pierie van Heerenveen destijds.

Promes vind ik een twijfel. Heeft een hoop gekost maar ook nog enigszins van waarde geweest al wel met een dik verlies verkocht.

De spelers van dit seizoen is nog te vroeg om een mening over te vellen

5 januari 2023 om 11:22

Casierra koste toch ook maar 5 miljoen ofzo?

5 januari 2023 om 11:25

Maar 5 miljoen? Alsof het niets is. Daarnaast salaris voor een paar jaar.

5 januari 2023 om 11:26

Hangt er natuurlijk helemaal vanaf hoe je 'miskoop' definieert. Miskoop klinkt altijd vrij heftig maar in principe zijn het gewoon spelers die niet goed genoeg bleken. Zo zullen Bassey en Bergwijn de tweede seizoenshelft echt wat meer moeten laten zien anders gaan ze ook richting die categorie, nu is dat nog wel erg vroeg. Wijndal en Kaplan valt nog niks over te zeggen natuurlijk. En afgelopen jaren waren Daramy, Jorge Sanchez, Bande, Magallan, Gorter, Orejuela, Kristensen, Kik Pierie etc ook gewoon miskopen. Punt is alleen dat miskopen er 'gewoon' bij horen. Die heeft elke club. Je kunt niet altijd zes gooien. En Ajax heeft al die miskopen ruimschoots gecompenseerd door verkoopbedragen.

5 januari 2023 om 11:42

Dan kom je, sinds 2008, op een 10-tal spelers uit... Er zullen er heus wel meer geweest zijn, dat besef ik ook maar van een 'gigantische' lijst kan je toch niet spreken?

Daarnaast heeft Ajax sinds de zomer van 2008 voor maar liefst 1 miljard euro aan spelers verkocht... (bron: transfermarkt). Daartegenover staan voor 490 miljoen euro aankopen sinds 2008.

Met een positieve balans van 510 miljoen euro op 14 seizoenen, kan/mag er wel eens een miskoop tussenzitten

5 januari 2023 om 11:50

@THenry zeker, daarom zeg ik: het woord 'miskoop' klinkt altijd heftiger dan het is. Helemaal als het gaat om een speler van 5 miljoen oid. Miskopen horen er simpelweg bij. Zo lang het er maar niet teveel zijn 😅

5 januari 2023 om 12:21

Thenry

Als je dus alleen naar de balans wilt kijken, dan is John de Jong in feite ook gewoon een uitstekende TD geweest. Die heeft PSV ruim meer dan 130 miljoen opgeleverd.

5 januari 2023 om 12:31

John de Jong weigerde Gakpo voor 30 mio te verkopen deze zomer. Vervolgens maakte die negen goals en twaalf assist. Daarna wordt hij voor een nog hoger bedrag verkocht deze winter.

Mocht PSV kampioen worden dit jaar, dan heeft John de Jong daar zeker een groot aandeel in gehad.

5 januari 2023 om 15:50

Bergwijn? 😬 ohnee die is van HH

5 januari 2023 om 16:11

@thenry_228 Ajax heeft zeker veel meer dan 10 miskopen gedaan sinds 2008, alleen waren het niet allemaal dure spelers (of niet naar de huidige maatstaven)
Spelers als Cvitanic en Luque die rond 2008 kwamen kostten destijds 7-8 miljoen, daar halen de meeste Ajacieden nu hun schouders voor op maar dat waren destijds top bedragen. En er waren een aantal spelers, zoals Marin, die nog weer voor een aardig bedrag doorverkocht konden worden.

Als je alle transfers mee neemt, ook de goedkopere kom je echt op een hele lange lijst met spelers die de meesten al lang weer vergeten zijn. Sana, (300k), Zimling (500k) of zo, of Sno (1m) Wielaert (3m), Orejuela (3m), etc..... Allemaal niet veel geld maar (deels) wel aankopen uit een periode dat Ajax ook niet veel uit kon (of wilde) geven. Van dat soort versterkingen waren er elk jaar wel 1 of 2, en nog meer als je de transfervrije spelers mee neemt, waarvan de het merendeel mislukte.

Daarnaast is er een waslijst aan spelers die misschien geen complete miskoop waren en op bepaalde momenten hun waarde wel hebben gehad, maar die zeker geen groot success zijn geworden, Boerrigter, Gudelj, De zeeuw, Sinkgraven, El Hamdaoui, Labyad etc...

Dat het totaal plaatje positief is, en zeker de balans onder Overmars, kan niemand ontkennen. Maar er wordt wel eens gedaan alsof Overmars alleen maar toppers binnen heeft gehaald en er niets beter zou kunnen.

5 januari 2023 om 17:01

@constante: waar schrijf ik dat Overmars of HH of gelijk welke andere TD het goed gedaan heeft?

Ik schrijf alleen dat Ajax een op 14 jaar een positieve balans heeft gerealiseerd van 510 miljoen euro, wat er op wijst dat ze dus geen 'gigantische' lijst van miskopen kunnen hebben (zoals hierboven gesteld werd)

Dat jij voor mij invult dat ik daarmee bedoel dat TD X of Y goed werk heeft geleverd, kan ik voorts weinig aan doen...

5 januari 2023 om 19:12

Promes is voor 18 miljoen gekomen en voor 15 miljoen vertrokken en zijn waarde echt wel gehad in championsleaque jaar met ziyech en prommes op de vleugels - transfermark.de

5 januari 2023 om 19:13

Nouja met alle respect maar Gorter, Klaiber, Scherpen, etc. wat waren hun verwachtingen? Van mij mag je ze prima miskopen vinden, maar dat Klaiber bijvoorbeeld. 2 seizoenen back-up is geweest voor een paar miljoen is toch niet per se een miskoop? Of Scherpen die nooit echt is doorgebroken en wel even 2de keeper was? Een Bande of Magallan vind ik nou echt miskopen, maar selectieopvulling die selectieopvulling blijkt toch niet? Niemand had verwacht dat Klaiber Mazraoui eruit zou spelen en Scherpen Onana. Magallan en Bande hadden hoge verwachtingen en kwamen voor 10 miljoen.

5 januari 2023 om 11:21

De belangrijkste reden dat deze man bovenaan het lijstje miskopen staat is toch wel dat Ajax hem zo uitgebreid heeft gescout voor ze hem kochten. Ze hadden hem al bijna binnen, maar toen ging dat toch niet door en verlengde hij volgens mij zijn contract nog eens bij Boca. Toen kwamen ze later nog eens bij hem terug. Dan moet je wel heel overtuigd zijn van hem. Maar vanaf het eerste moment bracht hij niets. En de fouten die hij maakte, waren extra pijnlijk kostbaar.

Verder wel altijd netjes geweest, nooit geklaagd of stennis geschopt. Al zou ik me ook stil houden als ik zo'n bedrag kostte en er niets tegenover stelde.

5 januari 2023 om 11:37

Iedere club heeft miskopen. Het rijtje miskopen van Ajax is vrij klein vergeleken met de meeste clubs.

5 januari 2023 om 11:44

Mwa ik vind het een aardig rijtje inmiddels. Maar goed dan ga je ook een hele hoop jaren bij elkaar optellen dat is ook niet echt fair. Het wordt echt tijd dat we goeie voetballers kunnen klonen Gewoon iedereen een Messi in zijn team.

5 januari 2023 om 11:37

Iedere TD maakt miskopen maar de kunst is om een balans te vinden tussen winst / verlies bij al je aankopen en verkopen. De balans van Marc staat op 250 miljoen winst. Niet v/d Sar maar hij was op de achtergrond de echte leider binnen Ajax en zijn vertrek heeft dat allemaal nog eens duidelijk gemaakt.

5 januari 2023 om 11:48

Sinds 2008 is de balans zelfs +510 miljoen (volgens transfermarkt). Dus natuurlijk heeft AJax miskopen gedaan (welke club niet?) maar als zo een transferbalans kan voorleggen, dan doe je heus wel iets goed zeker?

Ik vrees alleen dat de laatste transferperiode een tegenvaller zal worden. Ik denk dat Bassey en Bergwijn aan het rijtje miskopen zal kunnen toegevoegd worden.

5 januari 2023 om 19:13

Bergwijn gaat geen stap meer maken denk ik al dacht ik dat van haller ook niet.

5 januari 2023 om 13:57

Sulejmani is wel een tijdje terug, als je een lijstje wil maken doe dat dan uit het recentere verleden, niet 15 jaar terug.

5 januari 2023 om 19:22

@sergioramoshm ik ga zeker niet roepen dat Sulejmani het goed gedaan heeft. Maar, mede door de transfersom, wordt hij wel eens slechter gemaakt dan hij was.
Hij was regelmatig basis speler tijdens de eerste 2 kampioenschappen van de Boer en had daar eerst met 8 goals en 7 assists (vooral na het vertrek van Suarez in de 2e seizoenshelft) en het seizoen daarna daarna met 11 goals en 3 assists (in 22 wedstrijden want toen raakte hij zwaar geblesseerd), nog best een aardig aandeel. Zeker geen Tadic cijfers, maar er hebben echt wel mindere buitenspelers rondgelopen de afgelopen jaren. Hij was zeker geen groot success maar volgens mij is iedereen al lang vergeten dat hij best een aardig aandeel heeft gehad in twee kampioenschappen. En ook in totaal, betrokken bij 47 goals in 103 competitie wedstrijden was het zeker niet goed, maar ook niet zo dramatisch als wel eens wordt gedacht.
Wat dat betreft is deze Magallan misschien we de grootste miskoop ooit.

Bij z'n debuut tegen Heerenveen kon je al zien dat ie ajax niets toe te voegen zou hebben. Daar je door de boca fans al voor gewaarschuwd was.

5 januari 2023 om 11:19

@voetbalfreak: Wat fans van een andere club zeggen is niet altijd representatief. Van Tagliafico werd destijds ook door de fans van Independiente geschreven dat het niks speciaals is, dat hij tekort zou komen voor het niveau van Ajax en meer van dat soort kreten. Twee wedstrijden later was Tagliafico onbetwist basisspeler bij Ajax, speelde hij de ene na de andere sterke pot en werd hij op handen gedragen door de fans.

5 januari 2023 om 11:23

Tagliafico was in het seizoen dat hij overkwam uitgeroepen tot beste linksback van dat jaar in de Argentijnse competitie dus lijkt me sterk dat die fans dat hebben geroepen. Was ook aanvoerder van Independiente en sowieso het hele team had een sterk seizoen waarin ze in de top 5 eindigden. Dat is best knap in zo'n grote competitie.

Oj succes Elche. Wat was deze speler slecht, zeker voor het spel wat Ajax wilde spelen. Misschien dat hij bij een degradatiekandidaat beter uit de verf komt.

Die jongen valt niets kwalijk te nemen. Is gewoon een van de vele, vooraf voorspelbare, dure miskopen van Overmars geweest. Maar heeft zich altijd keurig gedragen en nimmer geklaagd. Dus een beetje meer respect is wel op zijn plaats. Hij is een tijdlang gescout en op basis daarvan voor een waarschijnlijk behoorlijk salaris overgenomen. Hem valt dus niets kwalijk te nemen. By the Way, hij viel zelfs positief op naast de topaankoop Bassey. Over wie zegt dat meer?

5 januari 2023 om 11:16

Vele dure miskopen? Op welke spelers heeft Overmars dan heel veel verlies gemaakt?

5 januari 2023 om 11:21

Volgens mij heeft Ajax over de afgelopen jaren flink winst gemaakt door vooral verkopen van ondermeer door Ajax zelf opgeleide spelers en door Overmars gehaalde spelers. Maar diezelfde Overmars heeft ook diverse vooraf voorspelbare miskopen achter zijn naam. Is inherent aan het vak, want niet iedere transfer is raak, maar er zaten toch flink wat tussen die velen de wenkbrauwen deden fronsen. Het is dus niet alleen goud wat er blinkt. En niet alleen Overmars is debet aan de winst en verliesrekening. Al zou hij, net als Ten Hag, nu op het schild worden gedragen bij een eventuele terugkomst, want wie de huidige toestand bij Ajax analyseert, krijgt als supporter spontaan een waterval aan tranen.

5 januari 2023 om 11:51

Als ik zo uit m’n hoofd toch op aardig wat spelers kom zoals

Van der Hoorn, Sana, Sigthorsson, Zivkovic,
Gudelj, Sinkgraven, Muric, Cassiera, Orejuela, Magallan, Bande, Pierie, Marin, Klaiber, Brobbey.

Misschien zitten er spelers bij wie hier niet tussen horen of wie ik mis, maar dan hoor ik dat graag!

5 januari 2023 om 11:58

Kristensen, Van Leer, Duarte, Lucas Andersen, Boerrigter, Lodeiro en transfervrij mag onze Heiko Westermann ook zeker niet vergeten worden.

5 januari 2023 om 12:02

Het lijkt na Overmars (brobbey, Bergwijn en Bassey, dat ga je allemaal nooit terugverdienen in ieder geval. Rulli lijkt me dat ook, maar dat is wel erg vroeg oordelen) wel erger dan onder Overmars. Ja, er zaten flinke miskleunen tussen, maar de successen die hij met transferopbrengsten (eigen jeugd of niet, er is altijd wel onnozel veel gecasht) streept alles wel weg.

5 januari 2023 om 12:16

Sorry maar ik vind dit wel echt te makkelijk. Zo'n Boerrigter werd in een hele andere tijd gehaald. Qua niveau was Ajax veel minder en ze hadden geen hol te besteden. Boerrigter heeft het niet eens zo verkeerd gedaan ook. Beetje een aparte vogel. Andersen was een talent. Duarte was super goed bij Heracles. Van Leer was geen 1e doelman. Kristensen niet goed genoeg maar wel weer aardig verkocht. Lodeiro werd gehaald als maatje voor Suarez die daardoor volgens mij nog zijn contract verlengde.

5 januari 2023 om 12:26

Dat maakt niet uit, ze werden gekocht en presteerden niet. Dan ben je toch een miskoop? Duarte was inderdaad top bij Heracles maar dit gaat over zijn Ajax periode en in die tijd was 3 miljoen best veel terwijl hij niet goed genoeg was. Andersen was een talent, maar dan kan je heel veel miskopen zoals Bande, Daramy, Cassiera en Orejuela ook niet meerekenen want dat waren ook talenten.

5 januari 2023 om 13:03

Het ligt er maar net aan waar je op wilt focussen. Alleen al Antony en Martinez pakt kun je nog zo veel miskopen doen van rond de tien miljoen. Ik weet niet uit mn hoofd of Sanchez en Milik al uit de koker van Overmars kwamen, maar uiteindelijk deed Ajax het gewoon prima door af en toe extreem te cashen. Momenteel ben ik wat sceptischer over de situatie.

5 januari 2023 om 13:57

Op Kristensen is geen verlies geleden..

5 januari 2023 om 15:01

Ik vind dat bepaalde spelers toch in een andere categorie vallen. Zo’n Magallan heeft amper gespeeld en presteerde daarin hopeloos. Orejuela hetzelfde verhaal. In totaal sportief niks toevoegen maar er wel veel verlies op lijden.

Dat is toch anders dan een Andersen die voor een bescheiden bedrag kwam en in een bepaalde periode toch best wel wat veel minuten wist te maken en die met een klein verlies verkocht is. Of Marin die weliswaar niet overtuigde, maar al snel verkocht werd met een klein verlies.



5 januari 2023 om 15:59

De basis is gelegd door Frank de Boer. Die startte noodgedwongen met veel eigen jeugd en een paar aankopen. Maar door de 4 achtereenvolgende kampioenschappen en deelnames aan de CL vulden de oorlogskas. Zo jammer de de Boer als coach later de weg is kwijtgeraakt. Want de eerste paar jaren bij Ajax waren uitstekend. Toch wel apart en niet helemaal te bevatten.

5 januari 2023 om 16:33

@speedyafc Een miskoop is toch niet alleen iemand op wie Ajax verlies maakt maar vooral een speler die niets toe heeft gevoegd.
Blind en Tadic verlaten Ajax beiden zonder dat het Ajax aan transfersommen iets heeft opgeleverd, maar miskopen zijn het, ondanks hun vorm het afgelopen jaar, toch niet.

Maar je kan toch niet zeggen dat iemand Marin geen miskoop was, ja Ajax maakte niet veel verlies op een aantal van deze speles (of misschien wel een kleine winst als je alleen de cijfers van transfermarkt pakt). Maar dat is toch niets in vergelijking met wat spelers sportief en/of financieel op hadden kunnen leveren als ze wel een success waren geweest. Nu moest Ajax bijvoorbeeld het jaar na het top seizoen in de CL Siem de Jong in brengen tegen Valencia en bleef Marin, een speler die het beste tot zijn recht komt als nr 10, op de bank zitten terwijl Ajax een goal nodig had. Als Marin geen miskoop was geweest had hij die wedstrijd wel gespeeld. Hij heeft alleen inderdaad Ajax aan transfersommen niet heel veel gekost.

5 januari 2023 om 19:24

Geeft Brobbey nog wat tijd die nog hartstikke jong

Benieuwd wie ajax als vervanger gaat halen. Want ondanks dat hij weinig speelde en niet echt voldeed, wordt het nu wel heel mager achterin. Ze hebben nu nog 5 verdedigers in de selectie. (zonder jong Ajax spelers).

5 januari 2023 om 16:36

Dat is t punt ook. Vervang al die miskopen nu eens door eigen jeugd. Wordt je niet minder van

5 januari 2023 om 20:02

Ik zie jong Ajax hoofdzakelijk vanuit het schakelprogramma (omdat ik dan ook uitwedstrijden van mijn clubje volg) maar ik heb niet het gevoel dat in Jong Ajax direct een speler zit die nu al klaar is voor het eerste. De grotere talenten zitten volgens mij in 018. Maar of die er al echt klaar voor zijn weet ik niet.

En tegen Tottenham maakte hij toen ook een oliedomme sliding waardoor ze vrije doortocht hadden. Heeft ons dat seizoen belangrijke punten gekost, gelukkig werden we wel nog kampioen.

5 januari 2023 om 11:45

Sliding? Hij gleed gewoon uit. Dat kan iedereen overkomen. Vlak de rol van de Ligt ook niet uit in die scene.

5 januari 2023 om 16:03

En het niet adequaat ingrijpen van Ten Hag. Die stond er bij en keek er naar. Maar de uitschakeling was zeker niet op het conto van Magallan te schrijven. In die beruchte tweede helft ging zoveel fout. Trouwens, in de eerste helft kwam Ajax op een 2-0 voorsprong, maar hadden de Spurs ook al diverse waarschuwingsschoten gelost. Helaas, de rest is geschiedenis....

Brobbey ook een aardige miskoop, ipv contract verlengen gratis de deur uit en dan voor veel geld terugkopen . Aankoop dan wel niet van Overmars maar het niet tijdig verlengen van het contract is toch ook wel een smetje.

5 januari 2023 om 12:25

Als hij straks voor 40/50 miljoen wordt verkocht was het toch best verstandig om hem terug te halen.

5 januari 2023 om 16:07

Dan heb je minder winst dan als je hem niet gratis de deur uit had laten lopen. Vanwege die nalatigheid van Overmars is Hamstra gehaald. Min of meer als administrateur. Om de aflopende contracten beter in de gaten te houden. En tijdig aan de bel trekken wanneer een talent voor niets weg dreigt te lopen. Is nu gepromoveerd tot semi TD. Samen met van der Sar en leerling Huntelaar regelen ze de transfers. Op voorspraak van Schreuder. B.v. Blind transfervrij laten vertrekken naar Bayern München. Dat Blind daar, na Ajax, nog wil spelen?? Wat een achteruitgang;-))))

5 januari 2023 om 15:37

Niet tijdig verlengen. Als je anderhalf jaar lang aan het lijntje wordt gehouden door Raiola. Vervolgens een speler hebt die graag wil blijven en wil dat zn zaakwaarnemer het in orde maakt. Die zaakwaarnemer die op zijn beurt gewoon weer dollartekens in zn ogen krijgt en te hoge eisen aan ajax gaat stellen enhem overhaalt toch ergens anders te tekenen, kan je dat moeilijk Overmars kwalijk nemen

Tis vooral de schouts kwalijk te nemen, deze speler paste gewoon totaal niet in het systeem. Was niet fijn aan de bal, en gewoon ook niet snel, dan word het in het systeem wat ajax wil
Voetballen al snel lastig, is denk ik meer geschikt, voor een systeem met veel mensen achter de bal, en een kleine ruimte

Hoort wel thuis in het elftal van de slechtste Ajacieden die ik in de Arena heb mogen bewonderen. En dat zegt wel wat, want er zijn écht heel veel centrale verdedigers bij Ajax geweest die er he-le-maal geen ene reet van konden.

5 januari 2023 om 13:55

Nou, noem ze eens op?

5 januari 2023 om 15:17

Ach een beetje mee lullen met de rest. Ajax heeft de afgelopen jaren uitstekend zaken gedaan. Als je ziet wat voor bedragen er zijn binnen gekomen weegt dat een stuk zwaarder dan de miskopen en spelers die het niet gered hebben ongeacht de reden.

5 januari 2023 om 15:20

Samuel Kuffour, Jurgen Collin, Frank Verlaat. Voor wie Ajax ook in de jaren 90 nog gevolgd heeft Marciano Juan, Ferdi Vierklau. Dit zijn toch wel 5 verdedigers waarvoor je, je schaamt dat ze ooit voor Ajax gespeeld hebben.
Oh en wacht even, Oleguer en Rob Wielaert mogen ook zeker in dit rijtje niet ontbreken.

5 januari 2023 om 15:29

Iets recenter is Kik Pierie ook nog geen doorslaand succes gebleken...

5 januari 2023 om 15:34

Oleguer heeft het prima gedaan hoor.

5 januari 2023 om 15:35

Pierie heeft geen minuut gemaakt in Ajax 1. Dat is ook een bijzondere categorie : 0 minuten voor Ajax gemaakt maar wel ooit door Ajax aangetrokken.
In goed gezelschap van o.a Ledzema, Bande, Krul

5 januari 2023 om 15:41

Rutgerrr, seriously??
Naast de genoemde spelers zou ik nog Walter Meeuws willen noemen als begin. Okay, das heel lang geleden, maar meer recent nog: Aaron Mokoene, Bergdolmo, Petri Passanen, Kuffour, Lindgren, Schilder, Juanfran (!!), Escudé, Boilesen, Denswil, ....
Moeten ernog meer namen komen??

5 januari 2023 om 15:43

Soccerfan

"oleguer heeft het prima gedaan hoor."

Hebben we het over dezelfde Olegeur? Ik denk dat hier Olegeur Presas bedoeld wordt. Lijkt me niet dat we daarvan, geloofwaardig, kunnen volhouden dat die het 'prima' gedaan zou hebben. Want als die het wel aardig deed, dan was Sulejmani ook een nuttige speler voor Ajax.

5 januari 2023 om 15:48

@soccerfan
eh ben je serieus of is dit satire die mij ontgaat?

5 januari 2023 om 15:55

Oleguer, Westermann, Pierie, Petri Pasanen, Jurgen Colin, wil je dat ik continueer Rutger?

5 januari 2023 om 16:10

@Constant kante

Ik vind het geen sterke opsomming. Lindgren was bij Ajax een middenvelder, Juanfran, Schilder en Boilesen wel verdedigers maar dan wel backs. Plus dat ik het ook niet met alle namen (bijv Escude) eens ben om die in het rijtje Koffour, Wielaert, Magallan te zetten.

5 januari 2023 om 18:18

Oh, ik was alleen benieuwd wie je zou opnoemen. Ik ken de namen zelf ook wel, maar ik was benieuwd met wie je op de proppen zou komen. Hij heeft nauwelijks gespeeld, komt gewoon tekort voor Ajax en kan daarom het stempel miskoop prima hebben. Maar een paar van de door jou opgenoemde spelers schat ik toch flink lager in.

Was verder niet bedoeld om uit te lokken, zo lijkt iedereen erop te reageren. De meeste mensen hier roepen maar wat onzin dus ik wilde eigenlijk gewoon weten of je daadwerkelijk ook wat kon opnoemen, aangezien je dé echte Ajacied bent.

@ Constant,
Denswil, Escudé en Lindgren zou ik niet zozeer in dit rijtje plaatsen. Escudé naast Grygora was op zich prima én was onze aanvoerder. Denswil was nog jong en wil ik niet beoordelen op die leeftijd. Lindgren was toch lange rijd wel oke, niet super maar oke.

5 januari 2023 om 15:31

Je kan er een leuk elftal van maken:
Lamprou
Colin - Magallan - Wielaert - Atouba
Zimling - Taino - Sno
Luque - Sanogo - Cassierra

Als Alfred Schreuder zo doorgaat kan hij wel de meest toepasselijke trainer worden van dit elftal.



Zo te lezen heeft John van het Schip .ðÿ˜‰een functie aanvaard bij Ajax. Lid Rvc?
Verstandig als je overbodige spelers kan wegdoen, hierdoor ontstaat ruimte binnen de post salarissen en ruimte voor de jeugd.
.
Misschien een idee om uit te zoeken en te publiceren welke club de meeste jeugdspelers laat door stromen


Enorme miskoop helaas. Hij werkt altijd wel hard maar mist gewoon de kwaliteiten. Is in niks een Ajax verdediger en is daarnaast ook verdedigend niet eens op het juiste niveau. Dit was weer éã©n van de rare aankopen van Overmars. Maar goed de scouts waren dan ook niet best als ze dachten dat deze kerel voor 9 miljoen een prima deal was...

Okay, ik snap dat ze afscheid nemen van deze speler, maar als ik me niet vergis zijn recent dus Pierie, Blind en Magallan vertrokken en is Kaplan langdurig geblesseerd. Als je dan weet dat Sanchez en Bassy nog niet echt lekker draaien dan wordt het wel tijd om wat te gaan versterken achterin denk ik.

Opruiming alom in de Ajax selectie. En dat te bedenken dat afgelopen zomer ook al veel mutaties waren. Dat geeft veel aan over de roerige fase waarin de club zit.

Hopelijk gaat het voor die jongen in Spanje bij Elche beter dan bij Ajax.

Oke en dan nu wat jeugd inpassen ipv kansloze buitenlandse aankopen

Helemaal terecht natuurlijk, deze jongen is een pure miskoop gebleken. Kan nu weer snel terug richting Zuid-Amerika. Wat mij wel zorgen baart is het slechte beleid dat het laatste jaar erin geslopen is. Ik zie weinig kwaliteit op het veld maar de bank is inmiddels helemaal om te huilen. Bejaarde keepers, tekort aan verdedigers en op de flanken weinig doorstotingkracht. Het gaat een heel zwaar 2de seizoenshelft worden.

Wel jammer. Zou bij elke andere eredivisieteam in de basis hebben gestaan. Onderschatte verdediger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren