Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-talent vreesde: 'Ik was wel beetje bang dat mij hetzelfde zou gebeuren'

Laatste update:
/

Robert Muric klopt op de poort van het eerste elftal van Ajax. Het Kroatische toptalent kwam al in 2014 over naar Amsterdam, maar mocht onlangs pas zijn debuut maken in de hoofdmacht. Zelf vond de buitenspeler dat ook rijkelijk laat, geeft hij toe in een interview met Ajax Life.

“Ik was wel een beetje verrast dat ik bij de selectie zat. Ik heb er lang op moeten wachten”, zegt Muric, die destijds werd overgenomen van Dinamo Zagreb. Heel even vreesde hij voor het Dejan Meleg-scenario. De Serviër stond ook te boek als groot talent, maar redde het niet bij Ajax en keerde onlangs terug naar zijn geboorteland. “Ik was wel een beetje bang dat mij hetzelfde zou gebeuren. Daar heb ik ook met de trainers over gesproken.”

Een andere reden waarom Muric het volhield, was Nemanja Gudelj. De middenvelder van het eerste elftal spreekt min of meer dezelfde taal en is al langer een steun en toeverlaat voor de Kroatische jeugdinternational. “We praten veel over voetbal, kijken tv, eigenlijk doen we van alles samen”, aldus Muric, die zijn debuut in de hoofdmacht tegen Excelsior opluisterde met een assist.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Erg leuke speler die het ook zeker gaat maken bij Ajax denk ik!

4 maart 2016 om 11:43

Hij doet het nu heel goed bij Jong Ajax en mede daarom mocht hij zijn debuut in het 1e maken.

Muric is pas 19 maar ik snap dat hij denkt dat dit bij Ajax laat is als anderen al op hun 17e of zelfs 16e debuteren. Desondanks hoop ik dat hij in het 1e wel zijn geduld bewaart en niet zoals Kishna te vroeg vertrekt (we horen echt niks meer over hem). Ligt het aan mij op valt het heel erg op dat Nederlandse spelers in de Serie A vaak wegens blessure aan de kant staan?

Ik zou graag eens een analyse willen lezen over het scouten en uiteindelijk falen van Meleg. Houden clubs zich daar eigenlijk mee bezig, om te kijken waar het mis liep of is het gewoon op naar de volgende?

3 maart 2016 om 21:44

Meleg kon gewoon de laatste stal niet zetten. Gebeurt vaker bij talenten, gescout of niet.

3 maart 2016 om 21:58

Meleg kon gewoon uiteindelijk niet in de Eredivisie brengen wat hij een niveautje lager, tegen leeftijdsgenoten, wel kon. Dat is jammer maar helaas een risico wat je bij iedere jeugdspeler loopt.

Mooi om te zien dat Gudelj een belangrijke rol speelt voor deze jonge, Oost-Europese jongens. Eerst al Cerny die aangaf dat Neno heel belangrijk is voor hem en nu Muric.

3 maart 2016 om 22:01

Meleg is zoveel bij fout gegaan, waar ze bij Ajax een handje van hebben is spelers van positiewisselen en ze volduwen met instructies. Die jongen heeft heel zijn leven als een hangende linksvoor/linksmid gespeeld. Bij Jong Ajax komt hij rechtsbuiten en spits te staan ( als spits deed hij het verdienstelijk ) maar de jongen moest het hebben van zijn traptechniek en een combinatie aangaan zoals Schone dat ook heeft. Dat hij dan niet goed genoeg blijkt in die rol is jammer, gegokt en verloren. Zelfde risico is er met Zivkovic als je van een soort counterspits met veel diepgang een kapstok wilt maken.

3 maart 2016 om 22:20

Soms werkt dit en soms niet. Bij bijv. Blind werkte het. Hij was van origine een CB en hij heeft succes gekend op LB, CDM en nu dan weer CB. Van der Wiel was ook een CB, maar is groot geworden als RB. Bij het huidige Ajax heb je Bazoer. Origineel een CB en nu een middenvelder. Natuurlijk lukt het niet bij elke speler, maar het is niet alsof Ajax alleen maar gefaalde experimenten kent.

3 maart 2016 om 22:42

Blind was in de jeugd ook heel lang een CVM, net als Anita die ze van CVM naar linksback hebben gezet en terug naar CVM. Bij sommige spelers werkt dit, Veltman is ook lange en rechtsback geweest en Tete heeft genoeg als rcv gespeeld, soms tast he qua positie iets af. Maar een hangende linksmidden omvormen naar een explosieve rechtsbuiten is toch iets anders als spelers van het centrum naar flank en omgekeerd. Ajax heeft gegokt en verloren, alleen had Menig niet de kwaliteit die Ajax nodig achtte voor een flankspeler.

Gudelj is echt belangrijk voor het elftal. Niet alleen in het veld, maar ook ernaast, want naast Muric hoorde je Cerny ook al praten dat Gudelj hem erg helpt.

4 maart 2016 om 08:50

wow nou idd dan ben je echt heel belangrijk. In de wedstrijden presteert die vooralsnog niet zoals verwacht en buiten het veld hoor je 2 spelers van de hele selectie dat hij belangrijk is.... dus zo belangrijk is die helemaal niet

3 maart 2016 om 22:53

Zeer goed onderbouwd!

4 maart 2016 om 08:50

net als jouw reactie :-)

Alle reacties erover weghalen maar "klopt op de poort.." In het bericht laten staan.
3 reeten voor de redactie van Voetbalzone, kudotopper dit.

Ik kan genieten van je en hoop erop dat we je nog vaker zullen zien spelen in het eerste elflal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren