Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax gewaarschuwd voor tweeluik: ‘Dan is Ludogorets heel gevaarlijk’

Laatste update:

Ajax wacht donderdag de eerste ontmoeting met Ludogorets in de play-offs van de Europa League. De Bulgaarse topclub is wisselvallig aan het nieuwe seizoen begonnen met twee verliespartijen uit de eerste vijf competitieduels. Menno Koch, voormalig speler van (Jong) PSV, FC Utrecht en NAC Breda, staat sinds 2021 onder contract bij CSKA Sofia en speelde anderhalve week geleden nog tegen de regerend landskampioen van Bulgarije.

Door Jordi Tomasowa

Koch trof Ludogorets op 13 augustus met CSKA Sofia in competitieverband. De centrumverdediger leed met zijn ploeg een 3-0 nederlaag in Razgrad. Een beter resultaat zat er volgens Koch ook niet in. “Wij kennen momenteel een rommelige fase. De trainer is net ontslagen, dit was de tweede wedstrijd onder zijn opvolger. De wedstrijd tegen Ludogorets kwam voor ons eigenlijk op het slechtst denkbare moment.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Koch is bezig aan zijn derde seizoen bij CSKA Sofia, de titelconcurrent van Ludogorets.

Ludogorets hield het CSKA Sofia van Koch afgelopen seizoen maar nipt achter zich in de Bulgaarse titelrace. Aan het eind van de competitie hadden de Adelaars slechts één punt meer. “Ludogorets heeft veruit het grootste budget als je het vergelijkt met de andere clubs in de Parva Liga. Ze spelen altijd verzorgd voetbal met positiespel van achteruit, al moet ik zeggen dat ze sinds dit seizoen directer spelen door vaak een lange bal achter de laatste lijn van de tegenstander te leggen.”

In de ogen van Koch is aanvoerder Kiril Despodov ‘veruit de gevaarlijkste man’ aan de zijde van Ludogorets. “Hij is een rechtsbuiten, maakt altijd veel doelpunten en geeft vaak assists. Hij heeft een hele goede trap, dus bij hoekschoppen en vrije trappen is Ludogorets heel gevaarlijk. Met Despodov en Bernard Tekpetey hebben ze twee snelle vleugelaanvallers en Rwan Seco is hun nieuwe spits, een fysiek sterke Braziliaan die als targetman fungeert.”

Volgens Koch liggen er genoeg kansen voor Ajax, aangezien Ludogorets niet al te voortvarend aan het nieuwe seizoen in Bulgarije is begonnen. “Ze verloren hun eerste competitieduel van Krumovgrad, terwijl afgelopen weekend Cherno More, de huidige koploper en nummer vijf van het afgelopen seizoen, met 1-0 te sterk was. Ik heb het gevoel dat zij ook niet in hun allerbeste fase zitten, maar Ajax swingt volgens mij ook nog niet echt.”

De 29-jarige Brabander omschrijft Ludogorets als een ‘gevaarlijke ploeg’, maar wijst de Amsterdammers desondanks aan als de terechte favoriet. “Als Ajax zijn niveau haalt, moeten ze zeker kunnen winnen. Ludogorets is nog zoekende, achterin zag ik bijvoorbeeld best vaak verschillende jongens spelen. In het begin van het seizoen ligt de focus bij hen vooral op de Europese voorrondes. Thuis is Ludogorets wel een stuk sterker dan tijdens uitduels, dus als Ajax donderdag een goed resultaat weet te boeken is het al een heel eind op weg.”

Despodov, 38-voudig international van Bulgarije en aanvoerder van Ludogorets, is in de ogen van Koch de gevaarlijkste man bij de tegenstander van Ajax.

“Ajax is een ploeg die heel verzorgd voetbal wil spelen en Ludogorets normaal gesproken ook”, vervolgt Koch. “Als je twee ploegen hebt die willen voetballen, krijg je vaak redelijk open wedstrijden. Daarom verwacht ik ook dat Ajax veel mogelijkheden in Bulgarije krijgt om te scoren. Of het een beetje een heksenketel kan zijn bij Ludogorets? Haha, nee dat valt wel mee. Razgrad is eigenlijk echt een gat. Ze hebben wel wat fans, maar het komt bijvoorbeeld bij lange na niet in de buurt van onze supporters. Ludogorets wordt in Bulgarije toch vooral als een koopclub zonder geschiedenis gezien.”

Het heenduel tussen Ludogorets en Ajax begint donderdagavond om 20:00 uur in de Huvepharma Arena en is live te zien op RTL 7. De return in de Johan Cruijff ArenA staat volgende week donderdag op het programma. Als de Amsterdammers het tweeluik met de Bulgaarse topclub overleven, dan plaatst de nummer drie van het afgelopen Eredivisie-seizoen zich direct voor de groepsfase van de Europa League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Menno Koch 29 jaar alweer.. Kan me nog herinneren dat PSV A1 een wedstrijd in het Philips Stadion speelde die ik op tv keek. Koch en Hendrix als centraal duo. Bakkali als toptalent op linksbuiten. Alledrie wereldtop gehaald

24 augustus 2023 om 14:03

Hendrix heeft het inderdaad tot Feyenoord weten te schoppen 😉

Het wordt met het huidige Ajax gewoon zwaar genoeg. Dus reken je maar niet rijk.

23 augustus 2023 om 21:21

Denk dat je gelijk hebt maar daar zit juist het punt. Normaliter moet ajax dit ludo team helemaal opvreten, nulletje of vier richting Amsterdam terug

23 augustus 2023 om 23:43

Jongens jongens... Menno Koch van Sofia die de angst in boezemt. Ja Ajax had ook moeite met Excelsior en de nieuwe namen doen nog niet mee, maar kom op zeg.. Ludogorets wist afgelopen weekend daar ook niet te winnen en is echt een hele matige ploeg voor ED begrippen. Nipte overwinning moet makkelijk mee te nemen zijn. Volgende week speel je ze thuis zoek. Ludogorets uit, kom op zeg..

24 augustus 2023 om 00:53

Hele matige ploeg voor Eredivisie begrippen is echt onzin. De enige clubs in de Eredivisie met een hogere selectiewaarde dan Ludogorets zijn Ajax, Feyenoord, PSV en AZ.

24 augustus 2023 om 14:21

Dit soort teksten lees ik vaker. Net als PSV, die winnen even met een nulletje of zoveel bij Rangers. Gelukkig zijn er meer nuchtere voorspellingen die weten dat in Europees voetbal je niet zomaar even een team opzij zet. AZ in Andorra. Nulletje of tien. Ja, ja, uiteindelijk moeizame overwinning op een team waarvan ik de naam weer moest opzoeken: Santa Coloma. Thuis met 2-0 gewonnen. Dus vergeet de grote uitslagen maar. Wees blij dat dit nog altijd incomplete Ajax een gelijkspelletje haalt in Bulgarije.

24 augustus 2023 om 15:59

Ik ga er wel vanuit dat Rangers van een aanzienlijk hoger niveau is dan Ludogorets. Rangers kan best veel geld uitgeven. Desalniettemin moeten zowel Ajax als PSV gewoon doorstoten.

24 augustus 2023 om 10:51

Komaan, het is Ludogorets! Die gaan gewoon verpletterd worden man, let maar op.

24 augustus 2023 om 15:37

Kijk je rijk rekenen moet je nooit doen, er zijn voorbeelden te over van ploegen waar je over gestruikeld bent die op papier een makkie leken. Maar als je niet van Ludogorets kunt winnen over twee wedstrijden heb je ook echt absoluut niets te zoeken in de Europa League. Laten we eerlijk zijn, je moet hier gewoon van winnen en anders is het een schande.

24 augustus 2023 om 18:00

Het Ajax van 2 jaar geleden wel. Het huidige Ajax, ook nog eens zonder Kudus en de vele nieuwe aanwinsten, mag blij zijn met een gelijkspelletje. Let maar ens op. Want mocht Berghuis op rechtsvoor komen te staan, en Taylor op 10, speel je met een onzekere doelman, twee heel zwakke backs, en de niet presterende Taylor in je elftal. Daarbij, v.d. Boomen tegen Excelsior was gewoon weer de v.d. Boomen die we uit de Heerenveen tijd kennen, en als Brobbey weer 10 kansen nodig heeft om te scoren, hoeft Lugoforets zelf niet eens zo veel te doen. En het is gewoon een goede ploeg, vedrgis je niet.

24 augustus 2023 om 19:10

Goed verhaal, maar als Ajax hier niet doorgaat dan zeg jij niet 'ludogorets is een goede ploeg, dit kan gebeuren'. Hou op met me.

Hier moet Ajax gewoon van kunnen winnen. Ik denk uit een simpele 1-0, thuis 2-0.

23 augustus 2023 om 20:27

Als jij verwacht dat Ajax 2x de 0 kan houden tegen dit team terwijl Ajax dat nog niet eens kan tegen een promovendus en een team wat standaard onderaan de eredivisie bungelt zit je ernaast. Met Gorter op het doel de komende wedstrijden moet Ajax er in iedergeval 1 extra scoren want dat is een keeper van niks.

23 augustus 2023 om 23:45

Met Gorter in de goal zal er vast een invliegen ja, moest die 1e van Excelsior ook gewoon hebben namelijk. Gaat daar als een verdediger zonder handen naar de hoek. Heeft niemand het over, maar dan wint Ajax ook gewoon daar. Dit kan en mag geen probleem zijn voor Ajax.

24 augustus 2023 om 00:57

@tyuin,

Hij kon namelijk duiken naar die hoek. Dat is veel sneller dan dat je twee stappen erheen moet lopen en dan ook nog eens proberen met een sliding de bal tegen te houden. Man man dat zag ik laatst bij de F-jes doen. Ik ken Gorter niet, maar als je met deze instelling de goal in gaat, gaat hij never nooit punten voor je winnen.

Door deze malloten actie moet je gewoon de keepertrainer per direct ontslaan!

Ik verwacht veel doelpunten aan beide kanten. Ajax en Ludogorets hebben allebei wat verdedigende problemen. Ludogorets voetbalt ook eigenlijk een beetje volgens de Hollandse school, denk dat het een hele leuke pot wordt.

Wat heeft de verliezer van dit tweeluik? Groepsfase Conference League of helemaal niks?

23 augustus 2023 om 20:22

Groepsfase conference league!

Altijd van die tricky wedstrijden tegen dit soort tegenstanders, doorgaans hele taaie ploegen waarbij je aan je stand verplicht bent om te winnen maar waar het kwartje toch zomaar de verkeerde kant op kan vallen. Hopelijk gaat het een beetje lopen en klaart Ajax deze klus gewoon.

Morgen op safe spelen en wellicht met een overwinning naar Amsterdam. Thuis, met de aankopen die gedaan zijn, afmaken.

23 augustus 2023 om 23:25

Helaas zijn die er volgende week ook niet bij. Mogen niet spelen omdat ze Europees al actief zijn geweest

23 augustus 2023 om 23:33

Dat geldt alleen voor Sutalo, niet voor Akpom en Avila bijvoorbeeld, die zijn er in Amsterdam wel bij.

24 augustus 2023 om 07:21

Sutalo en Avila mogen niet mee doen en ook Akpom mist de thuiswedstrijd

24 augustus 2023 om 07:27

Bron VI Al bekend was dat Ajax in beide duels met Ludogorets ook niet kan beschikken over defensieve aanwinsten Gáston Ávila en Josip Sutalo. Beide spelers zijn in deze ronde niet speelgerechtigd.

Verwacht een moeilijk potje voor Ajax morgen als ze thuis maar wel winnen.

het is altijd "spannend" tegen dit soort teams voor nederlandse clubs.
omdat ze in eigen land de absolute topclub zijn, ze hebben geen team van koekebakkers.
maar ze hebben de afgelopen jaren wel een flink jasje uitgedaan qua kwaliteit.

maar nog steeds een gevaarlijk team, met veel onbekende voor de meeste.
het is voor hen ook aanpassen, omdat ze zelf het spel vaak moeten maken in de competitie maar europees achterover kunnen leunen met hun snelheid voorin.

iets wat ik ajax vaak niet zie doen, die proberen altijd het spel te maken. dus in dat opzicht zie ik wel een voordeel voor ajax. passen zich niet snel aan op tegenstanders (kan natuurlijk gevaarlijk zijn, zie napoli vorig jaar)

Boeiend. Top 2 is veel belangrijker dit jaar, volgend jaar Cl is echt een must.

Haha leuk, Tekpetey, uit de jeugd van Schalke!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren