Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Afellay fileert één PSV'er: 'In de UCL kan je niet met hem komen aanzetten'

Laatste update:

Ibrahim Afellay is allerminst overtuigd van André Ramalho, zo laat de analist blijken bij Studio Voetbal van de NOS. De verdediger maakte volgens Afellay geen sterke indruk het uitduel met Ajax (1-1) en vormt een probleem wanneer PSV het in de Champions League moet opnemen tegen Borussia Dortmund.

"Als je het over versterkingen hebt...", begint de oud-prof bij het praatprogramma, "dan is dat wel echt de positie waar PSV zich moet versterken. Straks ga je de Champions League in en dan kan je niet met Ramalho komen aanzetten. Hij is gewoon een bron van onrust. Hij heeft totaal geen oog voor wat er in zijn omgeving speelt."

"Hij is ook altijd verrast. Hij loopt altijd achter de feiten aan. Als je straks op Europees niveau gaat spelen wordt je nog meer getest. Dan krijg je misschien nog wel betere spitsen tegenover je, dan kan je niet met Ramalho centraal achterin gaan spelen."

Earnest Stewart, technisch directeur van PSV, is eveneens aanwezig bij het programma en krijgt de vraag of hij het eens is met de kritiek op de Braziliaanse verdediger.

"Ik zal niet ingaan op individuen", reageert de Amerikaan. "Hij is onderdeel van onze selectie en er zijn een aantal zaken die hij ook meebrengt in onze groep, hoe hij daar mee omgaat. Peter (Bosz, red.) stelt hem niet voor niks op."

"Anderzijds, we hebben Armel Bella-Kotchap, die gewoon lang geblesseerd is, die geopereerd is en over twee weken weer terug is. Hij zal ook de concurrentiestrijd weer aangaan. Maar we zullen ook in de komende transferwindow, los van de positie, kritisch kijken naar onze selectie en hoe we ons kunnen versterken."

Ramalho beschikt in Eindhoven over een aflopend contract. Gaat PSV deze verlengen? "Op dit moment nog niet", reageert Stewart. "In de toekomst zou dat zeer zeker kunnen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voordat ik klikte wist ik al wel dat het over Ramalho ging. Dat Ramalho totaal geen oog heeft voor wat er in zijn omgeving gebeurt ben ik niet helemaal met Affelay eens maar als de beste man een foutje maakt kan hij het door gebrek aan snelheid niet meer herstellen en dat kost punten. Ook merk je inderdaad dat wanneer het niveau omhoog gaat en het achterin even lastig wordt, Ramalho kan gaan blunderen. Ik denk ook dat het niet voor niets is dat Bosz geneigd is om Schouten als CV op te stellen tegen kwalitatief goede tegenstanders.

5 februari 2024 om 07:20

Ik kijk eigenlijk zelden PSV, maar ik krijg een beetje het idee dat hij ook wel een makkelijk slachtoffer is. Als het niet loopt gewoon naar Ramalho wijzen, zo ging dat bij spelers als Veltman en Blind ook vaak.

5 februari 2024 om 09:38

Je hebt misschien wel een punt maar ook niet helemaal. Vorige week bijvoorbeeld, was Ramalho simpelweg een van de betere spelers aan de kant van PSV (hoogst aantal passes en ook nog hoogst aantal succesvolle passes) en toch had niemand het over hem. Maar de meeste tegengoals die PSV krijgt komt toch 80% van de tijd wel omdat of Ramalho z'n duel verliest, of Ramalho totaal niet bij de man staat, of dat Ramalho weer eens op de grond ligt aan te stellen terwijl er niks aan de hand is (de scheids fluit dan ook terecht niet). Hij is gewoon helemaal niet stabiel en heeft niks te zoeken bij PSV. Wanneer Schouten achterin staat zie je ook echt meteen het verschil, de tegenstander komt dan gewoon de hele wedstrijd niet meer op de helft van PSV. Zie PSV - Ajax bijv in de tweede helft. Zoveel meer dominantie wanneer er geen onruststoker achterin staat.

5 februari 2024 om 11:04

@aguerooo, grote lijnen eens, maar de 2e helft van PSV-Ajax lag imo meer aan Saibari, dat PSV met dubbele 10 ging spelen. Dat zorgde ervoor dat Ajax simpelweg werd overlopen imo.

5 februari 2024 om 23:20

@vitesseasr dat ben ik ook wel met je eens hoor, ik vind dat hij het doorgaans ook prima doet maar tegen de betere clubs zie je toch dat hij structureel cruciale fouten maakt.

Heel de achterhoede mag vervangen worden, Aanholt, Obispo, Ramalho, Dest en Benitez.
De enige die echt mee kan op topniveau is Teze en Boscagli is een leuke speler maar veel te traag voor tegenstanders van het kaliber als Ajax, Benfica en grotere topclubs.
Al die andere verdedigers zijn allemaal slapjanussen.

5 februari 2024 om 00:14

Teze kan ook prima in dat rijtje hoor. Boscagli is nog de beste en ook dat is geen topper.

5 februari 2024 om 00:19

Hahaha ja tuurlijk! Laten we de hele verdediging verkopen die hoofdzakelijk nog geen wedstrijd verloren heeft in de Eredivisie.En wie haalt psv dan terug? Een defensie met Van Dijk, van de Ven, Carvajal en Davies lijkt me wel wat….

5 februari 2024 om 07:10

PSV minder dan 10 goals tegen.
Doet me denken aan dat goeie oranje wk. Ook geen zogenaamde toppers in de defence, maar zeer solide. Er wordt weer eens overdreven gereageerd in dit lan.
Tuurlijk is rahmalho pover, maar Europees prima niveau behaald en je kunt altijd met Schouten en boscagli achterin spelen.
Denk dat velen vergeten dat psv zo ver vooruit loopt op de rest dat het met alle respect nationaal niet zo hoeft meer. Tsja dan zo nu en dan is het minder ja. Who cares?

5 februari 2024 om 14:36

Teze is gewoon een topspeler op de backpositie, hij heeft echt een zuivere voorzet en is verdedigend ijzersterk. Hij werd niet zomaar opgeroepen voor Oranje. Het is maar dat hij moet concurreren met Dumfries, Geertruida, Timber en Frimpong anders is hij echt wel Oranje waardig.

6 februari 2024 om 11:20

Geertruida en Timber zijn niet eens backs en Teze is duidelijk minder dan hen. PSV moet hoger streven.

5 februari 2024 om 00:22

Benitez is geen wereldkeeper maar voor een club als PSV gewoon een prima doelman, het is niet zo dat we zomaar even de nieuwe Gomes binnen kunnen halen hé. Dest vind ik (zeker onder Bosz) ook een prima back alleen is hij verdedigend niet zo heel sterk. Teze vind ik nog altijd meer een CV maar die vind ik samen met Boscagli wel de enige die puur verdedigend op het niveau waar je als PSV zijnde tevreden mee kunt zijn.

5 februari 2024 om 10:42

@mattias

Dat bedoel ik ook, buiten Teze en Boscagli is het pure middelmaat en als ze zakken door de ondergrens dan lijken het net op amateurs. Als je naar de aanval kijkt dan is het gewoon topniveau en kijk je naar achteren dan is het gewoon Heerenveen niveau terwijl je CL speelt en dat terwijl verdedigers goedkoper zijn dan aanvallers. Het is zo armoedig achterin dat je een middenvelder van miljoenen(schouten) misbruikt. Velen vinden mijn opmerkingen nooit leuk omdat ze naar voetbal als supporter bekijken en niet als liefhebber van de sport.

5 februari 2024 om 00:24

Boscagli is echt wel stabiel genoeg voor dit niveau. Opbouwend sterk en uit statistieken blijkt ook dat hij heel veel kopduels wint. Benitez is geen topkeeper, maar doet zijn ding en is de laatste maanden goed in vorm. Tegen Ajax had hij ook weer op het einde een paar beslissende reddingen. Voor de rest wel met je eens

5 februari 2024 om 00:33

Dest is gewoon een goede back voor PSV.

5 februari 2024 om 12:41

Teze? Je maakt een grap hoop ik.

5 februari 2024 om 13:53

Benitez is niet van wereldniveau maar wel een stabiele factor de laatste tijd.

Contract word dus niet verlengt van Ramalho . Steward was wel duidelijk . PSV heeft de pech dat die Bela kotchap tot nu toe alleen maar geblesseerd is geweest.

Ik kijk niet altijd PSV maar ik bij Ramalho denk ik altijd alleen maar aan stomme foutjes en enorm aanstelgedrag. Ik denk dat PSV met het vervangen van hem kwalitatief al een hele grote stap kan maken in een stabielere defensie.

Als we heel eerlijk zijn, geldt dat toch voor heel Psv. 

5 februari 2024 om 11:30

Lekker pessimistisch vriend. Dit seizoen zeker niet want ze zitten niet voor niks in de CL. Eens dat Nederlandse topclubs over het allemaal weinig te zoeken hebben in de CL. Af en toe een uitschieter of een seizoen dat alles goed valt. Bij PSV de laatste keer in 16/17 toen ze op een penalty na de kwartfinales mistte. Hopelijk dit jaar weer wat moois.

5 februari 2024 om 12:30

Wat is daar pessimistisch aan? Ze hebben geluk dat ze er staan. Natuurlijk heb je wat geluk nodig maar laten we het nu niet mooier maken dan het is.

OMG affelay zegt weer iets wat anderen al vorig jaar zeiden...

Affelay krijgt hier gewoon betaald...pfff
Waarom worden en niet gewoon random mensen neer gezet...
Ipv van die zgn bekende voetballers die zelf heel vaak niet hebben kunnen leveren waarvoor ze betaald werden..

Laat dan de amateurs juist hun mening en kritiek geven..dat is toch veel leuker tv zou ik zeggen.

Gewoon wat alle leden hier doen, maar dan op tv.. iedere week iemand anders tegen een veel lagere vergoeding...

5 februari 2024 om 14:09

Afellay zegt doorgaans wel zinnige dingen maar hier is hij de verpersoonlijking van mosterd na de maaltijd. Overigens was de kritiek op Ramalho er niet alleen vorig jaar maar al veel langer, zeker onder de supporters. Die Ramalho lijkt mij een sympathieke kerel maar voor het niveau wat Bosz met dit PSV wil nastreven komt André veel tekort. Ramalho voetbalt regelmatig aardig mee maar dat is doorgaans tegen tegenstanders die minder weerstand bieden. Het gepruts van Ramalho met Benitez tegen Rangers op 24-08-2022 (0-1) kostte PSV plaatsing voor de Champions League groepsfase en daarmee vele miljoenen, dat moment staat nog scherp op mijn netvlies, bijna net zo scherp als de Europa Cup I winst in 1988. Wat die voetbalanalisten in zijn algemeenheid betreft kan ik kort zijn, er zijn er veel te veel en ze krijgen te vaak een podium. Het is toch absurd hoeveel er op televisie geouwehoerd wordt over voetbal. Dit platform is daar eigenlijk veel geschikter voor, al heeft bijvoorbeeld NOS Studio Voetbal wel een veel groter bereik.

Tegen tegenstanders met enig niveau begin ik al met billenknijpen zodra Ramalho defensief in beeld komt, in zoverre kan ik mij dus wel vinden in de mening van Afellay. Afellay zegt natuurlijk ook niets nieuws, de meeste PSV supporters hebben geen hoge pet op van Ramalho. Ramalho mag dan bijvoorbeeld sfeermaker zijn in het team of zo'n goede rol hebben in de kleedkamer maar voor een (centrale) verdediger mist hij overzicht, rust, snelheid en toch ook een goed opbouwend vermogen. Ik denk dat PSV gewoon pech heeft met de langdurige blessure van Armel Bella-Kotchap want met een fitte ABK had Ramalho hooguit een rol als invaller gehad. Volgens mij is ook Jordan Teze een betere RCV, met Teze als RCV i.p.v. Ramalho zou Dest rechtsback spelen en Van Aanholt of liever Mauro Junior als linksback. PSV moet gewoon Ramalho, Obispo, Van Aanholt en Sambo zien te slijten, Teze dient backup te zijn voor de RCV en rechtsback posities. Centraal achterin moet een topper worden gehaald, ABK is natuurlijk ook maar gehuurd. Ernie Stewart en de technische staf hebben komende transferzomer genoeg te doen zoals het binden van Tillman en Dest, vervangen van Bakayoko, defensieve versterkingen halen en een extra flankspeler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren