Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Advocaat over uitgelekte interesse: ‘Meestal zaakwaarnemers of ouders’

Laatste update:

Dat nu al naar buiten is gekomen dat Robbin Ruiter bij AZ voorbij is gekomen als potentiële versterking, verbaasde Dick Advocaat afgelopen week. De doelman van FC Utrecht is een van de kandidaten om het keepersgilde van de Noord-Hollanders te versterken.

/

“Maar er zijn altijd mensen bij die er belang bij hebben. Meestal zaakwaarnemers of ouders”, geeft Advocaat in De Telegraaf aan. Volgens het Algemeen Dagblad kan AZ de komst van Ruiter sowieso vergeten. FC Utrecht is niet bereid om mee te werken, hoofdzakelijk omdat de club uit de Domstad uit de schulden is en het contract van Ruiter pas medio 2016 afloopt.

De toekomst van Ruiter lijkt in Engeland te liggen, waar onder meer Swansea City en Newcastle United als mogelijke bestemmingen werden genoemd. AZ gaat ervan uit dat Esteban aan zijn laatste seizoen in Alkmaar bezig is. De contracten van tweede keeper Yves De Winter en derde keus Erik Heijblok lopen respectievelijk over anderhalf en een half jaar af.

Wie vind jij beter?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Heel verstandig van FC Utrecht om Ruiter niet te verkopen aan een mede subtopper. Als hij toch weg gaat dan lekker cashen met een club uit het buitenland.

21 januari 2014 om 09:30

Vind az toch echt een stapje hoger dan Utrecht, maar of de club mooier is kan je over twisten..

21 januari 2014 om 09:40

Mede subtopper? Sinds wanneer is Utrecht een subtopper? Mooie stap voor de Ruiter.

21 januari 2014 om 09:52

Ik kan je nu al garanderen dat hij niet naar AZ gaat Feit is dat AZ en Utrecht geen wereld van verschil zijn. Dat is anders dan bijv Utrecht vergelijken met Vitesse of Twente. Ruiter heeft zich al lang bewezen in Nederland. Of hij moet nar een topclub in Nederland (waar ze bijna allemaal goed in de keepers al zitten) of gewoon lekker naar het buitenland!

21 januari 2014 om 11:01

Vind het altijd opvallend als men zegt dat AZ geen stap omhoog is, dat is het namelijk wel. Al is het alleen maar financieel. Het salaris is van top5 niveau. Daarbij heeft AZ veel zaakjes toch vaak heel wat beter voor elkaar en is het een van de weinige clubs die jaarlijks Europees speelt (en niet sporadisch zoals H'veen/groningen/utrecht).

Ik zou de Ruiter persoonlijk wel bij AZ willen zien, met wat meer versterkingen zouden ze dan langzaam wellicht ook weer een echte outsider voor de titel kunnen worden in de komende jaren. Zou toch leuk zijn.

21 januari 2014 om 11:55

@caeser: AZ doet het anders de laatste 5 jaar nauwelijks minder dan Vitesse en Twente. In Europees opzicht is AZ zelfs een stuk beter gebleken. AZ is sowieso een aardige stap omhoog ten opzichte van FC Utrecht. Die begroting van Utrecht is rond de 14 miljoen, met nog de nodige tekorten. AZ is kerngezond, en heeft een sluitende begroting van +/- 25 miljoen.

Typisch Nederlands....doe alles wat goed is maar naar het buitenland. Wat zou het Utrecht uitmaken? Die kunnen toch niet wedijveren met AZ.

21 januari 2014 om 09:44

Nou heel simpel Swansea City en Newcastle United kunnen gewoon veel dieper in de portomonee graaien dan AZ. Utrecht verkoopt hem aan de hoogste bieder en dat is meestal een buitenlandse club. Nog een voordeeltje, al zal dat met een keeper wel meevalle, De kans dat je hem tegen komt bij de tegenstander is een stuk kleiner. Als je een veel scorende spits hebt ga je die eerder verkopen aan een club in een andere competitie dan aan je concurrent en op dit moment staan Utrecht en AZ niet zo ver van elkaar.

21 januari 2014 om 09:45

Je klinkt een beetje gepikeerd? Aan je laatste reacties kan ik zien dat je AZ-supporter bent, jammer dat je dan zo moet reageren. Als Utrecht en Ruiter (zoals hij zelf al eerder heeft aangegeven) een stap naar het buitenland willen, dan is het toch hun goed recht? Als hij bij Utrecht al 2 seizoen een hoog niveau haalt, wat zou hij moeten bewijzen bij AZ? Gewoon lekker naar Engeland gaan, kunnen Ruiter en Utrecht allebei al cashen. Heel mooi op die leeftijd.

21 januari 2014 om 10:47

@caeser
Het verschil tussen Utrecht en Az is dat Az vrijwel ieder jaar Europees speelt en Utrecht vrijwel nooit. Engeland zou inderdaad een mooiere stap voor hem zijn maar de kans dat je direct voor de basis wordt gehaald is natuurlijk groter wanneer je jezelf al in grotere wedstrijden heb bewezen. Van de kant van Utrecht snap ik een voorkeur voor een buitenlandse club heel goed omdat die beduidend meer zullen kunnen betalen of het voor Ruiter zelf de beste keuze is betwijfel ik.

Jammer als dat niet zou lukken. Een erg goede keeper die Ruiter. Echter denk ik dat AZ eerder had moeten handelen en voor Hahn had moeten gaan die nu bij Feyenoord zit. Ook Bizot vind ik wel een goede keeper waar nog rek in zit. Mocht Ruiter dus niet komen, misschien Bizot?

Neem aan dat Advocaat de ouders van de Ruiter dan bedoelt. Is dit het geval heeft de interesse al een concrete vorm aangenomen.

Overigens denk ik dat De Ruiter gewoon bij Utrecht blijft tot de zomer van 2015. Van Seumeren heeft ze uit de schulden gehaald en het lijkt me dat hij daar ook sportief iets voor terug wil zien. De Ruiter, Bulthuis, Toornstra, De Ridderen Oar zullen dus niet zo maar mogen vertrekken.

AZ is toch de afgelopen 10 jaar naast Twente de club geweest die het Ajax en PSV lastig heeft gemaakt. Ze hebben even pas op de plaats moeten maken door de DSB debacle maar zijn nu weer geheel financieel gezond. En club die de afgelopen jaren zo is gebleken altijd in de top 5 zit et vorig seizoen dan een geweldige dip. Kortom sportief is AZ met een kampioenschap, beker, kwart finale E.l, en hoge rankings een topsubclub die je in het rijtje Twente, Feijenoord en Vitesse moet zetten.

Het is heel simpel. Vorm wordt vekocht aan een topclub vor een heel mooi bedrag waar utrecht 15% van krijgt en ruiter gaat naar swansea. 2 vliegen in een klap. Az hahaha wat heeft ie daar te zoeken??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren