Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Achtvoudig Oranje-international stopt al op 32-jarige leeftijd met profvoetbal

Laatste update:

Ricardo van Rhijn is definitief gestopt als profvoetballer. Dat bevestigde de 32-jarige Leidenaar zaterdag tijdens een live podcast van FC Afkicken op festival Lowlands. Van Rhijn zat al ruim een jaar zonder club, nadat hij in de zomer van 2022 was vertrokken bij het Duitse Karlsruher SC. In totaal speelde Van Rhijn gedurende zijn loopbaan bij zes verschillende clubs.

Dit voorjaar liet Van Rhijn zich in de podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus van ESPN al uit over een mogelijk voetbalpensioen. "Op een gegeven moment kan je wel de beslissing maken: laat ik het betaald voetbal voor wat het is? Kijk, als het deze zomer niet lukt dan moet je ook wel je conclusies trekken”, aldus de voormalig verdediger.

Van Rhijn gaf toen aan dat hij dacht dat hij voor bepaalde clubs in het betaald voetbal nog van meerwaarde kon zijn. “Maar het moet ook maar net passen. Er moeten maar net mensen zitten die dat ook zien zitten. Als dat niet is dan zal ik waarschijnlijk de stap maken richting de amateurs.” De achtvoudig international had toen net een huis laten bouwen in Leiden, en wilde het liefst ergens in de buurt van die stad aan de slag.

Maar het vinden van een nieuwe club blijkt dus niet te zijn gelukt, waardoor Van Rhijn een punt achter zijn carrière heeft gezet. Eind 2011 maakte hij zijn debuut voor Ajax onder Frank de Boer. Uiteindelijk zou hij in alle competities 163 keer in actie komen voor de Amsterdammers. In de zomer van 2016 vertrok hij vervolgens naar Club Brugge, waarna ook AZ, sc Heerenveen, FC Emmen en Karlsruher SC nog op zijn cv kwamen te staan. Van 2012 tot en met 2014 kwam hij onder bondscoach Louis van Gaal bovendien acht keer in actie voor het Nederlands elftal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sommige mensen zullen zeggen dat hij te weinig uit zn carriere heeft gehaald. Ik denk juist het tegenovergestelde: die jongen heeft hrt nederlands elftal gehaald,een lange akax periode, eigenlijk heeft hij dus gewoon een hartstikke mooie carrière gehad. Alleen nooit het (eigenlijk te hoge) niveau vast kunnen houden.

19 augustus 2023 om 19:36

Voor zijn niveau denk ik wel het meeste eruit kunnen halen, ja.
Ook een aantal hele mooie UCL wedstrijden mogen spelen tegen tegenstanders als Real Madrid, Manchester City, Barcelona (en gewonnen!), AC Milan en PSG.

Prima carriere gehad inderdaad, Men in Nederland moet nog aan dit idee wennen volgens mij, maar de tijd dat we (potentiele) ballon d'or spelers afleverdsen aan de wereld top is al lang voorbij. Dit is wat je tegenwoordig moet verwachten van de gemidelde Nederlandse top voetballer. Af en toe hebben we dan een Frenkie dit het misschien nog iets beter doet, maar dat een Nederlandse speler een top club als Barca, United of Arsenal week in week uit op sleeptouw neemt is voorbij.

19 augustus 2023 om 19:47

Dat lijkt me onzin. Van Rhijn is nooit een topvoetballer geweest. Werd bij Ajax als toptalent bestempeld in de mindere jaren, maar na een paar potjes bleek ook wel anders.

De laatste jaren zie je ook dat er zat voetballers naar de top gaan. Een De Ligt, De Jong, daarna komen een Simons en een Gakpo die grote potentie hebben om ook wereldtop te worden. Van Dijk is in NL jarenlang verguisd, maar wordt bijna overal ter wereld als een van de beste verdedigers ooit gezien. Natuurlijk heb je per generatie andere talenten en zwemmen we momenteel in de verdedigers op hoog niveau, waar we andere jaren juist uitblonken op aanvallend vlak.

19 augustus 2023 om 20:59

Je mist mijn punt een beetje. Mijn punt is dat Nederland geen topvoetballers zoals vroeger gaat leveren. De Ligt en De Jong doen leuk mee, maar maken geen verschil. Wijnaldum en Van Dijk deden het even heel leuk bij Liverpool, maar ook dat was snel voorbij. Daarmee zijn alle Nederlandse top spelers van de laatste 15 jaar al genoemd. Jij hebt het over 'zat' top voetballers, maar dit zijn er maar 4. Gakpo en Simons noemen ga even niet serieus nemen, want dat moet wel een grap zijn.

19 augustus 2023 om 21:29

Het slaat echt als een tang op een varken. De laatste 15 jaar geen topspelers naast de ligt en de Jong. Wat dacht je van Sneijder, Robben, van Bommel, Kuijt, van der Vaart etc. Dat waren echte topspelers, smaakmakers bij de absolute top. We hebben nu even wat minder aanvallend talent, waarmee je wat minder snel de ballon d'or wint. Maar zeggen dat Nederland geen topvoetballers meer gaat afleveren is natuurlijk grote onzin en een erg apparte voorspelling. Ik gooi het maar op de biertjes in het weekend.

19 augustus 2023 om 23:20

Als Bereta nou 10 jaar had gezegd, dan had ik nog gedacht van prima, we hebben inderdaad itt eerder, wat minder spelers afgeleverd aan de top.
Maar 15... dan heb je het over 2008, waar we met duidelijke cijfers de WK-finalisten een ongenadig hard pak op de broek gaven.
Toen moest 2010 nog komen....
Nee ik denk dat je met 15 jaar jezelf echt voor gek zet.
We zitten nu in een dipje, maar ook daar komen we weer uit.

19 augustus 2023 om 23:29

Ik reken een generatie vanaf het debuut jaar. Generatie Robben is van begin jaren 2000. Die jongens maakten ruim 20 jaar geleden hun debuut. Laatste goede generarie van Nederland. Daarna hebben we de ene na de andere mislukte oogst.
Ik snap werkelijkwaar niet dat mensen nog steeds blijven volhouden dit iets tijdelijks is.

19 augustus 2023 om 23:55

Wat is dat nou voor geks, rekenen vanaf een debuutjaar. Je kunt toch niets zeggen over spelers die de afgelopen 3 jaar hun debuut hebben gemaakt, aangezien je rond 27/28 op je top zit. En op basis waarvan zeg je dat er nooit meer Nederlandse topspelers komen? Ook na die generatie zijn er topspelers geweest hoor, maar op meer verdedigende plekken. Wij hebben momenteel een verdediging waar 99% van de wereld direct mee zou willen ruilen. Ik snap werkelijk niet in dat je niet ziet dat iedere generatie wisselend is en er in het Nederlands voetbal altijd wel toppers rondlopen.

19 augustus 2023 om 20:10

We hadden twee maanden geleden nog twee Nederlanders in de basis bij de Champions League finale, dus zo erg is het ook weer niet.

19 augustus 2023 om 21:01

Ik heb het over spelers die het verschil maken bij de top. Ik heb het niet over spelers die gewoon meedoen bij de top.

19 augustus 2023 om 23:23

Wat bedoel je met verschil maken?
Dumfries gaat ze echt niet opeens van 30m erin leggen als hij beter zou zijn dan dit.
Het is niet voor niets een onbetwiste basisspeler.
Dit geldt nog meer voor Aké, City kan nog wel 2 basiswaardige cv's opstellen, maar Aké stond er.
Dat is al een prestatie, vind ik.

19 augustus 2023 om 23:37

Wat ik bedoel is een Seedoft of Robben die CL finales beslissen met hun veldspel of een doelpunt. Of een Van persie of Sneijder die bijna in hun eentje hun ploeg kampioen maken. Laatstaan Vna Basten en Cruijff. Dat is waar de lat ooit lag.

Nu heb je het over Dumfries die met alle geluk een slecht CL finale spelt en een Ake die volgens mij nog geen hele seizoen basis heeft gestaan?

20 augustus 2023 om 01:44

Dat is deels wel een beetje roze bril - Van Persie was zeker een goede spits, maar heeft maar 1 zo’n bepalend jaar gehad in zijn hele carriere, en toen was hij al 31 jaar. Om een vergelijking te doen: als spits stond Van Persie ongeveer op het niveau van een Alvaro Morata. Het wereldniveau van Sneijder heeft ook maar kort geduurd. Wij slaan ze in Nederland vooral heel hoog aan vanwege de successen op het WK 2010 en 2014.

20 augustus 2023 om 09:09

En dan noem je Seedorf beslissend in veldspel? Seedorf was zeker een goede voetballer maar toch niet beslissend. Wel een hele mooie carrière.

Maar dan jouw debuutjaar als tijdperkinluider. Eens kijken waar Wieffer en Geertruida uiteindelijk internationaal gaan pieken. En Simons en Lang. Begin jaren 80 werd er net zo gepraat over NL voetbal. Na de succesperiode van Oranje 74-78 zou het nooit meer zo zijn. . .

20 augustus 2023 om 13:45

RvP maar 1 bepalend seizoen? Dan heb je zeker geen PL gevolgd waar die jarenlang de beste spits was. Niveau alvaro morata 😂😂

20 augustus 2023 om 21:47

Morata wordt echt onderschat, kijk voor de grap maar eens hoeveel die gozer scoort.

19 augustus 2023 om 22:06

Wat een onzin. Jij hebt een glazen bol? Je kan nooit iets uitsluiten. On: Zou toch denken dat er clubs in de ED of in een andere competitie interesse zouden hebben. Er zijn meer non-(sub)top clubs dan wel en dan had hij prima meegekund. Mensen doen hier alsof hij niet kon voetballen maar kon dat beter dan 99,9% van de mensen hier..

Misschien wel de slechtste rechtsback die ik ooit gezien heb bij AZ, wat was dat pover zeg.

Een in de enorme serie van rechtsbacks die Ajax afgeleverd heeft in een enorm tempo eigenlijk. VdWiel, Tete, Dest, Rensch, Timber noem maar op, vergeten we afvallers als Burnet, Zeefuik etc Te bizar voor woorden. Aan de andere kant, blijkbaar is dat een positie waar ze nog wel risico willen nemen met eigen jeugd. En dan hebben er ook nog een paar geweigerd om daar te spelen (oa Q Timber)
van Rhijn heeft altijd z’n best gedaan en leek potentie te hebben maar maakt t vaak te ingewikkeld en echt verdedigen is anders bij Ajax dan bij andere clubs. Daarom ging t ook veel vaker mis op lager niveau…
Kan nog best mee maar denk dat er weinig geld is onder de (sub)top, proberen t liever uit met spelers die wellicht nog eens iets opbrengen.
Jammer voor m

20 augustus 2023 om 01:48

Ja links/rechtsback is waar clubs doorgaans spelers proberen die aanvallend niet goed genoeg (meer) zijn als buitenspeler, en verdedigend niet goed genoeg als centrumverdediger. Een hele serie topverdedigers is ook als vleugelverdediger begonnen - Frank de Boer, Marquinhos, Pique, etc.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren