Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax contracteert Siem de Jong en drie anderen in nieuw talentenprogramma

Laatste update:

Ajax heeft Siem de Jong, Kelly Zeeman, Daniel de Ridder en Ricardo van Rhijn voor twee jaar vastgelegd in een talentenprogramma voor spelers die gestopt zijn en aan een tweede carrière willen beginnen in het voetbal, buiten het veld. Het viertal moet worden klaargestoomd voor commerciële (top)functies in de Johan Cruijff ArenA. Ajax wil de komende jaren meer gaan werken met oud-spelers en onder meer de onlangs afgezwaaide De Jong behoort tot de eerste lichting.

Het talentenprogramma gaat twee jaar duren en ondersteunt de gedachtengoed dat meer oud-Ajacieden betrokken moeten zijn bij de club. “Op de Toekomst zijn meerdere oud-spelers actief, maar we willen deze ook graag buiten het veld bij Ajax betrekken. Ik heb zelf gemerkt hoe fijn het werken is geweest met Edwin van der Sar”, licht commercieel directeur Menno Geelen toe op de clubwebsite.

Geelen ging ruim een jaar geleden in gesprek met De Jong. “Toen zei hij dat hij eerst nog een seizoen bij De Graafschap wilde spelen, maar dat hij na zijn carrière wilde kijken of hij iets bij Ajax kon gaan doen. Toen dacht ik: dit soort dingen moeten we meteen beetpakken. En die gedachte bleek breedgedragen binnen de club.” De Jong heeft zich nu voor twee jaar verbonden aan Ajax, net als oud-teamgenoot Van Rhijn. De voormalig rechtsback maakte onlangs op festival Lowlands bekend dat hij een punt heeft gezet achter zijn spelersloopbaan.

Ook De Jong reageert via de clubwebsite op zijn aanstelling. “Ik volg al een tijd met grote interesse wat Ajax allemaal doet buiten het veld. Daar wil ik graag aan bijdragen. Er lopen op de club veel mensen rond met een brede opleidingsachtergrond en indrukwekkende ervaring, daar kan ik veel van leren.” Van Rhijn ging in het afgelopen seizoen met de directie van Ajax naar de uitwedstrijd tegen Union Berlin. “Daar heb ik meegekeken hoe het commercieel en bestuurlijk werkt rondom een wedstrijd. Mede dat prikkelde me om meer te leren over het reilen en zeilen bij Ajax. Ik kijk ernaar uit om de club van verschillende kanten te leren kennen.”

Het traject
Geelen gaat ook dieper in op het traject dat De Jong en zijn kersverse collega’s voorgeschoteld krijgen. “We hebben een tweejarig traject gemaakt waarbij ze in projecten gaan meedoen, op verschillende afdelingen meelopen en (externe) cursussen krijgen. De deelnemers krijgen brede ondersteuning vanuit de directie, de Vereniging en onze leidinggevenden. En we maken gebruik van de kennis en ervaring die de Ajax Coaching Academy te bieden heeft. Aansturing van het programma komt vanuit de HR-afdeling, ikzelf ga namens de directie de rol vertolken als degene die het programma begeleidt. Dat vind ik heel leuk, maar ik denk dat ik zelf ook veel van hen kan leren.” Geelen hoopt dat de deelnemers in de toekomst iets gaan bijdragen binnen Ajax.

Is dit talentenprogramma een goede zaak voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou kijk eens, is men toch druk bezig om het Ajax DNA de club in te brengen.

5 september 2023 om 10:46

Dit is wel weer een bord-op-schoot methode hoor, totaal niet creatief.. Nee, goede ontwikkeling, wat oud-Ajax mensen erbij kan nooit kwaad.

5 september 2023 om 10:48

Ligt sarcastisch haha.
Maar Ik juich zulke dingen wel toe...
2 jaar laten ruiken en proeven bevalt het niet voor beide of 1 van de 2 ben je klaar

5 september 2023 om 10:53

En dan komen er weer een paar nieuwe oud spelers. Zo gaat dat nu eenmaal.

5 september 2023 om 11:42

Toch vind ik het bijzonder dat dit allemaal weer met gejuich ontvangen wordt en er voor de rest alleen maar kritiek geleverd wordt. Deze vier voetballers gaan de commerciële kant op binnen Ajax en omdat ze 'Ajax-DNA' hebben en de opleiding binnen Ajax gevolgd hebben zullen ze dus vast ook die commerciële functies wel krijgen als die eenmaal openvallen.

Ajax draait commercieel fantastisch - al jaren - en dat komt door de enige man in de directie die helemaal niet zelf gevoetbald heeft of Ajax-DNA in zijn genen heeft voordat hij bij de club kwam, namelijk Menno Geelen. Als je dan spelers wilt opleiden voor een tweede carrière binnen Ajax laat je ze toch iets voetbalgerelateerds doen? Daar heb je er ook daadwerkelijk wat aan als die jeugdtrainers et cetera voor Ajax 1 gevoetbald hebben, al is het maar voor die jeugdspelers die waarschijnlijk nog voor hun trainers hebben staan juichen toen ze nog voor het grote Ajax speelden. Op commercieel vlak moet je volgens mij gewoon degene hebben die het meest gekwalificeerd is, en niet zozeer degene die er gevoetbald heeft.

5 september 2023 om 10:51

Wat belachelijk dit! Dat moet een idee van Van Halst of Mislintat zijn! En dan allemaal van die lichtgewichten zonder personality…..

5 september 2023 om 12:06

Belachelijk? Dit is toch gewoon heel goed dat Ajax oud-Ajax spelers wil binnenhalen zodat zij i.i.g. het Ajax-DNA kunnen meebrengen naar bedrijven/klanten/amateurclubs/partners etc. Siem en Daniël zijn totaal geen lichtgewichten en weten wat er speelt binnen een grote club als Ajax en zij hebben zeker wel personality. Als je Siem alleen al hoorde praten na wedstrijden kwamen er altijd hele zinnige woorden uit, is het een volgens mij een hele serieuze maar wel nuchtere jongen en heeft ook nog de gunfactor..

Oftewel wat een kortzinnig antwoord zonder enige beredenatie.

5 september 2023 om 12:11

Oftewel reageren zonder sarcasme te herkennen….

5 september 2023 om 10:52

Normaliter zou dat natuurlijk moeten gaan. Heb het idee dat dat bij ajax de laatste jaren niet echt meer gebeurd. Ligt niet alleen aan Ajax natuurlijk, ook aan de spelers. Bij psv en feyenoord zie je redelijk veel oud spelers terugkeren voor een functie. Zon van der Vaart, Sneijder, van der Meijde hadden toch al vanaf dag 1 jeugdtrainer of iets dergelijks moeten worden?

5 september 2023 om 10:58

Van der Meijde?????? Kom op zeg!

5 september 2023 om 12:33

Bij Ajax gebeurde dat net zo goed toch? Heitinga, toch generatie genoot van de spelers die jij noemde heeft er toch een aantal jaar rond gelopen bijvoorbeeld.

Het probleem is dat een veel spelers van die generatie die de top hebben gehaald daar geen zin in hebben tenzij ze de ambitie hebben om hoofdtrainer te worden. Die zijn allemaal financieel onafhankelijk en hebben geen zin om voor een "normaal" salaris te moeten gaan werken.

5 september 2023 om 11:03

Dit vind ik een goed initiatief van Ajax. Als dit slimme jongens zijn met het juiste niveau dan bied je oud spelers een goed perspectief en krijg je binnen je organisatie mensen met voetbal ervaring die Ajax begrijpen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat ze zelf alles goed oppakken. Want je kunt wel een voetbalman op de juiste plek zetten maar als hij er niets van kan heb je er nog niets aan.

5 september 2023 om 11:10

Zowel De Ridder als Siem de Jong werden destijds geprezen om hun leergierigheid zowel binnen als buiten het veld. Beide hebben volgens mij een VWO diploma.

5 september 2023 om 15:03

Eigenlijk te laat. Zo'n programma hadden ze eigenlijk direct na de Cruijff revolutie al op moeten tuigen. Probleem bij elke directie functie die vrij komt is toch steeds geweest dat er geen oud voetballers te vinden zijn met enige ervaring voor zo'n rol.

Mooi initiatief van Ajax om deze mensen te helpen met een nieuwe carrière na het voetbal én deze mensen betrokken te houden bij de club.

Siem de Jong, ik zal je m'n levenlang dankbaar zijn voor 15 mei 2011...🫡🙏🏾

5 september 2023 om 11:17

Krijg weer kippenvel als ik er aan denk. Eerste keer ooit dat ik de arena voelde trillen van al die juichende mensen.

5 september 2023 om 12:43

MrPuma overal die a4-tjes, gewoon de hele wedstrijd staat. Ookal staan er achter blijven juichen en zingen, er waren een soort "10 geboden" man man. Ik krijg ook nog altijd kippenvel, een van de mooiste dagen van mijn leven. 2x Siem en 1x Landzaat die eigen goal. De derde ster, ook 7 jaar toen geen kampioen geweest. Alles kwam samen.........

5 september 2023 om 13:22

Wat een dag. Aan mensen die er niet bij waren is het niet uit te leggen. Was bij veel klassiekers uit en thuis, toen dat nog kon, en bij Ajax’ champions league finales en uefacup finales maar deze dag .. De zenuwen van de vers verloren bekerfinale verdwenen op slag toen je het station uitliep en die uitzinnige menigte zag. De overwinning kon Ajax voor de wedstrijd al niet ontgaan dankzij die twaalfde man. En die dag bewees dat wie zegt dat de Arena sfeerloos is, is blijven hangen in de jaren ‘00. De ontlading overtrof de CL kwalificatie tegen Kiev.

5 september 2023 om 11:26

En toch denk ik ook aan 18 december 2016, toen hij namens PSV scoorde tegen Ajax waardoor het een gelijkspel werd en Ajax op 1 punt de titel mis liep..

Kijk, leuk om weer eens een positieve ontwikkeling te horen van mijn club in deze bagger tijden. Super idee en ook goed om bij te dragen aan een nieuwe carrière voor club mensen. Heerlijk ook om Siem mogelijk terug te zien, toch de bezorger van de derde ster. Per toeval vond mijn vrouw het een leuke naam voor de kleine zonder hem te kennen, win/win.

Menno Geelen is misschien wel de beste aanwinst in de laatste 10 jaar. Heeft Ajax commercieel gigantisch laten groeien. Ook maakt hij zich sterk voor de KKD clubs dat alles te zien is, hetzij op TV of anders via een stream. Is uiteraard gunstig voor Jong Ajax, maar ook voor de mensen die hun club alleen via het schakelprogramma - waar ik overigens graag naar kijk - kunnen zien.

Aha, ze zijn niet doof voor de kritiek die vanuit buiten komt. Ze willen toch een beetje Ajax DNA terugbrengen binnen de gelederen. Hebben deze jongens naast het voetbal ook een studie gevolgd dat iemand weet?

5 september 2023 om 10:58

Volgens mij heeft de De Jong een vwo diploma als ik me niet vergis, de rest weet ik niet.

5 september 2023 om 12:47

Daniel de Ridder heeft rechten gestudeerd, of doet dat nog dat weet ik niet. Dat was altijd al een intelligente boy.

5 september 2023 om 10:59

Iemand anders kwam daar ook al mee. Denk je nou echt dat dit even in een paar weken bedacht is? En ook nog een op basis van kritiek van een stel emotionele fans of 'vrienden' van de media, inclusief alle zogenaamde analisten? Het artikel is juist duidelijk over het feit dat dit al bijna een jaar loopt.

5 september 2023 om 11:00

Geelen was hier vorig jaar al mee bezig. Dit heeft niets met de kritiek te maken.

5 september 2023 om 11:24

Prima initiatief, alleen dat er geen Ajax DNA inzit is nu toch ook al een tijd... Dus weldegelijk zijn ze bezig geweest op de achtergrond om dit te regelen.

Goed nieuws. Zo'n wanorde is het dus niet. Er weldegenlijk beleid in Amsterdam. Media zal er wel weer iets negatiefs van vinden...

Mooie ontwikkeling. Vooral Daniel is een mooie aanwinst, ik kan me herinneren dat hij Gymnasium heeft gedaan bij Vossius toe had aan het doorbreken was bij Ajax. Goeie kop dus, ben benieuwd wat dit allemaal gaat opleveren

5 september 2023 om 16:14

Siem heeft volgens mij ook Gymnasium gedaan. Geen idee of hij daarna nog verder is gaan studeren (daniel is in ieder geval bezig geweest met rechten), maar ook wel een snuggere gast dus

Al het Ajax dna is weg huilie huilie. De club gaat kapot huilie huilie. Dit zijn gewoon goede initiatieven. Geelen is altijd wel goed bezig. Hoop dat die man nog lang voor Ajax behouden blijft

Laat Menno Geelen maar schuiven. Ontzettend is het jammer dat hij niet de ambitie heeft om AD te worden tot dat Kroes wordt vrijgelaten door de calimero teugels van Az.

Menno is een echte Ajacied en is de enige in de directie die continu levert.

Ondanks dat Ajax nu eventjes minder draait (kan nog allemaal veranderen, een wedstrijd met nieuwe spelers zonder te trainen zegt niet alles) blijft Menno op Champions League niveau presteren voor Ajax. Dankzij zijn commerciële initiatieven, maar ook het bouwen van het 'ajax Merk' is de club in staat hogere salarissen te betalen dan welke andere Nederlandse club ook.

Is toch mooi dat clubs hun oud spelers een mogelijkheid bieden om te gaan ondekken wat ze gaan doen na hun voetbalcariere

Niet iedereen kan na zijn voetbal cariere stoppen met werken.

Eindelijk eens goed nieuws sinds alle bagger die de afgelopen maanden over ons heen komt!

Kijk, dat vind ik nou een prima ontwikkeling. Ik zie altijd van die oud-spelers die dan zonder enige ervaring of kennis in een voetbal bestuursfunctie of directierol moeten worden gepropt en ik vind dat zelden een goede stap (zowel voor de clubs als voor de oud-spelers). Door ze een dergelijk traject aan te bieden, waarin ze de tijd krijgen om te leren en ervaring op te doen, stoom je ze juist wel klaar voor een dergelijke rol.

Kan dit alleen maar toejuichen. Chapeau voor Geelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren