Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Topatleet schiet ‘Dikkie’ De Ligt te hulp: ‘Nu kan ik vol gas gaan’

Laatste update:

Matthijs de Ligt heeft fanatiek aan zijn sprintsnelheid gewerkt. De verdediger van Ajax wordt daarbij geholpen door voormalig topsprinter Troy Douglas, die al ruim een jaar betrokken is bij de looptrainingen van de Amsterdammers "Troy zag bij mij snel wat ik niet goed deed tijdens het lopen. Het was niet 'efficiënt' genoeg, zoals ze dat noemen", vertelt De Ligt vrijdag in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De Ligt verbaasde zich over de snelheid in het American Football. "Die jongens wegen 120 kilo en vliegen alsnog over het veld. Ik heb natuurlijk niet het postuur van die mannen, maar ben wel redelijk groot. Ik wilde ook heel graag sneller worden." Douglas en De Ligt stippelden een plan uit om sneller en sterker te worden. Zo moet hij tijdens de lange sprints veel grotere stappen maken. “Eerst denk je nog heel erg na hoe je sprint, maar ik begin nu op het punt te komen dat het bijna automatisch gaat.”

De Ligt heeft inmiddels aan Douglas gevraagd of hij hem ook binnen bij de trainingen in het krachthonk wil begeleiden, twee keer per week. “Dat deed ik normaal gesproken met de groep. Toen deed ik dezelfde oefeningen als pakweg Justin Kluivert en Lasse Schöne.” De Ligt, die vroeger in de jeugd liefkozend ‘Dikkie’ werd genoemd, voelt dat hij sterker is geworden. Hij is geen ‘jongetje van zeventien jaar’ meer. “Ik was toen misschien al groot, maar nog niet volgroeid. Nu ben ik dat wel en kunnen we vol gas gaan.”

De Ligt weet dat hij wendbaarder moet worden. Op dat gebied werkt hij samen met performance coach Björn Rekelhof, “Maar de kleine partijtjes tijdens de training zijn daar nog beter voor. Als je tegen Kluivertje, David Neres of Amin Younes staat, moet je jezelf wapenen, hoor. Dan word je wel uitgedaagd in de kleine ruimte."

Denk jij dat Matthijs de Ligt nog anderhalf jaar voor Ajax zal spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Erg goed dat De Ligt zo aan zijn ontwikkeling werkt. Ook fijn dat sporters van andere disciplines zo kunnen helpen.

16 februari 2018 om 08:18

Goed om te zien dat hij aan de enkele beperkingen die hij heeft (gebrek aan snelheid bijv.) aan het werken is. Dit kan echt een grote jongen worden. Bizar om te zien hoe hij op deze leeftijd al zijn mannetje staat, ik hoop dat we nog even (lees: anderhalf, hopelijk tweeënhalf jaar) van hem mogen genieten in Amsterdam!

16 februari 2018 om 08:54

Bizar dat geen enkele club dit zelf regelt voor de spelers. Dit komt voor uit de wil van de speler, heel goed. Maar elke club zou dit standaard moeten faciliteren. In elke andere sport is dit heel normaal, maar bij voetbal blijft het een groot grijs gebied.

16 februari 2018 om 09:01

Je vergist je; Ajax doet dit namelijk wel! Troy Douglas is in dienst bij Ajax. Net als bv Guillaume Elmont, de judoka. Ajax faciliteert dit wel degelijk voor zijn spelers.

16 februari 2018 om 09:58

Niek

Troy is bij Ajax aangenomen om - met name - de jeugd en en beloftes te begeleiden op het gebied van loopscholing. Buiten het lopen om houdt hij zich bezig met specifieke krachtoefeningen en rompstabiliteit. Ook een aspect waar veel voetballers een broertje dood aanhebben.

Mijns inziens mogen meerdere clubs inderdaad oud atleten of sprinterstrainers permanent in dienst nemen om het niveau van de loopscholing, techniek en mechaniek naar een hoger niveau te tillen.
Voetballers rennen veelal als een blind paard en je ziet ze vaak tijdens het lopen 'zoeken naar snelheid'. Dit zie je vaak terug in de vorm van opgetrokken schouders, het naar achter kantelen van hun hoofd, dat ze verkeerd bewegen met hun armen of dat ze 'zitten' tijdens het lopen. Dit laatste zorgt er onder andere voor dat ze hun knieã«n niet goed kunnen inzetten waardoor hun passen te klein zijn. Dit kan in de verschillende fases van een sprint leiden tot een verrekking of scheurtje in bijv. de hamstrings.

Dit is een beetje off-topic n.a.v. jouw reactie, maar met het bovenstaande gezegd hebben moet ik altijd een beetje lachen om leden die denken dat een zeer rappe voetballer kans maakt tegen een (absolute) topatleet, over een afstand van bijvoorbeeld 10 á 30 meter. Ze hebben geen idee hoe snel dat soort gasten zich verplaatsen.

16 februari 2018 om 09:59

Ajax toch?
Waar héb je 't nou over? Er zijn heel veel clubs in de internationale top die dit doen.
Je moet niet blind Jan derksen gaan napraten omdat die nog in de middeleeuwen leeft.

16 februari 2018 om 10:16

Zegt er iemand dat er niet meerdere clubs in de internationale top zijn die dit doen dan? MMarkez geeft alleen aan dat, i.t.t. wat Niek dacht, Ajax deze man in loondienst heeft en dat dit dus niet geheel uit eigen beweging van de betreffende speler is. Dat er meer topploegen met specialistische trainers werken lijkt me niet meer dan normaal, alleen gaat het hier om Mathijs de Ligt dus wordt Ajax benoemt.

16 februari 2018 om 13:43

Jij begrijpt het. Ik ben zelf een sprinter en ik erger me dood aan de sprinttechniek van voetballers.
Ze lijken snel maar dat zijn ze niet. Na al die jaren van miljoenen investeren
De hamstringdokter verdiend er goud aan
Volgens mijn trainer kost het jaren om die complexe techniek een beetje beheersen. Dat de Ligt dan denkt dat het nu al bijna automatisch gaat is een enorm lachertje. Ja in vergelijking met sommige voetbal collegas heel misschien.

Tot dat ze op de baan komen en dan zien ze dat een 100 meter pas echt een sprint is en dan begint het trekken van de hamstrings. Een atleet heeft de techniek, voetballers zijn te veel bezig met spieren kweken

16 februari 2018 om 13:54

Bizar dat jij niet weet dat Ajax al dik zes jaar performance coaches, zoals de in dit stuk genoemde Troy Douglas, in dienst heeft. Jonk en Jongkind hebben dat in 2011 geimplementeerd in de opleiding.

Vrij kortzichtig dat jij vindt dat elke club performance coaches in dienst moet hebben, terwijl iedere voetballiefhebber weet dat sommige clubs nauwelijks geld hebben voor een grasmat en helemaal geen geld hebben voor een jeugdopleiding. Er zijn maar een handjevol clubs in Nederland die zich performances coaches kunnen permiteren.

Klasse mentaliteit, extra uurtjes maken voor je eigen ontwikkeling. Zo hoort het en daarom gaat hij heel ver komen.

16 februari 2018 om 10:13

En zijn beperkte snelheid zag ik eigenlijk als enige struikelblok in zijn weg naar de absolute top. Maar ik zag hem laatst een vrij imposante sprint trekken, waarna ik al dacht: 'zo, die is hard vooruit gegaan in zijn intwikkeling'.

Nu alleen hopen dat hij de juiste vervolgstappen zet en dit op het juiste moment doet.

16 februari 2018 om 11:17

De Ligt komt op mij over als een verstandige jongen die weet wat hij wil en wat daarvoor nodig is. Komt er wel!

16 februari 2018 om 11:55

Helemaal met je eens! Nu de eredivisie zo ver is afgezakt, is de juiste tussenstap/transfer nog belangrijker dan een paar jaar terug. Daarom is mentaliteit en zelfkennis ook een stuk belangrijker geworden om die juiste keuze te kunnen maken. Wat dat betreft heb ik erg vertrouwen in spelers als De Ligt, Vd Beek en De Jong. Kluivert heeft zich de laatste jaren fantastisch ontwikkeld, maar door de moeizame contractonderhandelingen, het feit dat Raiola zijn manager is en dat hij verhalen over een mogelijke transfer niet weerspreekt, zorgen er toch voor dat ik me zorgen maak over zijn toekomst.

Onverstoorbaar is deze klasbak zich aan het verbeteren. Het grote voorbeeld voor de jeugd bij Ajax.

Grote vraag is natuurlijk; waar ligt zijn plafond en hoe lang is hij nog in Amsterdam te bewonderen....

16 februari 2018 om 09:51

Waar zijn plafond precies ligt weet je natuurlijk nooit. Dat heeft namelijk niet alleen met talent te maken, wat die meer dan genoeg heeft, maar ook met blessureleed en goeie stappen in zijn carrière qua clubs maken. Maar ik hoop toch wel dat die minimaal nog anderhalf jaar bij Ajax blijft. Als die volgend seizoen als een Vertonghen heerst op Nederlandse velden wordt het tijd voor een stapje hoger.

Erg tekenend voor hoe serieus deze jongen met zijn carrière bezig is, chapeau! Hopelijk blijft hij na dit seizoen nog minimaal 2 jaartjes bij Ajax. Al denk ik dat dat heel erg moeilijk wordt.

16 februari 2018 om 10:27

Ik denk dat er voldoende jonge spelers bij Ajax goed bezig zijn met hun ontwikkeling. Waaronder De Ligt die in dit geval met Douglas aan de slag is gegaan. Ajax heeft meerdere professionals van buitenaf in dienst om op verschillende vlakken de spelers beter te maken. Dit overigens met dank aan Jonk en Jonkind. De Ligt gaat nog wel even blijven, die is niet dom om al heel snel weg te gaan. Als hij weinig blessures krijgt kan hij echt een grote worden (op gevoel en niet op feit gebasseerd).

Tja de Ligt .
Eerlijk gezegd kan ik over deze jongeman alleen maar in superlatieven praten.
Heeft alles .
Talent indien nodig zelf kritiek , fysiek uitmuntend , en heel belangrijk wil aan zich zelf werken.
Foutje maken ok maar geen 2de x.
So young and yet so old.
Combie van Vermalen en Vertonghen.
Echter met een vette 2.0 erachter.

Oh oh, wordt de kennis van mensen buiten de voetballerij gebruikt? Onvoorstelbaar! Dat kan toch niet?! Alleen mensen uit de voetballerij kunnen je helpen! Of wacht.. Natuurlijk ontzettend goed van de Ligt, omdat in de topsport iedere procent je kan helpen. Er komen zoveel specifieke 'acties'/bewegingen bij het voetbal kijken, die overeen kunnen komen met andere sporten. Dus waarom er niet gebruik van maken inderdaad.

Veel american footballspelers hebben in hun jeugd jaren aan sprinten gedaan. 60 procent van de spelers maar liefst, sommige hadden het niveau om naar de olympische spelen te gaan. Maar als de keus is tussen 10 miljoen per jaar als cornerback/wide receiver in de nfl of nog geen miljoen euro in je hele carriere als sprinter is de keuze al snel gemaakt natuurlijk. Dat niveau is voor bijna geen voetballer te halen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren