Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kompany doet beroep op PL: ‘Wanneer heb je te veel uit de fans geperst?’

Laatste update:

Vincent Kompany speelt al jaren in de Premier League en heeft de Engelse hoogste afdeling in die periode op financieel gebied verder uit zien lopen op de andere Europese topcompetitie. De Belg studeerde onlangs met een Master of Business Administration af aan de Manchester Business School en deed daarbij onderzoek naar hoe clubs in de meeste inkomsten kunnen halen uit hun thuiswedstrijden. De verdediger van Manchester City kwam daarbij tot de verrassende conclusie dat de prijs van de kaartjes omlaag moet.

“Afhankelijk van de atmosfeer in het stadion krijg je beter thuisvoordeel en dat hangt weer samen met de mensen die het stadion binnen komen. De Premier League genereert twee of drie keer zoveel inkomsten als de vijf andere topcompetities in Europa, dus op welk moment realiseer je je dat de inkomsten zo hoog zijn omdat het voetbal een tv-product is en dat het aandeel van de tickets alleen maar kleiner wordt”, legt hij zijn conclusie uit bij de BBC.

“Op welk punt beslis je dat als het toch een tv-product wordt, je je best gaat doen om te zorgen dat het beste product ter wereld wordt gecreëerd? Dat betekent niet alleen de beste spelers, maar ook de beste atmosfeer in het stadion. En dat betekent weer dat de juiste mensen op de juiste plek moeten zitten”, gaat Kompany verder. “Degenen die leven voor de club, zijn waarschijnlijk meer gehecht aan de club dan wie dan ook. Maar dat zijn waarschijnlijk ook de jongens die het niet altijd kunnen betalen. We weten dat de Premier League nog kan groeien. De vraag is alleen wanneer het breekpunt, waarop je te veel uit de mensen thuis hebt geperst, bereikt wordt.”

“Als je ervan uitgaat dat de Premier League nog groter gaat worden en je markten in China, India, Afrika en Amerika weet aan te boren, dan zou je de stadions kunnen vullen met toeristen. Dat kan en je verdient dan meer geld. Ze zouden dan hierheen komen en 450 euro neerleggen voor een kaartje, maar het betekent dan niets voor hen aangezien het iets is wat ze één keer meemaken, net als naar een wedstrijd in de NBA of NFL gaan. De vraag is dan of dat niet je product aantast, als Premier League?”

Ben jij het eens met Vincent Kompany?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De kaartjes zijn echt belachelijk duur. Als je alleen al kijkt naar de kaartjes van Barcelona tegen Chelsea in de CL. Het kost je 180 euro?? Ik vraag me af wie dit nog voor een kaartje wil neerleggen. En dat in de laatste 16 van de CL

5 januari 2018 om 12:49

Ik kan dat prima betalen. Ik heb het er ook voor over. Sommige mensen kopen voor dat bedrag keer 4 liever een smartphone.

5 januari 2018 om 13:04

Vind ik niet echt een faire vergelijking; iets dat je eenmalig meemaakt -zelfs maar een paar uur- vs iets waar je bij normaal gebruik 2 jaar mee vooruit kunt. Zelfs als je die factor 4 erop loslaat kom je er nog niet.

Natuurlijk zijn er genoeg mensen die het graag betalen en ook kunnen betalen, maar ik vind de prijs ook absurd hoog.

5 januari 2018 om 13:22

Het is nog steeds aan waar je het voor over hebt. Je kunt prima een smartphone hebben tegen de 300 aan die jaren meegaat waarbij je alles hebt. Voor een Iphone betaal je een astronomisch bedrag voor een overhyped product.

Niet dat ik mensen probeer te bashen want uiteindelijk is het maar net waar je geld voor over hebt, maar ik vind 180 euro niet veel. Naast zo een wedstrijd geniet en ontmoet ik ook weer nieuwe mensen uit verschillende werelddelen.

Ben ik toch weer een ervaring rijker. Op dat moment ben ik misschien een toerist wat Kompany aangeeft, maar gedurende 90 minuten in het stadion ben ik een fanatieke Chelsea supporter.

5 januari 2018 om 13:34

Smartphone is inderdaad niet zo'n goede vergelijking. Zou het dan eerder met festivals en concerten vergelijken die tegenwoordig ook vaak rond de 100 euro zijn.

5 januari 2018 om 13:52

@dutch Cfc

Ik kan het ook makkelijk betalen, en als het een wedstrijd is waar ik echt graag heen wil, dan doe ik dat ook direct, als ik de kans krijg. Inderdaad net als met een concert waar ik graag heen wil. Dan zit er ergens wel een grens aan, maar die ligt niet rond de 180 euro.

Punt is alleen dat Kompany het heeft over het voetbalpubliek als geheel. Natuurlijk zijn er ook wel kapitaalkrachtige voetballiefhebbers, maar de meeste echte liefhebbers zijn niet zo rijk. En daar gaat het om; niet om de individuele beleving van jou of mij, maar om het totaal aan supporters en sfeer dat je in je stadion hebt.

De vraag is dus ook niet of de kaartjes "duur" of "niet duur" zijn; dat is subjectief, en per definitie voor iedere persoon anders. De vraag is: welk publiek wil je in je stadion, en hoe zorg je ervoor dat je die mensen trekt? Ik erger me bij grote toernooien ook aan het publiek. Rijke mensen die voor de grap een keer gaan, veel sponsors die aan het netwerken zijn, zakenrelaties meenemen, etc. Dat levert een hoop geld op, maar geen sfeer. En het punt van Kompany is dat een betere sfeer zorgt voor een beter TV-product (en een groter thuisvoordeel). Ik vind dat een zeer logisch verhaal.

5 januari 2018 om 13:57

@Edo

Ik ben het eens met jouw laatste alinea.

5 januari 2018 om 14:12

Helaas is de voetbalzone app een dramatische app om te reageren met als gevolg dat mijn inhoudelijke reactie in deze boeiende discussie niet is aangekomen. Dat wordt toch maar weer reageren op de reguliere internet.

5 januari 2018 om 15:42

I know, ik snap ook niet waarom dat zo slecht is. Totaal niet functionerend, die app.

5 januari 2018 om 17:42

@dutch_cfc

Het grote verschil in jou gedachtegang is alleen dat jij die 180 euro betaald als eenmalige gebeurtenis, namelijk, ik ga 1x per jaar de wedstrijd van mn leven meemaken en hiervoor wil ik best aardig wat geld neerleggen.

Maar of jij daadwerkelijk 180 euro neerlegt week in week uit, 3-4 keer per maand, competitie, champions league , als 'trouwe fan', begint het toch richting 1000 euro per maand te gaan. En bekijk dan nog eens of het haalbaar is. Je stadion moet namelijk tegen Swansea even gevuld zijn als tegen Man utd. Daar gaat het hier om.

5 januari 2018 om 12:52

Iedereen moet een voorbeeld nemen aan Duitsland. Zij nemen namelijk de fans wel serieus en hebben echt hele acceptabele prijzen voor wedstrijden. Daar is elke fan gelijk en wordt er niet gekeken naar iemand zijn portomonnee

Ga eerlijk zijn, ik heb ook als 'toerist' wel eens een voetbalwedstrijd bezocht omdat ik op dat moment in de stad was (londen, Madrid, Milaan ...) daar betaal je doorgaans veel geld voor en je bent sowieso niet de enige 'toerist' en ht kan nefast zijn voor de sfeer.

Snap enerzijds zijn opmerking anderzijds is het ook gewoon leuk om eens een topploeg live aan het werk te zien.
Mss een 'toeristenvak' in het leven roepen?

5 januari 2018 om 13:49

Een toeristenvak? Moet een arbeider uit bijvoorbeeld Londen of Manchester toerist zijn in zijn eigen stad? Waarom kan je diezelfde topclub niet voor 30€ aan het werk zien in plek van het zesvoudige? Bijvoorbeeld in Duitsland kan het inderdaad wel. Ga eens kijken naar het totale inkomen over een jaar voor een van de grote Engelse clubs, en het bedrag wat daarvan uit ticketverkoop komt. Je schrikt je dood hoe laag dit percentage nog maar ligt.

5 januari 2018 om 13:56

Bjorn, volgens mij begrijp je Decades niet goed. Hij zegt juist dat de toeristen in een apart vak moeten. Met als logische tegenhanger dat de lokale fans dan dus in een ander deel zitten - en dat deel kan dan wellicht goedkoper zijn. Maar vooral: gesloten voor toeristen.

@decades volgens mij zegt Kompany niet dat toeristen nooit meer naar een voetbalwedstrijd mogen. Dat moet altijd mogelijk zijn. De toeristen moeten alleen niet de overhand krijgen. En de rijke, eigenlijk ongeïnteresseerde bezoeker moet ook in de minderheid zijn.

Zullen we even hebben over het feit dat Kompany een master haalt terwijl die eigenlijk al gebakken zit kwa geld door voetbal?
Ik heb hier uitermate veel respect voor, jezelf blijven ontwikkelen ongeacht wat je beroep is. Zoals ze zeggen een mens is nooit uitgeleerd.

Daarbij een slimme opleiding ook om te volgen mocht je stoppen met voetballen kan je altijd nog het financiële gedeelde in wat voetbal betreft.

En ja, kaartjes zijn te duur. Er zijn een hoop fan van een voetbalclub maar zullen het nooit live meemaken omdat het gewoon niet te betalen is, ik vind dat voetbal nog altijd voor de fans is geen fans geen geld. hoe duurder de kaartjes hoe minder supporters je trekt.

5 januari 2018 om 13:25

Wel meer dan het financiele plaatje met een mba/ bba zou je alle organizerende taken kunnen doen afhankelijk van de majors die je neemt. Ik doe persoonlijk een specializatie in marketing en finance

5 januari 2018 om 13:59

ja klopt, is een mooie prestatie. Hij heeft wel een voordeel natuurlijk, als voetballer kan je die studie goed betalen, en je hebt relatief veel tijd over om te studeren. Je gebruikt overdag je lijf, en 's avonds je hersenen. Maar het neemt niet weg dat het een knappe prestatie is.

Het punt van Kompany is vooral dat je de juiste supporters moet trekken. de stadions raken sowieso wel uitverkocht, dat is het punt niet. Maar je wil - om bedrijfseconomische redenen, en niet om emotionele redenen - de juiste fans hebben, zegt hij. Want meer sfeer betekent meer thuisvoordeel, en een beter TV-product. En dat levert meer geld op. Goedkopere kaartjes leveren dus onder de streep meer winst op.

5 januari 2018 om 22:25

In engeland zijn veel stadion niet volledig bezet daar de tickets te duur zijn en daarver mensen zijn die veel geld uitgeven voor een seizoenkaart en 3/4 van de tijd niet komen opdagen....de bekende engelse sfeer kom je eigenlijk alleen nog maar in de lagere divisies tegen.

5 januari 2018 om 14:05

Ik denk dat Kompany beter op een bureaustoel gaat zitten ipv de volgende blessure op te lopen als hij de veters van zijn schoenen bindt. Uitleggen kan hij wel. De hele wereldbevolking heeft ondertussen wel door dat een voetbalticket eigenlijk te duur is

5 januari 2018 om 15:44

Maar sommige mensen gaan een stapje dieper dan wat jij schrijft, en onderbouwen dat het ook in bedrijfseconomische zin verstandiger is om de prijzen te verlagen. Daar kom je niet met wat oneliners. En je krijgt er ook geen MBA voor, zoals Kompany. Dat diploma heeft niet de hele wereldbevolking.

5 januari 2018 om 19:42

Hij mag het onderbouwen hoe hij zelf wilt. Deze man praat teveel naar mijn goesting. Vindt het broodnodig om na elke blessure,en dat waren er veel,altijd met een open brief af te komen waarop hij vertelt hoe sterk hij wel niet is. Hoe hij sterker zal terugkomen en blabla. Nu gaat hij ook vertellen dat de ticketprijs naar onder moet,dat wist echt nog niemand. Ik kan zo ook nog wel andere redenen bedenken waarom dat handig zou zijn. Ik loop niet hoog op met Kompany en dat is mijn mening. Proficiat met zijn MBA. Hij had natuurlijk alle tijd in zijn carriere om dat te behalen

Vind dit een prima uitleg van Kompany. Het liefst zou ik de tickets ook goedkoper zien.
Voetbal moet volkssport blijven waar je gewoon een acceptabele prijs betaald voor een kaartje.
In Engeland zijn de prijzen schandalig duur. Ik vind het ook de waanzin ten top dat we in Nederland, België slechts 1 Engelse club op tv kunnen bekijken en niet kunnen kiezen uit verschillende Engelse wedstrijden. We betalen wel een abonnement en je moet maar hopen dat je club uitgezonden wordt. Het is ook geldklopperij en dat is af en toe gewoon jammer. Vroeger kon je op RTL duits, Engels, schots voetbal kosteloos kijken en nu moet je al een abonnement nemen om voetbal te kunnen kijken. (uitzondering CL en El).
Ik hoop dat dit in de toekomst ook veranderd.

5 januari 2018 om 14:03

Daar kan je lang op hopen, maar hoe jammer ik het zelf ook vind, dat zal nooit meer terug komen. Overal moet geld aan verdiend worden. Alleen kijkcijfers zijn niet genoeg meer.

5 januari 2018 om 18:05

een abonnement voor voetbal wedstrijden vind ik opzich nog niet zo erg. waar ik me wel aan stoor is dat ik dus niet alle wedstrijden heb. ik betaal wel voor ziggo totaal maar je kan nergens meer een wedstrijd los kopen, ook op het internet niet. het enigste wat je krijgt zijn illegale slechte streams

De kaartjes zijn ook belachelijk duur daar..

heb zelf een Membership bij liverpool en vind het gewoon terecht dat supporters met meer wedstrijden in de FA cup, EFL cup of CL wedstrijden voorrang krijgen boven mij omdat ze gewoon elke wedstrijd daar zijn en de club volop steunen

De toeristen vooral bij barca en real madrid vullen de stadions waardoor de sfeer minder word
en dat heb ik zelf ook al gemerkt in verschillende stadions.. oa ook bij liverpool

In de NBA zie je trouwens dat de prijzen enorm sterk afhankelijk zijn van welke spelers er momenteel spelen. Golden state warriors en Cleveland zijn bv in 3 jaar verdrievoudigd. De Miami Heat prijzen zijn dan weer gehalveerd.

Lijkt me wel frusterend als Arsenal supporter dat je nog steeds de prijzen betaald die bij de invinceble times horen.

5 januari 2018 om 14:20

In de NBA lijkt het ook moeilijker te zijn om de arena vol te krijgen. Zelfs met de lagere prijzen krijgt een team als de Miami Heat het niet vol. Als je dan de hogere prijzen aanhoudt komt er helemaal niemand meer.

Arsenal is ondanks de enorm hoge prijzen alsnog altijd vol dus waarom zouden zij de prijzen verlagen?

Het verhaal van Kompany heeft zeker een sterk punt maar dit werk in mijn optiek alleen als de premier league dit in zijn gehaal uitvoert.

Big ups voor onze Mr blessure. Hij en Robben zouden broers kunnen zijn

Goed uitgelegd en clubs zijn zo rijk door de inkomsten van tv-gelden en het merk PL, dat clubs eigenlijk verplicht zijn om de stadions vol te hebben. Misschien een idee om de prijzen sowieso vast te leggen en om de stadions altijd vol te hebben op de laatste dagen een soort weggeefprijs te hanteren. Net zoals bij de vliegtuigmaatschappijen. Een lege plaats is weggegooid geld en dus moet je er alles aan doen om ze vol te krijgen.

Hoe doet men dat bij Dortmund eigenlijk? Zijn die tickets spot goedkoop?

5 januari 2018 om 14:28

In heel Duitsland kom je amper tickets tegen boven de 40 euro. Vorig jaar heb ik tickets voor Europa league Schalke gladbach gehaald voor iets van 40 euro per stuk.

5 januari 2018 om 14:44

Ja dat dacht ik dus ook al, maar wist het niet zeker. Volgens mij was ik een aantal jaar geleden bij Dortmund voor 35 euro.

En dan voor ongeveer 10 euro een grote bier en een broodje bradwurst

Dus prijs lager en sfeer hoger is een goede conclusie als je Dortmund en hun stadion van 80.000 man als voorbeeld neemt.

Sterke analyse van Kompany! In mijn optiek heeft hij ook volkomen gelijk.
We weten allemaal dat het voetbal geregeerd wordt door het grote geld. Het is goed dat hij benoemd, hopelijk pakt hij na z'n actieve periode als voetballer ook door en probeert iets te betekenen in de strijd tegen de idioterie in het voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren